Sprzedam Subaru Impreza WRX STi 2009r

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
mawrowicz
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Sprzedam Subaru Impreza WRX STi 2009r

Post 1 gru 2009, o 12:03

Witam,koledzy mam na sprzedaż kilka sztuk Subaru Imprezy WRX STi napewno Sti!!!z 2009 roku używane z przebiegami nie przekraczającymi 5 tys mil.Cena 18.200 U$D +transport+opłaty celne tj;cło, akcyza,VAT 19% tłumaczenie dokumentów.Auta w stu procentach bezwypadkowe bez żadnych wad ukrytych ani prawnych.Możliwość wyboru koloru.Auta pochodzą z windykacji bankowej w USA.Na wszystkie auta f-ry komplet dokumentów itp.Dla zainteresowanych zdjęcia oraz nr VIN prześle na maila.Posiadam również inne subaru oraz inne marki.Wszelkich informacji udzielę tel. pod nr 506 553 202 lub e mail:[email protected] Oferta ograniczona ilościowo i czasowo.

zaki79
0 gwiazdek

Re: Sprzedam Subaru Impreza WRX STi 2009r

Post 1 gru 2009, o 14:39

Jak dla mnie zalatuje niezłym wałkiem 8-)

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 1 gru 2009, o 15:13

zaki79 pisze:Jak dla mnie zalatuje niezłym wałkiem 8-)
Bo...?

zaki79
0 gwiazdek

Post 1 gru 2009, o 16:00

Bo:
- cena jest podejrzanie niska
- auta są z windykacji, a w kolorach można przebierać
- miałem już kiedyś do czynienia z taką "okazją" (akurat nie z USA)
- nie ma żadnych informacji o firmie zajmującej się w/w transakcjami (mail i numer tel. to trochę mało)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 1 gru 2009, o 16:09

zaki79, to, że jakiś handlarz samochodami zalogował się na Forum tylko dlatego, żeby umieścić tu ogłoszenie sprzedaży samochodów nie oznacza jeszcze, że jest nieuczciwy.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 1 gru 2009, o 16:30

So What! pisze: zaki79, to, że jakiś handlarz samochodami zalogował się na Forum tylko dlatego, żeby umieścić tu ogłoszenie sprzedaży samochodów nie oznacza jeszcze, że jest nieuczciwy.

Podobnie jak nie oznacza, że jest uczciwy ;-)

Ogłoszenie jak każde inne. Zainteresowani na pewno znajdą sposób, żeby zweryfikować sprzedającego. On sam, gdyby mu zależało, napisałby coś więcej, żeby się uwiarygodnić.

qba3d
0 gwiazdek
Auto: 2006 Forester 2.5 XT

Post 1 gru 2009, o 18:16

a jakis pomysl weryfikacji przychodzi wam do glowy?
I skad taka mnogosc aut?
Q

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 1 gru 2009, o 19:08

skoro auta są do kupienia teraz w USA i przyjdą jako niebite, to raczej sprzedający na statku w kontenerze ich nie będzie klepać :roll:

minimus
5 gwiazdek

Post 1 gru 2009, o 19:41

na szczęście będzie VIN i w carfaxie będzie można sprawdzić.
Czy przebierać w kolorach można?? Nie wiem. Kolo napisał że do wyboru, moze są niebieskie i białe :mrgreen:
Ale ja sie nie znam.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 gru 2009, o 22:04

minimus, to co? bierzemy po sztuce? :mrgreen:

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 1 gru 2009, o 22:50

minimus pisze: na szczęście będzie VIN i w carfaxie będzie można sprawdzić.
Carfax nie zawsze prawdę Ci powie.... mogą być przypadki, iż auto było naprawiane ale nie zostało to zgłoszone...
Tutaj można poczytać o takiej sytuacji (mniej więcej od 2/3 tekstu): http://tylik.motogrono.pl/rodzyn-27-bmw-645ci/
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

minimus
5 gwiazdek

Post 2 gru 2009, o 00:28

remek pisze:minimus, to co? bierzemy po sztuce? :mrgreen:
tylko nie mogę się na kolor zdecydować :-/
Ty to pewnie w różu byś wziął. Wiesz Mikołajki, Święta... :giggle:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 gru 2009, o 02:38

minimus pisze: tylko nie mogę się na kolor zdecydować :-/
mnie strasznie korci, żeby się trochę zrujnować :mrgreen:

mawrowicz
0 gwiazdek

Post 3 gru 2009, o 21:42

Witam koledzy,
No to ładnie mnie zjechaliście,ale cóż nie od dziś żyje w tym kraju i wiem że jak dymać to my ale nie nas.Dla tych którzy są tacy cwani i przeżyli w życiu już wszystko mogę sprowadzić takie subaru wrx sti do polski na siebie,tak żeby mogli dotknąć zobaczyć wziąć "fachowców" z testerami grubości lakieru i inych magików.Cena plus 10 tys pln
Ostatnio zmieniony 3 gru 2009, o 22:10 przez mawrowicz, łącznie zmieniany 1 raz.

