Zima w górach 2009
Re: Zima w górach 2009
we Wrocławiu zaczyna prószyć, może da się dzisiaj polatać w Szwarcwaldzie?
zapowiadali spore opady na dzisiaj w okolicy.
ktoś byłby chętny na wieczór?
edit: we Wrocu sypie syto
zapowiadali spore opady na dzisiaj w okolicy.
ktoś byłby chętny na wieczór?
edit: we Wrocu sypie syto
u nas na razie tylko wieje
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Mroowa
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Szwarcwald wyślizgany, na początku jest trochę nawianego śniegu i jest fajnie, ale miejscami jest asfalt. A na nawrocie to tylko na łyżwach, miałem okazję jechać wczoraj wieczorem i dzisiaj dwa razy, byłem jako pierwszy na dole :D ale... na nawrocie można się przejechać. Generalnie wszędzie czarne wychodzi spod śniegu...
Ale... udało się znaleźć kawałek ubitego śniegu :)

Co prawda kawałek trzeba było przejechać, ale... dało radę
Ale... udało się znaleźć kawałek ubitego śniegu :)

Co prawda kawałek trzeba było przejechać, ale... dało radę
od 2 godzin pięknie sypie myśle, że dzis jeszcze za wcześnie na jazde. Zobaczymy jutro 

każdy kolor jest ładny pod warunkiem, że jest czarny
sypie cały czas 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

ktoś wie czy da się jeździć?
jacyś chętni?
muszę wcześniej dać znać kolegom, że się na koszu nie pojawię :)
jacyś chętni?
muszę wcześniej dać znać kolegom, że się na koszu nie pojawię :)
A później dziwić się ,że Śl. Wrocław słabo graj33mbo pisze: muszę wcześniej dać znać kolegom, że się na koszu nie pojawię :)

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
byłem i powiem ,że rewelacyjnie to nie wygląda , jest droga faktycznie biała ale to bardziej maź na drodze coś koło 1cm. dwa zakręty pojechałem bokiem i nie zdarłem tego do asfaltu , ale nie wiem
temperatura jest na plusie i już śnieg nie pada tak ,że rewelacji nie ma i ja na razie średnio się opłaca przyjeżdżać chyba ,że wieczorkiem się coś poprawi (na samej górze nie byłem )

ok, zła informacja lepsza niż żadna,
burat jakby nagle was zaspało to daj znaka
no wiem, wiem
przyszłej zimy śnieg ma nie padać, więc top16 Euroligi mamy jak w banku
uups zapomniałem, że nie mamy drużyny w ogóle

burat jakby nagle was zaspało to daj znaka
Piter 35 pisze: A później dziwić się ,że Śl. Wrocław słabo gra![]()
![]()
no wiem, wiem

przyszłej zimy śnieg ma nie padać, więc top16 Euroligi mamy jak w banku
uups zapomniałem, że nie mamy drużyny w ogóle

j33mbo, nie ma sprawy może jeszcze się wypogodzi 

Nie było mnie na weekend w Polsce, ale widzę, że nic nie straciłem na szczęście. Już bałem się, że zobaczę Wasze boki w śnieżnym otoczeniu na zdjęciach z alpejskich tras. Jak tylko pojawią się warunki to jestem gotowy.
Witam
Otóż nie wsiadając do drezyny przez cały weekend
kochones nie wytrzymały napięcia
i postanowiłem zwiedzić Szwar… Początkowo była nadzieja, że jest w miarę przewidywalnie, ale koło mostków zaczęła się zmrożona maź, i pod spodem ślizgawka wypakowałem 2 razy w bandę
i postanowiłem zjechać do domu i cierpliwie czekać na dary matki natury.
Otóż nie wsiadając do drezyny przez cały weekend

coś ona marnie nas teraz obdarza , raczej odwilżą niż świeżym puchem 

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
Oderwałem głowę od książek i kompilatora i widzę, że na dworze tu we wrocku pieknie śnieży.
Jak tam sytuacja na miejscu? Może na weekend się poprawią warunki. Tutaj drogi białe.

byłem dzisiaj w południe, dało się pojechać, aczkolwiek nie skończyło się dobrze,
jak popada tak jak teraz we Wrocku to pewnie w weekend będzie miło
jak popada tak jak teraz we Wrocku to pewnie w weekend będzie miło
2 cm w 1,5 h. Lepsze to niz nic...
Wczoraj posmigalem troche na OoooeS'ach w mojej okolicy. Tragedii nie bylo - juz za czwartym przejazdem udalo mi sie rozbic wszystkie koleiny i naniesc troche swiezego sniegu z band.
Przydalo by sie wynajac traktor z "przekreconym" plugiem z przodu, zeby nagarnial snieg z band na droge oraz "walem Cambridge" z tylu, zeby zostawil rowna acz porowata nowa warstwe sniegu
Znacie jakis farmerow w okolicy ??

Wczoraj posmigalem troche na OoooeS'ach w mojej okolicy. Tragedii nie bylo - juz za czwartym przejazdem udalo mi sie rozbic wszystkie koleiny i naniesc troche swiezego sniegu z band.
Przydalo by sie wynajac traktor z "przekreconym" plugiem z przodu, zeby nagarnial snieg z band na droge oraz "walem Cambridge" z tylu, zeby zostawil rowna acz porowata nowa warstwe sniegu

Life is a Joke !
@lbert, ja tam prędzej myślałem o wynajęciu ciągnika z rozrzutnikem do gnoju oczywiście zamiast gnoju rozrzucałby śnieg. Jak tak dalej będzie to pozostanie złożyć na wynajęcie takiego pojazdu 

każdy kolor jest ładny pod warunkiem, że jest czarny
jak coś to dostęp do ciągnika posiadam
tylko drajwer może nie mieć odwagi na takie zabiegi

tylko drajwer może nie mieć odwagi na takie zabiegi

- Żemol
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99
Może ściepa na armatki śnieżne ;) ??
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh
A co to za radocha z powodu mojej nieobecności?MAZI pisze:I jak było?? eMti jest na wakacjach nie ma go gdzies przez 2 tygodnie...

Już nie...vibowit pisze: j33mbo, eMTi dalej się urlopuje.

I z jednej strony szkoda, że już koniec, ale z drugiej strony....

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
witamy eMTi, teraz będziesz miał nauczkę i będziesz pamiętał ,że na wakacje to się latem jeździ 

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
No to w sumie miał prawo. Doskonale natomiast rozumiem Twój żal, że nie możesz od razu sobie pojeździć SubarakiemeMTi pisze: Akumulator wyzionął ducha... W sumie nie dziwota, bo był jeszcze fabryczny.

Kto to widział w zimie jechać tam, gdzie śniegu nie maeMTi pisze: po 2 tygodniach odpoczynku od samochodów, zobaczyłem wreszcie śnieg,

latem to tam bywa niebezpiecznie 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna