WRC Rajd Polski

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 235 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: WRC Rajd Polski

Post 20 maja 2009, o 21:12

Piter 35, nr komóry please...

Dolce far niente ;-)

ALEX
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: OBK MY05 3.0
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 20 maja 2009, o 21:12

eMTi pisze: Ok, to ALEX z ekipą będzie mieć prysznic na kartki, albo będą ostatni w kolejce
Może lepiej (żeby uniknąć bałaganu) kolejność alfabetyczna według nick'ów :-p

P.S. Myslę, że łazienka nie bedzie problem ;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 20 maja 2009, o 21:19

jarmaj pisze:Na waszym miejscu poszedłbym na ten super oes w czwartek.
Będzie dużo więcej załóg. W niedzielę to już tylko niedobitki ;-)
Masz rację, ale na czwartek możemy nie dojechać.
czarne jest piękne...

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 20 maja 2009, o 21:35

no jest i za, i przeciw.. w czwartek będziemy zmęczeni, istnieje cień szansy, że nie dojedziemy, możecie na nas nie poczekać z obiadokolacją.. No i będzie bez ceremonii mety.. Ale faktycznie, też myślałem, że w niedzielę zostaną tylko najelpsi, reszta się wykruszy.. No i też człowiek po tym oesie będzie zmęczony wracał do domu.. i korki będą większe... Jak myślicie?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 20 maja 2009, o 21:44

Dla porządku przegrupowałam listę tak, żebyśmy z adminem byli na miejscu 11 i 12 bo jeśli pojedziemy, to i tak z własnym noclegiem.
Wszystkie organizacyjne treści są też tu: http://forum-subaru.pl/bb3/calendar.php ... &calEid=37

1. mały5150
2. Lucek
3. Zubi
4-5. Chloru
6. Vibowit
7. Arti.
8. citan
9. burat
10. Niuniek
11-12. Stefan z chłopakiem (przyczepa)
13. qrczatko (za Kruszyna)
14. Piter 35
15-16. eMTi
17. jarmaj
18-21 ALEX z ekipą

Co do tego CZY pojedziemy, to tutaj niestety nieubłaganą rolę podstawową gra obecnie stan konta, bo nawet przy założeniu że jedziemy CDX-em na LPG i śpimy we własnym noclegu, trzeba się liczyć z wydatkiem łącznym rzędu z 1000zł... a ostatnio kryzys, wicie rozumicie :-(
Ale pracujemy nad tym 8-)

Pati
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: obecnie prawy fotel eMTiego

Post 20 maja 2009, o 21:55

Osoby, które nie idą na super oes, grzecznie zaopiekują się Leśniczówką :whistle:
:giggle:Małe jest piękne :giggle:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 maja 2009, o 21:57

barbie pisze:trzeba się liczyć z wydatkiem łącznym rzędu z 1000zł... a ostatnio kryzys, wicie rozumicie :-(
To co Wy zamierzacie pić, niebieskiego Jasia Wędrowniczka?? :o
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 maja 2009, o 22:16

eMTi, nie, ale mamy do pokonania 700km w jedną stronę, w tym ostatnie 200 z przyczepą, która podnosi spalanie CDX-a do ok 20l/100.
Bilans jest dość prosty: paliwo to ok 200zł w jedną stronę, czyli razem 400 - przy założeniu przejechania pełnej trasy CDX-em, a możliwe że ja będę w Warszawie, więc Admin będzie musiał dojechać do Warszawy WRX-em co da zamiast 400 jakieś 700zł.
+ karnety 149zł/osoba = 300
+ wyżywienie 110/osoba = 220
Co daje sumę minimalną ok 920zł-1200zł

+ nie oszukujmy się że nie będziemy rozwalać kasy na miejscu ;-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 20 maja 2009, o 22:20

Halo Halo mili forumowicze chyba nie pomyśleliście ,że będziemy mieli nocleg za darmo . Wiadomo było ,że trzeba będzie ponieść jakieś koszty i ja to rozumiem ,że Adminkowie poniosa jakieś wydatki więc trzeba będzie je pokryć :idea: .
Mam chyba rację :?:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 maja 2009, o 22:25

Piter, Ci, którzy nocują w przyczepie/namiocie, mają za free... Przeczytaj post Jarmaja kilka stron wcześniej :-)

ALEX
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 20 maja 2009, o 22:30

barbie pisze: która podnosi spalanie CDX-a do ok 20l/100.

Barbie. Pytam czysto technicznie.: co to za Opel? Nie jeździłem nigdy z dużą przyczepą, ale spalanie 20l to sporo :o

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 maja 2009, o 22:32

ALEX, CDX to to :arrow: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=10&t=2093 :mrgreen:

A przyczepa jest duża, 1t masy własnej:

Obrazek

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 20 maja 2009, o 22:32

eMTi, chodziło chyba o coś innego. :oops:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 20 maja 2009, o 22:34

barbie pisze: a możliwe że ja będę w Warszawie, więc Admin będzie musiał dojechać do Warszawy WRX-em
jak by co to do Warszwki mogę podrzucić moim junkersem :thumb:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 maja 2009, o 22:39

citan pisze:eMTi, chodziło chyba o coś innego. :oops:
Bardzo możliwe, bo do końca nie mam pewności do do znaczenia wypowiedzi Pitera siędzę do tej pory w robocie od 11, już mi mózg paruje i nie kojarzę za bardzo... :x Także przepraszam za ew. vaux pa... :-| A Barbie niech się nie martwi, w grupie siła! :-) "Pomożecie? Pomożemy!"