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 3 gru 2009, o 21:50

mawrowicz pisze: Witam koledzy,
No to ładnie mnie zjechaliście,ale cóż nie od dziś żyje w tym kraju i wiem że jak dymać to my ale nie nas.Dla tych którzy są tacy cwani i przeżyli w życiu już wszystko mogę sprowadzić takie subaru wrx sti do polski na siebie,tak żeby mogli dotknąć zobaczyć wziąść "fachowców" z testerami grubości lakieru i inych magików.Cena plus 10 tys pln
Super. Biorę! Dwa razy.

:mrgreen:
Obrazek

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 3 gru 2009, o 21:50

Fury od Szwarcennegera, czy trzeba lampy przerabiać?
Dolce far niente ;-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 3 gru 2009, o 21:58

Arti pisze: Super. Biorę! Dwa razy.
No wiesz co Arti , myślałem ,że Gt-ka zakupisz :?: A ty dwa Lanosy łykasz :mrgreen:

mawrowicz
0 gwiazdek

Post 3 gru 2009, o 22:19

Nie chcę się wdawać w głupie polemiki,jeśli ktoś jest poważnie zainteresowany proszę o kontakt pod podany nr tel lub na maila.Wyśle zdjęcia i nr Vin.W ofercie sa również legacy i imprezy wrx.
Pozdr
Do piątku mam zarezerwowane czarne wrx 13 tys U$D +10 tys zł jeśli sprowadzę je na siebie Mam zdjęcia oraz Vin

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 gru 2009, o 22:29

mawrowicz pisze: Nie chcę się wdawać w głupie polemiki
No to napisz , z jakiego stanu?
Jezeli pytałem o Californię, to powinieneś wiedzieć, dlaczego... :roll:
Dolce far niente ;-)

mawrowicz
0 gwiazdek

Post 3 gru 2009, o 22:33

nie są po powodzi zagadkowy kolego tylko z windykacji

Piter 35
6 gwiazdek

Post 3 gru 2009, o 22:44

mawrowicz,
Czytam Cię i myślę ,ze brak Ci troszeczkę pokory i ogłady :evilgrin:
mawrowicz pisze: jeśli ktoś jest poważnie zainteresowany proszę o kontakt
Co to znaczy poważnie zainteresowany :?:, kasę mam Ci wpłacić na konto :?:
Twierdzisz ,ze jesteś wstanie sprowadzić auto na siebie więc zapytam ile wpiszesz na f-vat lub umowie sprzedaży 50 tys zł a może mniej ( skarbowy będzie później ścigał kupującego :evil: )
A może sprowadzasz je jako rozkradzione :arrow: bo takie numery też się robi :?:
Skoro chcesz być wiarygodny to napisz ile kosztuje auto po wszystkich opłatach nagotowo do rejestracji w wydziale komunikacji a nie do opłat i takie duperele :evil:
Przebieg też można sobie zamówić :mrgreen:

