[K] metę w Warszawie

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: [K] metę w Warszawie

Post 27 lip 2012, o 09:48

lukass, dzwoniłem do Ronsona. Wstępna oferta na Sakurę nie powala, delikatnie mówiąc (odbiór około wiosny 2013, ok. 290 tys. za 32 metry plus 36.900 za miejsce garażowe). Za Verdis (2014) podobnie. Oczywiście można to znacznie zbić, zapewne, ale jak mam się długo i ostro targować, to chyba wolę gdzie indziej - w lepszych lokalizacjach i otoczeniu...
Niemniej, za podpowiedź wielkie dzięki.

Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0

Post 27 lip 2012, o 09:48

WiS pisze:lukass, odpalać auto na sześć minut dziennie, żeby je (w tłumie innych mieszkańców osiedla?) odstawić na parking przy metrze? :roll: I, pomimo tłuczenia się komunikacją zbiorową, i tak nie móc napić się "na mieście" najmarniejszego piwka, bo w perspektywie przetoczenie się autem z parkingu do domu? Hmmmm...
WiS, z tego osiedla Sakura jest 5 minut spacerkiem na ul. Rzymowskiego na przystanek autobusowy.
Moim zdaniem to dość dogodna lokalizacja.
I bezpośrednio przy terenach zielonych (Wyścigi), których być może na razie nie zabudują blokami.
To świetne miejsce, gdzie można wyjść na spacer z psem...
albo z wózkiem. :giggle:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 27 lip 2012, o 09:52

WiS pisze: Oczywiście można to znacznie zbić, zapewne, ale jak mam się długo i ostro targować, to chyba wolę gdzie indziej

po prostu wybierz mieszkanie ,złóz ofertę z terminem do kiedy możesz czekac na odpowiedź i wystarczy, nie to nie, jak tak to umowa, i juz
:)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 lip 2012, o 09:53

Лукашэнка pisze: spacer z psem...
albo z wózkiem.
Przekażę zainteresowanemu 8-)
Лукашэнка pisze: Moim zdaniem to dość dogodna lokalizacja
No ale nie ażtak, żeby się zaczynać targować z poziomu 320 tysięcy za 32 metry :-d

Tereny zielone, owszem, plus. Tego "zabudowania blokami" mocno się boję w nowych inwestycjach deweloperskich. jak patrzę na takie osiedla, to przeraża mnie stały trend do betonowania wszystkiego wokół, małe odstępy między domami (na pograniczu norm), zero retencji naturalnej... (potem, po niewielkim deszczyku, oczywiście wszystko stoi po kolana w wodzie), etc.
Znów - nieliczne wyjątki...

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 27 lip 2012, o 09:55

Jak Włochy to jeszcze może coś takiego http://domy.pl/mieszkanie-na-sprzedaz-u ... oferty-net mają też budowę po drugiej stronie torów i może się okazać jeszcze taniej. Komunikacyjne jest ok bo Jerozolimskie na tym odcinku już zrobione i już da się jeździć, komunikacja miejska też jest w pobliżu.

Trochę drożej większe - będzie niedaleko metro więc na wartości nie stracisz a na pewno da się coś z tego urwać http://www.oferty.net/mieszkanie-na-spr ... ,919753679
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 lip 2012, o 10:10

inquiz, Kasztanowy Park bardzo OK, jestem po rozmowie telefonicznej - :thumb:
Cooopera natommiast - nieeee.... parter, daleko...

lukass
5 gwiazdek
Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 146 razy

Post 27 lip 2012, o 10:18

WiS pisze:lukass, dzwoniłem do Ronsona. Wstępna oferta na Sakurę nie powala, delikatnie mówiąc (odbiór około wiosny 2013, ok. 290 tys. za 32 metry plus 36.900 za miejsce garażowe). Za Verdis (2014) podobnie. Oczywiście można to znacznie zbić, zapewne, ale jak mam się długo i ostro targować, to chyba wolę gdzie indziej - w lepszych lokalizacjach i otoczeniu...
Niemniej, za podpowiedź wielkie dzięki.
Hmmm... faktycznie drogo. Sakura to Mokotów, więc jedna z najdrozszych dzielnic, choć akurat Kłobucka to nie wiem czemu aż tak :wall: Esspreso jest najtańsze, a lokalizacyjnie wg mnie lepsze od Verdis (które jest wklejone między bloki z lat 50-60. Dzisiaj okolice Jana Kazimierza nabywają zupełnie lepszego wyglądu. Ja za moje 30m2 wynegocjowałem chyba 206 tyś i harmonogram wpłat ( 10 lub 20% przy umowie, a reszta przy odbiorze jak będzie pozwolenie na uzytkowanie). Uwazam że z garażem spokojnie zgodza się na cenę 230-232 tyś. Jakby Ci pasowało to nie ma co z nimi dyskutować, tylko od razu zadzwonie do handlowca który mi sprzedawał i krótko przedstawię sprawe i cenę ;-)
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Post 27 lip 2012, o 10:46

