Będę na 100%, jak zrobię sprzęgło to możemy jechać moim a jak pojedziemy Twoim to też będzie OK. Tak czy siak, lepiej jednym niż dwoma. Co do lepszej połowy to jeszcze nie wiem ale raczej bez.eMTi pisze: Arti, jak byś był na 100% pewien, to można by pojechać razem moim, albo Twoim
WRC Rajd Polski
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: WRC Rajd Polski

Jarmaj, super. Podasz numer konta to przeleje kaske
Arti, zajebioza że jedziesz
Pati, jedziesz i koniec

Arti, zajebioza że jedziesz

Pati, jedziesz i koniec

Tylko będzie chyba musiała spać w zamkniętym bagażniku z włączoną blokadą, bo wychodzi na to, że będzie sama na 15 facetów...niuniek pisze:Pati, jedziesz i koniec

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Wcale nie:eMTi pisze:bo wychodzi na to, że będzie sama na 15 facetów...
jarmaj pisze: Uczestnicy
4-5. Chloru
6-7. Stefan z chłopakiem

W kwestii Chlora sprawa wcale nie była oczywista, bo Ty miałeś jechać z kumplem :) A sprawy ze Stefanem nie kumam do końca.. Przez moment miałem wrażenie, że chodzi o parę, czy tak?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
No fakt, że Chlor się nie zadeklarował w sprawie płci, ale ja tak to zrozumiałem.
Reszta się zgadza, Stefan czasem występuje też jako Barbie
Reszta się zgadza, Stefan czasem występuje też jako Barbie

jarmaj pisze:No fakt, że Chlor się nie zadeklarował w sprawie płci

Doooobre!

czarne jest piękne...
A przecież mówiłem na chlejadkach ,że nasz Chlorek to jakas taka podusia się zrobiłajarmaj pisze: No fakt, że Chlor się nie zadeklarował w sprawie płci

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
no to super, bo ma druga połówka zaczynała się trochę obawiać.. także w takim razie lista wyglądałaby następująco:
1. jarmaj
2. Lucek
3. Zubi
4-5. Chloru
6-7. Stefan z chłopakiem
8. Vibowit
9. Arti.
10. citan
11. burat
12. Kruszyn bardzo wstępnie (prośba o potwierdzenie)
13. Niuniek
14. Piter 35
15-16. eMTi + Pati (zapewne namiot, chyba żeby się dwójka zwolniła
)
myślę, że najpóźniej jutro dam Ci znać ostatecznie, ale wątpię, żeby coś się zmieniło :)
Jarmaj, zapytasz się przy okazji o to, co wspomniałem kilka postów wcześniej, odnośnie dojazdów i parkingów?
1. jarmaj
2. Lucek
3. Zubi
4-5. Chloru
6-7. Stefan z chłopakiem
8. Vibowit
9. Arti.
10. citan
11. burat
12. Kruszyn bardzo wstępnie (prośba o potwierdzenie)
13. Niuniek
14. Piter 35
15-16. eMTi + Pati (zapewne namiot, chyba żeby się dwójka zwolniła

myślę, że najpóźniej jutro dam Ci znać ostatecznie, ale wątpię, żeby coś się zmieniło :)
Jarmaj, zapytasz się przy okazji o to, co wspomniałem kilka postów wcześniej, odnośnie dojazdów i parkingów?
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
jarmaj, masz w ryjjarmaj pisze: No fakt, że Chlor się nie zadeklarował w sprawie płci

Dawaj numer konta

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Właśnie próbowałem doszukać się na stronie rajdu jakiegoś telefonu do biura rajdu czy coś, ale za bardzo tam nic nie ma. Tel jest tylko do sklepu z biletami...eMTi pisze:Jarmaj, zapytasz się przy okazji o to, co wspomniałem kilka postów wcześniej, odnośnie dojazdów i parkingów?
Ale w FAQ znalazłem coś takiego:
2. PARKOWANIE I PORUSZANIE SIĘ NA RAJDZIE
Gdzie najlepiej parkować na Rajdzie Polski?
Najlepszym rozwiązaniem są parkingi przygotowane przy punktach widokowych na odcinkach. Duża powierzchnia tych parkingów pozwoli na parkowanie bardzo wielu samochodów, a ich lokalizacja zaplanowana jest możliwie jak najbliżej odcinka specjalnego. Nalepka parkingowa oraz mapa parkingów dla kibiców (ok. 60 miejsc na rajdzie) dodawana jest bezpłatnie do Rally Pass.
60 parkingów, to bardzo dużo.
Czekamy na konto Panie

