ZIMA w MIEŚCIE 2009/2010
Re: ZIMA w MIEŚCIE 2009/2010
Pytanie do forumowiczów z Wawy - czy dziś się w ogóle jeździ po mieście czy 3h gdziekolwiek?
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Rano była lipa. Widzę przez okno, że teraz mocno sypie, więc pewnie lepiej nie jest...Azrael pisze: Pytanie do forumowiczów z Wawy - czy dziś się w ogóle jeździ po mieście czy 3h gdziekolwiek?
Z Wilanowa na Taśmową jechałem jakieś 2x dłużej niż zwykle. Kolega z Bródna jechał 2h10min, normalnie zajmuje mu to 1h15min
vibowit, muszem i to na drugą stronę miasta (na szczescie nie do Azji).
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Jakaś masakra, śnieg przykrył jezdnie i nie widać co jest pod spodem. Gdyby nie krawężnik, na którym się zatrzymałem to musiałbym się udać do wątku "Coś niedobrego".
Udało mi się dziś znaleźć miejsce parkingowe przy Jerozolimskich (pomiędzy Centralnym, a Rotundą), niestety aby dojść do parkometru trzeba albo pokonać zaspę do pasa (nie udało się), albo zapierniczać kilkadziesiąt metrów jezdnią do jakiegoś odśnieżonego wjazdu
Udało mi się dziś znaleźć miejsce parkingowe przy Jerozolimskich (pomiędzy Centralnym, a Rotundą), niestety aby dojść do parkometru trzeba albo pokonać zaspę do pasa (nie udało się), albo zapierniczać kilkadziesiąt metrów jezdnią do jakiegoś odśnieżonego wjazdu

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
rrosiak,mogę Ci pożyczyć rakiety wtedy żadna zaspa nie będzie przeszkodąrrosiak pisze: niestety aby dojść do parkometru trzeba albo pokonać zaspę do pasa

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
I znów pada snieg, pada snieg, trzeszczą zawieszenia. Strzał z turbiny i życie się zmienia.... 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
zupełnie bym zrozumiał, gdyby ZUS płacił chorobowe z powodu trwałej niezdolności do jeżdżenia zimą.
Dzizas
Dzizas

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Zima wróciła :)
W Warszawie mamy niezłą śnieżycę. Dawno nie widziałem tak dużych, gęsto padających płatków
W Warszawie mamy niezłą śnieżycę. Dawno nie widziałem tak dużych, gęsto padających płatków
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Godlik pisze: Zima wróciła :)
I z czego Ty się kurna cieszysz, mało Ci było w tym roku białego syfu

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

ładnie jest, aż wyszliśmy parę fotek zrobić. mi się nadal podoba.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Ładnie to może i jest, ale jutro będzie przerąbane.inquiz pisze:ładnie jest, aż wyszliśmy parę fotek zrobić. mi się nadal podoba.

Pada już od 3 godzin , śniegu pełno , mam nadzieje iż popada jeszcze i wyskoczę na tor do koleżki 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, czy Ciebie do końca .... no!, przecież to jakiś koszmar jest. 

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
- Godlik
- 6 gwiazdek
To fakt...rrosiak pisze: Ładnie to może i jest, ale jutro będzie przerąbane.
Kurde, na balkonie na barierce mam ponad 10 cm świeżego śniegu...
To już ostatni skok na taśmęliwit pisze: Piter 35, czy Ciebie do końca .... no!, przecież to jakiś koszmar jest.

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Na chlejadach ma jeszcze padać 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Przez kilka, dosłownie może ze 3 godziny na Stefanie zrobiło się 20 cm śniegu
Jak zaczęłam odśnieżać, to ta połowa którą odśnieżyłam najpierw, po odśnieżeniu drugiej z powrotem była zasypana, a ja w wiosenno/letnich bucikach w śniegu prawie po kolana, bo przecież jak rano z domu wyłaziłam, to nic - zero śniegu
I jak nie lubię zimy, to tak bajkowych krajobrazów jak dziś wieczorem, to dawno nie widziałam. Aż sobie po drodze do domu poszłam na króciutki spacer po parku, tak było pięknie

Jak zaczęłam odśnieżać, to ta połowa którą odśnieżyłam najpierw, po odśnieżeniu drugiej z powrotem była zasypana, a ja w wiosenno/letnich bucikach w śniegu prawie po kolana, bo przecież jak rano z domu wyłaziłam, to nic - zero śniegu

I jak nie lubię zimy, to tak bajkowych krajobrazów jak dziś wieczorem, to dawno nie widziałam. Aż sobie po drodze do domu poszłam na króciutki spacer po parku, tak było pięknie

Czarownica prawdę Ci powie :D
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 243 razy
- Polubione posty: 522 razy
Włodarzy pługopiaskarek warszawskich popierdoliło - droga od Piotrkowa do Warszawy właściwie całkiem przejezdna. Miejscami wręcz czarna (okolice północy). Przed samym wjazdem do Warszawy (~25 km) biało i ani grama soli. W samej Warszawie jeszcze gorzej, zmrożone bryły lodu pod świeżą warstwą śniegu. Po drodze 3 uszkodzone auta - 2 na poboczu, 1 na lawecie.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru, za TVN Warszawa - o godz. 20:45 (czyli po paru ładnych godzinach śnieżenia) na ulice wyjechało 100 pługosolarek.
Ja je nawet widziałam z okna jak działały, ale tu tak za przeproszeniem napieprza, że to co już było odśnieżone, znów jest tak samo zasypane. A mówimy o jednej z główniejszych ulic w tym mieście.
Ja je nawet widziałam z okna jak działały, ale tu tak za przeproszeniem napieprza, że to co już było odśnieżone, znów jest tak samo zasypane. A mówimy o jednej z główniejszych ulic w tym mieście.
Czarownica prawdę Ci powie :D
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 243 razy
- Polubione posty: 522 razy
zofija, na trasie także padało i można było zrobić tak, żeby było czarno. W samej Warszawie minęliśmy kilka pługopiaskarek... nie korzystały z opcji solenia lub też sypania piaskem. Skutecznie za to ubijały to co spadło.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
eee to ta warszawa prawie jak moja wieś. Dobrze mi będzie.Chloru pisze: W samej Warszawie jeszcze gorzej, zmrożone bryły lodu pod świeżą warstwą śniegu. Po drodze 3 uszkodzone auta - 2 na poboczu, 1 na lawecie.
A na Wiśni 10cm. Mam nadzieję, że nie stopnieje. Znów będzie zabawa :)
Może się przygotowują do zmiany przepisów dotyczących jazdy na kolcach?Chloru pisze:Skutecznie za to ubijały to co spadło.

czarne jest piękne...