Zima w Górach AD. 2012

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
MakaronWKS
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Rally Group B
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Zima w Górach AD. 2012

Post 7 sty 2012, o 00:26

Ja właśnie wróciłem ze Szwarcwaldu, liczyłem, że kogoś tam zastane. Warunki przyzwoite do pojeżdżenia od szczytu w dół w każdą stronę, śnieg, nie za ślisko i nie mokro, jak w sam raz. A tu nikogo, nawet cywilów.

Ciara
4 gwiazdki
Auto: Impreza GL 2.0
Polubione posty: 2 razy

Post 7 sty 2012, o 01:05

Ja wlasnie wrocilem z Zielenca i okolic i powiem ze naprawde jest gdzie poszalec :D. Pol dnia byl zakaz wjazdu na Zieleniec z powodu sniegu. Ale te bandy po polotra metra mrrrrr

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 7 sty 2012, o 02:48

Arti pisze:A jechać w góry, iść na pół gwizdka i dawać fory takim jak cygan nie mam zamiaru.
SRUTUTUTU MAJTKI Z DRUTU :whistle:
Trzeba było przyjechać, to może na prawym byś się na coś przydał egoisto wstrętny!

Włąśnie wróciłem bo...... plecy mnie bolą!
Pierw był Tyrol, później przenieśliśmy się na Szwarcwald.

Ponad 100km OS'owych - można rzecz pierwsze rozdziewiczenie mojego szaraka w miarę udane.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 7 sty 2012, o 12:48

MakaronWKS, bo myśmy tam dotarli później, na początku był Tyrol, ale warunki dla tych siedzących na swoich ogromnych cochones (czyt. Kijek i ryjeks), bo bandy miały może z 15cm, tak więc betonowe barierki przyciągały.. Nawet się cieszyłem, że swoim nie pojechałem, tylko mogłem bezstresowo rozkoszować się bokami innych :thumb: Pierwszy raz w życiu :mrgreen:
Dzięki chłopaki za wypad! Mogłem sobie przebierać w prawych fotelach i porównywać wasze techniki, jak i potwornie zanudzać was swoim nieustannym ględzeniem o pierdołach :mrgreen:
ryjeks - gratki za ogarnięcie przedniopęda (czy też lepiej - przedniociąga :lol: ).. i jeszcze te letnie na tyle :evilgrin: Bardzo fajnie toto się łamie z lewej, a i idziesz grubo i bez strachu. Dobrze, że na prostej to wozidło nie ma trakcji, bo by się peleton rozciągał ;-)
Kijek - choć pewnie tego i tak nie będziesz miał jak przeczytać, chyba że Ci bracich nakabluje :razz: Dzięki wielkie za piękne boczury, idziesz jak zły, widać to u was rodzinne :thumb: Nie czuć, że to 120KM i w cale się nie dziwię, że rok temu sklepałeś to Evo. Nie wolno Ci tylko dawać nic mocniejszego, bo mimo wyjazdu w grupie będziesz sam jeździł, tak nam będziesz odchodził :lol: Bardzo pewne, zdecydowane i precyzyjne prowadzenie. Przejazd z Tobą na prawym po Tyrolu podobał mi się chyba bardziej, niż GT-Rem na Nurburgringu :evilgrin: Gdyby nie dziewczyna, to byś chyba z buta mnie musiał wyganiać :lol: Teraz jak sobie przypomnę, co o mojej jeździe na Walimu w trakcie Chelajd mówiłeś, to dochodzę do wniosku, że się chyba nabijałeś :razz:
cygan - dzięki również za prawy, napędza się to Twoje wściekle, bardzo przyjemnie chodzi. Gratki, że leciałeś bez napinki, mam nadzieję, że nie wywierałem presji :-) W takich warunkach nie trudno o dzwona, tak więc na spokojnie trzeba wjeżdżać się w furę. Żałuję tylko, że nie przejechałem się z Tobą po Szwarcwaldzie, bo Tyrol to ja też trochę po macoszemu traktuję.. ;-)
Lafoo, nie wiem, czy sms dotarł, bo byliśmy na szczycie, ale jak byś wyjechał o 0:30 to byś trafił na końcówkę, może ostatni przejazd, a warunki nie były aż takie, żeby się pochlastać nawet za ten 1 raz.. ;-)

