[S] Opony terenowe AT 215/65 R16 z bieżnikiem BFGoodrich

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
subarutux
2 gwiazdki
Auto: Forester 2.0D 09
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[S] Opony terenowe AT 215/65 R16 z bieżnikiem BFGoodrich

Post 17 cze 2013, o 11:13

Sprzedam opony terenowe AT 215/65 R16 z bieżnikiem BFGoodrich, razem z felgami, choć mogą być też bez. Opony profesjonalnie bieżnikowane, oryginalna opona to hiszpańska Insa Turbo Ranger. Nadmuchane azotem, wyważone w lecie ubiegłego roku.

Felgi pasują idealnie do Forestera III z fabrycznymi piastami.

Opony są wyraźnie twarde i masywne, zdały doskonale egzamin w zeszłym roku m.in. w Bieszczadach - na błotnistych i koleiniastych drogach pod górę ciągną jak złoto, z góry trzymają doskonale. Na piachu nie miałem przyjemności. Na asfalcie czuć wyraźnie, że są twardsze od fabrycznych, głośność do przyjęcia - w zasadzie jak zimówki, trochę głośniejsze w zakresie 80 - 90 km/h. Hamowanie - chyba dobre, nie jestem fanem wielkich prędkości, więc trudno mi powiedzieć. Osiągałem w nich prędkości około 140 km/h bez żadnych efektów ubocznych.
Opony idealne na wyprawy i dłuższe wyjazdy w teren.

Sprzedaję je, gdyż w ramach rodzinnych biznesów Zięć kupił ode mnie "promocyjnie" oryginalne felgi z fabrycznymi oponami, a ja za to kupiłem nowe felgi z nowymi oponami AT, bardziej szosowymi (Geolandar G012). Przekładanie kół jest dla mnie kłopotliwe, bo nie mam garażu z narzędziami, a jedynie budkę z blachy, więc w razie potrzeby muszę jeździć do serwisu oponiarskiego. Dlatego zdecydowałem się na rozwiązanie bardziej uniwersalne.

Dla przyjaciół z Forum cena 1 000,00 zł za całość + koszty przesyłki = 200,00 zł. Możliwy odbiór osobisty, wtedy bez kosztów. Opony można oglądać na żywo po wcześniejszym uzgodnieniu u mnie w piwnicy.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

subarutux
2 gwiazdki
Auto: Forester 2.0D 09
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: [S] Opony terenowe AT 215/65 R16 z bieżnikiem BFGoodrich

Post 27 cze 2013, o 10:39

Dodam jeszcze, bo może tego nie widać na zdjęciu, że maksymalne obciążenie opony to 750 kg.

===

Sprzedane.
Można zamknąć.

ODPOWIEDZ