Ja tylko nie wysyłam za pobraniem zamówień za dużą kasę ponieważ prowizja dla firmy kurierskiej jest "zabójcza". Wystawiam FV pro-forma i tyle.
Przelewy od kurierów fakt, trochę idą, a co ciekawe z Poczty całkiem szybko

miszozon pisze: Ja tylko nie wysyłam za pobraniem zamówień za dużą kasę ponieważ prowizja dla firmy kurierskiej jest "zabójcza". Wystawiam FV pro-forma i tyle.
qbutek pisze:Z drugiej strony Cię zapytam - dlaczego sprzedający ma ryzykować kilkanaście-kilkadziesiąt zł?
jarmaj pisze: Więc będąc oszutem, ma on interes nie wysłać mi towaru i wyparować z kasą.
Cegłę dostał z Żoną ode mnie jarmaj, więc sobie wypraszam!leon pisze: najnowszy model cegły
Że cegłę - to coś słyszałem, ale że żonę też od Ciebie... no, noFUX pisze: Cegłę dostał z Żoną ode mnie jarmaj
Jeszcze długo będziesz za to płaciłjarmaj pisze: I nie zapłaciłem za nią
qbutek pisze: Z drugiej strony Cię zapytam - dlaczego sprzedający ma ryzykować kilkanaście-kilkadziesiąt zł?
Konto usunięte pisze: Trochę sobie nie wyobrażam sytuacji, żeby to kupujący miał na siebie brać ryzyko kupienia kota w worku.
Czyli dobrze kombinuję - na razie nikt nie upierał się przy pobraniu.Konto usunięte pisze: Jak będą Ci ufać, to nie będą chcieli kupować za pobraniem
So What! pisze: Swoją drogą zauważyłem, że jak płacę z góry, to dłużej czekam na przesyłkę
Coś w tym styluesilon pisze:
może dlatego że płacąc z góry sekundę po wykonaniu przelewu z klienta stajesz sie petentem![]()
To fakt ale płacąc z góry płacę kartą (zazwyczaj jest taka opcja jeżeli kupuję u powazniejszych kontrahentów) i wtedy mam jakąś gwarancję bo w wypadku niepowodzenia transakcji mam regres do wystawcy karty kredytowej. Jest to jakis rodzaj zabezpieczenia.esilon pisze:So What! pisze: Swoją drogą zauważyłem, że jak płacę z góry, to dłużej czekam na przesyłkę
może dlatego że płacąc z góry sekundę po wykonaniu przelewu z klienta stajesz sie petentem
freediver pisze: bogustempo
no gruba akcjajarmaj pisze:Jeszcze o płaceniu.
Jak widać i na piszących regularnie forumowiczach można się naciąć i zostać z 2500 zł okradzionym![]()
Tak ku przestrodzehttp://forum.subaru.pl/viewtopic.php?p=1730159#p1730159
i zachowaniu ostrożności.