tak, kopałem z lewej żeby to w ogóle chciało skręcać - jakoś się udawało ale trzeba trenować , trenować i jeszcze raz trenować. Tylko z plenerem do treningu słabiuteńko .ryjeks pisze: pas_ti szperowałeś lewą nogą? No na rakietowej lewa non top była :)
Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne
- pas_ti
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza 2.0GL + "złomek" vel grzechotnik
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i
Widać, że jedzie sensownie właśniepas_ti pisze:tak, kopałem z lewej żeby to w ogóle chciało skręcać - jakoś się udawało ale trzeba trenować , trenować i jeszcze raz trenować. Tylko z plenerem do treningu słabiuteńko .ryjeks pisze: pas_ti szperowałeś lewą nogą? No na rakietowej lewa non top była :)

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
Auta bez klatek puszczone w lesie... po zdjęciach można powiedzieć, że cudem jest jedynie złamana noga
http://powiat24h.pl/sport/item/685-kolizja-na-trasie

- pas_ti
- 2 gwiazdki
Kolega z tej hondy powinien sobie wpisać nową datę urodzenia w dowodzie i podziękować Bozi ,że jeszcze nie zaprosiła go do siebie na górę.
Z drugiej strony organizator powinien przed zawodami zadać sobie pytanie czy oby na pewno chce puszczać amatorów w autach bez klatek , na odcinek który wykorzystują zawodowcy jako testowy przed rundami RSMP. Jak dla mnie ktoś tu chyba zapomniał włączyć myślenia w momencie podejmowania decyzji.
Z drugiej strony organizator powinien przed zawodami zadać sobie pytanie czy oby na pewno chce puszczać amatorów w autach bez klatek , na odcinek który wykorzystują zawodowcy jako testowy przed rundami RSMP. Jak dla mnie ktoś tu chyba zapomniał włączyć myślenia w momencie podejmowania decyzji.

- Arti
- 6 gwiazdek
Bardzo ładnie podszperowane. Rozumiem, że przełamaliście nieśmiałość i kolegę Kryształa będziecie już tłukli regularnie.pas_ti pisze:Mimo że 6 Rally Masters 2015 przeszło już do historii to jednak dopiero wczoraj znalazłem chwile na ogarnięcie jakiegoś filmu. Na pierwszy ogień poszła "Kopalnia" .
Miłego oglądania.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
tragedia umysłowa jednych i drugichArti pisze:Auta bez klatek puszczone w lesie... po zdjęciach można powiedzieć, że cudem jest jedynie złamana noga![]()

ja uważam, że dużo bardziej "popisał" się organizator. zawodnicy po części pewnie podjarali się, że będzie OS, i przyćmiło to zdrowy rozsądek... ale organizator nie ma prawa do czegoś takiego dopuścić.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
- Ziarno
- 1 gwiazdka
- Auto: Subaru Impreza JDM babcia
Re:
siewcu pisze:ja uważam, że dużo bardziej "popisał" się organizator. zawodnicy po części pewnie podjarali się, że będzie OS, i przyćmiło to zdrowy rozsądek... ale organizator nie ma prawa do czegoś takiego dopuścić.
Konto usunięte pisze:tragedia umysłowa jednych i drugich
pas_ti pisze:Z drugiej strony organizator powinien przed zawodami zadać sobie pytanie czy oby na pewno chce puszczać amatorów w autach bez klatek , na odcinek który wykorzystują zawodowcy jako testowy przed rundami RSMP. Jak dla mnie ktoś tu chyba zapomniał włączyć myślenia w momencie podejmowania decyzji
Standard teraz najlepiej pisać na organizatora (i zawodnika bo grubo poszedł), że puścił fajny odcinek, zdecydujcie się w końcu co chcecie jeździć,
Placyki z pachołkami źle (np Lotnisko Legnica), na odcinkach jak nastawiają szykan też źle, a jak w końcu coś się stało to za szybko i za mało szykan,
Zdecydujcie się

