Zastanawiam się na kupieniem 10 kocyków do turbo T3. Kocyk zastąpi seryjną osłonę turbo i da dobrą izolację. Pasuje do impreza, foresterów, legacy i wszystkiego co ma turbo t3.
Czy byl by ktoś chętny? Jak uzbieram 7 to 3 mogę sam zamówić, myślę, że paczka nie przejdzie przez celny więc cena wyjdzie 190 -210 PLN + 10 PLN przesyłka. Czas oczekiwania około 6-10 dni.
Poniżej link jak działa kocyk i co daje:
jak coś to wpisywać się kto chce.
[S] KOCYK- OSŁONA TURBO
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
-
maciek wawa
- 0 gwiazdek
- Auto: IMPREZA GT STI 96 GD SWAP
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: [S] KOCYK- OSŁONA TURBO
bez problemu pasuje do turbin subarowskich? i czy siłownik WG nie bedzie obcierał?
-
maciek wawa
- 0 gwiazdek
mam jeden na stanie i będę go pasował do silnika sti 2003. Według zapewnień producenta ma pasować. Załączę fotki.
-
Lemiech
- 0 gwiazdek
- Auto: Legacy Turbo / Plejadowóz / XT 1800 turbo / GLF 1800
co to tak na prawdę daje ? Obniża temp pod komorą silnika jak widziałem na filmie ... ale z 2 strony czy ta część jak jest zamknięta pod takim kocykiem to nie ma za gorąco i nie wpływa to źle na chłodzenie właśnie tej części ?
Subaru stosuje kominy które przepływającym powietrzem chłodzą turbinę a teraz proponują aby turbiny zamykam kocem ... hmm plis jakieś wyjaśnienie
Subaru stosuje kominy które przepływającym powietrzem chłodzą turbinę a teraz proponują aby turbiny zamykam kocem ... hmm plis jakieś wyjaśnienie
-
maciek wawa
- 0 gwiazdek
U mnie kocyk już założony, teraz muszę go tylko pospinać dołączonymi sprężynkami i będzie ładnie. Czas montażu to jakieś 20 Min, ale łatwo nie jest. Jeżeli chodzi o WG to jest trochę zabawy żeby poukładać kocyk. Ale jak załącze zdjęcia to widać będzie, że jest jeszcze sporo miejsca, a kocyk jeszcze nie jest spięty więc powinno być cacy :)
Odpowiadając na twoje pytanie:
Osłona turbo znacznie obniża temperaturę która panuje w komorze silnika. Nie ogrzewa się IC. Generalnie chodzi o ciepło którego turbina generuje bardzo dużo.
Nie wiem jaki model subaru masz, ale w moim żeby odseparować ciepło turbo była aluminiowa osłona, która się nieźle nagrzewała i nie izolowała tak dobrze jak kocyk. Jak wiadomo ciepło to energia, a energia jest dobra dla naszego turbo.
Tak więc zyskujesz mniejszą temperaturę przy IC i w komorze silnika.
Jeżeli masz sprawny układ smarowania turbo i prawidłowo działający wydech to nic się nie stanie, turbo jest przystosowane do pracy w wysokich temperaturach.
Decyzja należy do was, czy coś takiego chcecie czy nie, ja to będę testował.
Odpowiadając na twoje pytanie:
Osłona turbo znacznie obniża temperaturę która panuje w komorze silnika. Nie ogrzewa się IC. Generalnie chodzi o ciepło którego turbina generuje bardzo dużo.
Nie wiem jaki model subaru masz, ale w moim żeby odseparować ciepło turbo była aluminiowa osłona, która się nieźle nagrzewała i nie izolowała tak dobrze jak kocyk. Jak wiadomo ciepło to energia, a energia jest dobra dla naszego turbo.
Tak więc zyskujesz mniejszą temperaturę przy IC i w komorze silnika.
Jeżeli masz sprawny układ smarowania turbo i prawidłowo działający wydech to nic się nie stanie, turbo jest przystosowane do pracy w wysokich temperaturach.
Decyzja należy do was, czy coś takiego chcecie czy nie, ja to będę testował.
-
Lemiech
- 0 gwiazdek
- Auto: Legacy Turbo / Plejadowóz / XT 1800 turbo / GLF 1800
Maciek jakie masz u siebie turbo ?
Troszkę wiedzy z netu i pitu pitu z Kolegą i decyduje się na takie, muszę mieć tylko pewność, że na TD04L wejdzie.
Przy okazji będę owijał kolektor taśmą. Coś w tym temacie dasz radę załatwić z tego punktu gdzie koce sprzedają ?
Alle oferuje za 160 zł 10 metrów do 1400 stopni albo za 219 15 metrów
Lemiech
Troszkę wiedzy z netu i pitu pitu z Kolegą i decyduje się na takie, muszę mieć tylko pewność, że na TD04L wejdzie.
Przy okazji będę owijał kolektor taśmą. Coś w tym temacie dasz radę załatwić z tego punktu gdzie koce sprzedają ?
Alle oferuje za 160 zł 10 metrów do 1400 stopni albo za 219 15 metrów
Lemiech
-
maciek wawa
- 0 gwiazdek
ja u siebie mam owinięty kolektor + wydech i kocyk na turbo. Taśmę brałem 10 m za 80 PLN, muszę zerknąć z jakiego kraju ściągałem.