KUPIĘ LAMPĘ!
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: KUPIĘ LAMPĘ!
matzerath, a jeździsz po US czy kur...a po EU ? 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
amerykany nie umarly od symetrycznych to i my tez nieChloru pisze: matzerath, a jeździsz po US czy kur...a po EU ?![]()

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
remek, to niech kulega nie placze i założy sobie mixa - prawa US, lewa EU 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
ja wiem ale mam samochód US i postanowiłem zamontować takie lampy. Nie miałem pewności czy UE na pewno będą pasować, czy nie będzie trzeba uprawiać - jak to niektórzy mądralińscy się wyrazili druciarstwa/dziadowania. Mógłbym na upartego jeździć na tych lampach co mam. Są "zajebiste" i "stjuningowane" ale nie świecą. Myślę, że kupno porządnych i nowych (prawie) lamp takich jak fabryka dała jest wystarczającym i zaskakującym u mnie przejawem rozsądku.
matzerath z pobieżnej lektury to wielkiego druciarstwa nie powinno być aby założyć EU, najwyżej daj ogłoszenie na kropce tam też są USy a ludzie raczej zmieniają lampy po sprowadzeniu więc może komuś zalegają.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Chloru
- 6 gwiazdek
matzerath, mają szersze drogi i inaczej ustawiane światła. W Eu masz konfiguracje przednich swiatel mocno niesymetryczna.
matzerath, z lampami US nie przejdziesz przeglądu technicznego, więc na wszelki zawsze lepiej założyć europejskie.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
barbie pisze: matzerath, z lampami US nie przejdziesz przeglądu technicznego
Zawsze może wypożyczyć EU na przegląd

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Można też dać diagnoście "w łapę". Pytanie tylko, czy nie lepiej jednak poszukać świateł z wersji EUrrosiak pisze: Zawsze może wypożyczyć EU na przeglądDiagnosta mi powiedział, że to popularny proceder jest
![]()

Uważam jednak, że nie tędy droga. Dla ludzi ambitnych są ambitne rozwiązania.
W mojej ocenie najlepszym rozwiązaniem może okazać się jednak kupno lampy z wersji US i dokonanie ręcznej modyfikacja profilu odbłyśnika w taki sposób, żeby uzyskać profil w pełni zgodny z wersją EU. Wymaga to oczywiście sporej precyzji i przemyślanego działania. Na każdym bowiem kroku czyhać będą na śmiałka rozmaite pułapki. Niezwykle ciężko jest je w tej chwili wypunktować. Przykładowo ze szczególną uwagą należ polerować odbłyśnik. Zbyt szybkie bowiem pocieranie odbłyśnika może doprowadzić do jego zmatowienia, a to z kolei istotnie ograniczy jakość i skuteczność oświetlenia. Tak, czy siak, biorąc pod uwagę cenę nowego reflektora EU w ASO uważam, że warto rozważyć samodzielne wykonanie przeróbki lustra reflektora US. Ewentualne zyski z takiej przeróbki są bowiem niewspółmierne do realnych przecież kosztów reflektora w wersji EU. Mówię oczywiście cały czas o cenie reflektora w ASO, a nie o cenie jakiejś-tam używki - zgodzicie się zapewne, że kupno używki to druciarstwo, którego tolerować nie można!
Wydaje mi się, choć pewności nie mam, że w internecie można spotkać porady, jak tego dokonać. Jeżeli nawet okazałoby się, że takich informacji nie ma, to i tak uważam, że spróbować warto. W takim przypadku, gdyby śmiałek zechciał podzielić się doświadczeniami, będą to wręcz informacje bezcenne. Potomni będą wniebowzięci.
So What!, czy może zjadłeś coś niemiłosiernie kwaśniego na odbiad ?
p.s. lampe prawy przód od Forestera MY05 mam do sprzedania z lekko tylko zarysowana szybką
(to byłoby ambitne zadanie)

p.s. lampe prawy przód od Forestera MY05 mam do sprzedania z lekko tylko zarysowana szybką

So What!, zapomniałeś wspomnieć o krokach, jakie należy podjąć, w celu homologowania takiego, własnoręcznie zmodyfikowanego reflektora.
czarne jest piękne...
Powiem wam co mam zamiar zrobić. Mam zamiar zabrać 2 lampy US i moje subaru z tjuningowanymi wypaśnymi ksenonami założonymi przez jakieś murziny i pojechać do firmy u nas w bydłoszczy, która specjalizuje się w ogólnie pojętej naprawie, regulacji lamp i przerabianiu na ksenony. Brzmi to jak brzmi ale polecili mi zgodnym chórem kolesie z forum bydgoskiego. Pojadę tam i powiem Panie! Ma działać! Obojętnie mi czy to będą ksenony, żarówki czy może gromnice z pierwszej komunii - ma działać.
- Chloru
- 6 gwiazdek
matzerath pisze: Pojadę tam i powiem Panie! Ma działać
A oni wezmą pudełko wazeliny którą poczujesz dopiero przy najbliższym przeglądzie rejestracyjnym

Jaki koń jest każdy widzi - akurat lampę łatwo sprawdzić... empirycznie. Nie wierzę w coś takiego jak przegląd rejestracyjny. Coś takiego nie istnieje.
Ja mam prawy przód do WRX '06. Wprawdzie jest pęknięta, a w środku zepsuta przetwornica, ale za to EUesilon pisze: p.s. lampe prawy przód od Forestera MY05 mam do sprzedania z lekko tylko zarysowana szybką(to byłoby ambitne zadanie)

Z zenonami bez spryskiwaczy nawet nie jedź, bo pieczątki nie dadzą. Byłem świadkiem, jak na przeglądzie koleś z VW wylecial...
Dolce far niente 

- Chloru
- 6 gwiazdek
barbie, no jak to nie chwaliła ? Zobacz jaki w Bydgoszczy maja kastomer ker. Normalnie cała stacja diagnostyczna pod dom zajeżdża jak ma się takiego tłustego furacza kupionego łokazyjnie