[P] jak potrzebuję pomocy!!!

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[P] jak potrzebuję pomocy!!!

Post 16 mar 2010, o 16:18

Jako, że jestem z Wrocka - potrzebuję pomocy kogoś z okolicy KIELC!!! Ponieważ kontakt telefoniczny z firmą JDMcars z Kielc jest dosyć specyficznym przeżyciem, potrzebuję KOGOŚ , KTO by do nich zajechał osobiście i kupił mi parę gratów, które wiem, że mają (tunel środkowy, dźwignię ręcznego skórzaną z czerwoną nicią i nakładkę na górne mocowanie prawego pasa bezpieczeństwa - wszystko z Imprezy P1). Dzwoniłem tam do nich i gość już trzy razy obiecał mi wysłać smsem dane do przelewu, ale jak zwykle nie mogę się doczekać i widzę, że to chyba tylko osobiście można załatwić. Jeżeli KTOŚ byłby tak dobrym człowiekiem i wyświadczył by mi tę przysługę - BEDE ZOBOWIAZANY. W razie potrzeby mój nr: 691356154 ewentualnie piszcie PW. PLEASE HELP!!!!

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: [P] jak potrzebuję pomocy!!!

Post 16 mar 2010, o 20:36

pawlaswrc, kupować za Ciebie ani wysyłać Ci tych gratów paczką nie zamierzam, pardon, ale IMHO nieco za dużo zachodu - natomiast mogę ich na miejscu przycisnąć, żeby wykonali, co obiecali.

Kiedy tam dzwoniłeś, ile razy i co mają Ci wysłać? Numer konta, cena - czy coś jeszcze...?

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 17 mar 2010, o 15:57

Nie ma to jak szczerość... :giggle:
Dolce far niente ;-)

deLux
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: X.X

Post 17 mar 2010, o 18:37

hehehehehe cytat ze strony:
"NEWS: Strona na sprzedaż! Domena ważna do 2010. W cenie cała strona! Możliwy Hosting! Aukcja dostępna tutaj."
nawet jak ci dadzą dane do przelewu to nic tam nie przelewaj

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 mar 2010, o 19:58

deLux pisze: nawet jak ci dadzą dane do przelewu to nic tam nie przelewaj

A to czemu? Masz jakieś konkrety? Słyszałem już o nich co nieco, ale nosiłem się z nadzieją, że jak już zrobię przelew i będą mieli moje namiary to w końcu kiedyś to wyślą :o Problem polega na tym, że tylko oni mają ten cholerny ręczny ze skórą i czerwoną nicią, bo resztę jakoś bym znalazł u innych "sprze-dawców". Ale tak się zaczynam zastanawiać czy gra jest warta świeczki, bo mimo wszystko lepiej mieć tą kasę i spokojny sen niż się potem z patałachami szarpać
Obrazek

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 mar 2010, o 13:52

pawlaswrc pisze: tak się zaczynam zastanawiać czy gra jest warta świeczki,
Nie jest, niestety.

Ponieważ kontakt telefoniczny z firmą faktycznie jest bezskuteczny, ruszyłem dzisiaj tyłek... i okazało się, że firmy NIE MA.

Ulica Zbożowa w Kielcach (tylko taki adres zdołałem znaleźć w necie; o np. tu: http://jdmcars.otomoto.pl/) to kilkaset metrów wybojów pomiędzy halami targowymi, magazynami bóg-wie-czego, hurtowniami jajek i dywanów, bazami transportowymi, etc. Numery rózne, raczej chaotyczne i przypadkowe. 14 brak.
Przejechałem raz, szukając wzrokiem stosownego szyldu - nic. Drugi i trzeci, też nic - więc zaczałem pytać o JDMCars tam, gdzie wedle adresu ten geszeft mniej-więcej powinien być.
Pytani tubylcy robili wielkie oczy, aż wreszcie w firmie z branży moto (serwis ze specjalizacją Renault) usłyszałem: "a, nie pan pierwszy o nich pytasz. Czasem, że pod czternastką, czasem pod 21... Ale to, panie, wirtualna firma jest, tylko pod telefonem. Nikt ich tu nie widział, a jakieś części to podobno mają, ale w Warszawie, albo i nie..."

Krótko mówiąc - to jakaś ciężka ściema.

Wniosek:
1) daj sobie spokój,
2) ew. może zmień jakoś tytuł wątku, żeby była przestroga dla innych.

No, chyba, że chce Ci się dzwonić i szukać ich z kolei w Warszawie - ale ja bym stracił ochotę. Nawet jesli bardzo bym chciał mieć czerwoną nić na ręcznym (btw., żaden rzemiocha we Wrocku nie potrafi tego obszyć, jak trzeba...?)

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 mar 2010, o 21:04

Ja pierdziele. Co za kaszana!!!! :wall: WIEEEEEEELKIE DZIEKI WIS Chyba faktycznie sobie odpuszczę bo to jakoś trudne się wydaje. Nie mogę tego pojąć. Po ch...ja ludzie robią takie rzeczy. Po prostu brak mi słów :x
A nawiasem mówiąc, chyba się postaram o jakiegoś skóroobciągacza, a jak nie to i tak coś wykombinuję. Pracowałem nad autem półtora roku to i lewarek wypracuję :-p . Co nas nie złamie, to nas wzmocni!!!!!!!!!
Obrazek

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 mar 2010, o 21:17

pawlaswrc pisze: Po ch...ja ludzie robią takie rzeczy.

Tego właśnie też nie kumam.
Akurat ten interes nie wygląda na próbę naciągania naiwnych (bo gdyby tak było, powinni ciupasem wysłać Ci numer konta, przyjąć kasę i dopiero wtedy olać).
Raczej mamy do czynienia z tzw. burdelem i z firmą, która jest w trakcie reorganizacji/upadku i za nic nie chce się przyznać, że (chwilowo?) nie działa.
Więc raczej głupota niż zła wola.

Chyba, że ktoś ma inną teorię... :roll:

ODPOWIEDZ