UWAGA OSZUST!!!!
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: UWAGA OSZUST!!!!
Mówmy o faktach, a nie o tym co by było gdyby....
A informacja o innym adresie wysyłki była wyraźnie zaznaczona, i już wyjaśniłem we wcześniejszym poscie dlaczego smsem.
Pozdrawiam kolegę - "sprzedawcę" serdecznie i polecam wzmożenie uwagi przy każdym kontakcie z klientem, żeby WAŻNE informacje nie umykały.
A informacja o innym adresie wysyłki była wyraźnie zaznaczona, i już wyjaśniłem we wcześniejszym poscie dlaczego smsem.
Pozdrawiam kolegę - "sprzedawcę" serdecznie i polecam wzmożenie uwagi przy każdym kontakcie z klientem, żeby WAŻNE informacje nie umykały.
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

ogólnie płacenie za coś takiego przelewem z góry jest nie rozsądne, chyba że zna się osobę której się płaci, coś u niej kupowało, albo jest znana w danym kręgu osób.
sprzedawca dostał adres wysyłki smsem, skoro przyszedł przelew z innym adresem to powinien się chwilę zastanowić że dane są różne, powinien zadzwonić i spytać co jest grane.
to raczej logiczne że przelew nie musi iść z konta który ma adres wysyłki, a może to konto jego, a mieszka z dziewczyną, a może wynajmuje mieszkanie, albo jak w moim przypadku wolę dostawę do pracy bo tu kurierzy przyjeżdżają w godzinach pracy.
Wg mnie skoro sprzedawca powiedział że ma 2 tłoczkowe i całość odda za X cenę (nie ważne czy dobra czy zła) to kupujący zgadza się na zakup za określoną cenę określonego produktu, kogo obchodzi że tylne były za friko.
A może kupujący wiedząc że tył nie jest 2tłoczkowy nie kupił by wogóle, bo miał do wydania 1,5 tyś zł, a chciał bardziej 2tłoczkowe niż zaoszczędzić 400zł.
pawlaswrc, twoja wina płacenie przelewem takiej kasy, zawsze do nieznajomego trochę podejrzliwości no i zawsze można poprosić o zaznaczenie na liście że odbiorca może sprawdzić zawartość paczki przed jej odebraniem. Już jakiś czas temu to zostało wprowadzone.
subaruturbo, twoja wina to olanie sprawy i wysłanie paczki pod adres wysyłki, podanie nieprawdziwych danych dotyczących produktu nie ważne czy ty go potraktowałeś jako gratis czy nie. Co zrobisz jak zakupisz w sklepie 2 szampony w cenie 1ego, a po zapłaceniu ochrona ci 1 z tych szamponów oderwie i przyczepi zapałki, też nie będziesz widział problemu? przecież sklep dał ci 2gi gratis.
sprzedawca dostał adres wysyłki smsem, skoro przyszedł przelew z innym adresem to powinien się chwilę zastanowić że dane są różne, powinien zadzwonić i spytać co jest grane.
to raczej logiczne że przelew nie musi iść z konta który ma adres wysyłki, a może to konto jego, a mieszka z dziewczyną, a może wynajmuje mieszkanie, albo jak w moim przypadku wolę dostawę do pracy bo tu kurierzy przyjeżdżają w godzinach pracy.
Wg mnie skoro sprzedawca powiedział że ma 2 tłoczkowe i całość odda za X cenę (nie ważne czy dobra czy zła) to kupujący zgadza się na zakup za określoną cenę określonego produktu, kogo obchodzi że tylne były za friko.
A może kupujący wiedząc że tył nie jest 2tłoczkowy nie kupił by wogóle, bo miał do wydania 1,5 tyś zł, a chciał bardziej 2tłoczkowe niż zaoszczędzić 400zł.
pawlaswrc, twoja wina płacenie przelewem takiej kasy, zawsze do nieznajomego trochę podejrzliwości no i zawsze można poprosić o zaznaczenie na liście że odbiorca może sprawdzić zawartość paczki przed jej odebraniem. Już jakiś czas temu to zostało wprowadzone.
subaruturbo, twoja wina to olanie sprawy i wysłanie paczki pod adres wysyłki, podanie nieprawdziwych danych dotyczących produktu nie ważne czy ty go potraktowałeś jako gratis czy nie. Co zrobisz jak zakupisz w sklepie 2 szampony w cenie 1ego, a po zapłaceniu ochrona ci 1 z tych szamponów oderwie i przyczepi zapałki, też nie będziesz widział problemu? przecież sklep dał ci 2gi gratis.
Sprzedam przerobione cewki z WRXów 02-06
pasujące do GT/WRX/STi 92-96

http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?t=15191

Virus12 pisze: ogólnie płacenie za coś takiego przelewem z góry jest nie rozsądne, chyba że zna się osobę której się płaci, coś u niej kupowało, albo jest znana w danym kręgu osób.
I tak i nie - w sumie kazda ze stron ryzykuje, moze zostac wykiwana - zarowno nie otrzymujac tego, za co zaplacila, jak i nie otrzymujac zaplaty, za to co wyslane. Takze tutaj nie ma srodka zlotego innego niz skorzystanie z uslug jakiegos posrednika, do "przykiszenia" pieniedzy do czasu
oceny transakcji. Ale tutaj tez jakies ryzyko, choc mniejsze, istnieje - a do tego "posrednicy" lubia na tym takze zarobic.
Pozdrawiam
Jacek "AMI" Rudowski
Nie koniecznie, wysłanie za pobranie, tracisz ew koszty wysyłki, a nie produkt, bo kurier nie może oddać paczki bez płacenia, może pokazać tylko jej zawartość, jeśli delikwent który odbiera nie chce paczki bo np w środku jest cegłą, to nie płaci, pisze oświadczenie a paczka wraca do wysyłającego.AMI pisze: I tak i nie - w sumie kazda ze stron ryzykuje, moze zostac wykiwana - zarowno nie otrzymujac tego, za co zaplacila, jak i nie otrzymujac zaplaty, za to co wyslane. Takze tutaj nie ma srodka zlotego innego niz skorzystanie z uslug jakiegos posrednika, do "przykiszenia" pieniedzy do czasu
oceny transakcji. Ale tutaj tez jakies ryzyko, choc mniejsze, istnieje - a do tego "posrednicy" lubia na tym takze zarobic.
Można też policzyć czy za koszt wysyłki nie opłaca się pojechać do sprzedawcy.
a jak już się nie może nie ufa ale chce kupić to allegro oferuje taki zakup, płacisz allegro, dostajesz produkt, allegro oddaje sprzedawcy.

