[RN] Jak rozważę nabycie tłumika końcowego do Forka N/A
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
[RN] Jak rozważę nabycie tłumika końcowego do Forka N/A
Jak w temacie. Chodzi mi przede wszystkim o bardziej basowe
brzmienie. Nie może być zbyt głośny - tylko trochę głośniejszy od seryjnego. Najchętniej Prodrive (słyszałem - jest idealny) lub Supersprint. Może być używany 
Re: [RN] Jak rozważę nabycie tłumika końcowego do Forka N/A
A co Ty masz, bo nie pamiętam?So What! pisze: radekk, jaka cena![]()
![]()
So What!, ja do wolnego ssaka planuję taki:

Może zamówimy razem? :D
Może zamówimy razem? :D

411KM @ 575Nm
A masz gdzieś filmik jak to w Subaru gada? Tylko czy pasuje to pod Forestera, bo nigdzie nie mogę znaleźć
- So What!
- 6 gwiazdek
owoc666, ciekawe jak to gada. Kiedy się pochwalisz 
Niech się pochwali. Jak będzie ok to sobie razem takie zamówimySo What! pisze: owoc666, ciekawe jak to gada. Kiedy się pochwalisz![]()
posiadam Supersprinta w Forku 2.0XT i faktycznie basowo gada, nienatarczywie, sportowo takSo What! pisze: Chodzi mi przede wszystkim o bardziej basowe brzmienie.
ale w kombiaku przy 140 km/h jest słyszalny (powyżej 3000 obr/min) i na daleką trase to chyba bedę zakładał serię (20 pln przekładka) jeżeli zapchanie bagaznika basów nie zniweluje.
Na codzień jest super frajda w porównaniu do seryjnego
No ja właśnie myślę nad czymś co fajnie będzie brzmiało i na dłuższą trasę nie będzie męczące, bo nie chce wyjazdów planować pod termin wymiany wydechu 
to nie kupisz nic cichszego, lepiej zostaw seryjny...........radekk pisze: No ja właśnie myślę nad czymś co fajnie będzie brzmiało i na dłuższą trasę nie będzie męczące
dla mnie Supersprint nie jest męczący w trasie (do 500km przetestowałem) ale staje sie basowo słyszalny powyżej 3000 obr/min i jednej osobie zaczął lekko przeszkadzać, jak sie jedzie równo to jest OK ale podczas przyspieszania buda forka jak gitara sie zachowuje
nie bądź miętki

w kąąbi zawsze mocniej trąąbi
w kąąbi zawsze mocniej trąąbi
Ja nie, ale później nikt ze mną nie będzie chciał jeździćesilon pisze: nie bądź miętki![]()
- So What!
- 6 gwiazdek
esilon, ja myślę nad Prodrive. Słyszałem, jak gada i mi się podoba (ma takiego Janusz z SJS w bordowym Forku)
Carfit miał w wolnossącym Forku Supersprinta i twierdzi, że nie ma praktycznie różnicy
W turbo będzie lepiej słyszalny
Wydaje mi się, że zapakowany bagażnik wytłumi w sposób wystarczający wydech nieznacznie głośniejszy od seryjnego.
radekk, Devil jest chyba głośniejszy
Carfit miał w wolnossącym Forku Supersprinta i twierdzi, że nie ma praktycznie różnicy
W turbo będzie lepiej słyszalny
Wydaje mi się, że zapakowany bagażnik wytłumi w sposób wystarczający wydech nieznacznie głośniejszy od seryjnego.
radekk, Devil jest chyba głośniejszy
So What!, podejrzewam, że będzie PRZEJEBANIE głośno :).
Ale ja to do Hondy chcę ;)
Ale ja to do Hondy chcę ;)

411KM @ 575Nm
jest lepiej słyszalnySo What! pisze: W turbo będzie lepiej słyszalny
p.s. ja tez nie rozumiem, ale rozumem się nie kieruję w przypadku moich samochodów
No właśnie nie wiem, słyszałem opinie że na dłuższe trasy jest ok, a dźwięk jest bardzo przyjemny.So What! pisze: radekk, Devil jest chyba głośniejszy![]()
Jak będę robił sobie rajdówkę to w ogóle wydechu nie założęesilon pisze: a narzekacze to byli z tych co nie rozumieja po co zmieniac wydech na głosniejszy![]()