Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i

Post 14 gru 2014, o 19:25

bo najważniejszy jest łącznik! :giggle: ;-)

Poznań
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Czerwona Impreza

Post 14 gru 2014, o 19:27

Tutaj przejazd kolegi wojtasa ze mną w środku. :giggle:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=kNT3U_Z ... e=youtu.be
Obrazek

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 14 gru 2014, o 19:41

Hmm. Nuda,a do tego amatorowi zgasło auto przy nawracaniu. :cofee:

:-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 14 gru 2014, o 20:08

gratuluje wszystkim zwycięzcom, przede wszystim krisowi za mega udany powrót, chyba sam zainteresowany się nie spodziewał takiego obrotu sprawy :thumb:
Gratulacje dla TomkaSliwy za pierwszy, pierwszomiejscowy hattrick :thumb: Zazdraszczam. boosti też dał radę nawet nie w swojej furze, nie pozostawiając mi złudzeń.
Gratki też dla Kryształa :-)
cyqan pisze: Ewoiter ledwo ledwo przed Kryształami
Dzisiejszego dnia dla mnie nie było.. Pomijam już okoliczności "pozazawodowe", które zajmowały mi głowę, to niestety drugi raz w tym sezonie zemścił się brak gumy na zimno i mokro. Niepewna sytuacja z przyszłością WLTA spowodowała, że obawiałem się inwestować w cokolwiek no i było jak było... Za dużo mocy na zbyt słabą gumę... szegi mówił, że wyglądało to tak, jakbym latał po lodzie.. Zestaw średni-miękki (łysy) slick spisał się fatalnie, na komplecie miękkich, choć nie pierwszej świeżości, slicków (dzięki tomekSliwa za potestowanie :thumb: ) spisał się tylko niecałą sekundę lepiej, natomiast łyse, 6-cio letnie cywlne Firestony były najszybszym zestawem - o 6s od najwolniejszego. Tak czy siak padaka była totalna, do "medialnego" boostera i Tomka nie miałem podejścia, nawet świeże RE002 okazały się lepszym patentem.. Szeroka zimówka też - szkoda, że na to rozwiązanie nie wpadłem sam i takiego setupu nie założyłem - na pewno byłoby lepiej, bo jedno takie subaru też mnie objechało... Generalnie syf, kiła i mogiła :-/ Oponą system rozwalił Szymon Wietrzyk w CC (i nie chodzi mi o paska, tylko o cienkiego).. jego plastelina z przodu wystarczyła, żeby uplasował się w okolicach 7ego miejsca w generalce w WLR :? Szacun.

Dzięki wszystkim za cały ten sezon, tak licznej forumowej obsady nie mieliśmy nigdy, zarówno pod kątem startujących, jak i kibiców. Mnóstwo super chwil - ciekawe, jak to będzie wyglądało w przyszłym roku.. :whistle:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi

Post 14 gru 2014, o 20:09

Dobra to ja pierwszy drugi.

Dzięki D-J-R-T udało się wychaczyć trzecie miejsce w sabuaru oraz, co ważniejsze drugie w klasyfikacji rocznej :thumb: (dobrze, że Janek nie widział moich dzisiejszych ratowań :mrgreen: )
Był spin i trzy grube ratowania...

Tomalozzi też ładnie szperował :evilgrin:

Niestety eMTi nie miał opony i nie powalczył.

Masakrator zaś masakrował aż miło, a tym samym Mr. Śliwa awansował do grona kosmitów - lał wszystko jak leci = klasyczny hattrick, przez co wrócił do domu obładowany pucharami. Jeszcze raz gratulacje! :thumb:

Mega zaskoczeniem był kolega Kriss, który dziabnął drugi puchar jadąc turbowanną :whistle: Jest talent :thumb:

Oczywiście nasz cienkocienki Kryształ też zrobili robotę i wskoczył na podiuma - gratulacje! (ta wasza opona przydałaby mi się w diabełku)

Pozdro dla wszystkich UPALACZY!
Ostatnio zmieniony 14 gru 2014, o 20:22 przez booSTi, łącznie zmieniany 1 raz.

Krysztal
4 gwiazdki
Auto: rajdowe i cywilne

Post 14 gru 2014, o 20:19

eMTi, Wierzyk miał te plasteliny na 4 kołach i robiły poprostu meeeega robotę... kleiły jakby było +20 i było sucho. Ja niestety też cierpiałem na chroniczny brak przyczepności, a szczególnie trakcji (jedyne z czym nie było problemu to z hamowaniem). Koniec końców udało się na koniec sezonu zdobyć mistrzostwo w WLR i 2. miejsce w WLTA.
Mega gratki dla Tomka bo rozniósł dzisiaj wszystkich. Boosti Ty lepiej Rościszowom napisz żeby wykasowali Twoje akcje bo jak właściciel się dowie :lol:
Obrazek

