Sprzedam Subaru Impreza WRX STi 2009r

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubił: 0
Polubione posty: 5 razy

Re: Sprzedam Subaru Impreza WRX STi 2009r

Post 4 gru 2009, o 15:43

Konto usunięte pisze: Więcej otwartości i będzie dobrze.

i pomaranczowo ;-)

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: WRX Spec Carlos 440/585
Polubione posty: 0

Post 4 gru 2009, o 17:45

życie, zazwyczaj ciężko weryfikuje nadarzające się okazje - może jednak ktoś wiarygodny się skusi? moze 4t kupi sobie kolejnego demo-cara, a wtedy jak to zabangla to biorę "od ręki" taką ofertę...
projekt "Huragan" Carlos - 440/585
Obrazek

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 4 gru 2009, o 18:11

mawrowicz, niestety żyjemy w kraju, gdzie handel samochodami stał się obiektem masowego oszukiwania, a 90% jak nie więcej, handlarzy samochodów to zwyczajni naciągacze, łgarze i oszuści: od kręcenia liczników, od podpicowywania wraków do sprzedaży, od byle jakiego naprawiania rozbitków (o ile to w ogóle naprawami można nazwać) itp. i pisania pierdoł o bezwypadkowości i super stanie. Słowem to ludzie, którzy własnej matce największe gówno by sprzedali z uśmiecham na ustach.
Więc nie dziw się, że ludzie są podejrzliwi, bo co prawda wyjątki się zdarzają (na szczęście), ale trafić na nie nie łatwo.

robanio007
2 gwiazdki
Auto: Niebieski Robur

Post 4 gru 2009, o 18:45

czyli ile do zapłacenia,bo nie mam pojecia i nie chce mieć ile wynosi cło, padatek ,akcyza,transport i takie tam.wiem że cena może różnić się od podaniej przez Ciebie jakieś 5 tysi w dół lub w góre.Napisz ile (około) ma kosztować sztuka.
Dzięki i pozdrawiam Robanio vel Piter
...oleewam to,lubie te robote.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 4 gru 2009, o 19:16

jarmaj pisze: mawrowicz, niestety żyjemy w kraju, gdzie handel samochodami stał się obiektem masowego oszukiwania, a 90% jak nie więcej, handlarzy samochodów to zwyczajni naciągacze, łgarze i oszuści: od kręcenia liczników, od podpicowywania wraków do sprzedaży, od byle jakiego naprawiania rozbitków (o ile to w ogóle naprawami można nazwać) itp. i pisania pierdoł o bezwypadkowości i super stanie. Słowem to ludzie, którzy własnej matce największe gówno by sprzedali z uśmiecham na ustach.
Więc nie dziw się, że ludzie są podejrzliwi, bo co prawda wyjątki się zdarzają (na szczęście), ale trafić na nie nie łatwo.
Jeżeli do tego dodamy fakt, że oferta jest jednocześnie pierwszym postem na Forum, to nieufność jest chyba zrozumiała.
Takie auta, w tak atrakcyjnej cenie, powinny się sprzedawać "jak świeże bułeczki". Tym bardziej zastanawiająca jest więc potrzeba (żeby o konieczności nie wspomnieć) zamieszczania "oferty" sprzedaży na Forum.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 4 gru 2009, o 21:55

Aż bać się będę kiedyś w przyszłości wystawić Forka na sprzedaż na Forum, gdyż zanim kliknę wyślij, już będzie sprzedany... :giggle:
Dolce far niente ;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 gru 2009, o 21:56

FUX, są więc jednak jakieś plusy dodatnie :-d

mawrowicz
0 gwiazdek

Post 4 gru 2009, o 22:23

postaram sie odp na kilka pytań z różnych postów niekoniecznie chronologicznie
Dlaczego na forum się ogłosiłem-bo polecił mi ten sposób kolega forumowicz fan subaru,który stwierdził że jest popyt na takie ekstrawaganckie dość moim zdaniem auta,nie widuje ich codziennie na ulicy w przeciwieństwie do x5 ktorych sprzedałem już chyba z 10 sztuk.po drugie uwazam że trafiam z konkretnym towarem do konkretnych klientów (fanów marki)nie wystawiłem przeciez audi bmw i leksusów,które do tej pory sprowadzałem.po trzecie jest to chyba dość bezpieczne miejsce,na oto moto ogłoszenia czyta również konkurencja która w takich cenach wystawia rozbite auta i dzwoni do mnie mówiąc co mi zrobi jak nie przestane srać we własne gniazdo.

