Owiewki TYPE RA JDM

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
jarekczarny
0 gwiazdek
Auto: RA
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Owiewki TYPE RA JDM

Post 13 sty 2016, o 21:48

Sprzedam owiewki drzwi zTYPE RA 98r cena 390 pln z wysyłką.Kontakt pw lub nr z ogłoszenia.
http://olx.pl/oferta/owiewki-drzwi-suba ... dtuMr.html

jarekczarny
0 gwiazdek

Re: Owiewki TYPE RA JDM

Post 17 sty 2016, o 17:08

nikt nie chce rarytasów,może cena za wysoka?

WueM
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Chrupek :P
Polubił: 1 raz

Post 17 sty 2016, o 22:12

Cena wysoka i owszem ale dobra jak za ten rarytas...pytanie czy chcesz sprzedać czy sprzedawać...

Osobiście jej nie komentuje bo owiewki takie posiadam wiec drugi komplet mi nie potrzebny.
A kiedyś dawalem kwotę podobna :-)
Super rarytas :-D

Gaceq
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Type R v4

Post 18 sty 2016, o 12:27

Wojtku w Tajp erach zakładali te same co do sedanów, czy mi się wydaje, że były inne krótsze?

jarekczarny
0 gwiazdek

Post 18 sty 2016, o 21:44

Cenę wziąłem z forum. Przeglądając stare wątki natrafilem na cenę 400pln więc obniżyłem o dychę i koszt wysyłki. Wydaje mi się że to uczciwą cena.

Gaceq
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Type R v4

Post 19 sty 2016, o 16:42

Nowe zdaje się 600 kosztują jakoś ale... są w Japonii
Te Twoje można powiedzieć że są w bdb stanie? Nic nie nadpęknięte? Jak je się w ogóle mocuje? Klej? taśma dwustronna?

jarekczarny
0 gwiazdek

Post 19 sty 2016, o 22:01

Obejrzalem je dzisiaj dokładnie. Mocowane są w czterech miejscach do listwy nad drzwiami na takie blaszki nitowne do plastikowych zaczepów i po całej długości taśmą dwustronną. Przy dwóch mocowaniach widać pęknięcia jak na tafli lodu ok 1cm.Sam wysiadając z auta w ciasnych miejscach zachaczylem o nie kilkakrotnie gdy nie mogłem do końca otworzyć drzwi.

WueM
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 27 sty 2016, o 18:51

Dokładnie...te blaszki są tak wyprofilowane ze idealnie wpasowuja się pod uszczelki drzwi gdzie znajdują się pod nie otwory...wszystko pasuje...w końcu to fabryka...jeśli któryś uchwyt jest urwany to tez nie ma tragedii...jest ich tam chyba po 5 na stronę...bez jednego da się żyć...tym bardziej ze dodatkowo przykleja się je na taśmę dwustronna :-D

Szczerze mogę polecić
Osobiście jestem fanem jdm...wiec to jako gadżet jest na prawdę fajnym dodatkiem...
Mnie przekonuje również to, ze przy owiewkach dość często w lecie mogłem pozwolić sobie na zostawienie nie domkniętych szyb...Poza tym to w końcu przede wszystkim owiewki :-)

Gdyby nie to, ze juz takie mam...to aż dziwne ze tak rzadki gadżet wciąż się nie sprzedał

adamski
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: dziadzio

Post 27 sty 2016, o 20:20

WueM pisze:jeśli któryś uchwyt jest urwany to tez nie ma tragedii...jest ich tam chyba po 5 na stronę...bez jednego da się żyć...tym bardziej ze dodatkowo przykleja się je na taśmę dwustronna :-D
Pytanie czysto hipotetyczne; czy według Twojego doświadczenia z owiewkami utrzymałyby się na samej taśmie dwustronnej (oczywiści topowej i super mocnej) bez tych mocowań?

DETT
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: A101, BH
Polubił: 3 razy

Post 27 sty 2016, o 22:19

WueM pisze: Gdyby nie to, ze juz takie mam...to aż dziwne ze tak rzadki gadżet wciąż się nie sprzedał
Gdyby były dedykowane do Legacy BH kombi to nie byłoby całej tej dyskusji :whistle:
Obrazek

WueM
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 28 sty 2016, o 06:44

adamski pisze:
WueM pisze:jeśli któryś uchwyt jest urwany to tez nie ma tragedii...jest ich tam chyba po 5 na stronę...bez jednego da się żyć...tym bardziej ze dodatkowo przykleja się je na taśmę dwustronna :-D
Pytanie czysto hipotetyczne; czy według Twojego doświadczenia z owiewkami utrzymałyby się na samej taśmie dwustronnej (oczywiści topowej i super mocnej) bez tych mocowań?

Nie mogę reczyc ale myślę ze tak...aczkolwiek pisze czysto hipotetycznie :-)
U mnie w obu owiewkach brakowało chyba po jednak lub nawet dwóch uchwytach i po zastosowaniu taśmy było wszystko ok

Choć samej taśmy nie próbowałem stosować :-)

Według mnie rarytas jest...cena znosna choć jak wiadomo zawsze mogłoby być taniej :-)
Kiedyś tyle za nie dalem bo bardzo chciałem je mieć

Te obecne kupilem...dużo taniej
Ale to po prostu trzeba trafić :-)

WueM
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 28 sty 2016, o 06:45

DETT pisze:
WueM pisze: Gdyby nie to, ze juz takie mam...to aż dziwne ze tak rzadki gadżet wciąż się nie sprzedał
Gdyby były dedykowane do Legacy BH kombi to nie byłoby całej tej dyskusji :whistle:

Cos w tym rzeczywiście jest :-)

jarekczarny
0 gwiazdek

Post 28 sty 2016, o 21:58

Ewentualnie mogę zamienić na felge której szukam
http://forum-subaru.pl/viewtopic.php?f=5&t=17467

ODPOWIEDZ