Wrocławskie Spotkania Subarowe...
Re: Wrocławskie Spotkania Subarowe...
kilka bugów forumowych z DŚ jeździ, ale chyba żaden nie na sprzedaż... Chociaż jak byś dał dobrą cenę... 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi, kolega nie pisze, że chciałby już, tu i teraz od kogoś odkupić, tylko żeby go ktoś przewiózł. Chciałby się przekonać, czy WRX to w ogóle jest to, co chciałby kupić 

Czarownica prawdę Ci powie :D
zofija i tu rodzi się pytanie czy chce ,żeby ktoś go przewiózł czy dał powozić
a wiesz jak z tym jest 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

moja ostatnia wypowiedź była na ostatnie pytanie tomka_k, które brzmiało:zofija pisze:eMTi, kolega nie pisze, że chciałby już, tu i teraz od kogoś odkupić, tylko żeby go ktoś przewiózł. Chciałby się przekonać, czy WRX to w ogóle jest to, co chciałby kupić
tomek_k pisze: Macie cos do polecenia w granicach 30tys. (najlepiej wliczajac pozakupowy serwis)?
Bo o przewiezieniu rozmawialiśmy wcześniej...

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Oczywiscie mialem na mysli miejsce pasazera.burat pisze:zofija i tu rodzi się pytanie czy chce ,żeby ktoś go przewiózł czy dał powozića wiesz jak z tym jest
Tez bym nie dal powozic jakiemus leszczowi :)
jak duża będzie różnica między STi MY02 (bug) a np MY03, nie pytam o wygląd oczywiście, i zakładam, że obydwa mają te same silniki 2.0
z tego co widze na 4impreza.pl bug miał większą prędkość max,
z tego co widze na 4impreza.pl bug miał większą prędkość max,
j33mbo, Kieruj się sercem , który Ci się bardziej podoba
, osiągi oba maja i tak kosmiczne dla Nas to i tak Hypernova
a czy My wyczujemy różnicę pomiędzy tymi modelami
Wątpię
Dla mnie Bug to ideał inny powie iż to paskudztwo 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
spoko spoko, nie celuję w STi 2005, chcę wiedzieć, czy odczucia z MY05 będą różniły się znacznie od MY02
i to nie dlatego, że eMTi, ma MY05, a nie znam nikogo kto ma MY02

i to nie dlatego, że eMTi, ma MY05, a nie znam nikogo kto ma MY02

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
j33mbo, jak mam nadzieję, że przed zimą rozwiążesz dylemat buga, teardropa albo gt na którąkolwiek ze stron. 

rozwiąże spoko, kupi EVO 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Mam WRX 2002 i wiem, że jest to wspaniały samochód.
Zapewni dużo frajdy i zadba o kierowcę.
Na pewno jest to dobry wybór przed kupnem STi (z różnych względów...wiecie o czym mówię).
Tomku jeśli chcesz, aby zarazić Cię pasją do Imprezy napisz, pokażę Ci co i jak...

Zapewni dużo frajdy i zadba o kierowcę.
Na pewno jest to dobry wybór przed kupnem STi (z różnych względów...wiecie o czym mówię).
Tomku jeśli chcesz, aby zarazić Cię pasją do Imprezy napisz, pokażę Ci co i jak...

Ostatnio zmieniony 23 cze 2010, o 12:39 przez Kacpro, łącznie zmieniany 1 raz.
...tylko się delikatnie przypominam.tomek_k pisze:Oczywiscie mialem na mysli miejsce pasazera.burat pisze:zofija i tu rodzi się pytanie czy chce ,żeby ktoś go przewiózł czy dał powozića wiesz jak z tym jest
Tez bym nie dal powozic jakiemus leszczowi :)
A możecie polecić jakiś serwis (ew. forumowicza) we Wro/okolicach, który dobrze sprawdzi doładowane subaru przed zakupem?
A znacie może pana od tej aukcji:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13421657 ?
A znacie może tą sztukę:
http://allegro.pl/item1080407543_subaru ... uropa.html ?
Sorry za tyle pytań, ale do kogo mam sie zwrócić, jak nie do Was? :)
Pozdrawiam serdecznie,
Tomek
edit:
Kacpro, już do Ciebie piszę :)
tomek_k, ja chcesz pożądnie sprawdzić auto i zrobić to u fachowca to na Dolnym Śląsku nie znajdziesz lepszego niż Marek z MTS Dzierżoniów i to powie ci chyba każdy forumowicz

tomek_k, z serwisem to tak jak napisał burat, ale jeśli fura jest w miarę pewna, to możesz to zrobić na dobrej stacji diagnostycznej, biorąc program powypadkowy i poprosić gościa, żeby był upierdliwy i sprawdzał tak, jakby chciał furę uwalić... Natomiast czy turbo niedomaga lub silnik, to juz diagnosta raczej nie pomoże (chyba, że wyjdą jakieś koszmary podczas analizy spalin)...
natomiast o ile się orientuję, to STi drop-eye technicznie praktycznie niczym się nie różni od buga.. A już na bank my tych różnic nie wyczujemy... Podejrzewam, że my nawet przy częstych wizytach na torze mielibyśmy problem z wyczuciem różnic 04 vs 05.. Tak więc jak byś się wahał między tymi dwoma, to bierz tą, która Ci się bardziej podoba i której fajniejszy egzemplarz uda Ci się ustrzelić
święte słowaArti pisze: mam nadzieję, że przed zimą rozwiążesz dylemat buga, teardropa albo gt na którąkolwiek ze stron.

nie prawda.. Mam 04 (choć 1 rejestracja w II połowie 05). Modele od 03 do 05 były identyczne z wyglądu, a typowy MY05 był od sierpnia zdaje się i miał juz nową deskę, małe przetłoczenia na tylnych nadkolach, ciutkę inną zawiechę i przekładnie kierowniczą, chyba trochę zwiększony rozstaw kół, tak więc dopiero w modelach po sierpniu 2005 zaszły jakieś większe zmiany techniczne (silnik chyba został identyczny).. Ale to cały czas drop-eye, który wszedł pod koniec 03. Natomiast dopiero w MY06 nastąpiła rewolucja..j33mbo pisze: eMTi ma MY05
natomiast o ile się orientuję, to STi drop-eye technicznie praktycznie niczym się nie różni od buga.. A już na bank my tych różnic nie wyczujemy... Podejrzewam, że my nawet przy częstych wizytach na torze mielibyśmy problem z wyczuciem różnic 04 vs 05.. Tak więc jak byś się wahał między tymi dwoma, to bierz tą, która Ci się bardziej podoba i której fajniejszy egzemplarz uda Ci się ustrzelić

burat pisze:tomek_k, ja chcesz pożądnie sprawdzić auto i zrobić to u fachowca to na Dolnym Śląsku nie znajdziesz lepszego niż Marek z MTS Dzierżoniów i to powie ci chyba każdy forumowicz
Miło mi to czytać. Jesteście rzeczywiście kolejnymi osobami (już 4), które polecają ten warsztat.eMTi pisze:tomek_k, z serwisem to tak jak napisał burat
Coś musi w tym być :)
A ktoś z Was słyszał o tym człowieku, sprowadzającym subaryny do Wro, z mojego poprzedniego posta?
Gość powołuje się właśnie na MTS Servis, który ma wg niego potwierdzić jakość jego aut.
Dzięki i pozdro,
Tomek
- MAZI
- 5 gwiazdek
- Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13421657
Nie znam osobiscie chyba ktoś cos sprowadził niedawno...pytaj w MTS!!
http://allegro.pl/item1080407543_subaru ... uropa.html
Opisywany gdzies na innym forum . i nie wypowiadali sie obiecujaco... napisz moze do mervina ...
Nie znam osobiscie chyba ktoś cos sprowadził niedawno...pytaj w MTS!!
http://allegro.pl/item1080407543_subaru ... uropa.html
Opisywany gdzies na innym forum . i nie wypowiadali sie obiecujaco... napisz moze do mervina ...
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....
coś mi wolak, mówił, że jakieś upalanie na rakietowej w ten weekend ma być, ktoś coś wie? czy przez sen wolak do mnie dzwonił?
on ma już zwidy... Wszystko masz w tym wątku na ostatnich stronach.. Dzwonił najpierw do mnie i mu mówiłem, ze od 1 lipca startuje "nowa" Rakietowa, nie mówiłem, że już się umawiamy na upalanie i że mam mu dać znać, jakbyśmy montowali ekipę... J33mbo, a Ty już geteka zakupiłeś, żeś taki chętny?