Co do opłat przedstawiłem jak sytuacja wygląda gdy na fakturze widnieje przyszły właściciel auta a nie jak ja na siebie miałbym je sprowadzić.Ogólnie żeby sobie obliczyć koszt całkowity wpiszcie sobie w goglach kalkulator opłat za auto sprowadzone z usa.Bazą do wyliczenia ost.kwoty jest cena na f-rze od dilera z usa w moim konkretnym wypadku od firmy windykacyjnej.Klient opłaca cło Vat rozładunek w Bremerhaven,a akcyze w miejscu zameldowania.
Nikogo nie chciałem obrazić pisząc lepsze auta chodziło mi o dużo droższe np;x5 z 2009 roku czy a8 z 2009,sam kocham tą marke bo przeżyłem w czerwcu br. czołowke przy ok 140km/h na godzinę z alfa romeo 159 która jechała ok 90km/h na,nie obyło się bez urazów ale żyje jak słychać

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 gru 2009, o 22:49

mawrowicz pisze: Nikogo nie chciałem obrazić pisząc lepsze auta chodziło mi o dużo droższe np;x5 z 2009 roku czy a8 z 2009,sam kocham tą marke bo przeżyłem w czerwcu br. czołowke przy ok 140km/h na godzinę z alfa romeo 159 która jechała ok 90km/h na,nie obyło się bez urazów ale żyje jak słychać
Ja Cię proszę...
Podaruj sobie takie glodne kawalki... Chłopakom z tornistrami z nauczania początkowego moze przejdą; tutaj ludzie trochę bardziej wyrobieni....

Meritum.

Do tej chwili nie uzyskałem odpowiedzi na zadane pytania, czy auta masz z Californii.
X5, X6, OOOO fajne auta i ieżeli są na nie chętni, to rynek bedzie te potrzeby zaspokajał. Czy za Twoim pośrednictwem, czy innych handlarzy, nie moja brożka.

Rok temu sprzedałem swojego 4 letniego accorda handlarzom z Warszawy. Cyrku przy zakupie było tyle, że sie przed garażem ubawilem po pachy. Latanie ze szkłem powiększającym i namiastkom czujnika do mierzenia powłoki lakieru. Na koniec "fachowcy" stwierdzili, że auto było malowane.
Wtedy mnie ruszyło i powiedziałem, ze mają wy....ć :x
Zmitygowali się jednak, przeprosili, bo chcieli zbic cenę....
Dostalem za 4 letni samochód prawie równowartość 50% ceny zakupu, gdy dolar był na poziomie 2pln a euro 3 z ogonkiem.
Z faktury kategorycznie zarządali wykreślenia przebiegu.
Zgodzilem się pod warunkiem, że podpiszą mi protkoł odbioru, na którym uwidoczniłem przekazanie książki serwisowej, przebiegu, z jakim pojazd sprzedaję, etc.

Życzę takim palantom, aby przy kręceniu licznika o jakieś 100kkm, cos im przeskoczylo i klient zobaczył prawdziwy przebieg.
Polska to dziwny kraj i alimenciarze idą do pierdla, bo nie chca placic za nie swoje dzieci, czasami, a oszuści, kręcoący liczniki, sprzedający od niepalącej kochanki księdza w sporcie, chodzą po ulicach w majestacie prawa.
Za skręcenie powinno być 2 lata bez zawiasów. Wtedy może towarzystwo by sie opamiętało.

