Chlejady nad Pilicą ?
Re: Chlejady nad Pilicą ?
Są ludzie, którzy wolą samodzielny pokój bez dostawek. Nie chcą współlokatorów swym chrapaniem, np. epatować.
Tak było ostatnio.
No i można również w pobliżu kwatery zorganizować.
Tak było ostatnio.
No i można również w pobliżu kwatery zorganizować.
Dla mnie nie ma problemu - śpię w samochodzie. Byle była jakaś łazienka dostępna.Лукашэнка pisze: Ze względu na niewielkie początkowo zainteresowaniu tematem tegorocznego spotkania chlejadowego, wstępnie wytypowaliśmy stosunkowo mały ośrodek. Jego zaletami są: dogodne położenie w centrum kraju i bardzo niskie koszty pobytu; ale podstawową wadą ograniczona ilość miejsc w pokojach, w sytuacji gdy w tej chwili coraz więcej osób deklaruje chęć przyjazdu.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Ale podobno jest osiem dwójek i jedna czwórka, więc jeszcze się mieścimy - przynajmniej ci, którzy zadeklarowali wyraźnie, że chcą pod dachem...
Gdyby lista się rozrosła, wtedy ewentualnie proponuję dopychać kolanem. Nam z M. w razie czego starczy jedno łóżko, choć nie ukrywam, wolelibysmy nieco intymności w pokoju i w łazience
. Ale, jesli nie da się wyeksportować drugiego łóżka do innego pomieszczenia, możemy ewentualnie rozpisać kastingoprzetarg na chrapiące wspołtowarzystwo
Ale może też być tak, że się frekwencja skurczy - bo ktoś się rozmyśli, komuś coś wypadnie, etc. Jako doświadczony organizator imprez forumowych, znam te triki
Przypominam, że ja w zeszłym roku zapisywałem na listę do końca wolnych miejsc, a potem już tylko na rezerwową i bez gwarancji wygód. Brutalne, ale skuteczne. Kto się późno decyduje, ponosi ryzyko, ze się nie załapie.
Resume - proponuję nie kombinować, bo się wszystko rozlezie w szwach, gdy zaczniemy teraz wszystko od nowa.
Ale jeśli Głos Ludu woli dalej się wozić z decyzją, to ja poczekam cierpliwie.
Mogę co najwyżej zadeklarować, że we wszelkie terminy lipcowe, w dowolnym miejscu i za dowolną opłata, my i tak wchodzimy. Howgh.
Gal, z tekstu Ł. w pierwszym poście wynika, że dla biwakowiczów są dostępne odrębne sanitariaty.
Gdyby lista się rozrosła, wtedy ewentualnie proponuję dopychać kolanem. Nam z M. w razie czego starczy jedno łóżko, choć nie ukrywam, wolelibysmy nieco intymności w pokoju i w łazience

Ale może też być tak, że się frekwencja skurczy - bo ktoś się rozmyśli, komuś coś wypadnie, etc. Jako doświadczony organizator imprez forumowych, znam te triki

Przypominam, że ja w zeszłym roku zapisywałem na listę do końca wolnych miejsc, a potem już tylko na rezerwową i bez gwarancji wygód. Brutalne, ale skuteczne. Kto się późno decyduje, ponosi ryzyko, ze się nie załapie.
Resume - proponuję nie kombinować, bo się wszystko rozlezie w szwach, gdy zaczniemy teraz wszystko od nowa.
Ale jeśli Głos Ludu woli dalej się wozić z decyzją, to ja poczekam cierpliwie.
Mogę co najwyżej zadeklarować, że we wszelkie terminy lipcowe, w dowolnym miejscu i za dowolną opłata, my i tak wchodzimy. Howgh.
Gal, z tekstu Ł. w pierwszym poście wynika, że dla biwakowiczów są dostępne odrębne sanitariaty.
Coś ta ankietka jest zablokowana 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Nie ważne kto głosuje
, nie ważne ile osób głosuje
, ważne KTO LICZY 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- WiS
- 6 gwiazdek
...ale gdyby tak Pan Prezydent rozpisał kiedyś wybory dwa tygodnie po terminie ich odbycia - to byłoby nawet twórcze. Kompletne zaskoczenie opozycji, klęska spin-doktorów, niskie koszty kampanii...
A to był by ciekawy eksperyment , głosy mogły by się różnie rozłożyć 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Ech, kto nie ma momentów w swoim życiu, gdy bardzo chciałby cofnąć czas...
A mnie się dzisiaj to udało,
więc proszę już nie marudzić!

