ZIMA w MIEŚCIE 2009/2010
Re: ZIMA w MIEŚCIE 2009/2010
Luiza, stefan odpalił za czwartym razem. IMO nic nie musze wymieniać - po prostu mróz.
Kelce-18 rano, odpalił za pierwszym razem, rołwer tez ale ma nowy aku, wajcha skrzyni biegów jakby w wiadrze ze smołą, pompa od wspomagania protestująca, ja chcę juz wiosnę
Muszę w końcu kabelek do VAGa wygrzebać, ale IMO to świece. Rozrusznik kręci, a silnik nie zaskakuje.michal pisze:Luiza, stefan odpalił za czwartym razem. IMO nic nie musze wymieniać - po prostu mróz.
Ja na szczęście nie mam takich problemów, bo mój jest garażowany

czarne jest piękne...
vibowit pisze: ostatnio robił to zamykając oczy z wysiłku.
to chyba 10W60 robi swoje przy tej temp

Raczej akumulator dożywa swoich dni.esilon pisze:to chyba 10W60 robi swoje przy tej temp
Jak pisałem wcześniej, auto stoi w garażu, więc olej mnie nie stresuje za bardzo.
czarne jest piękne...
Hmm... stef pokazywał -18,5 jak do niego wsiadałem - rozrusznik kręcił żwawo. Ważne, że się udało. Niestety w takich temperaturach wychodzi porażkowość mazuta - zanim zacznie grzać to jestem na Prymasa w Lampasach. Forek odpala od strzału ale trochę trzeba poczekać zanim getriebe dojdzie do stanu pełnej sprawności.vibowit pisze:Muszę w końcu kabelek do VAGa wygrzebać, ale IMO to świece. Rozrusznik kręci, a silnik nie zaskakuje.michal pisze:Luiza, stefan odpalił za czwartym razem. IMO nic nie musze wymieniać - po prostu mróz.
Ja na szczęście nie mam takich problemów, bo mój jest garażowanyTylko ciekaw jestem, czy po pracy odpali, bo ostatnio robił to zamykając oczy z wysiłku.
Nie znam się, ale to prawie na pewno świecie. W Golfie przy tak niskich temperaturach nie było problemu z odpaleniem nawet gdy stał kilka dni. A to też dieselek był, jest znaczy ... bo mieszka teraz sobie w Łomży.michal pisze:Hmm... stef pokazywał -18,5 jak do niego wsiadałem - rozrusznik kręcił żwawo. Ważne, że się udało. Niestety w takich temperaturach wychodzi porażkowość mazuta - zanim zacznie grzać to jestem na Prymasa w Lampasach. Forek odpala od strzału ale trochę trzeba poczekać zanim getriebe dojdzie do stanu pełnej sprawności.vibowit pisze:Muszę w końcu kabelek do VAGa wygrzebać, ale IMO to świece. Rozrusznik kręci, a silnik nie zaskakuje.michal pisze:Luiza, stefan odpalił za czwartym razem. IMO nic nie musze wymieniać - po prostu mróz.
Ja na szczęście nie mam takich problemów, bo mój jest garażowanyTylko ciekaw jestem, czy po pracy odpali, bo ostatnio robił to zamykając oczy z wysiłku.
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
Te mechanik!liwit pisze:Nie znam się, ale to prawie na pewno świecie. W Golfie przy tak niskich temperaturach nie było problemu z odpaleniem nawet gdy stał kilka dni. A to też dieselek był, jest znaczy ... bo mieszka teraz sobie w Łomży.

Ale masz rację, że sprawny diesel powinien odpalać bez problemu przy takich mrozach. Czasy rozpalania ognisk pod klekotami już jakiś czas temu się skończyły.
czarne jest piękne...
Dzisiaj rano temperatura bez zmian -24,5 stopnia. Odi ledwo żyw, ale zapalił.
Kiedy będzie wiosna, śniegi nadają
Kiedy będzie wiosna, śniegi nadają

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
liwit, stefan dzisiaj odpalił od strzału, ale przez pierwsze kilka sekund chodził jak kuter rybacki Wczoraj próbowałem go "zagrzać" trzykrotnie przed zapaleniem - widać tego nie lubi.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Dzisiaj rano w PINie jakiś 'ekspert' od pogody, twierdził że wg jego modeli to do 11 lutego ma być zimno job twaju mać. Później mu się modele kończyłyliwit pisze: Kiedy będzie wiosna, śniegi nadają

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Znaczy wilgoć. Wiśnia Ci gnije...remek pisze: dzisiaj dla odmiany szyby zamarzły mi od środka

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
no to jutro zasypię fotele 10 kg cukru
przy tej ilości sniegu, który zawsze jakoś się przedostanie do środka wcale się nie dziwię

przy tej ilości sniegu, który zawsze jakoś się przedostanie do środka wcale się nie dziwię

A co?michal pisze:albo fermentuje ;)
Remek drożdże zostawił?

Dolce far niente 

Jelenia góra dziś 9 rano na skali -21 .
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Znaczy, będziem mieć forumowy kamemberek? Mniammmzofija pisze: to fermentacja pleśniowa

Remi, zamiast cukru rozlej w środku śmietanę

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
to się podaje z lodem? mam takie gumowe dywaniki w kratkę, mogę je skruszyć - powinny wyjść ładne kostkiWiS pisze: Znaczy, będziem mieć forumowy kamemberek? Mniammm![]()

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Ser spleśniały chyba raczej do wina, więc bez lodu... ale, że...remek pisze: to się podaje z lodem?
...to jeśli zrobisz, to się mogę poświęcić i pić coś mocniejszegoremek pisze: powinny wyjść ładne kostki

Zwłaszcza, że serek pleśniejący w szybkim turbo zapewne też byłby mocny

* * * * *
Pogodynki donoszą że sypie/ma sypać mocno.
W związku z czym gospodarzom domów oraz właścicielom domów zaleca się rozpoczęcie odśnieżania już, żeby do rana zdążyli

piekna zima, cieplutko (-6 ) i tez śnieżek q.....de
czy dobrze słyszełm, że syberyjski wyż zorganizuje nam taka pogodę do poczatku kwietnia ?
czy dobrze słyszełm, że syberyjski wyż zorganizuje nam taka pogodę do poczatku kwietnia ?
A co boisz się swoją roverooską jeździćesilon pisze: czy dobrze słyszełm, że syberyjski wyż zorganizuje nam taka pogodę do poczatku kwietnia

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa