http://rajdy.autoklub.pl/classification ... eason/2008Kierowcy Pucharu PZM 2008
lp. kierowca
1. Paweł Danys - 8 10 - 8 5 - 5 8 5 - 49.0
2. Piotr Jędrusiński - 10 - 8 - 6 10 - 10 - - 44.0
3. Paweł Hankiewicz 1 6 - 4 4 8 5 10 - 6 - 44.0
4. Piotr Sopoliński - 2 2 - 10 10 1 8 - 10 - 43.0
5. Jarosław Szeja 10 4 6 - 6 - - 4 6 - - 36.0
6. Adrian Mikiewicz 3 - 8 6 3 - - - - - - 20.0
7. Michał Elżbieciak 5 - 5 - - - - 6 2 - - 18.0
8. Michał Rechnio 4 - - - - - 6 1 1 2 - 14.0
9. Tomasz Sawicki - - - - 5 4 - - 5 - - 14.0
10. Szymon Piękoś - - - 3 - - 4 - - 3 - 10.0
11. Maciej Krzyszycha - - - 10 - - - - - - - 10.0
12. Marcin Gładysz - 3 4 2 - - - - - - - 9.0
13. Łukasz Markowski - - - - - - - - - 8 - 8.0
14. Piotr Baran 8 - - - - - - - - - - 8.0
15. Ofal Malm - - - - - 2 - 2 - 4 - 8.0
16. Rafał Maliński - - - - - - 8 - - - - 8.0
17. Szymon Kornicki - - - - - - - 3 4 - - 7.0
18. Rafał Szebla 6 - - - - - - - - - - 6.0
19. Adam Kozak - 5 - - - - - - - - - 5.0
20. Krzysztof Bubik - - - 5 - - - - - - - 5.0
21. Michał Kochanowski-Laren 2 1 - - - - - - - - - 3.0
22. Michał Pakaszewski - - - - - 3 - - - - - 3.0
23. Maciej Cywiński - - - - - - 3 - - - - 3.0
24. Rafał Kręcioch - - 3 - - - - - - - - 3.0
25. Marek Klementowicz - - - - - - - - 3 - - 3.0
26. Piotr Szczęśniak - - - - 2 - - - - - - 2.0
27. Piotr Lewandowski - - - - - - 2 - - - - 2.0
28. Paweł Dudziak - - 1 - - - - - - - - 1.0
29. Andrzej Czekan - - - - - 1 - - - - - 1.0
30. Paweł Sławik - - - 1 - - - - - - - 1.0
31. Paweł Ferdek - - - - 1 - - - - - - 1.0
32. Marek Kwaśnik - - - - - - - - - 1 - 1.0
Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne
Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i
swoją wiedzę czerpie ze statystyk autoklubu
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

-
dycha ( WR )
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Witam,
Chciałbym wyjaśnić kilka kwestii, a na początku mocno żałuje że PAN SIEWCU nie miał na tyle odwagi aby porozmawiać na mecie konkursu, ale widzę klawiatura i monitor to jedyne odważne miejsce do uzewnętrzniania się ( gratuluje ).
Co do mojego sędziowania w PZM jest to myślę atut ponieważ sędziowałem na ponad 100 rajdach i kilkoma byłem dyrektorem i nie ważne jaką funkcję się pełni jeżeli się z kim umawiasz na pracę to jej wymagasz i starasz się ją egzekwować. I tak profesjonalna firma za jaką zostaliście mi przedstawieni miała mimo wszystko kilka niedociągnięć m.in: ( skoro się coś robi odpłatnie nas nie powinno nic obchodzić i te wyniki powinny zostać zrobione bez naszej ingerencji ):
1. To my jako organizator musieliśmy organizować agregat i paliwo bo firma nie była przygotowana .
2. Człowiek na starcie po pojawieniu się przez nas nie znał pojęcia " synchronizowanie zegarów do podawania czasu startu ", a temat jego podawania na metę ukazał kolejną dziwną minę i padła odpowiedź " macie mi dać jakieś radio ". Kolejne przygotowanie rewelacja. Zresztą ten sam człowiek przyznał " że nie wiadomo czemu nie wzięliście fot oceli i on sam nie wie jak to będzie ".
3. To że zabrakło paliwa w agregacie jest błędem ludzkim, ale to wy za to odpowiadacie w PEŁNI, bo nawet nie byliście przygotowani do tego aby mieć prąd na mecie i to my wam go zapewnialiśmy.
4. To że był problem z zasięgiem to już wasz kłopot- skoro wy dajecie usługę za którą pobieracie opłatę to wy powinniście przygotować się do pomiaru i zbadać teren.
5. Człowiek na starcie został poproszony o gwizdanie a nie jak to mówisz latanie i pilnowanie sędziów.
6. Jeżeli ktoś się pojawia przed zawodami na 40 min przed startem bez wcześniejszego sprawdzenia terenu, form komunikowania się itd. to niema co się dziwić że tak właśnie pomiar czasu wychodzi. A dla jasności to właśnie nasze radyjka i nasi sędziowie Agnieszka i Start podawali wam czasy startu bez których nic byście nie zrobili.
7. To że człowiek który was ciągnął na górę jechał powoli i rozstawiał sędziów to jego sprawa ponieważ życie i zdrowie ludzi jest najważniejsze, a że " Profesjonalna Ekipa Pomiaru " się spóźniła to nikt extra nie będzie gonił żeby ich zawieść. Dodam jeszcze że zarówno ja jak i waldek prosiliśmy telefoniczne o wcześniejsze przybycie.
Dzięki bogu była to nasza pierwsza i ostatnia współpraca z tą ekipą zero profesjonalizmu i przygotowania do zawodów.
Na całe szczęście doszedłem do jednego i właściwego wniosku tak jak przy 1 konkursie najprostsze są niezawodne sposoby " stopery " i od kolejnej imprezy właśnie na tym się oprzemy.
Chciałbym wyjaśnić kilka kwestii, a na początku mocno żałuje że PAN SIEWCU nie miał na tyle odwagi aby porozmawiać na mecie konkursu, ale widzę klawiatura i monitor to jedyne odważne miejsce do uzewnętrzniania się ( gratuluje ).
Co do mojego sędziowania w PZM jest to myślę atut ponieważ sędziowałem na ponad 100 rajdach i kilkoma byłem dyrektorem i nie ważne jaką funkcję się pełni jeżeli się z kim umawiasz na pracę to jej wymagasz i starasz się ją egzekwować. I tak profesjonalna firma za jaką zostaliście mi przedstawieni miała mimo wszystko kilka niedociągnięć m.in: ( skoro się coś robi odpłatnie nas nie powinno nic obchodzić i te wyniki powinny zostać zrobione bez naszej ingerencji ):
1. To my jako organizator musieliśmy organizować agregat i paliwo bo firma nie była przygotowana .
2. Człowiek na starcie po pojawieniu się przez nas nie znał pojęcia " synchronizowanie zegarów do podawania czasu startu ", a temat jego podawania na metę ukazał kolejną dziwną minę i padła odpowiedź " macie mi dać jakieś radio ". Kolejne przygotowanie rewelacja. Zresztą ten sam człowiek przyznał " że nie wiadomo czemu nie wzięliście fot oceli i on sam nie wie jak to będzie ".
3. To że zabrakło paliwa w agregacie jest błędem ludzkim, ale to wy za to odpowiadacie w PEŁNI, bo nawet nie byliście przygotowani do tego aby mieć prąd na mecie i to my wam go zapewnialiśmy.
4. To że był problem z zasięgiem to już wasz kłopot- skoro wy dajecie usługę za którą pobieracie opłatę to wy powinniście przygotować się do pomiaru i zbadać teren.
5. Człowiek na starcie został poproszony o gwizdanie a nie jak to mówisz latanie i pilnowanie sędziów.
6. Jeżeli ktoś się pojawia przed zawodami na 40 min przed startem bez wcześniejszego sprawdzenia terenu, form komunikowania się itd. to niema co się dziwić że tak właśnie pomiar czasu wychodzi. A dla jasności to właśnie nasze radyjka i nasi sędziowie Agnieszka i Start podawali wam czasy startu bez których nic byście nie zrobili.
7. To że człowiek który was ciągnął na górę jechał powoli i rozstawiał sędziów to jego sprawa ponieważ życie i zdrowie ludzi jest najważniejsze, a że " Profesjonalna Ekipa Pomiaru " się spóźniła to nikt extra nie będzie gonił żeby ich zawieść. Dodam jeszcze że zarówno ja jak i waldek prosiliśmy telefoniczne o wcześniejsze przybycie.
Dzięki bogu była to nasza pierwsza i ostatnia współpraca z tą ekipą zero profesjonalizmu i przygotowania do zawodów.
Na całe szczęście doszedłem do jednego i właściwego wniosku tak jak przy 1 konkursie najprostsze są niezawodne sposoby " stopery " i od kolejnej imprezy właśnie na tym się oprzemy.
- wojtas.
- 5 gwiazdek
- Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
Kolega VTS to jakis adwokat Danysa,bo dzisiaj dołączył do forum i broni go jak lew??VTS_fun pisze:BojNie mogę się doczekać, co będziecie pisać o Danysie jak zobaczycie listę zgłoszeń Barbórki Warszawskiej :)