Wysylka za pobraniem nie zawsze jest mozliwa, a juz na pewno nie zawsze latwa.
O wiele sprawa sie upraszcza, kiedy wszystko sie rozgrywa przynajmiej na terenie jednego kraju.
A jeszcze lepiej, jak w tej samej okolicy i faktycznie najlepiej samemu odebrac i sprawa jasna.
O wiele sprawa sie upraszcza, kiedy wszystko sie rozgrywa przynajmiej na terenie jednego kraju.
A jeszcze lepiej, jak w tej samej okolicy i faktycznie najlepiej samemu odebrac i sprawa jasna.
Jacek "AMI" Rudowski
PP lub kurier?AMI pisze: Wysylka za pobraniem nie zawsze jest mozliwa, a juz na pewno nie zawsze latwa.
Dlaczego nie?
Dolce far niente 

FUX - dlatego, ze np. jak wysylam poczta z Irlandii, to pobranie nie wchodzi w rachube w Polsce.
Kurierem tez roznie chyba.
Ale oczywiscie, jesli tylko mozna gdzies slac za pobraniem i nie ma problemu z otworzeniem paczki przed zaplata, to nalezy sie tylko cieszyc i korzystac.
Kurierem tez roznie chyba.
Ale oczywiscie, jesli tylko mozna gdzies slac za pobraniem i nie ma problemu z otworzeniem paczki przed zaplata, to nalezy sie tylko cieszyc i korzystac.
Jacek "AMI" Rudowski
tutaj chyba był jeden kraj więc tego sprawa nie dotyczy.
A jeśli mowa o wysyłkach z zagranicy to są firmy które to organizują i sprawdzają towar.
Tak czy siak, pawlaswrc zawierzył że będzie dobrze i chciał zakupić towar, a subaruturbo] trochę nie dopełnił swoich obowiązków, nie wyjaśnił na czas jak trzeba zgłosić zmianę adresu wysyłki przyjął do wiadomości że dostał smsa po czym może zapomniał i wysłał na adres z przelewu. Wg mnie sprzedający powinien zakończyć sprawę oddając kasę chociażby za źle wysłaną paczkę, z zaciskami chyba nic się nie da zrobić, ew oddać jakąś część kasy na którą się obydwaj umówią za tzw pomyłkę.
A jeśli mowa o wysyłkach z zagranicy to są firmy które to organizują i sprawdzają towar.
Tak czy siak, pawlaswrc zawierzył że będzie dobrze i chciał zakupić towar, a subaruturbo] trochę nie dopełnił swoich obowiązków, nie wyjaśnił na czas jak trzeba zgłosić zmianę adresu wysyłki przyjął do wiadomości że dostał smsa po czym może zapomniał i wysłał na adres z przelewu. Wg mnie sprzedający powinien zakończyć sprawę oddając kasę chociażby za źle wysłaną paczkę, z zaciskami chyba nic się nie da zrobić, ew oddać jakąś część kasy na którą się obydwaj umówią za tzw pomyłkę.

witajcie oj chłopaki czytam i flaki mi sie wywracaja ze ludziska takie wałki sobie kreca subarowcy psia krew:-(
zróbmy składke na ten hamelunek
bedzie chłopak miał
kazdy wysle pare złociszy co to za problem
ustalcie po ile składka pierwszy wysle kase
pawlaswrc dawaj konto kolego
zróbmy składke na ten hamelunek

ustalcie po ile składka pierwszy wysle kase
pawlaswrc dawaj konto kolego

jemu już chyba nawet nie chodzi o te zaciski i oddanie kasy, tylko ukaraniu sprzedawcy.

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Pewnie, że nie chodzi o zaciski, bo przód już dawno zregenerowałem a tyl dwutłoczkowy dokupiłem. Resztę postaram sie wystawić na sprzedaż, choć zdaję sobie sprawę, że na jednotłoczkowy tył jest mały popyt, a w tej sytuacji zalegaja mi dwa komplety
.
Mnie nawet nie zależy na ciągnięciu tego wątku, bo jak juz pisałem wcześniej - kto chciał, to przeczytał - tylko jeżeli KTOŚ dalej idzie w zaparte, nie chce się przyznać i wciska NAM jakieś niestworzone argumenty, to nie będę spokojnie stał, jak mi ktos pluje w twarz. Wystarczyłoby zwykłe "przepraszam" bo wiadomo, że kasy nikt mi nie zwróci.

Mnie nawet nie zależy na ciągnięciu tego wątku, bo jak juz pisałem wcześniej - kto chciał, to przeczytał - tylko jeżeli KTOŚ dalej idzie w zaparte, nie chce się przyznać i wciska NAM jakieś niestworzone argumenty, to nie będę spokojnie stał, jak mi ktos pluje w twarz. Wystarczyłoby zwykłe "przepraszam" bo wiadomo, że kasy nikt mi nie zwróci.
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW