[S] Legacy MY04 Kombi 2.0 137KM

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
baro
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[S] Legacy MY04 Kombi 2.0 137KM

Post 9 sie 2008, o 17:02

Niestety wcześniej niż się spodziewałem muszę sprzedać mojego Legasia :-( .
Oto link do ogłoszenia:
http://moto.gratka.pl/tresc/9280686.htm ... f190f59d4c
Auto na forum od samego początku. Opisane tutaj: http://theforum.pl/bb3/viewtopic.php?p=10786#p10786 przez znanego wszystkim poprzedniego właściciela (mam nadzieję Konto usunięte , że się go teraz nie wyprzesz :giggle: ) Kupione i serwisowane w Białymstoku, a po okresie gwarancji u Jarka w Józefowie (tam też przeszedł duży przegląd).
Obecny przebieg to około 126 000, cena: 49 900 (nie odwrotnie :mrgreen: )
Dla forumowiczów dodatkowa niespodzianka gratis.
Kontakt:
Bartek 603 764 561
Ostatnio zmieniony 24 sie 2008, o 19:56 przez baro, łącznie zmieniany 1 raz.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: [S] Legacy MY04 Kombi 2.0 137KM

Post 10 sie 2008, o 10:53

Ooooo, przykra wiadomość.

Jeśli ktoś szuka naprawdę zadbanego legacy, który ma prawdziwe konie mechaniczne, a nie wymyślone 165, to niech bierze tego. Póki co jest to ostatni legacy ze skrzynią biegów, którym jeździ się normalnie. Normalnie, czyli nie trzeba go kręcić jak szlifierki, żeby cokolwiek z niego wydobyć.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 10 sie 2008, o 11:05

Konto usunięte pisze: Jeśli ktoś szuka naprawdę zadbanego legacy, który ma prawdziwe konie mechaniczne, a nie wymyślone 165, to niech bierze tego. Póki co jest to ostatni legacy ze skrzynią biegów, którym jeździ się normalnie. Normalnie, czyli nie trzeba go kręcić jak szlifierki, żeby cokolwiek z niego wydobyć.
Potwierdzam, fajny sprzęt. W swoim robiłem wczoraj przegląd po 90kkm i jest w stanie igła ;-)
Również Jarek z Józefowa, u którego go serwisuję twierdzi, że to bardzo udany model. I odradzał mi np. nowsze 2.0, które podobno chleje jak smok, a jedzie porównywalnie.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 10 sie 2008, o 11:10

Godlik, dokładnie. Oszczędność tego modelu jest naprawdę niesubarowa. Mnie potrafił palić w jeździe mieszanej (dom-praca) 9 litrów. Forester wolnossący przy tym samym stylu nie jest w stanie zejść poniżej 11. A kiedyś przy kapeluszniczym powrocie z Białego, legacy spalił mi 7,2 litra na 100km. I nikt mi w to nie wierzy :?

Jak ktoś szuka oszczędnego subaru. To jak znalazł.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 sie 2008, o 11:21

Konto usunięte pisze:Godlik, dokładnie. Oszczędność tego modelu jest naprawdę niesubarowa. Mnie potrafił palić w jeździe mieszanej (dom-praca) 9 litrów. Forester wolnossący przy tym samym stylu nie jest w stanie zejść poniżej 11. A kiedyś przy kapeluszniczym powrocie z Białego, legacy spalił mi 7,2 litra na 100km. I nikt mi w to nie wierzy :?

Jak ktoś szuka oszczędnego subaru. To jak znalazł.
Ja Ci wierzę :mrgreen: 7,2 to też mój rekord oszczędności, więc da się.
W tej chwili żonie w Warszawie pali 10,2 - 10,4 (z włączoną klimą, no ale dość pusto jest). Max zimą to jakieś 11,8 - 12,2 (wg kompa).
Zastanawialiśmy się przez chwilę, żeby go wymienić na coś innego ale to chyba nie ma sensu. Zwłaszcza po wczorajszej rozmowie z mechanikiem, który mi to zdecydowanie odradzał.

Powinniśmy dostać jakąś prowizję, nie? :mrgreen:

Tomasz_555
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza 2.0RC Type-N/A MY07

Post 10 sie 2008, o 12:56

Czemu sprzedajesz ?? :-)

baro
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 10 sie 2008, o 16:46

Tomasz_555 pisze: Czemu sprzedajesz ??
Zmieniam robotę, odbieram służbowy, a żona nie jeździ ;-( Tak, też mam mieszane uczucia.
Konto usunięte pisze: A kiedyś przy kapeluszniczym powrocie z Białego, legacy spalił mi 7,2 litra na 100km.
Mój rekord to 7,8 l/100km z włączoną klimą, ale 9,0-9,4 l/100km w codziennej jeździe jest czymś normalnym, choć faktycznie nie katuje go wtedy za mocno i dużo w tej jeździe trasy, a mniej miasta.
Godlik pisze: Również Jarek z Józefowa, u którego go serwisuję twierdzi, że to bardzo udany model. I odradzał mi np. nowsze 2.0, które podobno chleje jak smok, a jedzie porównywalnie.
Jarek powtarza mi to zawsze kiedy go odwiedzam :giggle: Zresztą chwali powyższy egzemplarz od pierwszych oględzin.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 10 sie 2008, o 19:53

Gdybym miał nadmiar gotówki, to bym normalnie odkupił... W trasie forek mu niestety nie podskoczy. Jedynym wyjątkiem jest trasa terenowa :-)

baro
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 10 sie 2008, o 20:45

Konto usunięte pisze: Gdybym miał nadmiar gotówki, to bym normalnie odkupił...
Mało Ci ??? ...Subaraków oczywiście :-d

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 10 sie 2008, o 21:39

baro, to pierwszy, wymarzony tylko mój subaru. Będę śledzić kolejnych właścicieli, a potem sobie odkupię na starość. Może już wtedy będę miał asfalt pod domem :-)

Dido
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: To samo stado

Post 11 sie 2008, o 11:22

baro pisze:
Konto usunięte pisze:A kiedyś przy kapeluszniczym powrocie z Białego, legacy spalił mi 7,2 litra na 100km.