- MAZI
- 5 gwiazdek
- Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe
Pytaj bezpośrednio... Ale tez cos słyszałem ze cos ma byc i nawet w ten czwartek chopaki sie szykują!!
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
j33mbo pisze: spoko spoko, nie celuję w STi 2005, chcę wiedzieć, czy odczucia z MY05 będą różniły się znacznie od MY02
Tak. W MY02 nie będziesz miał DCCD, a w MY04-05 masz na to szanse. To już jest coś co odczujesz. No i MY05 ma lepsze reflektory.
Piter 35 pisze: j33mbo, Kieruj się sercem , który Ci się bardziej podoba, osiągi oba maja i tak kosmiczne dla Nas to i tak Hypernova
![]()
Nie przesadzaj. Bywają WRXy z podobnymi osiągami.

Nie do końca.... Pomieszałeś trochę... MY06 to dopiero hawk-eye i on ma inne reflektory i mnóstwo innych rzeczy, które w nimi zmienili (choćby 2.5L silnik).. Jak byś widział moją wypowiedź kilka postów wyżej, to byś wiedział, co było w MY05.. A reflektory drop-eye były od MY03 do MY05 włącznie. DCCD był dostępny (o ile pamiętam) jako opcja dopiero w MY05 + wcześniej w wersjach JDM..Witek pisze: W MY02 nie będziesz miał DCCD, a w MY04-05 masz na to szanse. To już jest coś co odczujesz. No i MY05 ma lepsze reflektory.
Ale J33mbo nie pyta o WRXa, tylko o STi.Witek pisze: Bywają WRXy z podobnymi osiągami.

- Witek
- 6 gwiazdek
eMTi, pytanie było o MY02 a MY05. MY03-05 mają lepsze reflektory od Bugejów, a dodatkowo STiaje mają lepsze od WRXów. DCCD były od MY04. W Polsce, więc mi tutaj z JDMami nie wyskakuj. Sam siedziałem w takim w salonie kiedy Ty jeszcze nie wiedziałeś z czym się je słowo "Subaru".
No i MY02 w serii miało bodaj naleśnika, a MY05 dużą lotkę. Do tego dochodzi klima manualna i automatyczna.
Może dlatego ja odpowiadałem Piterowi odnośnie przesadzania z tą Hypernovą?

eMTi pisze:Ale J33mbo nie pyta o WRXa, tylko o STi.
Może dlatego ja odpowiadałem Piterowi odnośnie przesadzania z tą Hypernovą?

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 442 razy
Znowu patrzysz na swoje 0-100km....Witek pisze:Piter 35 pisze: j33mbo, Kieruj się sercem , który Ci się bardziej podoba, osiągi oba maja i tak kosmiczne dla Nas to i tak Hypernova
![]()
Nie przesadzaj. Bywają WRXy z podobnymi osiągami.I na prostej to są straszne woły.
Choć w zakrętach jeszcze większe.

Żeby WRX miał realnie podobne parametry i możliwości jak estijaj, trzeba go zamienić na estijaja, albo wsadzić w niego znacznie więcej niż kosztowałaby ta zamiana na estijaja.
EDIT
A jedyną istotną różnicą między STi 2005 i wcześniejszymi (poza opcjonalnym i rzadko spotykanym DCCD), jest większy rozstaw śrub w kołach i mniejszy lub brak efektu rozpychania klocków przez tarcze na zakrętach, co jest mocno upierdliwe we wcześniejszych.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2010, o 23:11 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.
- Witek
- 6 gwiazdek
jarmaj pisze:
Znowu patrzysz na swoje 0-100km....![]()
Nie. Zresztą napisałem podobnymi osiągami. Jeśli jesteś taki strasznie dokładny, to nie masz STi, bo masz inne zawieszenie.

Pewnie można by ułożyć próbę, na której podrasowany WRX byłby szybszy od seryjnego STi, więc już nie przesadzaj.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 442 razy
Ale co znaczy "ułożyć próbę"? Jakie to ma znaczenie???Witek pisze:Pewnie można by ułożyć próbę, na której podrasowany WRX byłby szybszy od seryjnego STi, więc już nie przesadzaj.
Jeździ się po drogach i to jak na drogach auto się sprawdza jest wyznacznikiem.