A mnie się dzisiaj to udało,
więc proszę już nie marudzić!

jak WiS mówi - nie kombinujemy i tyle
ja dostałem wczoraj info, że zamek/pałacyk w górach w tym roku odpada, nie dadzą rady ze wzgl na problemy ze zdrowiem córki - to dla nich ważniejsze - ale na przyszły rok, kto wie
Przypuszczam że właściciele by chcieli wiedzieć jakie menu weźmiemy, bo to też będzie miało wpływ na kasę
WiS - Ty pamiętasz co zamawiałeś pod Lipą - śniadanka żeby były w stole szwedzkim, żeby dla każdego było coś do wyboru + możliwie jakiś żurek dla pijących dzień wcześniej
Kolacja piątkowa - podobnie + coś ciepłego po podróży
w sobotę - czy mogą w ramach kolacji zorganizowac jakieś ognicho/grilla z mięchem, kiełbachami, sałatkami itp?
niedzielne śniadanie jak sobotnie - konkretnie bo na drogę
Olek - dowiedz się przy takich wytycznych jakie koszty zaproponują - daj znac i wysyłaj do nas na PW namiary do wpłaty - daj ze 2 tyg na uzbieranie kasy.
Co do dodatków sobotnich (spływ, konie itp) to pewnie na miejscu się będziemy w sobotę organizować i nie ma co teraz zamawiać
tak myślę
a czy ktoś wie czy Fido_Dido kreska łonczy, Vibki, SoWhaty, Wurce, Bergeny, Funky_Kovale, buraty, jarmaje itd itd się wiedzą o Chlejadach?
bo jak widać co poniektórzy po prawie miesiącu od rozpoczęcia dyskusji zauważyli włontek
w sumie, to jak ktoś chce to znajdzie
ja dostałem wczoraj info, że zamek/pałacyk w górach w tym roku odpada, nie dadzą rady ze wzgl na problemy ze zdrowiem córki - to dla nich ważniejsze - ale na przyszły rok, kto wie

Przypuszczam że właściciele by chcieli wiedzieć jakie menu weźmiemy, bo to też będzie miało wpływ na kasę
WiS - Ty pamiętasz co zamawiałeś pod Lipą - śniadanka żeby były w stole szwedzkim, żeby dla każdego było coś do wyboru + możliwie jakiś żurek dla pijących dzień wcześniej
Kolacja piątkowa - podobnie + coś ciepłego po podróży
w sobotę - czy mogą w ramach kolacji zorganizowac jakieś ognicho/grilla z mięchem, kiełbachami, sałatkami itp?
niedzielne śniadanie jak sobotnie - konkretnie bo na drogę

Olek - dowiedz się przy takich wytycznych jakie koszty zaproponują - daj znac i wysyłaj do nas na PW namiary do wpłaty - daj ze 2 tyg na uzbieranie kasy.
Co do dodatków sobotnich (spływ, konie itp) to pewnie na miejscu się będziemy w sobotę organizować i nie ma co teraz zamawiać
tak myślę
a czy ktoś wie czy Fido_Dido kreska łonczy, Vibki, SoWhaty, Wurce, Bergeny, Funky_Kovale, buraty, jarmaje itd itd się wiedzą o Chlejadach?
bo jak widać co poniektórzy po prawie miesiącu od rozpoczęcia dyskusji zauważyli włontek

