KUPIĘ LAMPĘ!

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
matzerath
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: STi 2004
Polubił: 0
Polubione posty: 0

KUPIĘ LAMPĘ!

Post 17 gru 2009, o 10:52

Kupię lampę przednią RH do subaru imprezy 2004 wersja US!!!

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Re: KUPIĘ LAMPĘ!

Post 17 gru 2009, o 20:13

a nie lepiej sobie 2 reflektory EU wstawić?
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

matzerath
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 17 gru 2009, o 23:30

nie bo mam już 1 us. szukam drugiego

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 18 gru 2009, o 02:13

matzerath, a jeździsz po US czy kur...a po EU ? :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 18 gru 2009, o 02:21

Chloru pisze: matzerath, a jeździsz po US czy kur...a po EU ? :mrgreen:
amerykany nie umarly od symetrycznych to i my tez nie ;-) sa gorsze problemy ze swiatlami w pl ;-) np. te wszystkie pseudogownotuningowe oslepiacze, albo cos co swieci w losowych kierunkach ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 18 gru 2009, o 02:29

remek, to niech kulega nie placze i założy sobie mixa - prawa US, lewa EU :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 18 gru 2009, o 02:32

Sti WU-spec, world united

matzerath
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 18 gru 2009, o 11:36

Chloru a w US inną ciemność mają??

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 18 gru 2009, o 11:41

matzerath, szersze drogi mają

matzerath
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 18 gru 2009, o 11:51

ja wiem ale mam samochód US i postanowiłem zamontować takie lampy. Nie miałem pewności czy UE na pewno będą pasować, czy nie będzie trzeba uprawiać - jak to niektórzy mądralińscy się wyrazili druciarstwa/dziadowania. Mógłbym na upartego jeździć na tych lampach co mam. Są "zajebiste" i "stjuningowane" ale nie świecą. Myślę, że kupno porządnych i nowych (prawie) lamp takich jak fabryka dała jest wystarczającym i zaskakującym u mnie przejawem rozsądku.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 18 gru 2009, o 13:47

matzerath z pobieżnej lektury to wielkiego druciarstwa nie powinno być aby założyć EU, najwyżej daj ogłoszenie na kropce tam też są USy a ludzie raczej zmieniają lampy po sprowadzeniu więc może komuś zalegają.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 13:52

matzerath, mają szersze drogi i inaczej ustawiane światła. W Eu masz konfiguracje przednich swiatel mocno niesymetryczna.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 18 gru 2009, o 14:22

matzerath, z lampami US nie przejdziesz przeglądu technicznego, więc na wszelki zawsze lepiej założyć europejskie.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 18 gru 2009, o 14:26

barbie pisze: matzerath, z lampami US nie przejdziesz przeglądu technicznego

Zawsze może wypożyczyć EU na przegląd ;-) Diagnosta mi powiedział, że to popularny proceder jest :idea:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 18 gru 2009, o 15:56

rrosiak pisze: Zawsze może wypożyczyć EU na przegląd ;-) Diagnosta mi powiedział, że to popularny proceder jest :idea:
Można też dać diagnoście "w łapę". Pytanie tylko, czy nie lepiej jednak poszukać świateł z wersji EU ;-)

