WRC Rajd Polski

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
EterycznyŻołądź
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: WRC Rajd Polski

Post 20 maja 2009, o 23:51

barbie, no tak, ale jaki to lans jak mi SX pali w mieście tyle co WRX. :mrgreen:
CDX pewnie więcej pali niż WRX, więc miałabyś CDXa do upalania i WRXa jako kryzysowóz, czyż to nie jest genialny pomysł? :mrgreen:

ALEX
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: OBK MY05 3.0

Post 20 maja 2009, o 23:54

EterycznyŻołądź pisze: Pchi. A SX jest lepsiejszy, bo OBH H6 na krętej drodze pogonił.
Ale OBK H6 już raczej by nie pogonił :-p

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 21 maja 2009, o 00:01

ALEX, miało być OBK. Ja się nie wyznaję w tych rolniczych autach. :wall:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 442 razy

Post 21 maja 2009, o 00:11

EterycznyŻołądź pisze:jak mi SX pali w mieście tyle co WRX.:
18-20 litrów? :o

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 21 maja 2009, o 00:25

jarmaj, nie wyskakuj ze spalaniem eSTiaja, co? To że Ty masz popsute, to nie znaczy, że inni też. Ale 15l to nie problem. :whistle:

jarmaj
6 gwiazdek

Post 21 maja 2009, o 00:27

Estijaj pali niestety więcej.

Tyle w mieście konsumował WRX. ;-)

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 21 maja 2009, o 00:29

jarmaj, ależ mówiłem, że masz popsuty. :mrgreen: Przecież sam dobrze wiesz, że innym i tarcze na dłużej wystarczają i na baku więcej przejadą. Tobie pewnie zmapowany WRX paliłby pewnie więcej, a innym pali mniej... :whistle:

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe

Post 21 maja 2009, o 09:33

1. mały5150
2. Lucek
3. Zubi
4-5. Chloru
6-7. Stefan z chłopakiem
8. Vibowit
9. Arti.
10. citan
11. burat
12. Niuniek
13. qrczatko (za Kruszyna)
14. Piter 35
15-16. eMTi
17. jarmaj
18-21 ALEX z ekipą
22-23 Mazi i Przylepka w Giżycku...

W sumie to jeszcze karnetów nie kupiłem ale na OS bym sie wybrał z tego co widze to ja juz bede w środe jak cos ( praca i pilnowanie wszystkiego) jak cos komus mam zabrac z wawki lub wro to dajcie znac wczesniej ....
Co do organizacji juz na odcinkach to sie zgadamy jak i co... mapy beda dostepne znaczy sie juz sa i trzeba się zastanowic gdzie najlepiej pojechac... :giggle:
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 21 maja 2009, o 09:41

EterycznyŻołądź pisze:więc miałabyś CDXa do upalania i WRXa jako kryzysowóz, czyż to nie jest genialny pomysł? :mrgreen:
Dobrze prawi, polać mu! :lol:
jarmaj pisze:Estijaj pali niestety więcej.

Tyle w mieście konsumował WRX. ;-)
:o eee.. Chyba gazu :giggle: To albo przez zapylenie Gliwickiego powietrza, albo chrzczona wacha, albo przez notoryczne korki, albo właśnie przez ich brak i przeloty tempem OeSowym.. :-) Jarmaj, a może Ty specjalnie przestawiałeś swoje zegarki na 10 minut do przodu, żeby niby się spóźniać i mięc powody do tego, żeby nadrabiać na dojazdach? :evilgrin:
Mi we Wrocku STi pali 16-17 i nie jeżdżę jak kapelusznik, ale też nie łamię go co zakręt i nie strzelam ze sprzęgła co światła :mrgreen:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

jarmaj
6 gwiazdek

Post 21 maja 2009, o 09:48

eMTi pisze:Mi we Wrocku STi pali 16-17
Może na dwa garki Ci chodzi :giggle:

Jeżdżąc tylko w mieście, nigdy tyle nawet WRX-em nie osiągnąłem. :razz:

Estijaj tylko po mieście to 25....

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2009, o 10:01

Ty szaleńcu :razz: 25l/100km i 20pkt/rok? :giggle: 24l to mi spalił, jak do Berlina na lotnisko jechałem.. :-) Ale serio, musisz naprawdę strasznie w palnik dawać, jeśli stockowy bez remapów i innego dłubania Ci tyle łyka... :-| Albo trzeba pojechać do SJS na kurs jazdy ekonomicznej :-p No bo przecież nikt mi nie powie, żę bug eye od dropa jakoś znacznie różni się silnikowo.. No ale jeśli w drodze do pracy z głośników zamiast muzyczki leci "prawy 2 do lewego 5 dnem, 100 skrzyżowanie 2 zać", to się nie dziwię :evilgrin:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

jarmaj
6 gwiazdek

Post 21 maja 2009, o 10:04

eMTi pisze:Ty szaleńcu :razz: 25l/100km i 20pkt/rok? :giggle: 24l to mi spalił, jak do Berlina na lotnisko jechałem.. :-) Ale serio, musisz naprawdę strasznie w palnik dawać, jeśli stockowy bez remapów i innego dłubania Ci tyle łyka... :-|
Remapowany to akurat jest.

I nie 20p/rok, tylko trochę więcej i trochę prędzej.... :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2009, o 10:34

ot i cały czar prysł... zagadka rozwiązana :giggle: To w takim razie powinieneś być też ekspertem od zdawania egzaminów na prawko... :? 1 egzamin na rok? :roll:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 21 maja 2009, o 10:43

eMTi, tu jest (ew. bywa) kilku takich. :mrgreen:
czarne jest piękne...

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2009, o 10:55

chcesz mi powiedzieć, że dlatego po kilku takich razach postanowiłeś zainwestować w SJS? :lol: Vibowit, a Ty co myślisz o Super OS? Chcesz iść? Czwartek, niedziela?

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 21 maja 2009, o 11:08

eMTi pisze:chcesz mi powiedzieć, że dlatego po kilku takich razach postanowiłeś zainwestować w SJS? :lol: Vibowit, a Ty co myślisz o Super OS? Chcesz iść? Czwartek, niedziela?
Nie pisałem o sobie. Ja jeżdżę jak kapelusz. Zapytaj małego. :-)

Co do SuperOS, to jak pisałem wcześniej, nie wiem czy w czwartek uda nam się dojechać. Niedziela terminowo jest lepsza, natomiast jarmaj może mieć rację, że nie będzie czego oglądać. Reasumując - nie wiem. :giggle:
czarne jest piękne...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 21 maja 2009, o 11:36

nie tylko ,że może nie być czego oglądać ale i wyjechać potem może być kiepsko ,ale ja się nie wybieram na SS
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 21 maja 2009, o 11:42

A można tylko obejrzeć sam super OS? Przecież jeżdżę taki w "Colinie", fajnie byłoby obejrzeć

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 21 maja 2009, o 11:45

burat pisze: wyjechać potem może być kiepsko
No zgadza się ale w sumie na koniec rajdu kiedy nie będziemy się już nigdzie spieszyć to mały problem. Najwyżej pasażerowie dostaną po zimnym piwku a kierowcy po miętowym mentosie i jakoś dotoczymy się do bazy.
Ja jestem zdania, że jeśli już tłuczemy się pół Polski po naszych gównianych drogach, załatwiamy nocleg, rozbijamy namioty etc etc to warto wybrać się na taki super os. Reasumując, nadal jestem na tak. :mrgreen:
Obrazek

niuniek
4 gwiazdki
Auto: impka

Post 21 maja 2009, o 12:06

Arti pisze:
burat pisze: wyjechać potem może być kiepsko
No zgadza się ale w sumie na koniec rajdu kiedy nie będziemy się już nigdzie spieszyć to mały problem. Najwyżej pasażerowie dostaną po zimnym piwku a kierowcy po miętowym mentosie i jakoś dotoczymy się do bazy.
Ja jestem zdania, że jeśli już tłuczemy się pół Polski po naszych gównianych drogach, załatwiamy nocleg, rozbijamy namioty etc etc to warto wybrać się na taki super os. Reasumując, nadal jestem na tak. :mrgreen:
Arti, popieram. Do zrobienia ponad 500 km więc pare minut mnie nie zbawi jeśli chodzi o Super Oes.
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2009, o 12:09

Konto usunięte pisze:A można tylko obejrzeć sam super OS? Przecież jeżdżę taki w "Colinie", fajnie byłoby obejrzeć
Jasne, że można. Kupujesz karnet za 89pln, który uprawnia tylko i wyłącznie do obejrzenia super OS jednego dnia..

Arti to, że idziemy na superOS jest już zadecydowane, teraz pozostaje problem, na który: czy w czwartek, czy w niedzielę.. Jarmaj ma sporo racji, a to przecież rajdowy wyjadacz jest :-) Pytanie tylko, czy nam zostawią coś z tej obiadokolacji i czy zdążymy dojechać.... :roll:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2009, o 14:36

Ja nigdy na takim SuperOSie nie byłem ale wydaję mi się, że lepiej będzie w niedzielę. Faktycznie pewnie będzie już mniej załóg ale te które będą jechały nie będą już cięły się na ułamki sekund, więc jest duża szansa, że na pożegnanie pojadą dla publiki. Na początku rajdu wszystkim będzie zależało na niepopełnieniu błędu, obcierce, uszkodzeniu auta czy stracie czasowej - stąd można się spodziewać, że ich jazda będzie zachowawcza. Inną sprawą jest to, że na czwartek nie każdy będzie w stanie zdążyć i jak kupi się wejściówkę to ona przepada a jest to parę złotych jednak. Inny argument to taki, że jak się pozjeżdżamy w czwartek to będziemy na pewno trochę zmęczeni a trzeba rozbić masę namiotów a jeśli ma to być zrobione pożądanie to i chociaż trochę je okopać na wypadek deszczu. Niedziela jest bezpieczniejsza. Poza tym wtedy będzie jeszcze ceremonia mety i np. jak taki Hołopczyc wywinie jakiś dobry rezultat to będzie można pobić mu brawo. Ja bym był za niedzielą. 8-)
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 21 maja 2009, o 14:40

a co z koszulkami bo ja bym był baaaardzo gdyż żadnej nie posiadam :-(
Arti pisze: jak taki Hołopczyc wywinie jakiś dobry rezultat to będzie można pobić mu brawo. Ja bym był za niedzielą. 8-)
mam taką nadzieję ,że Krzyś się pokaże :thumb:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2009, o 14:55

Arti, masz rację... Faktycznie, lepiej by zobaczyć troszkę Gymkhanowych tricków niż jazdę na okrągło.. Jarmaj, jak sądzisz? Niuniek, co Ty na to?

A ta "masa namiotów", to gdyby nie licząc ekipy ALEXA, która rzutem na taśmę się dopisała, to byłby słownie sztuk jeden, czyli mój, biorąc pod uwagę 4 osoby w przyczepie.. :lol: Ale zapraszam do okopania, będzie mi raźniej machać saperką 8-)

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2009, o 14:58

eMTi pisze: A ta "masa namiotów", to gdyby nie licząc ekipy ALEXA, która rzutem na taśmę się dopisała, to byłby słownie sztuk jeden, czyli mój, biorąc pod uwagę 4 osoby w przyczepie
Rzeczywiście. :-) Ogarniemy. 8-)
Obrazek

ODPOWIEDZ