Chlejady '15 - Nowy Skoszyn, 29-31.05.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 37 razy
- Polubione posty: 76 razy
Re: Chlejady '15 - Nowy Skoszyn, 29-31.05.
Jak będziesz w miejscowość Serwis to zatrzymaj sie kolo znaku i zrob zdjecie "na serwisie"lemmenjoki pisze:Moim zdaniem najlepiej przez Skarżysko i później kierować się na Bodzentyn i Nową Słupię (droga 751).Kruszyn pisze: Jak z wawki najlepiej dojechać ? Od Skarżyska czy przez Ostrowiec ?
https://goo.gl/maps/uQdg6

Trasa Bodzentyn-Nowa Słupia jest rozkopana ~5 km przed wlasnie Slupia. najlepiej zaraz za Bodzętynem skrecic w lewo .poprawna trasa to : Bodzentyn, , Grabków, Krajków, Łomno, Bostów , Rudki, SERWIS, Nowa Słupia. Ostatnio prostowalem kilka felg wlasnie po " wykopkach"
Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Trasa cudo
Niestety ATeków raczej nie wezmę...
Więc tylko zastanawiam się czy nie powinnam już zamawiać sprzęgła... 

- lemmenjoki
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
joanna7f pisze: Niestety ATeków raczej nie wezmę...Więc tylko zastanawiam się czy nie powinnam już zamawiać sprzęgła...
![]()
Spokojnie! Tą trasą ze zdjęć raczej nie pojedziemy (chyba, żebyśmy chcieli zmierzyć się z tym brodem na Koprzywiance, ale najpierw wszyscy chętni muszą koniecznie zobaczyć ten filmik:
Jeśli nadal będzie ciśnienie to możemy ewentualnie podjechać w to miejsce i ocenić warunki (być może woda opadnie przez te kilka dni...). Podejmiemy decyzję już na Chlejadach.
Jedno jest pewne - w grupie zawsze raźniej i jakby co będziemy się nawzajem wyciągać

Adam
Albo znajdziemy Drogę, albo ją wytyczymy...
SUBARU LEONE 1800 SUPER STATION 4WD, 1984
SUBARU LEONE 1800 TURISMO 4WD GLF, 1983
SUBARU LEONE 1800 SUPER STATION 4WD, 1984
SUBARU LEONE 1800 TURISMO 4WD GLF, 1983
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Uwaga, menu.
Piątek, kolacja dostępna od 18. w postaci szwedzkiego stołu, zeby dojeżdżający o różnych porach mogli się dożywić.
Wędliny, chleb, smalec, masło, ogórki kiszone, pomidory, sałatka, kawa, herbata.
Sobota, śniadanie o 9.00.
Żurek z kiełbasą, jajecznica, wędliny, chleb, smalec, masło, ogórki kiszone, pomidory, sałatka, twarożek, kawa, herbata.
Sobota, biesiada glówna, od 18.00.
Kiełbasa, kaszanka i karkówka na grilla, zalewajka, pierogi z kapustą i z mięsem, wędliny, chleb, smalec, masło, ogórki kiszone, pomidory, sałatka, kawa, herbata, kompot z suszu.
Niedziela, śniadanie o 9.30.
Żurek z kiełbasą, jajecznica, wędliny, chleb, smalec, masło, ogórki kiszone, pomidory, sałatka, twarożek, kawa, herbata.
Wszystko ręczna, miejscowa robota, na domowych produktach. Z wyjątkiem kawy i herbaty, ofc
Informacja nawigacyjna:
http://www.schroniskoskoszyn.pl/dojazd.html
- z drogi 751 zjazd w miejscowości Sarnia Zwola. Jest drogowskaz na Nowy Skoszyn. Zaraz za zjazdem po lewej stronie drogi sklep wielobranżowy "Aga".
- po kilkuset metrach po lewej boisko, za nim skręt w lewo, po chwili mijamy szkołę i cmentarz.
- na skrzyżowaniu w kształcie litery T w prawo, mijamy po jakims czasie kościół, paręset metrów za nim widać już po lewej nowe budynki schroniska.
Nocujący w wersji delux wjeżdżają na parking za nowy budynek.
Pozostali mijają wjazd w kierunku nowego budynku i podjeżdżają nieco dalej, pod bramę prowadzącą do starego, dla odmiany po prawej stronie drogi.
Na wspomnianych skrętach są tabliczki kierujące do Schroniska Św. Br. Alberta.
W razie czego, miejscowi pewnie pomogą - ale na wsiakij pożarnyj radzę sobie opracować drogą przy pomocy np. obrazkow google:
https://www.google.com/maps/place/50%C2 ... !1e1?hl=pl
To jest ostatni z opisanych skrętów - w kierunku nowego budynku. Kawałek dalej i po prawej jest brama do starych zabudowań:
https://www.google.com/maps/@50.842757, ... !1e1?hl=pl
-
Piątek, kolacja dostępna od 18. w postaci szwedzkiego stołu, zeby dojeżdżający o różnych porach mogli się dożywić.
Wędliny, chleb, smalec, masło, ogórki kiszone, pomidory, sałatka, kawa, herbata.
Sobota, śniadanie o 9.00.
Sobota, biesiada glówna, od 18.00.
Kiełbasa, kaszanka i karkówka na grilla, zalewajka, pierogi z kapustą i z mięsem, wędliny, chleb, smalec, masło, ogórki kiszone, pomidory, sałatka, kawa, herbata, kompot z suszu.
Niedziela, śniadanie o 9.30.
Wszystko ręczna, miejscowa robota, na domowych produktach. Z wyjątkiem kawy i herbaty, ofc