Uważam jednak, że nie tędy droga. Dla ludzi ambitnych są ambitne rozwiązania.
W mojej ocenie najlepszym rozwiązaniem może okazać się jednak kupno lampy z wersji US i dokonanie ręcznej modyfikacja profilu odbłyśnika w taki sposób, żeby uzyskać profil w pełni zgodny z wersją EU. Wymaga to oczywiście sporej precyzji i przemyślanego działania. Na każdym bowiem kroku czyhać będą na śmiałka rozmaite pułapki. Niezwykle ciężko jest je w tej chwili wypunktować. Przykładowo ze szczególną uwagą należ polerować odbłyśnik. Zbyt szybkie bowiem pocieranie odbłyśnika może doprowadzić do jego zmatowienia, a to z kolei istotnie ograniczy jakość i skuteczność oświetlenia. Tak, czy siak, biorąc pod uwagę cenę nowego reflektora EU w ASO uważam, że warto rozważyć samodzielne wykonanie przeróbki lustra reflektora US. Ewentualne zyski z takiej przeróbki są bowiem niewspółmierne do realnych przecież kosztów reflektora w wersji EU. Mówię oczywiście cały czas o cenie reflektora w ASO, a nie o cenie jakiejś-tam używki - zgodzicie się zapewne, że kupno używki to druciarstwo, którego tolerować nie można!
Wydaje mi się, choć pewności nie mam, że w internecie można spotkać porady, jak tego dokonać. Jeżeli nawet okazałoby się, że takich informacji nie ma, to i tak uważam, że spróbować warto. W takim przypadku, gdyby śmiałek zechciał podzielić się doświadczeniami, będą to wręcz informacje bezcenne. Potomni będą wniebowzięci.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 18 gru 2009, o 16:13

So What!, czy może zjadłeś coś niemiłosiernie kwaśniego na odbiad ? :giggle:

p.s. lampe prawy przód od Forestera MY05 mam do sprzedania z lekko tylko zarysowana szybką :-) (to byłoby ambitne zadanie)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 18 gru 2009, o 16:26

So What!, zapomniałeś wspomnieć o krokach, jakie należy podjąć, w celu homologowania takiego, własnoręcznie zmodyfikowanego reflektora.
czarne jest piękne...

matzerath
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 18 gru 2009, o 16:53

Powiem wam co mam zamiar zrobić. Mam zamiar zabrać 2 lampy US i moje subaru z tjuningowanymi wypaśnymi ksenonami założonymi przez jakieś murziny i pojechać do firmy u nas w bydłoszczy, która specjalizuje się w ogólnie pojętej naprawie, regulacji lamp i przerabianiu na ksenony. Brzmi to jak brzmi ale polecili mi zgodnym chórem kolesie z forum bydgoskiego. Pojadę tam i powiem Panie! Ma działać! Obojętnie mi czy to będą ksenony, żarówki czy może gromnice z pierwszej komunii - ma działać.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 19:55

matzerath pisze: Pojadę tam i powiem Panie! Ma działać

A oni wezmą pudełko wazeliny którą poczujesz dopiero przy najbliższym przeglądzie rejestracyjnym :mrgreen:

matzerath
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 18 gru 2009, o 20:35

Jaki koń jest każdy widzi - akurat lampę łatwo sprawdzić... empirycznie. Nie wierzę w coś takiego jak przegląd rejestracyjny. Coś takiego nie istnieje.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 21:38

esilon pisze: p.s. lampe prawy przód od Forestera MY05 mam do sprzedania z lekko tylko zarysowana szybką :-) (to byłoby ambitne zadanie)
Ja mam prawy przód do WRX '06. Wprawdzie jest pęknięta, a w środku zepsuta przetwornica, ale za to EU :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 18 gru 2009, o 22:16

Z zenonami bez spryskiwaczy nawet nie jedź, bo pieczątki nie dadzą. Byłem świadkiem, jak na przeglądzie koleś z VW wylecial...
Dolce far niente ;-)

matzerath
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 18 gru 2009, o 23:50

hm. u nas nie trzeba nigdzie jechać żeby pieczątkę dostać... :->

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 gru 2009, o 01:55

matzerath, tym to bym się na pewno nie chwaliła na publicznym forum :whistle:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 gru 2009, o 02:03

barbie, no jak to nie chwaliła ? Zobacz jaki w Bydgoszczy maja kastomer ker. Normalnie cała stacja diagnostyczna pod dom zajeżdża jak ma się takiego tłustego furacza kupionego łokazyjnie :mrgreen:

ODPOWIEDZ