Zima w górach 2011
Re: Zima w górach 2011
esik_az_eso, co do miejsca konkretnego ,to jak jesteś z Wawy to tam często towarzystwo się spotyka i na żywo przy piwku ci powiedzą 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
kuźwa 5 razy zaczynałem Ci odpisać i zapomniałem.Kruszyn pisze: remek, a Ty smsów nie czytasz
nope. najszybciej jutro.sidor pisze: remek, wpadniesz dzis na oes
-
esik_az_eso
- 0 gwiazdek
- Auto: mondeo mk1 1.8 kombi
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
burat pisze:esik_az_eso, co do miejsca konkretnego ,to jak jesteś z Wawy to tam często towarzystwo się spotyka i na żywo przy piwku ci powiedzą
żeby ich poznać to rozumiem trza szukać po jakichś grupach regionalnych?
tu całe forum ma porządek do góry nogami

dominik
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Zaglądnij tutaj: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=aesik_az_eso pisze: żeby ich poznać to rozumiem trza szukać po jakichś grupach regionalnych?
tu całe forum ma porządek do góry nogami![]()
Albo do tego działu: http://forum-subaru.pl/bb3/viewforum.php?style=3&f=8
-
esik_az_eso
- 0 gwiazdek
no ja niestety powróciłem na tarczy, kolejny wężyk w Żabie się rozszczelnił i dość mocno mi uciekało chłodziwo,
przeleciałem Szwarcwald dwa razy, i do domu, szkoda, bo za drugim razem już się zaczynałem bujać
chłopaki się zebrali w sile, raczej przed 3 nie powracają do domów
przeleciałem Szwarcwald dwa razy, i do domu, szkoda, bo za drugim razem już się zaczynałem bujać
chłopaki się zebrali w sile, raczej przed 3 nie powracają do domów

a tam gadasz.. już jesteśmy!... O kurde, jest 4:30
Było przegit, onboardy powrzucamy, "druga strona szwarcwaldu" mistrz, tyrol bajkowy, choć wąski
Było superancko, nalataliśmy się jak psy.. Ja z kumplem sidora o mało co lotu w głęboki rów z drzewami na dole nie zaliczyliśmy...
W zasadzie to już się widziałem na drzewach, tylne lewe już się osuwało w dół, oparliśmy się prawym progiem i brzuchem o skraj drogi, a przód się zaczął unosić ku górze... No i wyszło na to, że Colin jednak wiedział co mówił.. If in doubt, flat out!! No i poszedł palnik w dechę, pióropusz śniegu i się wyciągnęliśmy...
Nie muszę dodawać, że cała akcja nie odbywała się przy 20km/h..
Dawno już tak zestrachany nie byłem, ale się udało.. Niestety na onboardzie nie widać lewego pobocza w krytycznym momencie, więc wygląda to jak lekkie pyknięcie bandy, choć widać, że było całkiem solidne walnięcie brzuchem.... @lbert zaczął jeździć w kasku - bez kitu!
Takim tempem lataliśmy...
Na Tyrolu doczepiło się do nas czerwone stilo, a koleżka od razu wrzucił do krzyśka blondynę, co do by się przejechała, bo ponoć fanatyczka.. krzychu pobił swoje wszystkie rekordy, latając na milimetry
Ból taki, że jak się żegnaliśmy, to koleżka z fiaciora cofnął sobie prosto w moje tylne drzwi, no i jest mała rysa i wgniecenie
Szkoda takiego akcentu na zakończenie pięknego wieczoru... A potem jeszcze nas z krzychem prewencja pod stacją przy wylocie z Dzierżoniowa dziabnęła.. I znowu jemu kazali jechać niby dalej, a mi zjeżdżać... Ale było szybko, sympatycznie i pokojowo, tak więc pozdrawiam Panów Policjantów
Do wro już spokojnie, ale przy -18C i prędkości płyn zimowy przymarzał na szybie..
No to idę w kimanko

Było superancko, nalataliśmy się jak psy.. Ja z kumplem sidora o mało co lotu w głęboki rów z drzewami na dole nie zaliczyliśmy...

Na Tyrolu doczepiło się do nas czerwone stilo, a koleżka od razu wrzucił do krzyśka blondynę, co do by się przejechała, bo ponoć fanatyczka.. krzychu pobił swoje wszystkie rekordy, latając na milimetry

No to idę w kimanko

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
No ja się wyspałem i już mogę coś napisać
Było przerewelacyjnie
Szwarcwald dość średnio ,ale dalsza część wieczoru była mega
Nie wiem czy ktoś z upalaczy zauważył ,że mimo bardzo mocnego tempa i barrrdzo dużych boków szczególnie z drugiej strony Szwarcwaldu ,wszystko szło płynnie i bardzo sprawnie
,a przede wszystkim SPOKOJNIE. Ekipa była mocno zmotywowana i naprawdę każdy wyjeżdżał z gór usatysfakcjonowany na maksa
kolega za Stilo to jedyny smutny akcent tego wieczoru