WiS, Kłosia to super miejsce. Polecam.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Gootek
6 gwiazdek

Post 27 lip 2012, o 11:05

WiS pisze:Tereny zielone, owszem, plus. Tego "zabudowania blokami" mocno się boję w nowych inwestycjach deweloperskich. jak patrzę na takie osiedla, to przeraża mnie stały trend do betonowania wszystkiego wokół, małe odstępy między domami (na pograniczu norm), zero retencji naturalnej... (potem, po niewielkim deszczyku, oczywiście wszystko stoi po kolana w wodzie), etc.
Znów - nieliczne wyjątki...
WiS,
to prawda. Bardzo często w tych nowych blokowiskach oferują piękny widok na zieleń za oknem, a potem gdy mieszkania sią juz sprzedane, tam gdzie była zieleń budują nowy blok. :wall: Uliczki wąskie i gęsto zastawione samochodwami.

Tragedia, żeby przejechać, nie mówiąc o ewentualnej akcji ratunkowej, gdyby coś się działo.

Dla mnie osobiście jedno z najfajniejszych miejsc w Warszawie w perspektywie częstych wyjazdów do ścisłego centrum i w okolice Politechniki to byłby Stary Mokotów / Wierzbno. Jest atmosfera miasta (nie blokowiska), jest zieleń, jest świetna komunikacja.
Często budownictwo jeszcze przedwojenne:
http://otodom.pl/mieszkanie-warszawa-mo ... 96003.html
Albo powojenne (ale porządne, zanim wprowadzono nowe technologie):
http://otodom.pl/mieszkanie-warszawa-mo ... 25644.html

Trafia się też trochę mieszkań w nowej zabudowie dobrej jakości, ale to już nie zawsze na studencką kieszeń:
http://otodom.pl/mieszkanie-warszawa-mo ... 04809.html

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0
Polubione posty: 0

Post 27 lip 2012, o 13:26

Dido
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: To samo stado

Post 27 lip 2012, o 13:31

WiS, świetne sprawstwo wykonawcze :giggle:

Kubik1
5 gwiazdek

Post 27 lip 2012, o 13:31

WiS, Popytaj u developera . Na bliskiej Ochocie budują w kilku miejscach . Rakowiec to świetne miejsce komunikacyjnie i dużo zieleni przy ogródkach działkowych
pytaj w DOLCAN

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 lip 2012, o 16:13

Chloru, dzięks, tym bardziej to jeden z liderów rankingu. Jedyna wada - obiecują klucze dopiero w październiku (a jeszcze wykończyć trzeba...)
Лукашэнка, w tych ogłoszeniach z Mokotowa jest lekki koktajl zdjęć i danych :mrgreen: , ale zadzwonię do nich i spróbuję rozwiazać ten rebus 8-)
Ogrody Ochota są wciąż w budowie i prędko nie przestaną, więc jednak nie. Ale inne oferty Dolcana obadam.
lukass, na razie jeszcze poszukam gotowych do zamieszkania, ale jeśli się poddam i przejdę na wariant "przyszłościowy", poproszę o kontakt z tym handlowcem.

Kubik1
5 gwiazdek

Post 27 lip 2012, o 16:57

WiS, Niektóre są w budowie a niektóre gotowe . Skoro są już budynki z dachem to wiosna będą gotowe . Teraz to już nie ma cyklu budowlanego 3 lata . Widzę że koło mnie na Grójeckiej jeden stoi a drugi sie buduje . Sto metrów dalej (już na Al. Krakowskiej ) budowa idzie pełna parą . :thumb:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 27 lip 2012, o 17:04

WiS, Ty się nie pytaj developerów, kiedy zamierzają skończyć, tylko kiedy będzą mieli dopuszczenie do użytkowania i wydzielone lokale, aby akty notarialne podpisywać. Inaczej będziesz długo bulił za ubezpieczenie kredytu, jak im całą kasę dasz, a nadal nie będziesz mieszkał.
Jest jeszcze jedna opcja, że po zapłaceniu całości zrobisz protokół przekazania, wydadzą Wam lokal i możesz rzeźbić środek. Choć jest to opcja ryzykowna...