ECU Master DET3 - montaż, strojenie'

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 14 gru 2014, o 20:22

No działo się widzę :mrgreen: Szkoda, że nie mogłem wpaść chociaż na oglądarę..
Marcin

-_-

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 14 gru 2014, o 20:40

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Filmik już leci w internety, stay tuned

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin

Post 14 gru 2014, o 20:45

No działo się, działo. Nawet ja byłem, a to już samo w sobie jest wydarzenie ;-) .
Nie chcę nic mówić, ale ostatni przejazd spędziłem na prawym w Śliwkowozie i wtedy to właśnie Tomek zrobił swój najlepszy czas....a przed ostatnią kolejką się wzbraniał, że zależy mu na robieniu czasów, więc nie chciałby brać nikogo :giggle: . Tak czy inaczej juz nie pierwszy raz jadąc ze mną ktoś zrobił najlepszy czas. Przypadek :-p ????
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 14 gru 2014, o 20:47

Ja za to największe boczury sadzę pożyczonym sprzętem :lol:

Hmmmmmm. Pawlas czy Ty myślisz o tym samym co ja?? :evilgrin:

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 14 gru 2014, o 20:50

booSTI tym "slajdem" na początku filmiku to nawet zawstydziłeś dr. Szpere :-)

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 14 gru 2014, o 21:00

wojtas. pisze:booSTI tym "slajdem" na początku filmiku to nawet zawstydziłeś dr. Szpere :-)
Dziękuję, dziękuję, ale poczekajmy na diagnozę doktora :lol:

TomekSliwa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Subaru "Masakrathor" STi, Outback H6

Post 14 gru 2014, o 21:07

Gratki dla wszystkich walczących z wyjątkowo śliskawą charakterystyką. Przeżyłem dzisiaj horror, przez stres na bank rok z życiorysu poszedł w .... :mrgreen:

Początek fajnie, pierwszy,potem nieźle, powiększamy przewagę, potem gorzej i po przewadze, potem już w plecy 0,8 sekundy i wreszcie ostatni przejazd super czas :o Udało się wszystko skleić do kupy i wyszło lepiej niż dobrze ;-) 8-)

Marzyłem o pierwszomiejscowym hattriku! Jestem przemega zadowolony że się udało, tym bardziej że to nie przeciwnicy popełnili błędy tylko ja wszedłem na wyższy niskołąkowy dan 8-) :lol: :mrgreen:

Emocji więcej niż przez pół sezonu.

Gratki dla krissa, że mnie jednak nie objechał (a było blisko), czasami warto mieć pasujący imbus przy sobie :lol: :giggle: :mrgreen: Ryjeksowy piętnastkowy patent dobrze zadziałał :thumb:

To nie był dzień eMTiego ale walczył do końca :thumb: , kupi medie to będzie inna bajka.

BooSTi ogarnął Jankową bestyię :thumb: (położyłeś już szpachlę? :giggle: :mrgreen: ). Oczywiście myślał że jedzie na dużej mapie bo boczury sadził przeokrutne (w tym ten jeden pod lasem do agrafki, widziałem sekwencję zdjęć gdzieś i robi mega wrażenie :o , jak Ty to wyciągnąłeś?! :thumb: ) no i jeszcze ten ciekawy nowy design na elewację budynku przy szykanie :mrgreen: :thumb:

Krysztal - ładnie, jest moc ale rzeczywiście troszkę trakcji brakowało. A Wierzyk - MASAKRA! Jak leciał! :o :thumb: Dobra opona na te warunki to podstawa wszelkich podstaw!

Tomalozi - sporo przygód ale też nieźle :)

Jak dla mnie każde niskie łąki powinny być po mokrym, auto tak nie dostaje w dupę i rywalizacja z efo jest skazana na sukces 8-) :lol: :mrgreen:

Bober71
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 14 gru 2014, o 21:12

Tomek gratulacje wielkie, nareszcie się udało. Widać że na mniej przyczepnym jest dobrze, trzeba uderzyć na szutry

wicher
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX

Post 14 gru 2014, o 21:15

booSTi pisze:
wojtas. pisze:booSTI tym "slajdem" na początku filmiku to nawet zawstydziłeś dr. Szpere :-)
Doktor pewnie tańczy na rurze :giggle: :-p

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 gru 2014, o 21:20

Ja w sumie gratulowałem wszystkim na miejscu, ale tutaj też WSZYSTKIM pogratuluję. Chłopaki, to sama przyjemność przebywać w Waszym towarzystwie, a jak coś mi się przestawi ostatecznie w głowie, to być może nawet do Was dołączę (zapewne sporadycznie, ale jednak).
BooSTI noooo myślę.... nawet bardzo intensywnie..... A ten Twój boczur pod lasem, gdyby był bez zatrzymania, to wnet można by pomyśleć, że Twoje utęsknione DCCD miałeś :-)
eMTi, widziałem to od samego początku, ze nie byłeś w sosie. Głowa do góry, kupisz opony ( + wyprostujesz prawą nogę) i coś się wykluje :thumb: . Ucz się cierpliwości i przyjmowania porażek od najlepszych, wiem co mówię ;-)
Obrazek