no to by było chyba na tyle :-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 7 sty 2012, o 13:58

eMTi,
Dzieki za info wczoraj. Niestety po 110 milach w poszukiwaniu warunkow, wyskoczylo mi kolano. Ległem i spałem :-(
Na potwierdzenie słów Ciara, :
Obrazek
Obrazek

A tu mega strzal adrenaliny. Wychodzac z zakretu widzialem jak leci drzewo. Zatrzymalem sie 5 metrow przed. 1 s i juz bym z Wami nie jezdzil...
Obrazek
Pozniej bylo smieszniej - dzwonilem na 112, nie wiedzac ze jestem w czeskim zasiegu :giggle:
Life is a Joke !

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 7 sty 2012, o 15:58

@lbert U Ciebie naprawdę są duże bandy :-d

eMTi Cóż za pieśni pochwalne :giggle: , ale spokojnie siedziałeś, więc wychodzi na to, że było za wolno ;-)

Dziękuję wszystkim za wspólne upalanie, bardzo przyjemnie i bezpiecznie jeździ się w grupie :thumb:
Do następnego :mrgreen:

Poskładałem na szybko lepsze momenty, bo jutro już by się nie chciało.
Było jedno ratowanie i obrocik :whistle:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=JPG6KZKAftw
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 sty 2012, o 16:03

ryjeks pisze: ale spokojnie siedziałeś, więc wychodzi na to, że było za wolno
mnie jest ciężko wystraszyć, jeśli ktoś ogarnia.. ;-) Natomiast jak ktoś nie ogarnia i dzikuje, to wtedy mógłbym mieć pełne gacie - mógłbym, bo do takich nie wsiadam :lol:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 sty 2012, o 16:16

Wolak mówi do mnie ostatnio, że ryjeks ma AWD :giggle:
eMTi szelmo Ty jedna - ode mnie wysiadłeś - sugerujesz coś :x

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 sty 2012, o 16:32

cyqan, napisałem
eMTi pisze: bo do takich nie wsiadam
a do Ciebie wsiadłem od razu :-p A wysiadłem, bo przesiadałem się do pozostałych, żeby z każdym polatać :-) I żałowałem, że pojechałeś, bo chciałem się z Tobą przelecieć po Szwarcwaldzie :-/ A Ty nie pasujesz do mojego opisu, bo jechałeś swoje, a nie ponad siły, więc byłem zupełnie spokojny :-) Ja po wczorajszym Tyrolu jechałbym podobnie.. ;-)

Maxi74
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: napewno kiedyś znowu będzie...

Post 7 sty 2012, o 16:50

Witam wszystkich ;)
Kurcze szkoda, że dopiero teraz się dowiedziałem o tej polatawce :wall:
I drugie szkoda, że przedwczoraj zgubiłem papiery :evil: :wall:

Na kolejne latanie piszę się na bank :evilgrin: - toż to prawie moje rejony :mrgreen:
Memento quod nix egisse etiam noceat possit ...

Pavel
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Było: SI GT MY00

Post 7 sty 2012, o 20:41

Jak tylko poucze sie troche na bardziej bezpiecznych lokalizacjach to zapewne tez dolacze.. Bo narazie to mam mokro w gaciach jak ogladam te przeloty :-)
A R C H I T E K T U R A
P R O J E K T Y
W I Z U A L I Z A C J E

http://pawelosmak.com

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 7 sty 2012, o 20:51

ryjeks, grubo :thumb: , tak z ciekawości to jakie prędkości występowały :?:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 sty 2012, o 20:53

zależy gdzie... raz z Kijkiem lecieliśmy ponad 140 ;-)

