Zima w górach 2011

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Zima w górach 2011

Post 3 gru 2010, o 22:15

esik_az_eso, co do miejsca konkretnego ,to jak jesteś z Wawy to tam często towarzystwo się spotyka i na żywo przy piwku ci powiedzą :->

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 3 gru 2010, o 22:22

Kruszyn pisze: remek, a Ty smsów nie czytasz
kuźwa 5 razy zaczynałem Ci odpisać i zapomniałem.
sidor pisze: remek, wpadniesz dzis na oes
nope. najszybciej jutro.

esik_az_eso
0 gwiazdek
Auto: mondeo mk1 1.8 kombi

Post 3 gru 2010, o 22:56

burat pisze:esik_az_eso, co do miejsca konkretnego ,to jak jesteś z Wawy to tam często towarzystwo się spotyka i na żywo przy piwku ci powiedzą :->

żeby ich poznać to rozumiem trza szukać po jakichś grupach regionalnych?

tu całe forum ma porządek do góry nogami :-)
dominik

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 3 gru 2010, o 23:03

esik_az_eso pisze: żeby ich poznać to rozumiem trza szukać po jakichś grupach regionalnych?

tu całe forum ma porządek do góry nogami :-)
Zaglądnij tutaj: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
Albo do tego działu: http://forum-subaru.pl/bb3/viewforum.php?style=3&f=8

esik_az_eso
0 gwiazdek

Post 3 gru 2010, o 23:05

dziękuję :-) i z niecierpliwością czekam na relacje z wyprawy :-)
dominik

j33mbo
5 gwiazdek

Post 4 gru 2010, o 01:18

no ja niestety powróciłem na tarczy, kolejny wężyk w Żabie się rozszczelnił i dość mocno mi uciekało chłodziwo,
przeleciałem Szwarcwald dwa razy, i do domu, szkoda, bo za drugim razem już się zaczynałem bujać
chłopaki się zebrali w sile, raczej przed 3 nie powracają do domów ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 4 gru 2010, o 05:51

a tam gadasz.. już jesteśmy!... O kurde, jest 4:30 :o :mrgreen: Było przegit, onboardy powrzucamy, "druga strona szwarcwaldu" mistrz, tyrol bajkowy, choć wąski :thumb:
Było superancko, nalataliśmy się jak psy.. Ja z kumplem sidora o mało co lotu w głęboki rów z drzewami na dole nie zaliczyliśmy... :wall: W zasadzie to już się widziałem na drzewach, tylne lewe już się osuwało w dół, oparliśmy się prawym progiem i brzuchem o skraj drogi, a przód się zaczął unosić ku górze... No i wyszło na to, że Colin jednak wiedział co mówił.. If in doubt, flat out!! No i poszedł palnik w dechę, pióropusz śniegu i się wyciągnęliśmy... :thumb: Nie muszę dodawać, że cała akcja nie odbywała się przy 20km/h.. :roll: Dawno już tak zestrachany nie byłem, ale się udało.. Niestety na onboardzie nie widać lewego pobocza w krytycznym momencie, więc wygląda to jak lekkie pyknięcie bandy, choć widać, że było całkiem solidne walnięcie brzuchem.... @lbert zaczął jeździć w kasku - bez kitu! :-) Takim tempem lataliśmy...
Na Tyrolu doczepiło się do nas czerwone stilo, a koleżka od razu wrzucił do krzyśka blondynę, co do by się przejechała, bo ponoć fanatyczka.. krzychu pobił swoje wszystkie rekordy, latając na milimetry :thumb: Ból taki, że jak się żegnaliśmy, to koleżka z fiaciora cofnął sobie prosto w moje tylne drzwi, no i jest mała rysa i wgniecenie :wall: :x Szkoda takiego akcentu na zakończenie pięknego wieczoru... A potem jeszcze nas z krzychem prewencja pod stacją przy wylocie z Dzierżoniowa dziabnęła.. I znowu jemu kazali jechać niby dalej, a mi zjeżdżać... Ale było szybko, sympatycznie i pokojowo, tak więc pozdrawiam Panów Policjantów :thumb: Do wro już spokojnie, ale przy -18C i prędkości płyn zimowy przymarzał na szybie..

No to idę w kimanko :-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 gru 2010, o 10:33

No ja się wyspałem i już mogę coś napisać :mrgreen:
Było przerewelacyjnie :thumb: :thumb: Szwarcwald dość średnio ,ale dalsza część wieczoru była mega :-d :-d
Nie wiem czy ktoś z upalaczy zauważył ,że mimo bardzo mocnego tempa i barrrdzo dużych boków szczególnie z drugiej strony Szwarcwaldu ,wszystko szło płynnie i bardzo sprawnie :evilgrin: ,a przede wszystkim SPOKOJNIE. Ekipa była mocno zmotywowana i naprawdę każdy wyjeżdżał z gór usatysfakcjonowany na maksa :thumb: :thumb:
kolega za Stilo to jedyny smutny akcent tego wieczoru :-/
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

sidor
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Swift Gti 4x4

Post 4 gru 2010, o 11:12

W końcu się najeździłem było rewelacyjnie szkoda tylko akcji ze stilo :o chciał się popisać przed dziewczyna nie wyszło.
każdy kolor jest ładny pod warunkiem, że jest czarny

