CHLEJADY 2009

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: CHLEJADY 2009

Post 12 maja 2009, o 22:34

sidor pisze: produkty już w lodówce proces rozpoczęty
To cieszy. :-)
W piątek już jak tylko przyjedziesz pakujemy całe zapasy do zamrażalki - musi się schłodzić na olej. ;-)

Nic nie cykajcie ze stacją - możemy w sobotę przed rajdem zajechać po drodze na Orlen w Bielawie (oczywiście trzeba będzie wyjechać wcześniej). Najlepiej jednak by było aby dojeżdżając do SG zatankować się i mieć pełny bak, bo potem może być krucho z czasem.

Obrazek

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe

Post 12 maja 2009, o 22:47

Wrocław czesciowo zbiera sie w piatek ... Jesli Przylepka sie ogarnie to my lecimy tak kolo 15tej... jest ktos chetny na dołaczenie??

Miejscówka ta sama czyli BP na wylocie czas do ustalenia??!!
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 12 maja 2009, o 22:54

To sobie powinnaś nakleić - "uwaga, szkło"... albo: nie strzelać w bagażnik ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 12 maja 2009, o 23:59

sidor pisze: kurcze nie wiedziałem ze cytrynówka zrobi taka furorę zrobiłem tylko kilka butelek na poczęstunek :-) Hm nie jest jeszcze za późno lecę do sklepu po produkty i dorobię kilka rezerwowych butelek :mrgreen:

To może kupimy cytrynówkę i się pomiesza :?: :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 maja 2009, o 07:25

MAZI pisze: Jesli Przylepka sie ogarnie to my lecimy tak kolo 15tej
Maziś to zepnijcie się trochę tak żebyście byli ok 16 w bazie, bo wtedy jest planowany wyjazd na piątkowy OS. ;-)
Obrazek

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05

Post 13 maja 2009, o 07:40

eMTi pisze: Ty się chłopie o to nie martw, za pewne będą ciut bardziej chlejące sztuki, niż legacy :mrgreen:

Też tak sądzę ;).
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 maja 2009, o 07:42

owoc666, czyli bierzesz czarnucha ze sobą? git :evilgrin:
Obrazek

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 13 maja 2009, o 09:07

Arti wszystko zalezy jeszcze od pracy Przylepki a wiec postaramy sie ... a ktos jeszcze jedzie Wrocka w piątek ?? :lol:
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 13 maja 2009, o 09:53

Arti pisze:
MAZI pisze: Jesli Przylepka sie ogarnie to my lecimy tak kolo 15tej
Maziś to zepnijcie się trochę tak żebyście byli ok 16 w bazie, bo wtedy jest planowany wyjazd na piątkowy OS. ;-)
o.. czyli są już jakieś dodatkowe ustalenia organizacyjne? Możesz conieco więcej puścić pary na ten temat? I jako piątkowy OS mamy rozumieć ten Elmotowy, czy nasze skromne latania po Jodłowniku? :giggle:
MAZI pisze: Arti wszystko zalezy jeszcze od pracy Przylepki a wiec postaramy sie ... a ktos jeszcze jedzie Wrocka w piątek ??
My (tzn. ja i Pati) jedziemy w piątek... dlatego się kilka postów wcześniej pytałem, czy się kroi jakiś wspólny wypad... Ja myślałem coś o wyjeździe między 13-14..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 maja 2009, o 10:00

eMTi, tak, były już ustalenia, mianowicie:
Szanowni Chlejadowicze zainteresowani rajdem w piątek, to jest harmonogram na ten dzień:

OS 1/4 Witoszów - Złoty Las 13:44 17:22
OS 2/5 Michałkowa - Rościszów 14:27 18:05
OS 3/6 Kamionki - Jawornik 15:08 18:46

Interesuje nas odcinek Michałkowa - Rościszów - czyli aby obejrzeć pierwszy przejazd trzeba by było wyjechać z bazy Chlejad najpóźniej gdzieś tak o 13.30. Czy są osoby takie które planują się pojawić w Srebrnej już o takiej godzinie? Myślę, że lepiej by było poczekać aż zjedzie się większy skład i około 16.00 pojechać sobie na drugi przejazd i dojść na to miejsce, które wklejał jarmaj. Czyli osoby, które chciałyby jechać na rajd w pt musiałyby pojawić się w SG przed 16.00.
PS. W skrócie: Wyruszamy ok. 16.00, max 16.30 - żeby dojechać spokojnie i przejść kawałek OSu. Odcinek startuje o 18.05.
Obrazek

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 13 maja 2009, o 10:29

Ewelina powiedziała, że jej rajdy nie interesują... ale przynajmniej pozwoliła mi jechać, więc nie jest źle. :mrgreen: Pojadę z l_ewym, jak mi numeru nie wykręci. :x Wyruszamy rano, więc powinniśmy się wyrobić na spotkanie z sekcją rajdową.

sidor
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Swift Gti 4x4

Post 13 maja 2009, o 10:45

Kruszyn pisze: To może kupimy cytrynówkę i się pomiesza :?: :giggle:
nie mieszałem mojej cytrynki z inną i wolałbym tego nie robic tak ze względu na bezpieczeństwo :mrgreen:
każdy kolor jest ładny pod warunkiem, że jest czarny

ppmarian
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: leśniki szuwareki 2.0MT MY'99+ 2.5AT MY'08

Post 13 maja 2009, o 10:45

Arti,

jestem za godz. 16.30-17.00 ciezko sie wyrobic szczegolnie w piatek wczesniej
Obrazek
były niemcy, teraz dam szansę japońcowi

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 maja 2009, o 10:49

ppmarian, no ok, myślę, że jak wyjedziemy o 16.30 to zdążymy. Ale wtedy już bez żadnych tankowań ani postojów, prosto na OS.
Obrazek

lukwol
3 gwiazdki
Auto: WRX

Post 13 maja 2009, o 10:54

Tak myślę, że wszystko zaplanowane krata browaru w lodówce, mały literek DOPALACZA .
Proponowana częstotliwość na CB to 25 gdyż na 19 będzie tłoczno. Żeby wszyscy ogarnęli temat z komunikacją.