w sumie, to jak ktoś chce to znajdzie

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
busik,
ja już wcześniej omówiłem te sprawy z gospodarzami tej agroturystyki, zupełnie zgodnie z tym co proponujesz.
Czyli podaję teraz nr konta bankowego, na które proszę dokonywać wpłat:
04 1140 2017 0000 4802 0424 4422
właściciel rachunku: Aleksander Płonka
Dwie osoby w pokoju: 260 zł
Jedna osoba w pokoju: 130 zł
Osoba pod namiotem: 80 zł (jeśli płacimy za 2 lub więcej osób no to ilość osób razy 80 zł)
Ta opłata będzie obejmowała noclegi (w przypadku nocujących w namiotach, jest to możliwość korzystania z łazienki i ubikacji), dwa śniadania i dwie kolacje.
Inne atrakcje, kóre proponują gospodarze, te osoby które będą chciały z nich skorzystać opłacą na miejscu.
W tytułach przelewów proszę podawać imiona albo nicki formumowe, abym mógł zidentyfikowac każdą wpłatę.
Będę na bieżąco w tym wątku zaznaczał, kto już wpłacił i kolejnośc wpłat będzie decydowała o kolejności przyznawania pokoi.
Pokoje są 2-osobowe (z możliwością dokwaterowania trzeciej osoby), więc jeśli wpłacisz 130 zł (1 osoba, noclegi w pokoju), to proszę tu w wątku podać informację, kto zgodził się dokwaterować Cię do "swojego" pokoju.
Jeden z pokoi jest 4-osobowy. Ma on wspólną łazienkę z jednym pokojem 2-osobowym. Stanowią one jakby wspólny segment na drugim piętrze budynku.
Do tych dwóch pokoi będziemy kwaterować po wyczerpaniu się puli 7 pokoi 2-osobowych z własnymi łazienkami, które znajdują się na parterze i na pierwszym piętrze.
ja już wcześniej omówiłem te sprawy z gospodarzami tej agroturystyki, zupełnie zgodnie z tym co proponujesz.
Czyli podaję teraz nr konta bankowego, na które proszę dokonywać wpłat:
04 1140 2017 0000 4802 0424 4422
właściciel rachunku: Aleksander Płonka
Dwie osoby w pokoju: 260 zł
Jedna osoba w pokoju: 130 zł
Osoba pod namiotem: 80 zł (jeśli płacimy za 2 lub więcej osób no to ilość osób razy 80 zł)
Ta opłata będzie obejmowała noclegi (w przypadku nocujących w namiotach, jest to możliwość korzystania z łazienki i ubikacji), dwa śniadania i dwie kolacje.
Inne atrakcje, kóre proponują gospodarze, te osoby które będą chciały z nich skorzystać opłacą na miejscu.
W tytułach przelewów proszę podawać imiona albo nicki formumowe, abym mógł zidentyfikowac każdą wpłatę.
Będę na bieżąco w tym wątku zaznaczał, kto już wpłacił i kolejnośc wpłat będzie decydowała o kolejności przyznawania pokoi.
Pokoje są 2-osobowe (z możliwością dokwaterowania trzeciej osoby), więc jeśli wpłacisz 130 zł (1 osoba, noclegi w pokoju), to proszę tu w wątku podać informację, kto zgodził się dokwaterować Cię do "swojego" pokoju.
Jeden z pokoi jest 4-osobowy. Ma on wspólną łazienkę z jednym pokojem 2-osobowym. Stanowią one jakby wspólny segment na drugim piętrze budynku.
Do tych dwóch pokoi będziemy kwaterować po wyczerpaniu się puli 7 pokoi 2-osobowych z własnymi łazienkami, które znajdują się na parterze i na pierwszym piętrze.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2014, o 14:41 przez Gootek, łącznie zmieniany 2 razy.
Лукашэнка, podaj jakieś kwatery alternatywne w pobliżu. Ostatnio także się tak koło Kielc posiłkowaliśmy.
Na tą chwile już widać, że miejsc brakuje. Są amatorzy pokoi jednoosobowych, a tych tutaj brak.
Nie każda para chce mieć kogoś trzeciego w łóżku, yyy
znaczy pokoju.
Na tą chwile już widać, że miejsc brakuje. Są amatorzy pokoi jednoosobowych, a tych tutaj brak.
Nie każda para chce mieć kogoś trzeciego w łóżku, yyy

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
gdzie są chlejady z tamtych lat, ja się pytam.FUX pisze: Nie każda para chce mieć kogoś trzeciego w łóżku, yyy znaczy pokoju.
dzakuzi, masaze. czuję się jak retard jakiś.
Лукашэнка, jestem zadowolony i chylę czoła, że podjąłeś się organizacji i z całych sił Ci kibicuję
Pieprz "uprzejme" komentarze i wymagania niektórych panienek 
Jak się komuś nie podoba to niech nie przyjeżdża albo zorganizuje sam

Kuźwa co to jest retard?Alan, Alan, Alan! pisze:gdzie są chlejady z tamtych lat, ja się pytam.FUX pisze: Nie każda para chce mieć kogoś trzeciego w łóżku, yyy znaczy pokoju.
dzakuzi, masaze. czuję się jak retard jakiś.

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Alan, Alan, Alan!, tych z tamtych lat, to....
łza się w oku kręci...
i mało co sie spało, po krzakach jeździło, gasnice używało..
łza się w oku kręci...

i mało co sie spało, po krzakach jeździło, gasnice używało..

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 442 razy
1. Лукашэнка
2-3. Mag + WiS (pokój dwójka poprosimy)
4-5. Beatka + Wiki + Piter 35 ( Prosimy dwójkę pokoik )
6-7. rrosiak + Dorota
8-9. Magda i danikl (jak będzie to pokój dwuosobowy, ale opcja namiot też jest możliwa)
10-11. Nula i busik (poprosimy dwójkę)
12-13. damazie + kot (poprosimy dwójkę)
14-15. citan i Ewelina (poprosimy dwójkę)
16. Kruszyn jedynka z jacuzzi i jak najdalej od pokoju Inquza
17-18 Arno i Dominex.pl dwójka z dżakuzi.
19. Fux (na 50%)
20.esilon ( pół na pół
)
21-22. aaa+b
23-24. KonSTi + mały (poprosimy dwójkę) i piszemy się na sobotę w siodło na kucach
25. Jaworek74
26. Gal - jedynka, może być bez jacuzzi
27-28 Zofija i jarmaj (poprosimy.... no chlejady poprosimy, no uchlej jakiś
)
2-3. Mag + WiS (pokój dwójka poprosimy)
4-5. Beatka + Wiki + Piter 35 ( Prosimy dwójkę pokoik )
6-7. rrosiak + Dorota
8-9. Magda i danikl (jak będzie to pokój dwuosobowy, ale opcja namiot też jest możliwa)
10-11. Nula i busik (poprosimy dwójkę)
12-13. damazie + kot (poprosimy dwójkę)
14-15. citan i Ewelina (poprosimy dwójkę)
16. Kruszyn jedynka z jacuzzi i jak najdalej od pokoju Inquza

