http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=10&p=96524
cena 11800 do jakiejś negocjacji

a Tu opis:
Do sprzedania Subaru Impreza, samochód który kupiłem bezpośrednio od niemieckiego właściciela, serwisowany regularnie w niemieckim ASO (sprawdzałem to w ASO).
Jego stan wizualny oceniam na prawie idealny a stan techniczny na bardzo dobry z jednym mankamentem - wymaga wymiany amortyzatorów i to w jak najbliższym czasie.
Auto ma nowy przód oraze wiele innych elemtnów i całkiem nowy oryginalny lakier Subaru Sonic Blue Mica (to ten z 22B - znawcy wiedza o co chodzi). Nie miał wypadku, po prostu była robiona stylizacja na MY99, mam zdjęcia sprzed zmian (w trakcie modyfikacji również) a oryginalne części takie jak maska i zderzak sprzedałem na Allegro jako idealne.
W tej chwili jest na praktycznie całkiem nowych zimówkach Fulda 185/60/15 i 15" aluminiowych felgach, również nowych. Dodatkowo mam komplet oryginalnych kół stalowych 14" z oponami w stanie dobrym.
Cena podana zawiera takie rzeczy jak:
- CB Radio z doskonałą, krótką anteną (ok. 25cm) o świetnym zasięgu jak na tą długość - sama antena kosztowała mnie ok. 300zł.
- Radio MP3 Clarion z wbudowanym zestawem głośnomówiącym Bluetooth - świetnie się spisuje, nie ma wejścia na płyty czy kasety, jest tylko czytnik kart SD oraz wejścia AUX i chyba USB też, ale oba są z tyłu radia. Generalnie Radyjko jest wykrywany przez telefon jako stereofoniczny zestaw słuchawkowy. Moża z niego dzwonić, jak ktoś dzwoni wyświetla się informacja na wyświetlaczu z kontaktem itd itp. - kosztowało mnie ok. 800zł.
- Bardzo dobra nawigacja GPS ze szczegółowymi, oryginalnymi mapami całej Europy - kosztł ok. 900zł.
- Oba wyżej wymienione komplety kół.
Samochód zawsze był zadbany i traktowany z najwyższą troską przeze mnie i przez poprzedniego właściciela. Regulatnie serwisowany w niemieckim ASO, ja sam zrobiłem nim jakieś 15tys km.
12tys km. temu zrobiłem takie rzeczy:
- wymiana wszystkich płynów jakie są możliwe w tym aucie (olej w skrzyni biegów, olej w silniku, dyferencjale, płyn chłodzący, hamulcowy)
- wymiana klocków hamulcowych z tyłu
- wymiana tarcz hamulocowych z tyłu
- wymiana kompletnego rozrządu łącznie z pompą wody
- wymiana sprzęgła
i pewnie jeszcze wiele drobiazgów o których teraz nie pamiętam już nawet.
jakieś 4tys km temu zmieniłem mu wydech na przelotowy z drobnym dławikiem firmy Ulter, brzmienie jest cudowne i nawet charaktesytyczne dla Subaru, w końcu to silnik Boxer! Nie jest uciążliwie głośny, ale przyjemnie mruczy przy dodawaniu gazu.
w tym samym czasie został zmieniony filtr powietrza na sportowy stożkowy
oryginalnie te auta mają 103KM, w tej chwili oceniam jego moc "na odczucie" na jakieś 110KM.
ok. 2tys. km temu zmieniłem oba łożyska z tyłu.
Nie ma żadnych luzów na drążkach, stabilizatorach itp., jedyne co trzeba zrobić, to zmienić wszystkie amortyzatory - koszt zakupu Kayaba 4szt. to 1200zł-1300zł i to byłby idealny zakup do tego auta.
Samochód sprzedaję tylko i wyłącznie z nagłych problemów finansowych :(
Jedyna zamiana jaka mnie interesuje to na Chrysler Grand Voyager 3.3l z gazem, klimatyzacją i czterema fotelami kapitańskimi, rocznik 94/95 w stanie przynajmniej bardzo dobrym z dopłatą do Subaru...