Jeszcze jedno. Nie pieję personalnie do Ciebie ani Pitera.
Dolce far niente ;-)

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: WRX Spec Carlos 440/585

Post 4 gru 2009, o 22:50

na gotowo wychodzi 27500$ przy cle w DE
projekt "Huragan" Carlos - 440/585
Obrazek

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 5 gru 2009, o 00:01

cArLoS pisze: na gotowo wychodzi 27500$ przy cle w DE
I jeszcze akcyza :idea:
FUX pisze:
Jeszcze jedno. Nie pieję personalnie do Ciebie ani Pitera.
Ależ drogi Fuxie , piszesz prawdę , squrwy... nie brakuje, kwestia jest tylko jedna czy spokojnie patrzysz w lusterko :idea:

mawrowicz
0 gwiazdek

Post 5 gru 2009, o 00:32

kolego wszechwiedzący Fux jak Ci wyśle protokół policyjny z miejsca wypadku i zdjecia subaru to tez kurwa powiesz że dla dzieci z tornistrami moge to opowiadać...Kierowca dostał 2 lata w zawieszeniu ja byłem pasażerem pojechaliśmy subaru legacy z 2002 roku przetestować nowe opony tzn przy jakiej prędkości będą się ślizgały no i wyszło na prawym łuku,nas wyniosło a koleś z naprzeciwka sie nie spodziewał,z jego strony nie było śladów hamowania.Policjant który przyjechał na miejsce zdarzenia powiedział że jak prawie dziesięć lat pracuje w drogówce to tylko kilka razy widział że z takiego wypadku ktoś wyszedł zywy i żebysmy zapi...na kolanach do Częstochowy.

mawrowicz
0 gwiazdek

Post 5 gru 2009, o 00:36

apropos ceny kolega Carlos mniej więcej dobrze to obliczył przy kursie dolara 2.72 wychodzi troche ponad 80 tys zł
Kolego fux nie chciałem Cię obrazić ale nie jestem bajkokletą i nie piszę tu bajek,jednak troche honoru muszę Ci zwrócić na protokole jest prędkość z ekspertyzy między 110 a 120 to na liczniku było 140km/h.Jak mi powiesz jak tu się wrzuca zdjęcia to wyśle pare.Samochody są z całych stanów ,firma windykacyjna ma kilka oddziałów m.in w Chicago i w Miami

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 gru 2009, o 08:44

Och; mnie trudno obrażić. Jeżeli juz się to komuś uda, to dla mnie nie istnieje....
Taka już natura mojego znaku zodiaku...
Co do dzwonu, to niech każdy zostanie przy swoim...
Dolce far niente ;-)

Niedźwiedź
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: SI

Post 5 gru 2009, o 14:07

mawrowicz, a WRXy w jakiej masz cenie? Ja jestem zainteresowany - proszę o VIN i fotki na maila
Obrazek
Obrazek

subarynka
0 gwiazdek

Post 16 gru 2009, o 23:53

NIe wierzcie w to. Ogólnie wielki wał !
Kolega ma już gorąco przy dupie, bo zaliczył małą wpadkę. Jak ktoś wpłacał mu jakąś zaliczkę niech da znać. A kolega Kamil zamiast wymarzonej Ameryki zobaczy pudło. Tak to właśnie do Ciebie kolego "mawrowicz". Spieprzaj lepiej szybko z kraju bo następne latka będziesz dupę smarować - ładny z Ciebie chłopak.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 gru 2009, o 23:57

subarynka, może tak konkretniej napiszesz. Bo na razie nerwy tylko widać.

subarynka
0 gwiazdek

Post 17 gru 2009, o 00:31

Co mam mówić ? Nie dajcie się nabrać. ! Gość zbiera zaliczki na prawdziwe dokumenty i prawdopodobnie przed data wykonania umowy spieprza za ocean. Tak się składa że mam firmę w USA i żadne z kilku aut ktore probowal mi sprzedac nie jest windykowane wg jego bajki tylko stoi sobie spokojnie na sprzedaż u dealera(sprawdzone przez moich pracowników). Podczas próby zawarcia transakcji wpadł chyba z 20 razy.Począwszy od zdjęć aut po lewą firmę tatusia w USA. Pobawiłem sie z gosciem bo mam czas, kasę i lubię takie zagadki.Tanie chwyty na łatwowiernych. Ogólnie przyjmijcie : "Nie ma okazji" . Złość przeze mnie nie przemawia tylko litość i współczucie że w naszym kraju rodzi się tylu frajerów co by za 100 zł w szklance wody kogoś utopili. Pozdrowienia Panie Kamilu. Niech Pan żałuje że Pan mnie spotkał.