Mój rekord to 7,8 l/100km z włączoną klimą,

A moją lekką nóżką ;-) udało się zejść do 7,0l/100km na trasie Małe Ciche (prawie Zakopane) - Błonie (prawie Warszawa) pokonanej w 5 godz., więc tak nie do końca kapeluszniczo :thumb: (nie przyznam się ile było czasami na zegarku, żeby nie stresować co poniektórych :razz: )

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 312 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 11 sie 2008, o 11:51

Rozumiem. Dido kierowała Konto usunięte_ pchał :giggle:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 11 sie 2008, o 12:18

So What! pisze: Dido kierowała Konto usunięte_ pchał
Jak to w małżeństwie... :whistle:

Dido
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: To samo stado

Post 11 sie 2008, o 17:54

So What! pisze:Rozumiem. Dido kierowała Konto usunięte_ pchał :giggle:
:-(
Gorzej...Dido się wypuściła pierwszy raz bez kontroli na prawym fotelu w taką długą drogę :evilgrin: :mrgreen:

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 11 sie 2008, o 18:14

Skąd tak dokładnie znacie moc tego auta?

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 sie 2008, o 19:12

EterycznyŻołądź pisze: Skąd tak dokładnie znacie moc tego auta?
No przecież producent tak podawał

baro
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 11 sie 2008, o 19:17

Konto usunięte pisze:baro, to pierwszy, wymarzony tylko mój subaru. Będę śledzić kolejnych właścicieli, a potem sobie odkupię na starość. Może już wtedy będę miał asfalt pod domem :-)
Chciałem tylko powiedzieć, że to również mój pierwszy, wymarzony Subaru, więc będziemy się na starość licytować :mrgreen:
EterycznyŻołądź pisze:Skąd tak dokładnie znacie moc tego auta?

Hmm... na hamowni nie byłem.

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 11 sie 2008, o 23:41

Godlik pisze: No przecież producent tak podawał

:? :o Tak dokładnie? Dziwna moc... no cóż. Przepraszam, za swoją ignorancję. Wolnossące Subaraki nigdy mnie jakoś nie interesowały.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 08:35

EterycznyŻołądź pisze:
Godlik pisze: No przecież producent tak podawał

:? :o Tak dokładnie? Dziwna moc... no cóż. Przepraszam, za swoją ignorancję. Wolnossące Subaraki nigdy mnie jakoś nie interesowały.
No a czy to pierwszy raz? I nie tylko w wolnossakach. GTek 211 lub 218KM, Forek turbo 177KM, Forek wolnossący 158KM, nowsze Legacy 165... itd.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 08:52

Eteryczy chyba pije do tego, że producent podawał 138KM a nie 137

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 09:38

Konto usunięte pisze: Eteryczy chyba pije do tego, że producent podawał 138KM a nie 137
aaaaaa. no to sorry :oops: dopiero druga kawa :cofee:

baro
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 10:01

No to powiedzmy, że zgubiłem jednego po drodze :o
Przynajmniej mój Legaś jest wyjątkowy :-)

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 16:15

Konto usunięte pisze: Eteryczy chyba pije do tego, że producent podawał 138KM a nie 137

Ja myślałem, że miał 130 czy 135, bo Impreza miała 125, a Legacy ciut więcej. Sądziłem, że Subaru zrezygnowało z tych beznadziejnie marketingowo cyfr i 177 dawno odeszło do lamusa, dlatego o dodanie tych 2-3 koni posądzałem jakieś niecne przeróbki poczynione przez użytkowników. Pomyliłem się, ot i co. Mogli już zrobić 140KM, lepiej wyglądałoby w folderach, to raz, dwa dla mnie strasznie dziwne jest ta różnica mocy tego samego silnika w różnych modelach.

Fido, dlaczego nie wierzysz mi, że naprawdę się nie znam na wolnossących Subarakach? Nie interesowały mnie i nadal nie interesują...

docurobei
0 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 19:52

Konto usunięte pisze: Jeśli ktoś szuka naprawdę zadbanego legacy, który ma prawdziwe konie mechaniczne, a nie wymyślone 165, to niech bierze tego. Póki co jest to ostatni legacy ze skrzynią biegów, którym jeździ się normalnie. Normalnie, czyli nie trzeba go kręcić jak szlifierki, żeby cokolwiek z niego wydobyć.
:lol: Kaman chłopaki, bo zaraz dojdziemy do wniosku, że silnik słabszy i o mniejszym rozrzucie pomiędzy max momentem a mocą jest bardziej elastyczny i szybszy :-p
Prawdą jest, że osiągi się nie różnią się znacząco (no trudno żeby było tu inaczej) i że 165 KM pali wyraźnie więcej - mam takiego z tymi nieprawdziwymi 165KM ;-) i porównywałem do ex. legaców Fido i Tasior_Miedziak (MY04).
Prawdą jest również, że ten 138KM to fajny i o dziwo (jak na Subaru) oszczędny samochód :mrgreen:

Dopowiem tylko, że ten konkretny Legaś z ogłoszenia był u pierwszego właściciela (Fido) bardzo zadbany (a widywałem go prawie codziennie) :mrgreen: . I jeśli Baro o niego dbał niegorzej, to jest to wóz naprawdę godny polecenia :thumb:

baro
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 24 sie 2008, o 19:55

UP i Nowa cena :-d

ODPOWIEDZ