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 sty 2012, o 21:07

Piter 35 pisze: tak z ciekawości to jakie prędkości występowały

Większość to 60-80km/h.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 sty 2012, o 22:07

4 bieg na długich, ale spacerowo, bo sobie jeszcze nie ufam. Choć moje 4 biegi są dosyć krótkie, to V ryjexa i kijka ograniczają pewnie możliwości motoru, a nie brak drogi :giggle:
Pavel - nie ma co się czaić na debiut tylko przyjechać, popatrzeć, przejechać się z kimś kto ogarnia.
Maxi74 - dawaj na zloty - świeża krew się przyda, bo kilku weteranów powyjeżdżało, albo posprzedawało swoje zabawki. Broń na 2012 wygląda ciekawie - ciekawe czy zdoła do końca sezonu odjeżdżać takiemu jednemu N/A :razz:

Kijek - dzięki za kilka cennych rad, z których na pewno będę korzystał, choć tor jazdy wolę jednak inny, ale też popróbuję :P

Wełniacz
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: SI GT MY 99

Post 7 sty 2012, o 22:18

Tylko Wam pozazdrościć warunków :) Macie więcej filmików ?

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 sty 2012, o 23:39

Wełniacz pisze: Macie więcej filmików ?

Korciło i musiałem jeszcze dzisiaj pojechać :-) , trochę padało w ciągu dnia, więc warunki lepsze jak wczoraj, nawet bandy trochę urosły.

Piter 35 Na filmiku poniżej są napisy z danymi z GPS więc +/- widać co i jak z prędkościami.
(jeśli nie widać tych napisów, to trzeba otworzyć bezpośrednio w YT i kliknąć ikonkę "CC" obok wyboru rozdzielczości filmiku)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=qqVG_4Zz5Xs

Wełniacz
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: SI GT MY 99

Post 7 sty 2012, o 23:48

Super :) Czym to nagrywałeś, że z GPSu zczytuje ?

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 sty 2012, o 00:12

Wełniacz pisze: Czym to nagrywałeś, że z GPSu zczytuje ?

Nokia N8 + aplikacja symDVR
Na "androidowe" telefony są też takie aplikacje, car black box i inne tego typu.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 8 sty 2012, o 04:12

na andka polecam aLapHD, potrafi nawet po OBDII łykać i rysuje sobie tory do porównywania czasów z GPS, automatyczne lap times etc, do zabawy całkiem mi się podoba.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 8 sty 2012, o 04:24

Alan, Alan, Alan!, ty jakieś filmiki z szutrów tu wrzucaj jak coś :thumb: :thumb:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 8 sty 2012, o 14:37

AutoGuard na androida czy jakoś tak... Black box coś mi nie banglał jak trzeba.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 8 sty 2012, o 15:56

cyqan pisze: AutoGuard na androida czy jakoś tak... Black box coś mi nie banglał jak trzeba.
to są tylko nagrywacze do dzwonów. Zerknijcie sobie na ten mój. Jest naprawdę dobry. 21pln ZTCP, ale jest demo za darmo ograniczone do dwóch nagrań - niestety także próbnych także nie kombinować w dużym pokoju z nagrywaniem kota ;-)

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 8 sty 2012, o 18:19

ryjeks,
maly off top - nie masz problemow z instalacja niektorych aplikacji na Symbianie Anna ?? Roznych trickow probowalem - nie chca mi sie zainstalowac Radzieckie Jajeczka :mrgreen:
Life is a Joke !

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 sty 2012, o 19:47

@lbert pisze: nie masz problemow z instalacja niektorych aplikacji na Symbianie Anna

Szczerze, to mało co tam instaluję.
Ale jeśli aplikacja nie ma ważnego certyfikatu to mogą być problemy, poza tym stare aplikacje mogą nie chodzić na Annie.
Ale ja nie jestem biegły w tych sprawach.

Powiedz lepiej kiedy można Cię odwiedzić, bo śnieg chyba masz ? 8-)

ODPOWIEDZ