- Żemol
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99
wojtas. nie ma co dążyć, temat nie wart uwagi, a tak na marginesie... mam ciekawszy - idzie zima ! 

...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh
Żemol pisze:...a tak na marginesie... mam ciekawszy - idzie zima !

Oby tylko śnieg dopisał jak rok temu

- wojtas.
- 5 gwiazdek
dycha ( WR ), nawet nie chcę tego komentować bo właśnie dokładnie zaprzeczyłeś wszelkim ustaleniom jaki były zrobione ze współorganizatorem Waldkiem. Powiem tylko, że my zorganizowaliśmy znacznie więcej imprez niż Ty, nie mieliśmy do tej pory żadnych problermów, to co wymagaliśmy zawsze było zapewnione, bo może przypomnę, zawodnicy jeżdżą na czas i prócz bezpieczeństwa to druga sprawa, która powinna interesować organizatora. Nie chcę Ci ubliżać w jakikolwiek sposób, to nie mój styl, w przeciwieństwie do tego co było rozpowiadane na starcie (Ty chyba wiesz najlepiej przez kogo).
Powiem tak, nie chcę mieszać się tutaj w to "co kto zawinił" bo już z Waldemarem (współorganizatorem) powiedzieliśmy sobie, że takie sprawy wyjaśniamy telefonicznie (widocznie kolejna informacja do Ciebiue nie dotarła). Ile mogę mieć pretensji to kilka stron mógłbym tutaj zapisać ale Twoje podejście do nas, to co było mówione na starcie w trakcie imprezy jest co najmniej nie na miejscu bo może Ci przypomnę, że to przez nas i jedną safety masz uratowany tyłek, że nie siedzisz przed prokuratorem. Bo to był cud, że w trzech sytuacjach na mecie lotnej nie było ofiar. Nasz bezbłędny organizatorze. I nie jest to tylko moja opinia ale i zawodników w tym uczestniczących jak i Twoich pracowników.
Aby przyznać się do błędu, trzeba mieć jaja. Z Was dwóch tylko jeden je miał, drugi był najprawdopodobniej na innej imprezie....
Ja na 100% nie podejmę się mierzenia czasów na imprezie, na której z winy organizatora może ktoś stracić życie. Miałem również wystartować jako zawodnik na kolejnej ale widząc co dzieje się od kuchni wolę zostać w domu.
Dziękuję.
Powiem tak, nie chcę mieszać się tutaj w to "co kto zawinił" bo już z Waldemarem (współorganizatorem) powiedzieliśmy sobie, że takie sprawy wyjaśniamy telefonicznie (widocznie kolejna informacja do Ciebiue nie dotarła). Ile mogę mieć pretensji to kilka stron mógłbym tutaj zapisać ale Twoje podejście do nas, to co było mówione na starcie w trakcie imprezy jest co najmniej nie na miejscu bo może Ci przypomnę, że to przez nas i jedną safety masz uratowany tyłek, że nie siedzisz przed prokuratorem. Bo to był cud, że w trzech sytuacjach na mecie lotnej nie było ofiar. Nasz bezbłędny organizatorze. I nie jest to tylko moja opinia ale i zawodników w tym uczestniczących jak i Twoich pracowników.
Aby przyznać się do błędu, trzeba mieć jaja. Z Was dwóch tylko jeden je miał, drugi był najprawdopodobniej na innej imprezie....
Ja na 100% nie podejmę się mierzenia czasów na imprezie, na której z winy organizatora może ktoś stracić życie. Miałem również wystartować jako zawodnik na kolejnej ale widząc co dzieje się od kuchni wolę zostać w domu.
Dziękuję.
A ja mam takie pytanie: kto jest winny, jeśli podczas podjazdu załoga pozbawi życia osobę trzecią? Stojąca w dozwolonym miejscu. W niedozwolonym. Kibica. Człowieka od organizatora.
Bo słyszałem, że niezależnie od cyrografu jaki podpisujemy, to jeszcze jest polskie prawo i cyrograf nie może być z nim sprzeczny a tym bardziej ważniejszy.
Bo słyszałem, że niezależnie od cyrografu jaki podpisujemy, to jeszcze jest polskie prawo i cyrograf nie może być z nim sprzeczny a tym bardziej ważniejszy.
- wojtas.
- 5 gwiazdek
tfu,tfu,tfu!!booSTi pisze:A ja mam takie pytanie: kto jest winny, jeśli podczas podjazdu załoga pozbawi życia osobę trzecią? Stojąca w dozwolonym miejscu. W niedozwolonym. Kibica. Człowieka od organizatora.
BooSTi skąd takie pytania??
Bo nie wiem czy startować jako kierowca, pilot czy kibic 