Bliski przyjaciel dochodzeniówki w Olsztynie :)

subarynka
0 gwiazdek

Post 17 gru 2009, o 00:35

Aha jeszcze jedno.
Zainwestowałem w ten manewr kilkaset złotych, więc proszę chociaż o słowo "dziękuję" od tych których uratowałem.

Żartowałem

pozdrawiam Subaromaniaków

Niedźwiedź
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: SI

Post 17 gru 2009, o 00:43

subarynka, ja powiem tylko tyle, że prowadzę z kolegą mawrowicz, ciekawą dyskusję mailową :)
Obrazek
Obrazek

subarynka
0 gwiazdek

Post 17 gru 2009, o 01:15

A tak na serio czy uwazacie ze warto dac za sti 2010 ponad 30000 USD ? Mam szczery zamiar go kupic w usa ale troche sie boje rozczarowania. Czy ktos na 100% wie kiedy ma wejsc nowa buda ? i jak bedzie wygladac ?

dzieki

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 17 gru 2009, o 01:27

subarynka pisze:Czy ktos na 100% wie kiedy ma wejsc nowa buda ? i jak bedzie wygladac ?
Chyba i na 10% nikt nie wie pewnie. W ogóle nie słychać, żeby coś miało się zmieniać.

STi skończyło się w 2007, a jakbym miał sam wybierać, to powyżej 2005 bym nie szukał (i buda mi się bardziej podoba, choć to mało ważne, ale jest porządne 2.0, co najistotniejsze).

Lanos to już nie prawdziwe STI. To szybki wygodny dupowóz, ale nie agresor jakim ma być Impreza.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 17 gru 2009, o 01:31

FUX pisze: Taka już natura mojego znaku zodiaku...
FUX, a jaki Ty jesteś znak ....czyżby baran :?: :evilgrin:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 gru 2009, o 10:14

Kruszyn pisze:
FUX pisze: Taka już natura mojego znaku zodiaku...
FUX, a jaki Ty jesteś znak ....czyżby baran :?: :evilgrin:
Sobie sprawdź, kiedy mam urodziny... :razz:
Dolce far niente ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 17 gru 2009, o 10:38

subarynka pisze:Co mam mówić ? Nie dajcie się nabrać. ! Gość zbiera zaliczki na prawdziwe dokumenty i prawdopodobnie przed data wykonania umowy spieprza za ocean. Tak się składa że mam firmę w USA i żadne z kilku aut ktore probowal mi sprzedac nie jest windykowane wg jego bajki tylko stoi sobie spokojnie na sprzedaż u dealera(sprawdzone przez moich pracowników). Podczas próby zawarcia transakcji wpadł chyba z 20 razy.Począwszy od zdjęć aut po lewą firmę tatusia w USA. Pobawiłem sie z gosciem bo mam czas, kasę i lubię takie zagadki.Tanie chwyty na łatwowiernych. Ogólnie przyjmijcie : "Nie ma okazji" . Złość przeze mnie nie przemawia tylko litość i współczucie że w naszym kraju rodzi się tylu frajerów co by za 100 zł w szklance wody kogoś utopili. Pozdrowienia Panie Kamilu. Niech Pan żałuje że Pan mnie spotkał.

Bliski przyjaciel dochodzeniówki w Olsztynie :)
Nieźle, nieźle... To, że naciągaczy jest na pęczki to mnie jakoś nie dziwi. Dziwi mnie natomiast, że są ludzie, którzy wciąż uważają, że zdarzają się niesłychanie szczęśliwe okazje. I ładują się w nie jak ćma w płomień świecy.

Dzięki subarynka :thumb:

ODPOWIEDZ