[ChZ] TDI za ... GT > WRX > ...
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Re: [ChZ] TDI za ... GT > WRX > ...
jarmaj, a teraz popatrz do pierwszego postu i zauważa że jest tam napisane "PEWNE" czyli rozumując samo przez siebie można się domyślić że nie chce wsadzać 10-20.000zł na starcie bo to nie o to chodzi.
1-3.000tyś zawsze się dokłada żeby wymienić wszystkie rzeczy eksploatacyjne i na to nie ma siły.
vibowit, licze się z wydatkami ale nie wiem jakiego szrota bym musiał kupić żeby musieć do niego dołożyć na starcie 20.000zł !
1-3.000tyś zawsze się dokłada żeby wymienić wszystkie rzeczy eksploatacyjne i na to nie ma siły.
vibowit, licze się z wydatkami ale nie wiem jakiego szrota bym musiał kupić żeby musieć do niego dołożyć na starcie 20.000zł !
Apartamenty w centrum ZAKOPANEGO
http://www.apartamentycentrum.zakopane.pl
SUPER CENA dla SIP! Krupówki + Nowotarska !
Robak 4 SALE: http://allegro.pl/subaru-impreza-wrx-st ... 16323.html
Jasiek! @: [email protected]
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Najwyraźniej jarmaj zapomniał dodać, żebyś szukał GT'ka w muzeum Subaru. Cena może być jednak trochę wyższaplasma555 pisze: jarmaj, a teraz popatrz do pierwszego postu i zauważa że jest tam napisane "PEWNE" czyli rozumując samo przez siebie można się domyślić że nie chce wsadzać 10-20.000zł na starcie bo to nie o to chodzi.

A tak na serio, to jarmaj dobrze napisał: znalezienie "pewnego" egzemplarza sportowego dziesięcioletniego auta graniczy z cudem. I nie chodzi tu wcale o to, żeby Cię zniechęcić do zakupu, czy się powygłupiać. Chodzi raczej o uświadomienie pewnego faktu, celem uniknięcia rozczarowań na przyszłość.
nigdy nie zgadniesz, kiedy padną Ci panewki. 

czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Na starcie może nie, ale w ciągu pierwszego roku na pewnoplasma555 pisze: vibowit, licze się z wydatkami ale nie wiem jakiego szrota bym musiał kupić żeby musieć do niego dołożyć na starcie 20.000zł !

I niekoniecznie szrota, wystarczy do tego egzemplarz w "idealnym szwajcarskim stanie". Takiego właśnie kupiłem i na pewno przekroczyłem już 10k. A nie remontowałem silnika ani skrzyni. I oczywiście nie wliczam paliwa ani ubezpieczenia. A lista rzeczy do zrobienia jest jeszcze spora. Pierwszy z brzegu przykład to amortyzatory, ~2kPLN.
Jeżeli ktoś bardzo chce, mam szczegółową listę wszystkich wydatków na swojego GT od momentu zakupu.
Liczę się z kosztami. NAPRAWDĘ! Mówię jednak tylko tyle że auto które wymaga włożenia 20.000zł nie jest autem dla mnie = jest szrotem.So What! pisze: Najwyraźniej jarmaj zapomniał dodać, żebyś szukał GT'ka w muzeum Subaru. Cena może być jednak trochę wyższa
A tak na serio, to jarmaj dobrze napisał: znalezienie "pewnego" egzemplarza sportowego dziesięcioletniego auta graniczy z cudem. I nie chodzi tu wcale o to, żeby Cię zniechęcić do zakupu, czy się powygłupiać. Chodzi raczej o uświadomienie pewnego faktu, celem uniknięcia rozczarowań na przyszłość.
Oczywiście w późniejszej perspektywie takie koszta są raczej normalne jeżeli liczy się na robienie małego szatana jednak są to koszty POTEM.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Naprawdę uważasz, że można kupić GTka w idealnym stanie?plasma555 pisze: Liczę się z kosztami. NAPRAWDĘ! Mówię jednak tylko tyle że auto które wymaga włożenia 20.000zł nie jest autem dla mnie = jest szrotem.
NAJPIERW trzeba go doprowadzić do idealnego stanu, żeby zacząć dłubać. Ja o tym nawet nie myślę, bo to dopiero są koszty...plasma555 pisze: Oczywiście w późniejszej perspektywie takie koszta są raczej normalne jeżeli liczy się na robienie małego szatana jednak są to koszty POTEM.
- So What!
- 6 gwiazdek
Przy dziesięcioletnim, nawet zadbanym, egzemplarzu auta sportowego takie koszty są normalne bez liczenia "na robienie małego szatana". Twoje "potem" może oznaczać w rzeczywistości perspektywę kilu miesięcy.plasma555 pisze: Oczywiście w późniejszej perspektywie takie koszta są raczej normalne jeżeli liczy się na robienie małego szatana jednak są to koszty POTEM.
Nie, dzięki.Godlik pisze:Jeżeli ktoś bardzo chce, mam szczegółową listę wszystkich wydatków na swojego GT od momentu zakupu.

Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, w "idealnym szwajcarskim stanie" robiłem tylko remont silnika. Z pozostałymi rzeczami spokój, ale ja mam przebieg 2 razy większy od Twojego.

Takich rzeczy jak benzyna, tarcze, klocki, płyny, opony nie liczę, bo to chleb powszedni.
Za to lista rzeczy, które chciałbym zrobić (moje widzimisię) jest dość długa.
Już nie straszcie chłopaka. Niech kupuje. Za nic bym swojej malutkiej nie zamienił.
No dobra, może jest kilka rzeczy na które bym zamienił. ;)
czarne jest piękne...
Godlik pisze: plasma555 napisał(a):Liczę się z kosztami. NAPRAWDĘ! Mówię jednak tylko tyle że auto które wymaga włożenia 20.000zł nie jest autem dla mnie = jest szrotem.
Naprawdę uważasz, że można kupić GTka w idealnym stanie?
Może nie idealnym ale przy rozsądnym wkładzie początkowym o jakim mówiłem >3000zł myślę że by się znalazł jakiś forumowy świniak.
czyli rozumiem że każdy właściciel nowo kupionego subaru musi mieć oprócz +30tyś zł jeszcze +20tyś zł na najbliższe kilka miesięcy tak? Bo z tego co tutaj piszecie by na to wyglądało i każdy z Was tak miał.So What! pisze: plasma555 napisał(a):Oczywiście w późniejszej perspektywie takie koszta są raczej normalne jeżeli liczy się na robienie małego szatana jednak są to koszty POTEM.
Przy dziesięcioletnim, nawet zadbanym, egzemplarzu auta sportowego takie koszty są normalne bez liczenia "na robienie małego szatana". Twoje "potem" może oznaczać w rzeczywistości perspektywę kilu miesięcy.
- Godlik
- 6 gwiazdek
Tja... Nie jestem pewien kto ma większy...vibowit pisze: Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, w "idealnym szwajcarskim stanie" robiłem tylko remont silnika. Z pozostałymi rzeczami spokój, ale ja mam przebieg 2 razy większy od Twojego.
No właśnie dlatego mu tłumaczymy, że ciężko mu będzie kupić. Ja też nie zamierzam się (jej?vibowit pisze: Już nie straszcie chłopaka. Niech kupuje. Za nic bym swojej malutkiej nie zamienił.

Powinien. Żeby później nie zgrzytać zębami i płakać.plasma555 pisze: czyli rozumiem że każdy właściciel nowo kupionego subaru musi mieć oprócz +30tyś zł jeszcze +20tyś zł na najbliższe kilka miesięcy tak? Bo z tego co tutaj piszecie by na to wyglądało i każdy z Was tak miał.
I nie zrozum nas źle, każdy życzy Ci znalezienia GT w idealnym stanie. Tylko będzie to niezmiernie trudne.
- So What!
- 6 gwiazdek
Źle nas zrozumiałeś. Z takimi wydatkami należy się liczyć jeżeli kupujesz auto mocno już używane, jakim zawsze będzie GTek (najmłodsze egzemplarze mają 9 lat).plasma555 pisze: czyli rozumiem że każdy właściciel nowo kupionego subaru musi mieć oprócz +30tyś zł jeszcze +20tyś zł na najbliższe kilka miesięcy tak? Bo z tego co tutaj piszecie by na to wyglądało i każdy z Was tak miał.
Przy nowym samochodzie masz zwykle gwarancję. Co do zasady masz więc prawo oczekiwać, że nie będzie konieczności dokonywania napraw, za które będziesz musiał zapłacić z własnej kieszeni.
Impreza to chyba "ona". Zresztą, czy mógłbym tak kochać faceta?Godlik pisze:Ja też nie zamierzam się (jej?) pozbyć.

czarne jest piękne...
ekhm.......

vibowit pisze: Oto moja kochanka - Czarnula. W zależności od nastroju zwana również Ciornym lub Czarnuchem

esilon,
Czarnuchem nazywam ją tylko wtedy, gdy jej nie kocham.

Czarnuchem nazywam ją tylko wtedy, gdy jej nie kocham.

czarne jest piękne...
Dopiero teraz ten watek przeczytałem. Kocham to Forum do lez ze śmiechu... 

Dolce far niente 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
plasma555, kupiłem WRXa ponad 1.5 roku temu. Auto mimo 150k przebiegu, cholernie zadbane, parę osób może Ci potwierdzić, że dopiero spojrzenie na licznik przebiegu przekonało je, że mówię prawdę. Z Piterem 1.5 roku po zakupie także mogę w każdej chwili wódkę pić, a następne auto na pewno zamówię u niego.Konto usunięte pisze: IMHO 10 tys brzmi zupełnie rozsądnie w pierwszym roku.
I teraz dam Ci przykład. W moim aucie był do wymiany tylko olej, ale także po paru miesiącach dojazdów do pracy lista się wydlużyła i tak:
amory 1.5k pln
klocki 0.5k pln
tarcze 0.7k pln
łączniki stab, końcówki drążków kier, jakieś duperele 2.7k pln
wydech 2.6k pln
opony 1k pln
opony zimowe 1.2k pln
pompa paliwa 0.3k pln (przed remapem)
przepływka 0.7k pln (na wszelki wypadek, bo bylo podejrzenie no i remap w drodze)
To jest lista rzeczy które musiałem zrobić, żeby było bezpiecznie dla mnie i dla auta. Następnie zrobiłem remap ale to już widzimisie.
Dzisiaj pieprznął wąż od chłodnicy, na szczęście zareagowałem bardzo szybko i być może skończy się na wymianie węża.
Łącznie 12 klocków w zadbane

To są koszta zakupu subaru z turbiną. A teraz pomyśl co by było jakbym kupił styrane subaru. Już raz kupiłem i nawet nie będę się wk... wyliczeniami.
Na koniec dodam Ci, że ja jeżdżę bardzo oszczędnie i upalanie zdarza mi się wbrew pozorom rzadko. Większość przebiegu praca-dom 50km/h. Teraz pomyśl ile Imprez turbo jeździ w ten sposób. Większość ludzi kupuje je do bardzo dynamicznego przemieszczania się.
A jak już wyliczam, to powiem Ci o koledze. Kupił także niezłego WRXa.
panewki 12k
skrzynka nie wiem ile
coś tam coś tam
uzbierało się 25k na dzień dobry. Do auta z przebiegiem poniżej 100k. Pecha miał.
Wydechu też nie musiałeś, tylko sobie wymyśliłeś że ma gadaćremek pisze: To jest lista rzeczy które musiałem zrobić, żeby było bezpiecznie dla mnie i dla auta. Następnie zrobiłem remap ale to już widzimisie.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
wydech is a must. Po Żabie tym bardziej. Miałem i GT i WRX na raz i bym nie dał rady na dłuższą metę jeździć melexem.barbie pisze: Wydechu też nie musiałeś, tylko sobie wymyśliłeś że ma gadaćCzyli 2,6 nie było obowiązkowe
![]()
Poza tym zostaje 10k

ps a przypomniało mi się. Jesooo, jak Żaba gadała i jak waliła w plery tym td05. Kurde noooo. Muszę starego subaraka... jak już będę bogaty

To mówisz że ile kkm zrobiłeś Nubirą?remek pisze:wydech is a must. Po Żabie tym bardziej. Miałem i GT i WRX na raz i bym nie dał rady na dłuższą metę jeździć melexem.barbie pisze: Wydechu też nie musiałeś, tylko sobie wymyśliłeś że ma gadaćCzyli 2,6 nie było obowiązkowe
![]()

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Nubirra do nieba pójdzie, że się sciga z dyszlami. Gdyby nie ten kochany śmieszny samochodzik, na paliwo byśmy zbankrutowalibarbie pisze: To mówisz że ile kkm zrobiłeś Nubirą?![]()

- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
remek, to Ty na Nexenach jakichś jeździsz?remek pisze: opony 1k pln
opony zimowe 1.2k pln

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
na lato znalazlem prawie nowe re50 za taką cenę. Bieżnik 7mm, roczne, więc co będę wybrzydzać.Niedźwiedź pisze: remek, to Ty na Nexenach jakichś jeździsz?![]()
Zima nowe Nokiany WRG2 42 tydz '09 tanio trafiłem, 300pln/szt.
do kupowania używam google

- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
no to ładnie. Ja za moje Er300 zapłaciłem coś koło 1,8k i to też dobra cena byłaremek pisze: Niedźwiedź napisał(a):remek, to Ty na Nexenach jakichś jeździsz?
na lato znalazlem prawie nowe re50 za taką cenę. Bieżnik 7mm, roczne, więc co będę wybrzydzać.
Zima nowe Nokiany WRG2 42 tydz '09 tanio trafiłem, 300pln/szt.
do kupowania używam google![]()