- wojtas.
- 5 gwiazdek
jako DRINK TEAM i po każdych zawodach w najbliższym pensjonacie impreza integracyjno-dyskusyjna!! 

z twojej wyliczanki to ta opcja jest najmniej przyszłościowa i najbardziej kontuzjogennabooSTi pisze: kibic

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Wypadałoby wiedzieć kto idzie do paki i na ile. A tak to będzie zdziwko...
-
dycha ( WR )
- 0 gwiazdek
Nikko 7
Nie chce się wdawać w dyskusję, zresztą poziom jaki reprezentuje wasza ekipa nie jest wart nawet rozmowy. Bo sposób rozmowy, obrazy innych i szczeniackich sformułowań , ale wam wybitnie wychodzi udowadnianie ( sobie i swojemu EGO ) jacy wszyscy są źli ,a wy cacy świadczy o czymś. A teksty co wam kto nie powiedział i że chciałem wystartować i nie jedziesz to zamelduj Tuskowi bo daleko ci jeszcze raz powiem od profesjonalnej firmy zajmującej się pomiarem czasu. Bawcie się dalej w piaskownicy na 400 metrach prostej tylko uważajcie na wysoką trawę bo pomiar czasu może nie wyjść. Tak jak mówię nie mój poziom kończę tę dziecinadę ... ale uruchom się po raz kolejny.
Nie chce się wdawać w dyskusję, zresztą poziom jaki reprezentuje wasza ekipa nie jest wart nawet rozmowy. Bo sposób rozmowy, obrazy innych i szczeniackich sformułowań , ale wam wybitnie wychodzi udowadnianie ( sobie i swojemu EGO ) jacy wszyscy są źli ,a wy cacy świadczy o czymś. A teksty co wam kto nie powiedział i że chciałem wystartować i nie jedziesz to zamelduj Tuskowi bo daleko ci jeszcze raz powiem od profesjonalnej firmy zajmującej się pomiarem czasu. Bawcie się dalej w piaskownicy na 400 metrach prostej tylko uważajcie na wysoką trawę bo pomiar czasu może nie wyjść. Tak jak mówię nie mój poziom kończę tę dziecinadę ... ale uruchom się po raz kolejny.
-
waldi ( WR )
- 0 gwiazdek
POSŁUCHAJCIE MNIE JAK ZARAZ TO SIĘ NIE SKOŃCZY TO OKOPIE JAJA WAM WSZYSTKIM KUR.... JAK DZIECI !!!!!!!!!!!!!!!!
- Żemol
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99
Panie i Panowie, widzę, że temat zboczył na złe tory, w wątku chodzi o radość z jazdy i imprez w których się uczestniczy. I tego się trzymajmy

