brahu pisze: Z tego co pamiętam, to Lucek lał do stawu więc rzeczywiście wiele nie brakowało
ELMOTowy gryll
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: ELMOTowy gryll

Zapowiada się kolejna mega imprezakamilek5200 pisze: Ps. Po wczorajszych ustaleniach zamierzamy razem z człowiekiem wężem wybrać się na Chlejady 12-14 czerwca

Arti pisze: Z tego co pamiętam, to Lucek lał do stawu więc rzeczywiście wiele nie brakowało
Arti, jak to załatwiłeś?
Link: http://youtu.be/K_oAvdvQW18?t=23s
Odp: ELMOTowy gryll
Właśnie wróciłam
trochę naokoło, ale kto by się tam zagłębiał w szczegóły.
Było absolutnie wspaniale, ogromne dzięki dla Artiego, Kijka, P.Joli i P. Marka, Burata za stworzenie okazji, j33mbo i Maki za żarełko i wszystkich obecnych za to że są i byli
Materiał filmowy jest, montaż obiecuję w czasie majówki. Stay tuned

trochę naokoło, ale kto by się tam zagłębiał w szczegóły.
Było absolutnie wspaniale, ogromne dzięki dla Artiego, Kijka, P.Joli i P. Marka, Burata za stworzenie okazji, j33mbo i Maki za żarełko i wszystkich obecnych za to że są i byli

Materiał filmowy jest, montaż obiecuję w czasie majówki. Stay tuned

dzięki wielgachne wszystkim za utrzymanie poziomu!!
Coś czuję, że za rok Kijoszek będzie leciał swoim, a Marek WRXem i na imprezie będą już od samiutkiego początku
WLTA spowodowało, że niestety nie było mi dane posłuchać barki, ale z opowieści sobie to zrekonstruowałem
Za to wszelakie inne epickie historie działy się na moich oczach. I jak widać po reakcjach nie ściemniałem, że miodowa marynata dżimbusia rzondzi!!
Wielkie gratki dla zino (zina?), za przetrwanie przesłuchania w pokoju "rowerowym" 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
Wielkie gratki dla zino, za przetrwanie przesłuchania w pokoju "rowerowym"

spoko, zaprawiony w boju
Starszyzna Parady ma swoje prawa

Dżimbuś, napisałbyś przepis na to cudo w odpowiednim wątku, to chociaż namiastkę spróbujemy zrobićeMTi pisze: I jak widać po reakcjach nie ściemniałem, że miodowa marynata dżimbusia rzondzi!!![]()

kto wie, może kiedyś nadejdzie taki dzieńDido pisze: Dżimbuś, napisałbyś przepis na to cudo w odpowiednim wątku, to chociaż namiastkę spróbujemy zrobić![]()

na 1kg mięsa:
cebula pokrojona w kostkę,
czosnku 3 ząbki wyciśnięte
4 duuuże łyżki miody (zasadniczo to gdzieś 1/3 słoika litrowego)
2 łyżki sosu sojowego nie zawierającego glutaminianu sodu
1 łyżka sosu Worcestershire
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka paprkyki słodkiej (maka mówi, że powinna być ostra, jak kto chce, ja robię ze słodką)
więcej grzechów nie pamiętam
plastry mięsa powinny być jak najcieńsze, bo marynata szybko się przypala i nie ma czasu na grzanie mięsa, chyba, że ktoś lubi surowe, ja np. lubie, to sobie robie kilka grubych kawałków,
był jeden ziom na grillu co mu się też wydawało, że lubi surowe, po czym ugryzł i stwierdził, że chce inny, może bym mu przebaczył, ale 20 osób krzyczących o mięso za nim nie bardzo by to zrozumiało ;p
cebula pokrojona w kostkę,
czosnku 3 ząbki wyciśnięte
4 duuuże łyżki miody (zasadniczo to gdzieś 1/3 słoika litrowego)
2 łyżki sosu sojowego nie zawierającego glutaminianu sodu
1 łyżka sosu Worcestershire
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka paprkyki słodkiej (maka mówi, że powinna być ostra, jak kto chce, ja robię ze słodką)
więcej grzechów nie pamiętam
plastry mięsa powinny być jak najcieńsze, bo marynata szybko się przypala i nie ma czasu na grzanie mięsa, chyba, że ktoś lubi surowe, ja np. lubie, to sobie robie kilka grubych kawałków,
był jeden ziom na grillu co mu się też wydawało, że lubi surowe, po czym ugryzł i stwierdził, że chce inny, może bym mu przebaczył, ale 20 osób krzyczących o mięso za nim nie bardzo by to zrozumiało ;p
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2013, o 17:01 przez j33mbo, łącznie zmieniany 1 raz.
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
j33mbooś, a ile to mięso musi się marynować? Aha, żadnej soli, pieprzu, papryki?
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

pawlaswrc, no 24h to minimum,
rzeczywiście zapomniałem o słodkiej papryce, ale to bez musu (tak z 1 łyżkę), poza tym wszystko co ma być jest
Dido, smacznego życzę! :)
rzeczywiście zapomniałem o słodkiej papryce, ale to bez musu (tak z 1 łyżkę), poza tym wszystko co ma być jest
Dido, smacznego życzę! :)
j33mbo, o Paaaaanie o to chodziło.
Mięsko w tej zaprawie miodowej rozjebało system także dziękujemy za przepis
Mięsko w tej zaprawie miodowej rozjebało system także dziękujemy za przepis

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
Mam nadzieje, że to nie ja. A jeśli tak to nie pamiętamj33mbo pisze: był jeden ziom na grillu co mu się też wydawało, że lubi surowe, po czym ugryzł i stwierdził, że chce inny

Do bigosu jeszcze się jakoś trzymałem, a później to fiu fiu, tylko barkę słyszałem, hehehe
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
Człowiek Wąż oczywiście niech Subaryne kupuje ale niech mu do głowy nie przyjdzie zmieniać w niej tapicerkę.kamilek5200 pisze:Chciałem zaznaczyć , że Człowiek Wąż był jedynie kompanem podróży , jednak jak widać stał się postacią łatwo tutaj rozpoznawalną , można wręcz stwierdzić sławną.
Chciałem wszystkim przekazać pozdrowienia od człowieka węża , jak również powiedzieć , że w związku z tym , iż kilka dni wcześniej rozbił swą zacną skode fabię , rozważa zakup swego pierwszego Subaru. Kazał również przekazać że zamierza dołączyć do naszego Forum , oczywiście pod nickiem "Człowiek Wąż" dlatego oczekujmy , aż któregoś pięknego dnia pojawi się wśród nas.
Ps. Po wczorajszych ustaleniach zamierzamy razem z człowiekiem wężem wybrać się na Chlejady 12-14 czerwca

A tu znalazłem jeszcze giętkie rajdowe stopiszcze odmrożone po zejściu ze strefy śmierci na 8 tysiącach metrów.

Nie chcę mówić jak te ślady na szybie teraz wyglądają.

j33mbo, mięsiwo wstawione ,zobaczę cy uda mi się choć troszkę koło twojej stanąć 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

U mnie też leżakuje w marynacie od 48 godzin jutro lub pojutrze test 

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
nie przeginacie trochę z czasem marynowania? 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
Długi weekend i wszyscy się rzucili do grilli, jak zimą na pierwszy śnieg 

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW