[K] złom komputerowy

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

[K] złom komputerowy

Post 23 wrz 2010, o 08:54

....w postaci używanego laptopa do szkoły dla licealisty. Moc obliczeniowa nie jest najważniejsza, P4 wystarczy, żeby dało się na tym XP albo linucha odpalić. Ważne żeby działał i obudowa się nie rozpadała. Może się komuś coś takiego kurzy na półce?

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: [K] złom komputerowy

Post 23 wrz 2010, o 09:06

Konto usunięte pisze: P4 wystarczy, żeby dało się na tym XP albo linucha odpalić
P3 wystarczy.

Na Allegro tego jest zatrzęsienie.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 23 wrz 2010, o 09:23

Bergen, wiem, że tam jest zylion takich sprzętów. Już parę razy kupowałem sprzęt poleasingowy z allegro. Podsumowując te zakupy - kasa wyrzucona w błoto :wall: Wolałbym wziąć coś, czego przynajmniej znam historię.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 23 wrz 2010, o 09:25

Prawda, prawda.
Anyway - nie pomogę, mój najszybszy komputer ma 1,7 GHz :-/

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 23 wrz 2010, o 09:49

Konto usunięte, sobie nowe Vaio kupiłeś, a na dziecku będziesz oszczędzał :?:
;-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 23 wrz 2010, o 09:57

rrosiak, Vaio to już przepadło w damskich rękach i jest chyba nie do odzyskania :cofee:

A dzieciakowi nie będę kupował sprzętu, który mu ktoś ukradnie w szatni pierwszego dnia.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda
Polubione posty: 0

Post 23 wrz 2010, o 09:58

rrosiak pisze:Konto usunięte, sobie nowe Vaio kupiłeś, a na dziecku będziesz oszczędzał :?:
;-)
O to to... Jak się chłopak z takim badziewnym sprzętem w nowej szkole pokaże? Już od początku będzie miał przechlapane.
Musisz odżałować i kupić nowego McBooka, bo inaczej zmarnujesz mu życie. :giggle:
czarne jest piękne...

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 23 wrz 2010, o 09:59

ipada! ipada!

bez ipada ani rusz.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 wrz 2010, o 10:20

vibowit pisze: nowego McBooka
Oczywiście Pro :idea:

A tak na poważnie, to szkoda, że nie wychyliłeś się z tematem jakiś miesiąc temu, bo oddałem za darmo bardzo zadbane PIII 15", XP śmigał bez problemu.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 23 wrz 2010, o 10:45

vibowit pisze: O to to... Jak się chłopak z takim badziewnym sprzętem w nowej szkole pokaże? Już od początku będzie miał przechlapane.
Musisz odżałować i kupić nowego McBooka, bo inaczej zmarnujesz mu życie. :giggle:

Całe szczęście ten egzemplarz ma po tatusiu wbudowane w firmware poczucie własnej wartości niezależnie od posiadanych gadżetów :whistle:
rrosiak pisze: A tak na poważnie, to szkoda, że nie wychyliłeś się z tematem jakiś miesiąc temu, bo oddałem za darmo bardzo zadbane PIII 15", XP śmigał bez problemu.

Sam się dziś dowiedziałem ;-(

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 23 wrz 2010, o 10:47

Konto usunięte pisze: Całe szczęście ten egzemplarz ma po tatusiu wbudowane w firmware poczucie własnej wartości niezależnie od posiadanych gadżetów :whistle:

Poczucie własnej wartości poczuciem własnej wartości, ale starcie ze szkolną rzeczywistością bywa mega trudne. Cała podstawówke byłem outsiderem m.in. dlatego że jako jedyny nie miałem w domu odtwarzacza video ;)

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 wrz 2010, o 10:50

Azrael pisze: nie miałem w domu odtwarzacza video

Straszne :o Jak Ty to przeżyłeś ?
:mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 23 wrz 2010, o 11:05

Azrael, przyznaj się, że nie chodziło o video tylko o to, że całą podstawówkę miałeś długie włosy i brodę i ubierałeś się na czarno :giggle: :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 23 wrz 2010, o 11:21

rrosiak pisze: Straszne :o Jak Ty to przeżyłeś ?
:mrgreen:

Ciężko było ;-)

Chloru pisze: Azrael, przyznaj się, że nie chodziło o video tylko o to, że całą podstawówkę miałeś długie włosy i brodę i ubierałeś się na czarno :giggle: :mrgreen:

Akurat nie ubierałem się i nie miałem, ubierać się na czarno zacząłem w 8 klasie i to pod koniec i wtedy jakoś zapuściłem brodę 1 raz.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 23 wrz 2010, o 11:40

Azrael pisze: Poczucie własnej wartości poczuciem własnej wartości, ale starcie ze szkolną rzeczywistością bywa mega trudne. Cała podstawówke byłem outsiderem m.in. dlatego że jako jedyny nie miałem w domu odtwarzacza video ;)

To prawda, grupa bywa bezlitosna. Ale jeśli przekujesz to na postawę, że właśnie oryginalne jest to, że nie masz takich gadżetów, ale za to grasz świetnie na gitarze/jesteś dobry w kosza/jeździsz na moto albo robisz cokolwiek fajnego i niepowtarzalnego co wzmacnia Twoje poczucie własnej wartości, to przeżyjesz w grupie. Chyba ;-)

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 23 wrz 2010, o 11:47

Konto usunięte, jeszcze musisz być równie tępy jak grupa. Dlatego nerdy trzymają z nerdami, a buce z bucami.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 24 wrz 2010, o 13:46

Konto usunięte pisze: To prawda, grupa bywa bezlitosna. Ale jeśli przekujesz to na postawę, że właśnie oryginalne jest to, że nie masz takich gadżetów, ale za to grasz świetnie na gitarze/jesteś dobry w kosza/jeździsz na moto albo robisz cokolwiek fajnego i niepowtarzalnego co wzmacnia Twoje poczucie własnej wartości, to przeżyjesz w grupie. Chyba ;-)

Znaczy, przeprowadzasz na nim eksperymenty społeczne? :?

A może zamiast laptopa netbook? Mały, więc może go wszędzie zabierać ze sobą, a nie zostawiać, a do tego bateria długo wytrzyma?

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 24 wrz 2010, o 18:12

Witek pisze: A może zamiast laptopa netbook? Mały, więc może go wszędzie zabierać ze sobą, a nie zostawiać, a do tego bateria długo wytrzyma?

Myślałem o tym, ale na tych 10 calowych zabawkach strasznie słabo się pracuje. One się nadają na czytanie forum w łóżeczku, do pracy przy biurku już dużo gorzej

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 24 wrz 2010, o 19:04

A co robi mlodzież w pierwszej licealnej z laptopami?
Ja ze wsi jestem, więc nie na bieżąco... :oops:
Dolce far niente ;-)

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 wrz 2010, o 02:37

Konto usunięte pisze:
Myślałem o tym, ale na tych 10 calowych zabawkach strasznie słabo się pracuje.

Co masz na myśli pisząc "pracuje"? Jeśli to nie jest program graficzny, to chyba można się przyzwyczaić? Word i Internet bez problemu się na tym odpali, a pisanie jest chyba tylko kwestią przyzwyczajenia. ;-) Taki mały przynajmniej będzie wykorzystywany tylko do "pracy". :-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 25 wrz 2010, o 07:01

Witek, przez pracuję rozumiem coś konstruktywnego. Wiem, że na pewno będą coś rzeźbić w gimpie, potem będą pisać programy w pascalu i (tfu) visual basicu. Mam 13 calowego lapka i uważam, że to jest najmniejszy ekran do sensownej pracy.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 wrz 2010, o 10:42

Konto usunięte, no to zmienia postać rzeczy.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 27 wrz 2010, o 10:26

Konto usunięte pisze: Mam 13 calowego lapka i uważam, że to jest najmniejszy ekran do sensownej pracy.
brrrr. Pilot rrosiaka ma większy ekran. :mrgreen: Najmniejszy sensowny jest 15.4" najlepiej w połączeniu z 24". :mrgreen:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 30 wrz 2010, o 09:44

Ja mam dwa monitory ~ 21''.

Kineskopowe :mrgreen:

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Polubione posty: 0

Post 5 paź 2010, o 23:02

Witek pisze: chyba można się przyzwyczaić
Mozna, mozna. Kiedys duzo jezdzilem, kupilem wiec eeePC 8" ( wypadl mi z kieszeni :whistle: zrobili mi go na gwarancji :-) , w miedzyczasie kupilem 10" ). Tak sie przyzwyczailem, ze korzystam z niego do dzisiaj w biurze. Przy 15" wzrok lata mi jak na meczu siatkowki.
Jedno jest pewne - programow graficznych netbook nie pociagnie, sprawdzalem z ciekawosci na Adobe Premier :razz:
Life is a Joke !

ODPOWIEDZ