Informacja nawigacyjna:
http://www.schroniskoskoszyn.pl/dojazd.html
- z drogi 751 zjazd w miejscowości Sarnia Zwola. Jest drogowskaz na Nowy Skoszyn. Zaraz za zjazdem po lewej stronie drogi sklep wielobranżowy "Aga".
- po kilkuset metrach po lewej boisko, za nim skręt w lewo, po chwili mijamy szkołę i cmentarz.
- na skrzyżowaniu w kształcie litery T w prawo, mijamy po jakims czasie kościół, paręset metrów za nim widać już po lewej nowe budynki schroniska.
Nocujący w wersji delux wjeżdżają na parking za nowy budynek.
Pozostali mijają wjazd w kierunku nowego budynku i podjeżdżają nieco dalej, pod bramę prowadzącą do starego, dla odmiany po prawej stronie drogi.
Na wspomnianych skrętach są tabliczki kierujące do Schroniska Św. Br. Alberta.
W razie czego, miejscowi pewnie pomogą - ale na wsiakij pożarnyj radzę sobie opracować drogą przy pomocy np. obrazkow google:
https://www.google.com/maps/place/50%C2 ... !1e1?hl=pl
To jest ostatni z opisanych skrętów - w kierunku nowego budynku. Kawałek dalej i po prawej jest brama do starych zabudowań:
https://www.google.com/maps/@50.842757, ... !1e1?hl=pl
-
Ostatnio zmieniony 25 maja 2015, o 21:49 przez WiS, łącznie zmieniany 2 razy.
Nope nope nope...lemmenjoki pisze: Spokojnie! Tą trasą ze zdjęć raczej nie pojedziemy (chyba, żebyśmy chcieli zmierzyć się z tym brodem na Koprzywiance, ale najpierw wszyscy chętni muszą koniecznie zobaczyć ten filmik:

W takim razie juz nie przeżywam tematu kół.

- WiS
- 6 gwiazdek
lemmenjoki, wiedziałem, że "one" są amfibiami, ale nigdy nie mialem odwagi sprawdzić
Dobrze, że na kotwicy

Dobrze, że na kotwicy

WiS ja bym tak zrobił : kto chce przyjechać niech się wysili 

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
- WiS
- 6 gwiazdek
komin,
Ostatnia aktualizacja listy na pierwszej stronie.
Info dla potencjalnych namiotowiczów i osób, które planują powrót w sobotę: "w odwodzie" mam kilka łóżek polowych w jednym ze starych budynków, więc jesli zmienicie zdanie, to będzie gdzie przekimać pod dachem. Tylko dobrze będzie mieć własny śpiwór i poduszkę.

Ostatnia aktualizacja listy na pierwszej stronie.
Info dla potencjalnych namiotowiczów i osób, które planują powrót w sobotę: "w odwodzie" mam kilka łóżek polowych w jednym ze starych budynków, więc jesli zmienicie zdanie, to będzie gdzie przekimać pod dachem. Tylko dobrze będzie mieć własny śpiwór i poduszkę.
Współrzędne:WiS pisze: brama do starych zabudowań
50,8427570° N; 021,1499150° E
50°50,56542' N; 021°08,99490' E
50°50'33,9252" N; 021°08'59,6940" E
UTM: 34U 510554 5632349
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Tutaj? https://www.google.com/maps/@50.843372, ... !2e0?hl=plWiS pisze: Nocujący w wersji delux wjeżdżają na parking za nowy budynek.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2015, o 16:29 przez So What!, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiedziałam, że udzieliłam takiej informacji...So What! pisze:Tutaj? https://www.google.com/maps/@50.843372, ... !2e0?hl=pljoanna7f pisze: Nocujący w wersji delux wjeżdżają na parking za nowy budynek.

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
joanna7f, jakiś błąd forum wyskoczył przy cytowaniu - poprawione 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 82 razy
- Polubione posty: 6 razy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 37 razy
- Polubione posty: 76 razy
- WiS
- 6 gwiazdek
Tak jest.So What! pisze:Tutaj? https://www.google.com/maps/@50.843372, ... !2e0?hl=plWiS pisze: Nocujący w wersji delux wjeżdżają na parking za nowy budynek.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Ja mam przepraszam ale foszka do organizatora że nic o wersji delux nie wiedziałem.
Jakby trzeba było kogoś zabrać w piątek z Warszawy popołudniem to jedno miejsce się znajdzie (o ile traktor do tego czasu nie wyparuje).
Jakby trzeba było kogoś zabrać w piątek z Warszawy popołudniem to jedno miejsce się znajdzie (o ile traktor do tego czasu nie wyparuje).
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 242 razy
- Polubione posty: 522 razy
Prawnik a czytac nie umie :p
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Konto usunięte pisze: Ja mam przepraszam ale foszka do organizatora że nic o wersji delux nie wiedziałem.
Tak to jest, jak się po łebkach czyta

W pierwszym poście, w zasadzie od samego początku:
WiS pisze: A, achtung, etenszyn - gdyby komuś przypadkiem przeszkadzał niski standard noclegu, a chciał być razem z nami przy ognisku - prosze o kontakt na PW, mam pewne opcje awaryjne, acz droższe, ofkors.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
No tak, oślepłem nagle i nie zauważyłem
Nic nie szkodzi - przypomnę sobie młode lata 

WiS, to o której zjawisz sie? postaram sie przybyć jako jeden z pierwezych co by pomagać w ogarnieciu imprezy jak cos dysponuje busem na 7 osob 

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269