Własność i KW to podstawa. Zobacz też w KW, czy nie ma jakiś dziwnych służebności, kosmicznych części wspólnych; sprawdź wysokość czynszu, etc.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 lip 2012, o 18:07

FUX, no jak widać powyżej, nie spieszę się z kupowaniem czegoś, co nie jest w pełni gotowe - w sensie fizycznym i prawnym. Na czynsze też patrzę czujnie.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 lip 2012, o 20:18

Zacząłem szukać także "od drugiego końca" :whistle:
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 3&p=313555

:mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 lip 2012, o 23:35

Doooobra, meldunek z placu boju i prośba o kolejne opinie.

Biorę w tej chwili pod uwagę następujące lokalizacje:
1) Odyńca (róg Al. Niepodległości);
2) Woronicza (róg Wołoskiej);
3) Saska Kępa (Walecznych).

Standard mieszkan z grubsza porównywalny, dostepnosć garaży ( :evilgrin: ) też, więc porównujemy miejsce i komunikację.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 28 lip 2012, o 23:39

WiS pisze: 3) Saska Kępa (Walecznych).
bierz,fajne miejsce a jaka chata :?:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

lukass
5 gwiazdek
Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 146 razy

Post 28 lip 2012, o 23:55

A to nowe na Włochach na ul. Kłosia to jwst juz gotowe? Jeżeli tak to ja bym chyba je wybrał - okolica fajna, rzut beretem do ASO Toyoty, cena przyzwoita, układ mieszkania da się przeżyć, garaż pewnie da się dokupić, dojazd autem do centrum znośny, podobnie komunikacją, a w odwodzie jest jeszcze pociąg.
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD

kos
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Dżag;)

Post 28 lip 2012, o 23:59

Szczerze mówiąc wolałbym coś skąd mógłbym dojść do Politechniki z buta. A przy dalszych podróżach komunikacją miejską jakoś wolę metro od kolejki, więc bardziej podoba mi się oś północ-południe niż wschód-zachód od centrum. I najbardziej z wszystkich propozycji oraz rzeczy które sami z ojcem znaleźliśmy to chyba jednak te dwa ostatnie z Mokotowa mi się podobają.
Obrazek

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 00:01

lukass, wszystko jest tam fajne, tylko własnie w tym problem, ze ma być gotowe na październik. A jak nie bedzie... a jeszcze trzeba wykończyć i wyposażyć... a rok akademicki trwa :wall:
Poza tym, szczerze, mając do wyboru być studentem mieszkającym we Włochach - i na bliskim Mokotowie, sam stanowczo wybrałbym to drugie ;-)
Kruszyn pisze: bierz,fajne miejsce a jaka chata
Chata jak to na Saskiej, fajna i z klimatem. Opodal (Francuska) garaż do kupienia na zamknietej posesji. Łącznie trochę drogo, ale... czegóż się nie robi dla rozpieszczanych dzieci ;-)
Jedyne co mnie martwi, to przejazd przez Wisłę... :whistle:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 29 lip 2012, o 00:08

WiS pisze: Jedyne co mnie martwi, to przejazd przez Wisłę... :whistle:
Poweim ,że gadasz jak każdy sloik ....jak nie daj boże nie widać PKiN to jak ja do domu wrócę :giggle:
Z Walecznych do centrum chwilkę się jedzie.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 00:38

Kruszyn pisze: gadasz jak każdy sloik ....
No a jak mam gadać? Z moim rodowodem i życiorysem...?
A bajdełej, gdzieś tam obok mieszka stary kolega z Krakowa - Jan Maria R. ;-)
Kruszyn pisze: jak nie daj boże nie widać PKiN to jak ja do domu wrócę
A to są w Warszawie takie miejsca, z których nie widać...? :-d

:mrgreen:
Kruszyn pisze: Z Walecznych do centrum chwilkę się jedzie.
O ile któregoś mostu akurat nie remontują, nie? :roll:

ODPOWIEDZ