TomekSliwa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 gru 2014, o 21:50

pawlaswrc, dzięki za profi pilotaż w rekordowej próbie :thumb:

Dzielnie grałeś Pierwsze Skrzypce :thumb: :lol: :mrgreen:
booSTi pisze: Hmmmmmm. Pawlas czy Ty myślisz o tym samym co ja?? :evilgrin:
Byłem pierwszy :x ;-) :mrgreen:

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 gru 2014, o 21:57

Pierwsze skrzypce to dzisiaj tylko Śliwka grała :giggle:
Obrazek

kris82
2 gwiazdki
Auto: GT '99

Post 14 gru 2014, o 22:10

Przede wszystkim gratki dla Wszystkich startujących dziś, łatwo nie było, ale wszyscy cali na mecie :thumb: Niestety nie miałem okazji widzieć Tomka, eMTiego, booSTIego czy Tomalozziego bezpośrednio w akcji, bo startowaliście tu za mną, lub przede mną, ale wiem, że było godnie :thumb: Kryształ, w końcu pooglądałem cieniasa z bliska i silnik wygląda i brzmi kosmicznie :-)

eMTi, booSTI, TomekSliwa, bardzo dziękuję za miłe słowa uznania :mrgreen: Słyszeć to od Was to gruuuba sprawa ;) Jestem mega zaskoczony wynikiem, ale jak to ujął booSTI, czasami jechać jak p*zda się opłaca :giggle: Chciałem poznać furę po 2-ch latach przerwy w startach i przez przypadek okazało się, że guma dobrze dobrana, inni mieli trochę mniej szczęścia i się tak porobiło :) No oczywiście Tomek bardzo dziękuję za użyczenie imbusa, a eMTiemu podnośnika, dzięki czemu możliwe było szybkie i w pełni profesjonalne ustawienie kąta lewego amora :mrgreen:

Baaardzo fajnie było znów wystartować, spotkać kilka osób, których dawno nie widziałem i poznać kilka nowych. Dzień bardzo udany i z niecierpliwością czekam już na następny taki weekend :-)

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 14 gru 2014, o 23:36

booSTi pisze:
Jest przyzwoicie aczkolwiek ideałem byłoby wpasowanie się w ten ciasny nawrocik na pełnym ogniu... no ale Ery już nie ma :razz: :-d

------------
Tak patrząc na różnorodność wyników i wypaczeń z różnych powodów to dla porównania klasy lub fantazji zawodnika idealne są "pucharówki"
gdzie każdy dostaje tą samą furę, opony itd., ciekawe by to było na naszym podwórku.
Z drugiej strony taki układ amatorski jak u nas też ma swój smaczek :cofee: :mrgreen:

Gratulacje dla wszystkich, w końcu jakaś nadsterowność 8-)
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

TomekSliwa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 gru 2014, o 23:37

kris82 pisze: Baaardzo fajnie było znów wystartować, spotkać kilka osób, których dawno nie widziałem i poznać kilka nowych. Dzień bardzo udany i z niecierpliwością czekam już na następny taki weekend :-)

Oczywiście mi nikt nie uwierzy ale właśnie dla tego ten dzień był bardzo udany. Poznałem kilku nowych mega zakręconych ludzi (pozdrawiam Janusza z spoilerless Evo - szacun za walkę do końca i Marka Dudzińskiego - fajnie było objechać 1000 - konną N-kę ;-) :mrgreen: ). Mega fajni i pozytywni "nowi" ludzie. Starzy też dawali radę (jeśli tylko w wynikach nie byli wyżej :lol: :mrgreen: :mrgreen: ).

pas_ti
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza 2.0GL + "złomek" vel grzechotnik

Post 14 gru 2014, o 23:39

booSTI piękne boczury ... :thumb: :thumb: ładnie to wyglądało - widać że warunek był trudny. Gratulacje dla wszystkich forumowiczów ze ogarnęli ,bo jak czytam wpisy to sądzę że było co robić za kółkiem. Jak widziałem czasy Wierzyka to nie chciało mi się wierzyć ;-) - teraz wiem co było powodem takiego stanu. Kryształ gratuluje wyniku w klasyfikacji rocznej. :thumb:

TomekSliwa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 gru 2014, o 23:40

ryjeks pisze: idealne są "pucharówki"

Zgadzam się z przedmówcą. Najlepiej jak są 3 x "pucharówki" 8-) ;-) :mrgreen: :thumb:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 14 gru 2014, o 23:47

Ty już chyba wypiłeś z nich szampana x3 ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

ODPOWIEDZ