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
O, doczytałem też, że będzie więcej punktów sprzedaży karnetów, więc nie będzie z nimi problemu:
Bilety (zarówno jednorazowe jak i całodniowe oraz na cały weekend) będą dostępne także podczas rajdu w wybranych punktach w Mikołajkach i okolicach. Informacja o punktach dystrybucji pojawi się w dziale KIBICE tuż przed Rajdem.
Zatem zbieram na Karnety po 149PLN
Nie zapmnijcie o podaniu nicka.
Bilety (zarówno jednorazowe jak i całodniowe oraz na cały weekend) będą dostępne także podczas rajdu w wybranych punktach w Mikołajkach i okolicach. Informacja o punktach dystrybucji pojawi się w dziale KIBICE tuż przed Rajdem.
Zatem zbieram na Karnety po 149PLN
Nie zapmnijcie o podaniu nicka.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2012, o 07:23 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo i wiary zapewne będzie od groma.. Pytanie właśnie, jak z tymi VIPowskimi... I jak z długością czasu między startami poszczególnych OeSów.. Bo rajd jest na tyle kompaktowy, że nawet wyjeżdżając w korku może by się zdążyło z tych VIPowskich...jarmaj pisze:60 parkingów, to bardzo dużo.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Nie będzie najmniejszych szans, żeby na jakiejkolwiek pętli zobaczyć dwa odcinki.
piątek
09:43 – OS-2 Grabówka 12,09 km
10:04 – OS-3 Pianki 11,34 km
10:25 – OS-4 Paprotki 33,17 km
13:28 – OS-5 Grabówka 12,09 km
13:49 – OS-6 Pianki 11,34 km
14:10 – OS-7 Paprotki 33,17 km
sobota
10:13 – OS-8 Danowo 12,08 km
10:56 – OS-9 Gawliki 32,75 km
11:46 – OS-10 Wydminy 30,09 km
15:17 – OS-11 Danowo 12,08 km
16:00 – OS-12 Gawliki 32,75 km
16:50 – OS-13 Wydminy 30,09 km
niedziela
08:02 – OS-14 Miłki 27,07 km
09:05 – OS-15 Tros 15,11 km
11:55 – OS-16 Miłki 27,07 km
12:58 – OS-17 Tros 15,11 km
Różnice między pierwszymi a ostatnimi odcinkami pętli to od 40 min (!!!) w piątek do 1,5 godziny w sobotę. Nie zdąży się.
Z kolei na drugą pętle jest potem masa czasu i nie będzie problemu.
piątek
09:43 – OS-2 Grabówka 12,09 km
10:04 – OS-3 Pianki 11,34 km
10:25 – OS-4 Paprotki 33,17 km
13:28 – OS-5 Grabówka 12,09 km
13:49 – OS-6 Pianki 11,34 km
14:10 – OS-7 Paprotki 33,17 km
sobota
10:13 – OS-8 Danowo 12,08 km
10:56 – OS-9 Gawliki 32,75 km
11:46 – OS-10 Wydminy 30,09 km
15:17 – OS-11 Danowo 12,08 km
16:00 – OS-12 Gawliki 32,75 km
16:50 – OS-13 Wydminy 30,09 km
niedziela
08:02 – OS-14 Miłki 27,07 km
09:05 – OS-15 Tros 15,11 km
11:55 – OS-16 Miłki 27,07 km
12:58 – OS-17 Tros 15,11 km
Różnice między pierwszymi a ostatnimi odcinkami pętli to od 40 min (!!!) w piątek do 1,5 godziny w sobotę. Nie zdąży się.
Z kolei na drugą pętle jest potem masa czasu i nie będzie problemu.
ok Pati się zdecydowała, więc jedziemy, poślij mi więc dokładny adres na PW, bo potrzebuję go do formularza przelewu...
A co do odstępów między pętlami.. Skoro mamy tak dużą przerwę, to może jednak warto by było się zastanowić nad 3 lub 4 karnetami VIP? Jak myślisz?
A co do odstępów między pętlami.. Skoro mamy tak dużą przerwę, to może jednak warto by było się zastanowić nad 3 lub 4 karnetami VIP? Jak myślisz?
- Pati
- 0 gwiazdek
- Auto: obecnie prawy fotel eMTiego
Dla nas, dla nas....eMTi pisze: Ale co ja tu gadam, jak jeszcze nie wiadomo, czy będzie dla mnie miejsce...
A ja to co, o mnie się zapomniało