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05

Post 13 maja 2009, o 11:26

A Krebelka będzie? Bo oni ze Szczotexem chyba też coś kiedyś organizowali w S. Górze.

:mrgreen:
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 13 maja 2009, o 11:34

Jesli chodzi o nas to Emti nie wyjedziemy wczesniej niz kolo 15tej!!

Olleo
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester 2.5XT

Post 13 maja 2009, o 11:40

mały 5150 pisze:Eee, bo Ci co wina nie biorą już dawno wiedzą co ze sobą zabierają i już się dawno mrozi :-) i nie robią zamieszania - co, jakie, ile, z czym? Wiadomo co i ile :cofee:
Ja tam jeszcze nic nie wiem, ale sie powoli przegryzam przez zalegle strony watku. Rozumiem, ze woda ognista i lzejsze oraz ciezsze jej pochodne we wlasnym zakresie, ale czy bedzie tam gdzie ja schlodzic? ;)
Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 maja 2009, o 11:47

owoc666 pisze: A Krebelka będzie? Bo oni ze Szczotexem chyba też coś kiedyś organizowali w S. Górze.
To było zanim przystąpili do sekty SIPu. :mrgreen:
Olleo pisze: Ja tam jeszcze nic nie wiem, ale sie powoli przegryzam przez zalegle strony watku. Rozumiem, ze woda ognista i lzejsze oraz ciezsze jej pochodne we wlasnym zakresie, ale czy bedzie tam gdzie ja schlodzic? ;)
No to napisz jak się przegryziesz.

A jak byś się przegryzł i dalej pytał to ułatwiam zadanie: na imprezie ma ogólnie dominować cytrynówka. Jeśli sidor nas nie zawiedzie (a jeszcze nigdy nie zawiódł :-) ) to będzie jej dużo. Oczywiście jak komuś cytryna i jej żółty kolor nie w smak to pije co tylko zechce (wino, ser, oliwki, myszy etc.)
Obrazek

Olleo
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 13 maja 2009, o 11:50

MAZI pisze:Arti wszystko zalezy jeszcze od pracy Przylepki a wiec postaramy sie ... a ktos jeszcze jedzie Wrocka w piątek ?? :lol:
My jeszcze jedziemy w piatek, ale godzina wyjazdu nieustalona jeszcze.
Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.

Olleo
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 13 maja 2009, o 11:51

Arti pisze:PS. W skrócie: Wyruszamy ok. 16.00, max 16.30 - żeby dojechać spokojnie i przejść kawałek OSu. Odcinek startuje o 18.05.
A na "obiadokolacja - zupa borowikowa, szynka pieczona, filet drobiowy, sos, ziemniaki, kluski, surówki, sok 0,2L" planujecie zdazyc?

Olleo
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 13 maja 2009, o 11:54

Arti pisze:No to napisz jak się przegryziesz.

A jak byś się przegryzł i dalej pytał to ułatwiam zadanie: na imprezie ma ogólnie dominować cytrynówka. Jeśli sidor nas nie zawiedzie (a jeszcze nigdy nie zawiódł :-) ) to będzie jej dużo. Oczywiście jak komuś cytryna i jej żółty kolor nie w smak to pije co tylko zechce (wino, ser, oliwki, myszy etc.)
Sie przegryzlem :mrgreen:

Poniewaz zawodowo zajmuje sie m.in. estymacjami, to tak sie zastanawiam... 67 osob, zeby nie bylo nic, to ze pol litra na glowe oraz z 15% risk factor, to wychodzi jakies 39l cytrynowki. Czy Sidor o tym wie? :giggle:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 13 maja 2009, o 12:09

Olleo, to tylko dwa kanistry :thumb:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 maja 2009, o 12:12

Olleo pisze: A na "obiadokolacja - zupa borowikowa, szynka pieczona, filet drobiowy, sos, ziemniaki, kluski, surówki, sok 0,2L" planujecie zdazyc?
Przed 20.00 będziemy na bank w bazie. Myślę, że nie będzie problemu żeby poprosić obsługę aby kolacja była wydawana trochę dłużej.
Olleo pisze: Poniewaz zawodowo zajmuje sie m.in. estymacjami, to tak sie zastanawiam... 67 osob, zeby nie bylo nic, to ze pol litra na glowe oraz z 15% risk factor, to wychodzi jakies 39l cytrynowki. Czy Sidor o tym wie?
Ale musisz wiedzieć, że: będą przedstawiciele wina i oliwki czyli conajmniej minus 20 %, dzieci i Eteryczny, kolejne - 10 %, tacy, którzy na będą nawadniać się na OSach i wieczorem wypiją tylko jeden kubeczek i zasną - 5 %, tacy, którzy cały dzień prześpią po piątku i wstaną wieczorem - 1 %. :mrgreen: Wydaję mi się, że zaopatrzeniowo damy radę. 8-)
Obrazek

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 13 maja 2009, o 12:18

Arti pisze:
Olleo pisze: A na "obiadokolacja - zupa borowikowa, szynka pieczona, filet drobiowy, sos, ziemniaki, kluski, surówki, sok 0,2L" planujecie zdazyc?
Przed 20.00 będziemy na bank w bazie. Myślę, że nie będzie problemu żeby poprosić obsługę aby kolacja była wydawana trochę dłużej.
Kuchnia oraz obsługa będą obecne do 22.

ODPOWIEDZ