Było przerewelacyjnie

Nie wiem czy ktoś z upalaczy zauważył ,że mimo bardzo mocnego tempa i barrrdzo dużych boków szczególnie z drugiej strony Szwarcwaldu ,wszystko szło płynnie i bardzo sprawnie

kolega za Stilo to jedyny smutny akcent tego wieczoru

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

W końcu się najeździłem było rewelacyjnie szkoda tylko akcji ze stilo
chciał się popisać przed dziewczyna nie wyszło.

każdy kolor jest ładny pod warunkiem, że jest czarny
- MakaronWKS
- 0 gwiazdek
- Auto: Rally Group B
Witam i potwierdzam opinie wyżej. Szwarcwald nieciekawie, ale reszta bez zarzutów!!! eMti, no było już gruuubo :D Wrzuć jakieś onboardy :) Pozdrawiam !!!
-
esik_az_eso
- 0 gwiazdek
moja na samych OeSach wciąga jakieś 20-30l/100km, w zależności od warunków i stylu jazdy
Ale prawdopodobnie reszcie pali mniej, bo moja to straszna pijaczyna jest 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Żemol
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99
EtylinoholiczkaeMTi pisze:moja na samych OeSach wciąga jakieś 20-30l/100km, w zależności od warunków i stylu jazdyAle prawdopodobnie reszcie pali mniej, bo moja to straszna pijaczyna jest

...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh
właściciel ją wpycha w ramiona nałogu bo wywiera na niej zbyt dużą presję 

ok, to żeby nadrobić zaległości, porcja wrażeń z 29 listopada..:
klasyczny onboardzik, drugi przejazd, więc bez szaleństw (cały czas jeszcze nie umiem całej trasy na pamięć
):
Link: http://www.youtube.com/watch?v=Zk_LVEEt6T4
historia wolaka
:
Link: http://www.youtube.com/watch?v=359QWLyaH2c
no i to, co zrobiłem, żeby zapewnić wszystkim 30 minut gimnastyki na mrozie
:
Link: http://www.youtube.com/watch?v=r8mD3IpId1Q
wczorajsze (a w sumie dzisiejsze) jeszcze wrzucę...
klasyczny onboardzik, drugi przejazd, więc bez szaleństw (cały czas jeszcze nie umiem całej trasy na pamięć

Link: http://www.youtube.com/watch?v=Zk_LVEEt6T4
historia wolaka

Link: http://www.youtube.com/watch?v=359QWLyaH2c
no i to, co zrobiłem, żeby zapewnić wszystkim 30 minut gimnastyki na mrozie

Link: http://www.youtube.com/watch?v=r8mD3IpId1Q
wczorajsze (a w sumie dzisiejsze) jeszcze wrzucę...
teksty wolaka bezcenne
nie słyszałem ich bo wtedy z cyqanem pakowaliśmy zdobycz 

Taa, wycieraczki bys zmienileMTi pisze: klasyczny onboardzik

Life is a Joke !
żadna wycieraczka nic nie da, jak będzie na niej zamrożony śnieg i tak właśnie wtedy było.. usztywnia się i po zawodach.. A ja za namową gregskiego zmieniłem AeroTwiny na Valeo Sliencio X-TRM II - jakość wycierania taka sama, ale duuuuuuuuuuuuuużo dłużej wytrzymują (Bosche musiałem zmieniać co jakieś 6 miesięcy
)

I tak długo, jak na wycieraczki...eMTi pisze: Bosche musiałem zmieniać co jakieś 6 miesięcy
przy rocznych przelotach +50kkm 3 X trzeba bylo...

Dolce far niente 

FUX, nie każdy trzaska takie REP'owskie przebiegi jak Ty 

Czarownica prawdę Ci powie :D
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
No to fajnie, że wyjazd się udał. eMTi, ładną relację napisałeś i filmy też spoko. Widać na filmie, że dobrze łamiesz stija ale nie znasz całkiem trasy. Ja wczoraj też wczoraj szedłem bokiem... wracając z imprezy.
Dzisiaj cały dzień próbuję wyciągnąć mózg z zaspy ale z mizernym skutkiem. 

zofija, ja naprawdę ostatnio sie lenię i "natrzaskałem" czołgiem w pól roku, a grudzień sie jeszcze nie skończyl, 15kkm
No fakt, że dwa wyjazdy wakacyjne pochlonęly prawie 6kkm, wiem, wiem, za duzo wakacji, ale ja naprawde nie wiem, skąd to się wzięło...
A i jeszcze druga fura w domu jest...

No fakt, że dwa wyjazdy wakacyjne pochlonęly prawie 6kkm, wiem, wiem, za duzo wakacji, ale ja naprawde nie wiem, skąd to się wzięło...
A i jeszcze druga fura w domu jest...

Dolce far niente 

no nie znam, nie znam i mi to przeszkadza, żeby niektóre zakręty dużo szybciej przejeżdżać, bo robię to z rezerwą, jakby za każdym winklem miałbyć nawrót..Arti pisze: ale nie znasz całkiem trasy

FUX pisze: natrzaskałem" czołgiem w pól roku, a grudzień sie jeszcze nie skończyl, 15kkm
Aż strach pomyśleć, ile wydajesz na wycieraczkiFUX pisze: A i jeszcze druga fura w domu jest.