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 442 razy

Post 20 maja 2009, o 22:47

Piter 35 pisze:Halo Halo mili forumowicze chyba nie pomyśleliście ,że będziemy mieli nocleg za darmo . Wiadomo było ,że trzeba będzie ponieść jakieś koszty i ja to rozumiem ,że Adminkowie poniosa jakieś wydatki więc trzeba będzie je pokryć :idea: .
Mądrego to normalnie aż przyjemnie posłuchać.

Przyczepy i namioty stawiamy free, ale w przypadku przyczepy ktoś musi ponieść koszty jej przytargania. Więc chyba sprawa jasna ;-)

ALEX
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 20 maja 2009, o 22:49

barbie pisze: ALEX, CDX to to viewtopic.php?f=10&t=2093
No tak...zapomniałem o innej marce... :oops:
Poważnie tyle pali z przyczepą ? :roll:
A ja kilka lat temu miałem sobie zrobić "ekonomiczną" wycieczkę z "bagaznikiem" podobnym do tego z Twojego zdjecia :mrgreen:
P.S. Czasami jeźdże OBK z quadami (na haku ok 900 kg) i pali mi (jadąc dynamicznie ;-) ) ~ 15 l

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 20 maja 2009, o 22:52

jarmaj pisze: Mądrego to normalnie aż przyjemnie posłuchać.
Jaki ja tam mądry :roll: , proszę Cię :arrow: Neony sprzedaje Neony , niebieskie Neony . Chce ktoś :?: :giggle:

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 20 maja 2009, o 22:57

Piter 35, a tak w ogóle, to nic się nie chwaliłeś, że oferta Ci się poszerzyłą o dywaniki.

... i taki niebieski walący po oczach neon pięknie odbijający się na powierzchni dywanika... się rozmarzyłem.

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło

Post 20 maja 2009, o 23:02

Piter 35 pisze: Neony sprzedaje Neony , niebieskie Neony . Chce ktoś :?: :giggle:
Uważaj :evilgrin: jedna ofiara Twoich tuningowych wybryków mało :!: :mrgreen:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 maja 2009, o 23:08

ALEX pisze:Poważnie tyle pali z przyczepą ? :roll:
A ja kilka lat temu miałem sobie zrobić "ekonomiczną" wycieczkę z "bagaznikiem" podobnym do tego z Twojego zdjecia :mrgreen:
P.S. Czasami jeźdże OBK z quadami (na haku ok 900 kg) i pali mi (jadąc dynamicznie ;-) ) ~ 15 l
Pamiętam jak kilka lat temu targałam CDXem przyczepę towarową, ale dość wysoką. Przede wszystkim opór powietrza robi swoje, nawet z pustą przyczepą, pedał gazu wbity w podłogę i jechało to max 120km/h, a spalanie wychodziło coś koło 17l/100 (Częstochowa-Warszawa na 1 baku = 33-34l LPG). A wtedy CDX był chyba w trochę lepszym stanie niż teraz ;-) Dlatego przy tak dużej i ciężkiej przyczepie przewiduję koło 20l/100. Kiedyś chyba nawet ciągałam tę przyczepę CDX-em, ale to było tak dawno, że nie pamiętam ile wyszło.
W każdym razie ten cud techniki sam z siebie pali zazwyczaj ok 11l/100, więc nie dziwne, że z przyczepą zaszaleje ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 maja 2009, o 23:15

jarmaj pisze:
Piter 35 pisze:Halo Halo mili forumowicze chyba nie pomyśleliście ,że będziemy mieli nocleg za darmo . Wiadomo było ,że trzeba będzie ponieść jakieś koszty i ja to rozumiem ,że Adminkowie poniosa jakieś wydatki więc trzeba będzie je pokryć :idea: .
Mądrego to normalnie aż przyjemnie posłuchać.

Przyczepy i namioty stawiamy free, ale w przypadku przyczepy ktoś musi ponieść koszty jej przytargania. Więc chyba sprawa jasna ;-)
aa.. w ten gest... na to nie wpadłem, bo śpię w namiocie, więc nie zakumałem.... :oops:

ALEX
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 20 maja 2009, o 23:20

barbie pisze:
ALEX pisze:Poważnie tyle pali z przyczepą ? :roll:
Pamiętam jak kilka lat temu targałam CDXem przyczepę towarową, ale dość wysoką. Przede wszystkim opór powietrza robi swoje, nawet z pustą przyczepą, pedał gazu wbity w podłogę i jechało to max 120km/h, a spalanie wychodziło coś koło 17l/100 (Częstochowa-Warszawa na 1 baku = 33-34l LPG). A wtedy CDX był chyba w trochę lepszym stanie niż teraz ;-) Dlatego przy tak dużej i ciężkiej przyczepie przewiduję koło 20l/100. Kiedyś chyba nawet ciągałam tę przyczepę CDX-em, ale to było tak dawno, że nie pamiętam ile wyszło.
W każdym razie ten cud techniki sam z siebie pali zazwyczaj ok 11l/100, więc nie dziwne, że z przyczepą zaszaleje ;-)
Widzę, że musisz koniecznie zainwestować w pakiet aerodynamiczny do CDX'a :idea: ;-)

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 20 maja 2009, o 23:39

Pchi. A SX jest lepsiejszy, bo OBH H6 na krętej drodze pogonił. Pewnie dlatego, że nie ma LPG. :mrgreen:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 maja 2009, o 23:42

EterycznyŻołądź, gdyby CDX nie miał LPG, to marny by był z niego kryzysowóz :evilgrin:

ODPOWIEDZ