17-18 Arno i Dominex.pl dwójka z dżakuzi.
19. Fux (na 50%)
20.esilon ( pół na pół

21-22. aaa+b
23-24. KonSTi + mały (poprosimy dwójkę) i piszemy się na sobotę w siodło na kucach

25. Jaworek74
26. Gal - jedynka, może być bez jacuzzi
27-28 Zofija i jarmaj (poprosimy.... no chlejady poprosimy, no uchlej jakiś

- WiS
- 6 gwiazdek
PoooszłoЛукашэнка pisze: Dwie osoby w pokoju: 260 zł

Ja jakiś czas temu pozwoliłem sobie w ramach prywatnej inicjatywy wysłać kilka PW do osob, co do których miałem obawy, że nie zauważą wątku, bo coś ostatnio rzadko bywają na Forum. Ale oczywiscie nie do wszystkichbusik pisze: czy ktoś wie czy Fido_Dido kreska łonczy, Vibki, SoWhaty,

Ostatnio Gal sobie sam wziął i wyguglał takie jak chciał, a nie czekał aż ja mu znajdęFUX pisze: Лукашэнка, podaj jakieś kwatery alternatywne w pobliżu. Ostatnio także się tak koło Kielc posiłkowaliśmy.

DorosłyAlan, Alan, Alan! pisze: gdzie są chlejady z tamtych lat, ja się pytam.

mały 5150 pisze: Лукашэнка, jestem zadowolony i chylę czoła, że podjąłeś się organizacji i z całych sił Ci kibicuję Pieprz "uprzejme" komentarze i wymagania niektórych panienek

Krótko i na temat - jako były organizator kilku rzeczy popieram, się solidaryzuję i obiecuję nie marudzić (zanadto

Ale ten komunikat to radziłbym oficjalnie rzucić na PW wszystkim zapisanym na liste - żeby potem nie było, ze ktoś się przecież zapisal już dawno, a tu mu nie chcą dać pokoju z wygodami.Лукашэнка pisze: kolejnośc wpłat będzie decydowała o kolejności przyznawania pokoi.
Alternatywy podałeś, jednakże były niedostępne, czy jakoś tak. GAL faktycznie wygóglał. Ja dzisiaj patrzyłem i jakoś szału nie ma.WiS pisze: a nie czekał aż ja mu znajdę
Większość 10 km
http://meteor-turystyka.pl/noclegi,doma ... ie,37.html
Лукашэнка, przelew poszedł 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
przelew dojdzie w poniedziałek.
bo według banków internet w weekend nie działa.
Taaa dokładniedamaz pisze: przelew dojdzie w poniedziałek.

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Fux,FUX pisze:Ja dzisiaj patrzyłem i jakoś szału nie ma.
Większość 10 km
Nowe Miasto nad Pilicą to nie jest ani Zakopane ani Mielno.
Ale ma to tą zaletę, że jest tam spokój, nawet w czasie wakacji.
W odległości kilku kilometrów znajdziesz noclegi o dość wysokim standardzie:
- http://www.restauracjaleo.pl/pokoje
- http://www.dworeknadpilica.pl/
- http://www.mlynczysko.pl/pensjonat/pokoje/318,1.htm
lub równiez kilka kilometrów, bardzo tanio:
- http://eden-wolka-magierowa.e-meteor.pl/
- http://www.splywajmy-kajakiem.pl/noclegi/
Kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka powodu.
Dla każdego kto naprawę będzie chciał przyjechać, coś znajdziemy, nawet jeśli będzie miał jakieś specjalne wymagania.
W poniedziałek będę miał trochę czasu to rozejrzę się dokładniej.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
WiS pisze: przynajmniej ci, którzy zadeklarowali wyraźnie, że chcą pod dachem...
No to chyba muszę napisać wyraźnie.
CHCĘ POD DACHEM

Nie musi być dwójka, byle bez chrapiących współlokatorów

Przelew wyjdzie zapewne w poniedziałek.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.