...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...

dokładnie, proponuję ochłonięcie i spotkanie się razem, żeby wszelkie kwestie wyjaśnić, a nie pisanie na forum 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
Kogo masz na myśli, pisząc na forum ogólnym "wam wszystkim"?waldi ( WR ) pisze:POSŁUCHAJCIE MNIE JAK ZARAZ TO SIĘ NIE SKOŃCZY TO OKOPIE JAJA WAM WSZYSTKIM KUR.... JAK DZIECI !!!!!!!!!!!!!!!!
PS. Wracając do tematu - Kto jest odpowiedzialny za to?
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
Zaraz się okaże, że to całe pranie amatorsko-organizacyjnych brudów i obrzucanie się kupą przypisane będzie na nasze konto 'tych z subaru'. 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Ciebie, mnie, społeczeństwo.cyqan pisze:Kogo masz na myśli, pisząc na forum ogólnym "wam wszystkim"?waldi ( WR ) pisze:POSŁUCHAJCIE MNIE JAK ZARAZ TO SIĘ NIE SKOŃCZY TO OKOPIE JAJA WAM WSZYSTKIM KUR.... JAK DZIECI !!!!!!!!!!!!!!!!

- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
Może tak szanowni Panowie zaprzęgną swoje mądre głowy i zwrócą uwagę, że to dział "Spotkania forumowe"...
Zarejestrowali konta w listopadzie jeden z drugim, wchodzą z buciorami nie do siebie i rzucają chłamem.
Macie coś do napisania kibicom lub uczestnikom - publikujcie to na swoich oficjalnych stronach, blogach.
ŻEGNAM(Y)
Zarejestrowali konta w listopadzie jeden z drugim, wchodzą z buciorami nie do siebie i rzucają chłamem.
Macie coś do napisania kibicom lub uczestnikom - publikujcie to na swoich oficjalnych stronach, blogach.
ŻEGNAM(Y)

Dokładnie, a w sprawie błędów i zażaleń proponuje nowy wątek utworzyćŻemol pisze: Panie i Panowie, widzę, że temat zboczył na złe tory, w wątku chodzi o radość z jazdy i imprez w których się uczestniczy. I tego się trzymajmy![]()
![]()

- wojtas.
- 5 gwiazdek
Dobrze prawi!!cyqan pisze:Może tak szanowni Panowie zaprzęgną swoje mądre głowy i zwrócą uwagę, że to dział "Spotkania forumowe"...
ŻEGNAM(Y)
To forum Subaru a nie KJS,Super sprintów...
matiwrc5 pisze: Dokładnie, a w sprawie błędów i zażaleń proponuje nowy wątek utworzyć
I najlepiej nie na tym forum, bo tu ten spam jest zbędny.
Tu są większa zmartwienia i troski (choćby brak śniegu

jedni i drudzy dali d00py i załatwcie to w swoim gronie.
Od tego jest program trudne sprawy i tam proponuję się zgłosić

Tak jak cyqan, pisał, żegnamy i zapraszamy do mniej lub bardziej merytorycznej gawędy,
w miłej i przyjaznej atmosferze

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae