Wrocławskie Spotkania Subarowe...

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Wrocławskie Spotkania Subarowe...

Post 22 cze 2010, o 21:42

kilka bugów forumowych z DŚ jeździ, ale chyba żaden nie na sprzedaż... Chociaż jak byś dał dobrą cenę... :-)

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 22 cze 2010, o 21:51

eMTi, kolega nie pisze, że chciałby już, tu i teraz od kogoś odkupić, tylko żeby go ktoś przewiózł. Chciałby się przekonać, czy WRX to w ogóle jest to, co chciałby kupić ;-)
Czarownica prawdę Ci powie :D

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubione posty: 0

Post 22 cze 2010, o 21:55

zofija i tu rodzi się pytanie czy chce ,żeby ktoś go przewiózł czy dał powozić Obrazek a wiesz jak z tym jest :razz:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2010, o 22:08

zofija pisze:eMTi, kolega nie pisze, że chciałby już, tu i teraz od kogoś odkupić, tylko żeby go ktoś przewiózł. Chciałby się przekonać, czy WRX to w ogóle jest to, co chciałby kupić ;-)
moja ostatnia wypowiedź była na ostatnie pytanie tomka_k, które brzmiało:
tomek_k pisze: Macie cos do polecenia w granicach 30tys. (najlepiej wliczajac pozakupowy serwis)?

Bo o przewiezieniu rozmawialiśmy wcześniej... ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

tomek_k
1 gwiazdka
Auto: WRX '02

Post 23 cze 2010, o 07:34

burat pisze:zofija i tu rodzi się pytanie czy chce ,żeby ktoś go przewiózł czy dał powozić Obrazek a wiesz jak z tym jest :razz:
Oczywiscie mialem na mysli miejsce pasazera.
Tez bym nie dal powozic jakiemus leszczowi :)

j33mbo
5 gwiazdek

Post 23 cze 2010, o 08:41

jak duża będzie różnica między STi MY02 (bug) a np MY03, nie pytam o wygląd oczywiście, i zakładam, że obydwa mają te same silniki 2.0
z tego co widze na 4impreza.pl bug miał większą prędkość max,

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 23 cze 2010, o 08:56

j33mbo, Kieruj się sercem , który Ci się bardziej podoba :idea: , osiągi oba maja i tak kosmiczne dla Nas to i tak Hypernova :mrgreen: a czy My wyczujemy różnicę pomiędzy tymi modelami :idea: Wątpię :razz: Dla mnie Bug to ideał inny powie iż to paskudztwo :mrgreen:

j33mbo
5 gwiazdek

Post 23 cze 2010, o 09:01

spoko spoko, nie celuję w STi 2005, chcę wiedzieć, czy odczucia z MY05 będą różniły się znacznie od MY02
i to nie dlatego, że eMTi, ma MY05, a nie znam nikogo kto ma MY02 :-p :-p :-p

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 23 cze 2010, o 09:08

j33mbo, jak mam nadzieję, że przed zimą rozwiążesz dylemat buga, teardropa albo gt na którąkolwiek ze stron. :evilgrin:
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2010, o 09:16

rozwiąże spoko, kupi EVO :giggle:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Kacpro
0 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza WRX 02'

Post 23 cze 2010, o 10:50

Mam WRX 2002 i wiem, że jest to wspaniały samochód.
Zapewni dużo frajdy i zadba o kierowcę.
Na pewno jest to dobry wybór przed kupnem STi (z różnych względów...wiecie o czym mówię).
Tomku jeśli chcesz, aby zarazić Cię pasją do Imprezy napisz, pokażę Ci co i jak...
:-)
Ostatnio zmieniony 23 cze 2010, o 12:39 przez Kacpro, łącznie zmieniany 1 raz.

tomek_k
1 gwiazdka

Post 23 cze 2010, o 10:56

tomek_k pisze:
burat pisze:zofija i tu rodzi się pytanie czy chce ,żeby ktoś go przewiózł czy dał powozić Obrazek a wiesz jak z tym jest :razz:
Oczywiscie mialem na mysli miejsce pasazera.
Tez bym nie dal powozic jakiemus leszczowi :)
...tylko się delikatnie przypominam.

A możecie polecić jakiś serwis (ew. forumowicza) we Wro/okolicach, który dobrze sprawdzi doładowane subaru przed zakupem?
A znacie może pana od tej aukcji:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13421657 ?
A znacie może tą sztukę:
http://allegro.pl/item1080407543_subaru ... uropa.html ?

Sorry za tyle pytań, ale do kogo mam sie zwrócić, jak nie do Was? :)

Pozdrawiam serdecznie,
Tomek

edit:
Kacpro, już do Ciebie piszę :)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2010, o 11:02

tomek_k, ja chcesz pożądnie sprawdzić auto i zrobić to u fachowca to na Dolnym Śląsku nie znajdziesz lepszego niż Marek z MTS Dzierżoniów i to powie ci chyba każdy forumowicz

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2010, o 11:30

tomek_k, z serwisem to tak jak napisał burat, ale jeśli fura jest w miarę pewna, to możesz to zrobić na dobrej stacji diagnostycznej, biorąc program powypadkowy i poprosić gościa, żeby był upierdliwy i sprawdzał tak, jakby chciał furę uwalić... Natomiast czy turbo niedomaga lub silnik, to juz diagnosta raczej nie pomoże (chyba, że wyjdą jakieś koszmary podczas analizy spalin)...
Arti pisze: mam nadzieję, że przed zimą rozwiążesz dylemat buga, teardropa albo gt na którąkolwiek ze stron.
święte słowa :thumb:
j33mbo pisze: eMTi ma MY05
nie prawda.. Mam 04 (choć 1 rejestracja w II połowie 05). Modele od 03 do 05 były identyczne z wyglądu, a typowy MY05 był od sierpnia zdaje się i miał juz nową deskę, małe przetłoczenia na tylnych nadkolach, ciutkę inną zawiechę i przekładnie kierowniczą, chyba trochę zwiększony rozstaw kół, tak więc dopiero w modelach po sierpniu 2005 zaszły jakieś większe zmiany techniczne (silnik chyba został identyczny).. Ale to cały czas drop-eye, który wszedł pod koniec 03. Natomiast dopiero w MY06 nastąpiła rewolucja..

natomiast o ile się orientuję, to STi drop-eye technicznie praktycznie niczym się nie różni od buga.. A już na bank my tych różnic nie wyczujemy... Podejrzewam, że my nawet przy częstych wizytach na torze mielibyśmy problem z wyczuciem różnic 04 vs 05.. Tak więc jak byś się wahał między tymi dwoma, to bierz tą, która Ci się bardziej podoba i której fajniejszy egzemplarz uda Ci się ustrzelić :-)

tomek_k
1 gwiazdka

Post 23 cze 2010, o 11:42

burat pisze:tomek_k, ja chcesz pożądnie sprawdzić auto i zrobić to u fachowca to na Dolnym Śląsku nie znajdziesz lepszego niż Marek z MTS Dzierżoniów i to powie ci chyba każdy forumowicz
eMTi pisze:tomek_k, z serwisem to tak jak napisał burat
Miło mi to czytać. Jesteście rzeczywiście kolejnymi osobami (już 4), które polecają ten warsztat.
Coś musi w tym być :)

A ktoś z Was słyszał o tym człowieku, sprowadzającym subaryny do Wro, z mojego poprzedniego posta?
Gość powołuje się właśnie na MTS Servis, który ma wg niego potwierdzić jakość jego aut.

Dzięki i pozdro,
Tomek

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe

Post 23 cze 2010, o 11:52

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13421657

Nie znam osobiscie chyba ktoś cos sprowadził niedawno...pytaj w MTS!!

http://allegro.pl/item1080407543_subaru ... uropa.html

Opisywany gdzies na innym forum . i nie wypowiadali sie obiecujaco... napisz moze do mervina ...
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

j33mbo
5 gwiazdek

Post 29 cze 2010, o 12:46

coś mi wolak, mówił, że jakieś upalanie na rakietowej w ten weekend ma być, ktoś coś wie? czy przez sen wolak do mnie dzwonił?

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 cze 2010, o 13:41

on ma już zwidy... Wszystko masz w tym wątku na ostatnich stronach.. Dzwonił najpierw do mnie i mu mówiłem, ze od 1 lipca startuje "nowa" Rakietowa, nie mówiłem, że już się umawiamy na upalanie i że mam mu dać znać, jakbyśmy montowali ekipę... J33mbo, a Ty już geteka zakupiłeś, żeś taki chętny? :roll: ;-)

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe

Post 29 cze 2010, o 13:44

Pytaj bezpośrednio... Ale tez cos słyszałem ze cos ma byc i nawet w ten czwartek chopaki sie szykują!!
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 29 cze 2010, o 16:27

j33mbo pisze: spoko spoko, nie celuję w STi 2005, chcę wiedzieć, czy odczucia z MY05 będą różniły się znacznie od MY02

Tak. W MY02 nie będziesz miał DCCD, a w MY04-05 masz na to szanse. To już jest coś co odczujesz. No i MY05 ma lepsze reflektory.
Piter 35 pisze: j33mbo, Kieruj się sercem , który Ci się bardziej podoba :idea: , osiągi oba maja i tak kosmiczne dla Nas to i tak Hypernova :mrgreen:

Nie przesadzaj. Bywają WRXy z podobnymi osiągami. :razz: I na prostej to są straszne woły. :whistle: Choć w zakrętach jeszcze większe. :wall:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 cze 2010, o 17:13

Witek pisze: W MY02 nie będziesz miał DCCD, a w MY04-05 masz na to szanse. To już jest coś co odczujesz. No i MY05 ma lepsze reflektory.
Nie do końca.... Pomieszałeś trochę... MY06 to dopiero hawk-eye i on ma inne reflektory i mnóstwo innych rzeczy, które w nimi zmienili (choćby 2.5L silnik).. Jak byś widział moją wypowiedź kilka postów wyżej, to byś wiedział, co było w MY05.. A reflektory drop-eye były od MY03 do MY05 włącznie. DCCD był dostępny (o ile pamiętam) jako opcja dopiero w MY05 + wcześniej w wersjach JDM..
Witek pisze: Bywają WRXy z podobnymi osiągami.
Ale J33mbo nie pyta o WRXa, tylko o STi. :whistle:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 cze 2010, o 22:33

eMTi, pytanie było o MY02 a MY05. MY03-05 mają lepsze reflektory od Bugejów, a dodatkowo STiaje mają lepsze od WRXów. DCCD były od MY04. W Polsce, więc mi tutaj z JDMami nie wyskakuj. Sam siedziałem w takim w salonie kiedy Ty jeszcze nie wiedziałeś z czym się je słowo "Subaru". :razz: No i MY02 w serii miało bodaj naleśnika, a MY05 dużą lotkę. Do tego dochodzi klima manualna i automatyczna.
eMTi pisze:Ale J33mbo nie pyta o WRXa, tylko o STi. :whistle:

Może dlatego ja odpowiadałem Piterowi odnośnie przesadzania z tą Hypernovą? :whistle:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 442 razy

Post 30 cze 2010, o 22:59

Witek pisze:
Piter 35 pisze: j33mbo, Kieruj się sercem , który Ci się bardziej podoba :idea: , osiągi oba maja i tak kosmiczne dla Nas to i tak Hypernova :mrgreen:

Nie przesadzaj. Bywają WRXy z podobnymi osiągami. :razz: I na prostej to są straszne woły. :whistle: Choć w zakrętach jeszcze większe. :wall:
Znowu patrzysz na swoje 0-100km.... :wall:

Żeby WRX miał realnie podobne parametry i możliwości jak estijaj, trzeba go zamienić na estijaja, albo wsadzić w niego znacznie więcej niż kosztowałaby ta zamiana na estijaja.

EDIT

A jedyną istotną różnicą między STi 2005 i wcześniejszymi (poza opcjonalnym i rzadko spotykanym DCCD), jest większy rozstaw śrub w kołach i mniejszy lub brak efektu rozpychania klocków przez tarcze na zakrętach, co jest mocno upierdliwe we wcześniejszych.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2010, o 23:11 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 cze 2010, o 23:10

jarmaj pisze:
Znowu patrzysz na swoje 0-100km.... :wall:

Nie. Zresztą napisałem podobnymi osiągami. Jeśli jesteś taki strasznie dokładny, to nie masz STi, bo masz inne zawieszenie. ;-)

Pewnie można by ułożyć próbę, na której podrasowany WRX byłby szybszy od seryjnego STi, więc już nie przesadzaj. ;-)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 442 razy

Post 30 cze 2010, o 23:13

Witek pisze:Pewnie można by ułożyć próbę, na której podrasowany WRX byłby szybszy od seryjnego STi, więc już nie przesadzaj. ;-)
Ale co znaczy "ułożyć próbę"? Jakie to ma znaczenie???

Jeździ się po drogach i to jak na drogach auto się sprawdza jest wyznacznikiem.

ODPOWIEDZ