Chłopaki a jak się zapatrujecie na Rally Masters? To będą takie same OSy jak rok temu?
Oprawa zapowiada się zajebiście! PKC, pętle, strefa etc.
Zastanawiam się czy byłaby możliwość zbadania mojego wozu przez delegata pod kątem zał. J jeszcze przed startem tak aby potem nie było niespodzianek.
Arti pisze:Zastanawiam się czy byłaby możliwość zbadania mojego wozu przez delegata pod kątem zał. J jeszcze przed startem tak aby potem nie było niespodzianek.
Gdybyś zupełnie przypadkiem był z Żukiem na Śląsku, mógłbym coś takiego zorganizować.
Arti pisze:Zastanawiam się czy byłaby możliwość zbadania mojego wozu przez delegata pod kątem zał. J jeszcze przed startem tak aby potem nie było niespodzianek.
Gdybyś zupełnie przypadkiem był z Żukiem na Śląsku, mógłbym coś takiego zorganizować.
Poszukamy kogoś na miejscu.
Nie widzę na stronie organizatora regulaminu - jeszcze chyba nie opublikowali.
Takie dwa pytania, normalnie w KJS pod patronatem PZMOTu:
- kaski muszą mieć homologacje rajdową (utraconą) czy wystarczy hom. drogowa?
- wszyscy są zobligowani do jazdy na oponach z homologacją drogową?
Kaski mogą być bez homologacji FIA, ale muszą być to kaski do sportów samochodowych, a nie np na skuter (u nas takie od razu wywalają).
Ogólnie opony muszą być z homologacją drogową. Spotkałem się z wyjątkami, gdzie całość imprezy była na obiekcie zamkniętym (na torze na przykład) i czasem były dopuszczane opony wyczynowe. Ale to wyjątki i raczej od paru lat się z tym nie spotkałem.
Przeczytaj regulamin uzupełniający imprezy. Tam zawsze jest info n/t opon. Jak nie jest opublikowany, to napisz do organizatora. Wykonanie regulaminu uzupełniającego to jego podstawowy obowiązek.
Arti pisze:
wszyscy są zobligowani do jazdy na oponach z homologacją drogową?
ja już spotkałem się z sytuacjami, gdzie dopuszczali slicki, ale wtedy z automatu niezależnie od sprzętu załoga lądowała w klasie gość, razem z wszystkimi licencjonowanymi zawodnikami
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Arti spokojnie nie bój nic, przejdziesz spokojnie BK co do opon to tylko te z homo. Odcinki są inne i jest ich mniej niż na RM bo to jest jedna z dwuch imprez przed RM i jak tu nie wystartujesz to najprawdopodobniej nie zostaniesz przyjęty na RM
Arti pisze:Chłopaki a jak się zapatrujecie na Rally Masters? To będą takie same OSy jak rok temu?
Patrzyłem na google mapy i odcinki będą szybkie i troszkę krótkie.
Fajny pomysł,dobrze jest sprawdzić bo PZM-otowcy na BT strasznie się czepiają rajdówek na swoich imprezach.
brahu pisze:
Co ja słyszę wroclawiaky z Klapkens Team ustawiają miejscowych upalaczy po kątach?
Arti pisze:
Mając w pamięci naszą przygodę sprzed tygodnia podczas której o mały włos nie skasowaliśmy całego auta założenie taktyczne było jasne i proste długo przed dotarciem do Kamionek - nie ryzykować i obyć się z tematem.
TomekSliwa pisze:
Pierwszy podjazd czas 3'39" a drugi 3'36"
Alan, Alan, Alan! pisze:
W drugim przejezdzie ... niemal seryjnym gt na semislicku.... 3.37.7
Spokojnie, daj mi trochę czasu i postaram się jakoś z tego kąta wydostać...