MakaronWKS
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Rally Group B

Post 4 gru 2010, o 11:41

Witam i potwierdzam opinie wyżej. Szwarcwald nieciekawie, ale reszta bez zarzutów!!! eMti, no było już gruuubo :D Wrzuć jakieś onboardy :) Pozdrawiam !!!

tomek_k
1 gwiazdka
Auto: WRX '02

Post 4 gru 2010, o 13:42

eMTi dawaj onboardy!!!
Szykuje się ktoś na dziś/jutro?

esik_az_eso
0 gwiazdek

Post 4 gru 2010, o 14:36

a zabawne pytanie-ile Wam pali subaryna w takim szaleństwie?
dominik

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 4 gru 2010, o 14:50

8-10l :giggle:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 gru 2010, o 14:53

moja na samych OeSach wciąga jakieś 20-30l/100km, w zależności od warunków i stylu jazdy :mrgreen: Ale prawdopodobnie reszcie pali mniej, bo moja to straszna pijaczyna jest ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Żemol
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99

Post 4 gru 2010, o 15:29

eMTi pisze:moja na samych OeSach wciąga jakieś 20-30l/100km, w zależności od warunków i stylu jazdy :mrgreen: Ale prawdopodobnie reszcie pali mniej, bo moja to straszna pijaczyna jest ;-)
Etylinoholiczka :-d
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...
Obrazek
"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 gru 2010, o 15:56

właściciel ją wpycha w ramiona nałogu bo wywiera na niej zbyt dużą presję :giggle:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 gru 2010, o 16:09

ok, to żeby nadrobić zaległości, porcja wrażeń z 29 listopada..:

klasyczny onboardzik, drugi przejazd, więc bez szaleństw (cały czas jeszcze nie umiem całej trasy na pamięć :-/ ):

Link: http://www.youtube.com/watch?v=Zk_LVEEt6T4

historia wolaka :-) :

Link: http://www.youtube.com/watch?v=359QWLyaH2c

no i to, co zrobiłem, żeby zapewnić wszystkim 30 minut gimnastyki na mrozie :giggle: :

Link: http://www.youtube.com/watch?v=r8mD3IpId1Q

wczorajsze (a w sumie dzisiejsze) jeszcze wrzucę...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 gru 2010, o 16:33

teksty wolaka bezcenne :lol: :lol: :lol: nie słyszałem ich bo wtedy z cyqanem pakowaliśmy zdobycz :giggle:

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 4 gru 2010, o 17:06

eMTi pisze: klasyczny onboardzik
Taa, wycieraczki bys zmienil :-p Polecam AeroTwinn'y :razz:
Life is a Joke !

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 gru 2010, o 17:41

żadna wycieraczka nic nie da, jak będzie na niej zamrożony śnieg i tak właśnie wtedy było.. usztywnia się i po zawodach.. A ja za namową gregskiego zmieniłem AeroTwiny na Valeo Sliencio X-TRM II - jakość wycierania taka sama, ale duuuuuuuuuuuuuużo dłużej wytrzymują (Bosche musiałem zmieniać co jakieś 6 miesięcy :o )

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 4 gru 2010, o 18:43

eMTi pisze: Bosche musiałem zmieniać co jakieś 6 miesięcy
I tak długo, jak na wycieraczki...
przy rocznych przelotach +50kkm 3 X trzeba bylo... :roll:
Dolce far niente ;-)

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 gru 2010, o 18:45

FUX, nie każdy trzaska takie REP'owskie przebiegi jak Ty ;-)
Czarownica prawdę Ci powie :D

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 4 gru 2010, o 18:47

No to fajnie, że wyjazd się udał. eMTi, ładną relację napisałeś i filmy też spoko. Widać na filmie, że dobrze łamiesz stija ale nie znasz całkiem trasy. Ja wczoraj też wczoraj szedłem bokiem... wracając z imprezy. :giggle: Dzisiaj cały dzień próbuję wyciągnąć mózg z zaspy ale z mizernym skutkiem. :lol:
Obrazek

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 4 gru 2010, o 18:49

zofija, ja naprawdę ostatnio sie lenię i "natrzaskałem" czołgiem w pól roku, a grudzień sie jeszcze nie skończyl, 15kkm :o
No fakt, że dwa wyjazdy wakacyjne pochlonęly prawie 6kkm, wiem, wiem, za duzo wakacji, ale ja naprawde nie wiem, skąd to się wzięło...
A i jeszcze druga fura w domu jest... :wall:
Dolce far niente ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 gru 2010, o 19:02

Arti pisze: ale nie znasz całkiem trasy
no nie znam, nie znam i mi to przeszkadza, żeby niektóre zakręty dużo szybciej przejeżdżać, bo robię to z rezerwą, jakby za każdym winklem miałbyć nawrót.. :-/
FUX pisze: natrzaskałem" czołgiem w pól roku, a grudzień sie jeszcze nie skończyl, 15kkm
FUX pisze: A i jeszcze druga fura w domu jest.
Aż strach pomyśleć, ile wydajesz na wycieraczki :lol: ;-) A boschom po 3 kompletach powiedziałem basta! Póki co Valeo potwierdzają opinię Gregskiego, który Bosche załatwiał w 10kkm...

ODPOWIEDZ