Zima w górach 2011
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Zima 2011
remek, burat, dzięki Panowie bardzo za chęci i propozycje
Arti mi Żabsko przygarnie w razie co, tak będzie chyba najwygodniej
Arti mi Żabsko przygarnie w razie co, tak będzie chyba najwygodniej

Dzisiaj nad ranem, po 41 h w pracy
w ramach relax'u pojechalem na ten Wasz Rewir.
Na miejscu zastalem moj ulubiony styl remontowy - "w szchownice". Zamiast zrobic jeden odcinek, to robia kawalek tu, kawalek tam. Krew czlowieka zalewa, szczegolnie ze sie napedzilem po rownym i malo nie urwalem zawieszenia za zakretem...
Bedzie dobrze za dwa lata ( gdy skoncza ). Za trzy droga zacznie sie sypac

Na miejscu zastalem moj ulubiony styl remontowy - "w szchownice". Zamiast zrobic jeden odcinek, to robia kawalek tu, kawalek tam. Krew czlowieka zalewa, szczegolnie ze sie napedzilem po rownym i malo nie urwalem zawieszenia za zakretem...
Bedzie dobrze za dwa lata ( gdy skoncza ). Za trzy droga zacznie sie sypac

Life is a Joke !
no nie ma szału fakt że szachownica, ale i tak jest niebo lepiej. Ostatnio nie jeździłem tamtędy do Wro bo mi nawet służbowego Roomstera szkoda było. a teraz to LIGA
ale Kamionki - przełęcz Jugowska jest cała i elegancka niestety nie od Jugowa 

EEE, w teamcie nic sie nie dzieje. Czyzby nikt nie wiedzial, ze na Zielencu mozna bylo pojedzic po 10 cm swiezego sniegu ??
Bylem dzis na ranem , rewelacja.
W dzien w Kotlinie bylo 12 st. C ( w sloncu ) ale znow zapowiada sie na wieczor swiezy opad w gorach. Podaja deszcz ( 5mm/m2/h, ma padac 5-6 godzin ) w Kotlinie przy 4 st. C. W dokadnie takich warunkach wczoraj spadlo kilka cm sniegu.
Po wyprawie na podwooziu przywiozlem do domu kilka kilo sniegu. A to dystans 15 km od Zielenca !! Ale morda mi sie cieszyla

Bylem dzis na ranem , rewelacja.
W dzien w Kotlinie bylo 12 st. C ( w sloncu ) ale znow zapowiada sie na wieczor swiezy opad w gorach. Podaja deszcz ( 5mm/m2/h, ma padac 5-6 godzin ) w Kotlinie przy 4 st. C. W dokadnie takich warunkach wczoraj spadlo kilka cm sniegu.
Po wyprawie na podwooziu przywiozlem do domu kilka kilo sniegu. A to dystans 15 km od Zielenca !! Ale morda mi sie cieszyla

Life is a Joke !
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
No to powoli się zaczyna. Ale droga biała była? Wiesz, nic się nie dzieje, bo nie mamy swoich ludzi w Zieleńcu za bardzo żeby monitorowali temat. 

No przeciez jestem.Arti pisze: Wiesz, nic się nie dzieje, bo nie mamy swoich ludzi w Zieleńcu za bardzo żeby monitorowali temat