mawrowicz
0 gwiazdek

Post 4 gru 2009, o 13:48

Kolego Piter 35 być może mnie trochę poniosło,ale uwierz że stoika wyprowadziłoby z równowagi gdyby co chwile robiono z Ciebie złodzieja,wałkarza tylko dlatego że ograniczasz swoją prowizje i wystawiasz auto za taką cene. Ale nikt nie bierze pod uwagę skąd mam dojście do tych aut na jakich zasadach.Ja nikomu sie nie narzucam i nie wciskam nic na siłę.Do tej pory sprowadziłem dla klientów przeszło 30 aut i nigdy nie było problemu.I były to troche lepsze auta niż owe subaru.Zauważam też że im tańsze auta słabszej klasy tym więcej obelg słysze pod swoim adresem zanim dojdzie jeszcze do transakcji :x .Życie w Polsce zobowiązuje :-( do bycia najwiekszym cwaniakiem spośród wszystkich.Najpierw zgnoić potem pytać.To tyle żali.
Kolego f-ra z usa przychodzi na taka kwote za jaką kupujesz auto.Cło i Vat płaci sie w niemczech bo tam wysyłane są auta (nie ma takiego chamstwa i łapownictwa jak w Polsce)akcyze płaci się w Polsce niestety i mimo przepisów prawa które zobowiązuja do naliczania owej akcyzy od podstawy czyli wartości towaru z f-ry plus kosztów transportu do granic unii to różnie z tym bywa.Więc oczywiście moge to wyliczyć ale tylko na podstawie w/w wartości,ale nikomu nie dam gwarancji że jakiś urzednik w danym mieście nie zakwestionuje wartości akcyzy.
Samochody nie sa sprowadzane na jakieś kombinacje,rozkradzione ,spalone ,uszkodzone,są sprowadzane jako pełnowartościowy towar.Auta są z 2009 r więc jakie przebiegi miałyby mieć 100 tys mil?
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania prosze bardzo na maila lub telefonicznie
dziękuje za rzeczowość pytań.
Pozdrawiam mawrowicz

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 gru 2009, o 14:20

mawrowicz pisze: dziękuje za rzeczowość pytań.
To proszę na nie odpowiedzieć; choćby na moje...
Dolce far niente ;-)

Piter 35
6 gwiazdek

Post 4 gru 2009, o 14:32

mawrowicz pisze: Kolego Piter 35 być może mnie trochę poniosło,ale uwierz że stoika wyprowadziłoby z równowagi gdyby co chwile robiono z Ciebie złodzieja,wałkarza tylko dlatego że ograniczasz swoją prowizje i wystawiasz auto za taką cene. Ale nikt nie bierze pod uwagę skąd mam dojście do tych aut na jakich zasadach.Ja nikomu sie nie narzucam i nie wciskam nic na siłę.Do tej pory sprowadziłem dla klientów przeszło 30 aut i nigdy nie było problemu.I były to troche lepsze auta niż owe subaru.Zauważam też że im tańsze auta słabszej klasy tym więcej obelg słysze pod swoim adresem zanim dojdzie jeszcze do transakcji
Nie powinieneś się dziwić :idea: , każdy z Nas napotyka lub słyszał jakie wałki i kombinacje na samochodach się robi w naszym kraju. I każdy do tego typu ofert podchodzi sceptycznie i z dużą doza nieufności 8-) .
mawrowicz pisze: Kolego f-ra z usa przychodzi na taka kwote za jaką kupujesz auto.Cło i Vat płaci sie w niemczech bo tam wysyłane są auta (nie ma takiego chamstwa i łapownictwa jak w Polsce)
Bremerhaven jak rozumiem :idea: .
mawrowicz pisze: akcyze płaci się w Polsce niestety i mimo przepisów prawa które zobowiązuja do naliczania owej akcyzy od podstawy czyli wartości towaru z f-ry plus kosztów transportu do granic unii to różnie z tym bywa.Więc oczywiście moge to wyliczyć ale tylko na podstawie w/w wartości,ale nikomu nie dam gwarancji że jakiś urzednik w danym mieście nie zakwestionuje wartości akcyzy.
Akcyzę to jesteś Ty zobowiązany zapłacić jako importer auta ( podobnie jak recykling ) .
I do tego żaden urzędas w jakimkolwiek mieście nie ma nic do gadania :idea: .
mawrowicz pisze: Samochody nie sa sprowadzane na jakieś kombinacje,rozkradzione ,spalone ,uszkodzone,są sprowadzane jako pełnowartościowy towar.Auta są z 2009 r więc jakie przebiegi miałyby mieć 100 tys mil?
Widzisz im więcej informacji napiszesz tym szybciej może znajdziesz Klienta ;-)
mawrowicz pisze: I były to troche lepsze auta niż owe subaru
OOOO Stary teraz to żeś podpadł :giggle:

Powodzenia .

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 4 gru 2009, o 14:39

mawrowicz, troszkę jesteś sam sobie winien tego chłodnego przyjęcia. Trzeba było od razu napisać szczerze i otwarcie co i jak. Takich zawoalowanych ogłoszeń bez konkretów jest w sieci bardzo wiele i wcale mnie nie dziwi podejrzliwość innych... Sam wiesz, że w naszym kochanym kraju sprzedawców oszustów jest na pęczki...

Więcej otwartości i będzie dobrze.

ODPOWIEDZ