Zima w Górach AD. 2012
- MakaronWKS
- 0 gwiazdek
- Auto: Rally Group B
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Zima w Górach AD. 2012
Ja właśnie wróciłem ze Szwarcwaldu, liczyłem, że kogoś tam zastane. Warunki przyzwoite do pojeżdżenia od szczytu w dół w każdą stronę, śnieg, nie za ślisko i nie mokro, jak w sam raz. A tu nikogo, nawet cywilów.
Ja wlasnie wrocilem z Zielenca i okolic i powiem ze naprawde jest gdzie poszalec :D. Pol dnia byl zakaz wjazdu na Zieleniec z powodu sniegu. Ale te bandy po polotra metra mrrrrr
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
SRUTUTUTU MAJTKI Z DRUTUArti pisze:A jechać w góry, iść na pół gwizdka i dawać fory takim jak cygan nie mam zamiaru.

Trzeba było przyjechać, to może na prawym byś się na coś przydał egoisto wstrętny!
Włąśnie wróciłem bo...... plecy mnie bolą!
Pierw był Tyrol, później przenieśliśmy się na Szwarcwald.
Ponad 100km OS'owych - można rzecz pierwsze rozdziewiczenie mojego szaraka w miarę udane.
MakaronWKS, bo myśmy tam dotarli później, na początku był Tyrol, ale warunki dla tych siedzących na swoich ogromnych cochones (czyt. Kijek i ryjeks), bo bandy miały może z 15cm, tak więc betonowe barierki przyciągały.. Nawet się cieszyłem, że swoim nie pojechałem, tylko mogłem bezstresowo rozkoszować się bokami innych
Pierwszy raz w życiu
Dzięki chłopaki za wypad! Mogłem sobie przebierać w prawych fotelach i porównywać wasze techniki, jak i potwornie zanudzać was swoim nieustannym ględzeniem o pierdołach
ryjeks - gratki za ogarnięcie przedniopęda (czy też lepiej - przedniociąga
).. i jeszcze te letnie na tyle
Bardzo fajnie toto się łamie z lewej, a i idziesz grubo i bez strachu. Dobrze, że na prostej to wozidło nie ma trakcji, bo by się peleton rozciągał
Kijek - choć pewnie tego i tak nie będziesz miał jak przeczytać, chyba że Ci bracich nakabluje
Dzięki wielkie za piękne boczury, idziesz jak zły, widać to u was rodzinne
Nie czuć, że to 120KM i w cale się nie dziwię, że rok temu sklepałeś to Evo. Nie wolno Ci tylko dawać nic mocniejszego, bo mimo wyjazdu w grupie będziesz sam jeździł, tak nam będziesz odchodził
Bardzo pewne, zdecydowane i precyzyjne prowadzenie. Przejazd z Tobą na prawym po Tyrolu podobał mi się chyba bardziej, niż GT-Rem na Nurburgringu
Gdyby nie dziewczyna, to byś chyba z buta mnie musiał wyganiać
Teraz jak sobie przypomnę, co o mojej jeździe na Walimu w trakcie Chelajd mówiłeś, to dochodzę do wniosku, że się chyba nabijałeś
cygan - dzięki również za prawy, napędza się to Twoje wściekle, bardzo przyjemnie chodzi. Gratki, że leciałeś bez napinki, mam nadzieję, że nie wywierałem presji
W takich warunkach nie trudno o dzwona, tak więc na spokojnie trzeba wjeżdżać się w furę. Żałuję tylko, że nie przejechałem się z Tobą po Szwarcwaldzie, bo Tyrol to ja też trochę po macoszemu traktuję..
Lafoo, nie wiem, czy sms dotarł, bo byliśmy na szczycie, ale jak byś wyjechał o 0:30 to byś trafił na końcówkę, może ostatni przejazd, a warunki nie były aż takie, żeby się pochlastać nawet za ten 1 raz..
no to by było chyba na tyle

Dzięki chłopaki za wypad! Mogłem sobie przebierać w prawych fotelach i porównywać wasze techniki, jak i potwornie zanudzać was swoim nieustannym ględzeniem o pierdołach

ryjeks - gratki za ogarnięcie przedniopęda (czy też lepiej - przedniociąga

Kijek - choć pewnie tego i tak nie będziesz miał jak przeczytać, chyba że Ci bracich nakabluje

cygan - dzięki również za prawy, napędza się to Twoje wściekle, bardzo przyjemnie chodzi. Gratki, że leciałeś bez napinki, mam nadzieję, że nie wywierałem presji

Lafoo, nie wiem, czy sms dotarł, bo byliśmy na szczycie, ale jak byś wyjechał o 0:30 to byś trafił na końcówkę, może ostatni przejazd, a warunki nie były aż takie, żeby się pochlastać nawet za ten 1 raz..

no to by było chyba na tyle

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi,
Dzieki za info wczoraj. Niestety po 110 milach w poszukiwaniu warunkow, wyskoczylo mi kolano. Ległem i spałem
Na potwierdzenie słów Ciara, :

A tu mega strzal adrenaliny. Wychodzac z zakretu widzialem jak leci drzewo. Zatrzymalem sie 5 metrow przed. 1 s i juz bym z Wami nie jezdzil...

Pozniej bylo smieszniej - dzwonilem na 112, nie wiedzac ze jestem w czeskim zasiegu
Dzieki za info wczoraj. Niestety po 110 milach w poszukiwaniu warunkow, wyskoczylo mi kolano. Ległem i spałem

Na potwierdzenie słów Ciara, :

A tu mega strzal adrenaliny. Wychodzac z zakretu widzialem jak leci drzewo. Zatrzymalem sie 5 metrow przed. 1 s i juz bym z Wami nie jezdzil...

Pozniej bylo smieszniej - dzwonilem na 112, nie wiedzac ze jestem w czeskim zasiegu

Life is a Joke !
@lbert U Ciebie naprawdę są duże bandy
eMTi Cóż za pieśni pochwalne
, ale spokojnie siedziałeś, więc wychodzi na to, że było za wolno
Dziękuję wszystkim za wspólne upalanie, bardzo przyjemnie i bezpiecznie jeździ się w grupie
Do następnego
Poskładałem na szybko lepsze momenty, bo jutro już by się nie chciało.
Było jedno ratowanie i obrocik
Link: http://www.youtube.com/watch?v=JPG6KZKAftw

eMTi Cóż za pieśni pochwalne

Dziękuję wszystkim za wspólne upalanie, bardzo przyjemnie i bezpiecznie jeździ się w grupie

Do następnego

Poskładałem na szybko lepsze momenty, bo jutro już by się nie chciało.
Było jedno ratowanie i obrocik

Link: http://www.youtube.com/watch?v=JPG6KZKAftw
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
mnie jest ciężko wystraszyć, jeśli ktoś ogarnia..ryjeks pisze: ale spokojnie siedziałeś, więc wychodzi na to, że było za wolno

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- cyqan
- 5 gwiazdek
Wolak mówi do mnie ostatnio, że ryjeks ma AWD 
eMTi szelmo Ty jedna - ode mnie wysiadłeś - sugerujesz coś

eMTi szelmo Ty jedna - ode mnie wysiadłeś - sugerujesz coś

cyqan, napisałem
A wysiadłem, bo przesiadałem się do pozostałych, żeby z każdym polatać
I żałowałem, że pojechałeś, bo chciałem się z Tobą przelecieć po Szwarcwaldzie
A Ty nie pasujesz do mojego opisu, bo jechałeś swoje, a nie ponad siły, więc byłem zupełnie spokojny
Ja po wczorajszym Tyrolu jechałbym podobnie.. 
a do Ciebie wsiadłem od razueMTi pisze: bo do takich nie wsiadam

- Maxi74
- 2 gwiazdki
- Auto: napewno kiedyś znowu będzie...
- Polubione posty: 0
Witam wszystkich ;)
Kurcze szkoda, że dopiero teraz się dowiedziałem o tej polatawce
I drugie szkoda, że przedwczoraj zgubiłem papiery
Na kolejne latanie piszę się na bank
- toż to prawie moje rejony 
Kurcze szkoda, że dopiero teraz się dowiedziałem o tej polatawce

I drugie szkoda, że przedwczoraj zgubiłem papiery

Na kolejne latanie piszę się na bank

Memento quod nix egisse etiam noceat possit ...
Jak tylko poucze sie troche na bardziej bezpiecznych lokalizacjach to zapewne tez dolacze.. Bo narazie to mam mokro w gaciach jak ogladam te przeloty 

ryjeks, grubo
, tak z ciekawości to jakie prędkości występowały 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
zależy gdzie... raz z Kijkiem lecieliśmy ponad 140 

Piter 35 pisze: tak z ciekawości to jakie prędkości występowały
Większość to 60-80km/h.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- cyqan
- 5 gwiazdek
4 bieg na długich, ale spacerowo, bo sobie jeszcze nie ufam. Choć moje 4 biegi są dosyć krótkie, to V ryjexa i kijka ograniczają pewnie możliwości motoru, a nie brak drogi
Pavel - nie ma co się czaić na debiut tylko przyjechać, popatrzeć, przejechać się z kimś kto ogarnia.
Maxi74 - dawaj na zloty - świeża krew się przyda, bo kilku weteranów powyjeżdżało, albo posprzedawało swoje zabawki. Broń na 2012 wygląda ciekawie - ciekawe czy zdoła do końca sezonu odjeżdżać takiemu jednemu N/A
Kijek - dzięki za kilka cennych rad, z których na pewno będę korzystał, choć tor jazdy wolę jednak inny, ale też popróbuję :P

Pavel - nie ma co się czaić na debiut tylko przyjechać, popatrzeć, przejechać się z kimś kto ogarnia.
Maxi74 - dawaj na zloty - świeża krew się przyda, bo kilku weteranów powyjeżdżało, albo posprzedawało swoje zabawki. Broń na 2012 wygląda ciekawie - ciekawe czy zdoła do końca sezonu odjeżdżać takiemu jednemu N/A

Kijek - dzięki za kilka cennych rad, z których na pewno będę korzystał, choć tor jazdy wolę jednak inny, ale też popróbuję :P
Wełniacz pisze: Macie więcej filmików ?
Korciło i musiałem jeszcze dzisiaj pojechać

Piter 35 Na filmiku poniżej są napisy z danymi z GPS więc +/- widać co i jak z prędkościami.
(jeśli nie widać tych napisów, to trzeba otworzyć bezpośrednio w YT i kliknąć ikonkę "CC" obok wyboru rozdzielczości filmiku)
Link: http://www.youtube.com/watch?v=qqVG_4Zz5Xs
Wełniacz pisze: Czym to nagrywałeś, że z GPSu zczytuje ?
Nokia N8 + aplikacja symDVR
Na "androidowe" telefony są też takie aplikacje, car black box i inne tego typu.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
na andka polecam aLapHD, potrafi nawet po OBDII łykać i rysuje sobie tory do porównywania czasów z GPS, automatyczne lap times etc, do zabawy całkiem mi się podoba.
Alan, Alan, Alan!, ty jakieś filmiki z szutrów tu wrzucaj jak coś

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- cyqan
- 5 gwiazdek
AutoGuard na androida czy jakoś tak... Black box coś mi nie banglał jak trzeba.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
to są tylko nagrywacze do dzwonów. Zerknijcie sobie na ten mój. Jest naprawdę dobry. 21pln ZTCP, ale jest demo za darmo ograniczone do dwóch nagrań - niestety także próbnych także nie kombinować w dużym pokoju z nagrywaniem kotacyqan pisze: AutoGuard na androida czy jakoś tak... Black box coś mi nie banglał jak trzeba.

ryjeks,
maly off top - nie masz problemow z instalacja niektorych aplikacji na Symbianie Anna ?? Roznych trickow probowalem - nie chca mi sie zainstalowac Radzieckie Jajeczka
maly off top - nie masz problemow z instalacja niektorych aplikacji na Symbianie Anna ?? Roznych trickow probowalem - nie chca mi sie zainstalowac Radzieckie Jajeczka

Life is a Joke !
@lbert pisze: nie masz problemow z instalacja niektorych aplikacji na Symbianie Anna
Szczerze, to mało co tam instaluję.
Ale jeśli aplikacja nie ma ważnego certyfikatu to mogą być problemy, poza tym stare aplikacje mogą nie chodzić na Annie.
Ale ja nie jestem biegły w tych sprawach.
Powiedz lepiej kiedy można Cię odwiedzić, bo śnieg chyba masz ?