Mam jeszcze pare Faktur do wypisania

Life is a Joke !
Wtorek - 23.11.2010
dzień
7-19 1/2/4 °C
948 hPa Wiatr: 12 km/h NW Śnieg: 4.7 mm Deszcz: 2.1 mm
noc
19-7 0/1/3 °C
952 hPa Wiatr: 15 km/h NNW Śnieg: 4 mm Deszcz: 0 mm
Środa - 24.11.2010
dzień
7-19 -1/0/3 °C
957 hPa Wiatr: 12 km/h NNW Śnieg: 1.4 mm Deszcz: 0 mm
noc
19-7 -6/0/1 °C
958 hPa Wiatr: 7 km/h W Śnieg: 1.1 mm Deszcz: 0 mm
Czwartek - 25.11.2010
dzień
7-19 -6/0/2 °C
958 hPa Wiatr: 3 km/h SSW Śnieg: 1.9 mm Deszcz: 0 mm
noc
19-7 -4/-1/0 °C
956 hPa Wiatr: 8 km/h S Śnieg: 3 mm Deszcz: 0 mm
dzień
7-19 1/2/4 °C
948 hPa Wiatr: 12 km/h NW Śnieg: 4.7 mm Deszcz: 2.1 mm
noc
19-7 0/1/3 °C
952 hPa Wiatr: 15 km/h NNW Śnieg: 4 mm Deszcz: 0 mm
Środa - 24.11.2010
dzień
7-19 -1/0/3 °C
957 hPa Wiatr: 12 km/h NNW Śnieg: 1.4 mm Deszcz: 0 mm
noc
19-7 -6/0/1 °C
958 hPa Wiatr: 7 km/h W Śnieg: 1.1 mm Deszcz: 0 mm
Czwartek - 25.11.2010
dzień
7-19 -6/0/2 °C
958 hPa Wiatr: 3 km/h SSW Śnieg: 1.9 mm Deszcz: 0 mm
noc
19-7 -4/-1/0 °C
956 hPa Wiatr: 8 km/h S Śnieg: 3 mm Deszcz: 0 mm
- Żemol
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99
Aktualny serwis pogodowy dla "Szwarcwaldu" http://pogodynka.pl/polska/16dni/bielawa_bielawa
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh
EDIT: LInk nie dzialal
http://new.meteo.pl/php/meteorogram_id_ ... =2n&id=992
http://new.meteo.pl/php/meteorogram_id_ ... =2n&id=992
Life is a Joke !
serce pęka mi na pół: z jednej strony żądza śniegu, żeby Żabsko się poślizgało, z drugiej strony dach w trakcie zakrywania 

j33mbo, dekarzom lekki mróz nie przeszkadza...
Pamiętaj o fakturze na 7% sprawdź, czy chlopaki mają OC na wypadek wtopek.
Kaucja gwarancyjna także mile widziana...
Pamiętaj o fakturze na 7% sprawdź, czy chlopaki mają OC na wypadek wtopek.
Kaucja gwarancyjna także mile widziana...

Dolce far niente 

- Bocheck
- 1 gwiazdka
- Auto: Jeszcze nie Subaru- Służ. Fiorino 1.4 13'
Sezon otwarty!
Jechałem przed chwilą jako pilot Golfa 3 po konfrontacji z jeleniem przez Szwardzwald. Nowa ścieżka rewelacja, choć pozostaje niedosyt ze względu na to, że stary asfalt jest od drugiego zakrętu za mostem za nawrotami do szczytu. Ale nie o tym miałem pisać. Oprócz mgły i mocnego deszczu pada w połączeniu z nim ŚNIEG
Jest ciepło i się topi od razu ale PADA 

- Żemol
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99
Boczuś nie ma się co przejmować dziurami i tak białe je przykryje :P
Ps. Lepsza taka łata niż asfalt przyklepany łopatą ;)
Ps. Lepsza taka łata niż asfalt przyklepany łopatą ;)
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...

właśnie wróciłem od Sidora gdzie moja Sabcia dostała nowe ,zimowe kozaczki i w związku z tą operacją przeleciałem sobie Szwarcwald w te i z powrotem i powiem ,że na 70% tego co wykorzystujemy asfalt jest gładki i równy a pobocze utwardzone i równe nie ma takiego spadu z asfaltu jak na innej nam znanej trasie
tutaj asfalt przechodzi w pobocze bez problemowo. 70% czyli cały dół od pierwszych winkli do samego zakrętu z pieńkiem ,nie ma tylko zrobionej tylko górnej partii ,tam są tylko połatane dziury ale jest oki
więc teraz tylko czekać na śnieżek

więc teraz tylko czekać na śnieżek

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
Atak zimy jest nieuchronny.
W tym roku będę miał z bratem zestaw do profi onboardów, taki jak wrzucałem kiedyś w innym temacie. 

Polowalem na cuś takiego. Jednak poszalalem juz z wydatkami komputerowymi... Teraz musze zbierac kase na kamerki...Arti pisze: W tym roku będę miał z bratem zestaw do profi onboardów, taki jak wrzucałem kiedyś w innym temacie
... do monitoringu w Firmie

Life is a Joke !