- Pati
- 0 gwiazdek
- Auto: obecnie prawy fotel eMTiego
O mnie się nie martw, ja sobie rade dameMTi pisze:Tylko będzie chyba musiała spać w zamkniętym bagażniku z włączoną blokadą, bo wychodzi na to, że będzie sama na 15 facetów...niuniek pisze:Pati, jedziesz i koniec

Musze przetrzeć szlaki dla kobitek ....

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
eMTi pisze:A co do odstępów między pętlami.. Skoro mamy tak dużą przerwę, to może jednak warto by było się zastanowić nad 3 lub 4 karnetami VIP? Jak myślisz?
Sądzę że to nic nie da.
Żeby zdążyć wjechać w ogóle na jakikolwiek parking, trzeba tam być z 1,5 godziny przed startem do oesu.
W Niemczech korki czasem się już zaczynały na okolicznych autostradach, gdzie do odcinków było jeszcze sporo km bocznymi drogami. A tu cały ruch będzie się odbywał małymi wiejskimi dróżkami i pewnie polnymi szutrówkami. I może się okazać, że nawet przemieszczanie pomiędzy pętlami jest niemożliwe i trzeba zostać na tym samym oesie.
Więc nie ma tu znaczenia, czy będzie to zwykły parking, czy VIP, pod prostu w ogóle się do niego nie uda zbliżyć, bo utknie się w korku 5-10 km wcześniej.
też się wydaje mi się że trzeba znaleźć jakieś jedno miejsce i się go trzymać ewentualnie między pętlami spróbować się przemieścić jak będzie możliwość
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Jarmaj, słuszna uwaga... Tak naprawdę to ta edycja będzie przecierała szlaki dla kolejnych (miejmy nadzieję).. Bo tak naprawdę, to pewnie nikt nie przewidzi tego, co się tam będzie działo... To może minirowerki weźmiemy?
A może nas leśniczy swoim Honkerem, czy czymkolwiek innym na nielegalu przez las dowiezie?
ps. dostałem PW, thx.

ps. dostałem PW, thx.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Uwaga
Jeżeli ktoś będzie podróżował bez GPS, a nie zna drogi, to na stronie rajdu jest fajny itinerer (opis trasy) z W-wy do Mikołajek.
Edit
Nie wiem czemu, ale nie da się go podlinkować normalnie...
Do ściągnięcia na dole strony po środku, Roadbook.pdf
http://www.rajdpolski.pl/?kibice,34
Jeżeli ktoś będzie podróżował bez GPS, a nie zna drogi, to na stronie rajdu jest fajny itinerer (opis trasy) z W-wy do Mikołajek.
Edit
Nie wiem czemu, ale nie da się go podlinkować normalnie...
Do ściągnięcia na dole strony po środku, Roadbook.pdf
http://www.rajdpolski.pl/?kibice,34
E.. tam. Ja wolę przez Łomżę.jarmaj pisze:Jeżeli ktoś będzie podróżował bez GPS, a nie zna drogi, to na stronie rajdu jest fajny itinerer (opis trasy) z W-wy do Mikołajek.

Swoją drogą pewnie szybciej tak będzie, bo teraz od Wawy do Wyszkowa jest dwupasmowa droga i jeszcze nie zdążyli na niej fotoradarów nastawiać.

czarne jest piękne...