Ja bym bardziej popatrzył na konstrukcję czym jeździmy, samochody z lat 90 (oczywiście nie wszyscy) gdyby to była Honda z 2005-2010r drzewo na pewno by nie było w środku, i trzeba jeszcze wziąć pod uwagę jak nie które auta są skorodowane i składają się w takich sytuacjach jak z papieru,
a wracając do klatek jak patrzę na nie które to nie chciał bym walnąć dzwona bo obawiam się, że mogą narobić więcej bałaganu niż bez (spawy, konstrukcja Porażka

Jechałem tą imprezę i nie widzę czegoś strasznego w odcinku Bogaczów, rozmawiałem z kierowcą Krzyśkiem kolega z podwórka,
wypad z drogi i tyle a że trafił na drzewo pech, każdego z nas może to spotkać taki mamy sport, ja się bardziej obawiam kibiców stojących w miejscach nazwijmy DO DUPY bez wyobraźni bo często to się zdarza od KJS po MŚ.
- Arti
- 6 gwiazdek
Chyba głos nierozsądku.TERZO pisze:Ziarno - głos rozsądku

Nic nie trzeba się decydować - sprawa jest oczywista - jest odcinek w drzewach - obowiązkowe klatki ZGODNE z zał. J (a nie gówno spawane ze złomu do złomu). Nie ma klatek - zawody lecą po placu i pachołkach. Proste jak drut. I gdzieś mam gościa z hondy co wyjebał (ewidentnie stary zardzewiały trup użyty do jazdy na limicie), podobnie organizatora zawodów (jego odpowiedzialność) - chodzi o to, że całe te amatorskie rajdy szlag trafi w końcu jak dzwon nie skończy się tak szczęśliwie jak ten z hondy. Jakiś wąsaty komendant wojewódzki czy inny ex SB-ek się zagotuje i odjebią nam Kamionki, odjebią nam Walim o Bielawie nawet nie wspominając.
Nie ma tu pierdolenia o dylemacie "placyki czy odcinki pełną bombą".

Ostatnio zmieniony 21 lip 2015, o 09:46 przez Arti, łącznie zmieniany 1 raz.

- pas_ti
- 2 gwiazdki
ziarno nie chodzi o to że marudzimy jak stare baby, że jak lotnisko to źle bo pachołkolandia a jak drogowy to za niebezpiecznie etc. i żeby się zdecydować..., tylko o to ,że zestawienie razem odcinka Bogaczów z autami bez klatek bezpieczeństwa moim zdaniem nie jest dobre tym bardziej biorąc pod uwagę fakty o których sam wspominałeś tj. stare auta, często drutowane z czego popadnie etc. organizator chyba wie czym często ludzie się ścigają i jakie mamy realia - wszystko to razem jest jak dla mnie już za dużym kuszeniem losu. Nie trzeba mieć nie wiadomo jakiej wiedzy i doświadczenia w tym sporcie żeby dojść do podobnych wniosków i ocenić stopień ryzyka.
Nie mam nic do samego odcinka i jego trudności itd. być może sam chętnie bym na nim pojechał - ale jednak w aucie z klatką bezpieczeństwa - a nie pseudo klatką zlepioną z byle gówna w byle jaki sposób.
Nie mam nic do samego odcinka i jego trudności itd. być może sam chętnie bym na nim pojechał - ale jednak w aucie z klatką bezpieczeństwa - a nie pseudo klatką zlepioną z byle gówna w byle jaki sposób.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2015, o 09:45 przez pas_ti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arti
- 6 gwiazdek
Nie marudź pas_ti. Rozsądek na bok. Jest fajny odcinek, trzeba zapierdalać.pas_ti pisze:ziarno nie chodzi o to że marudzimy jak stare baby, że jak lotnisko to źle bo pachołkolandia a jak drogowy to za niebezpiecznie etc. i żeby się zdecydować..., tylko o to ,że zestawienie razem odcinka Bogaczów z autami bez klatek bezpieczeństwa moim zdaniem nie jest dobre tym bardziej biorąc pod uwagę fakty o których sam wspominałeś tj. stare auta, często drutowane z czego popadnie etc. organizator chyba wie czym często ludzie się ścigają i jakie mamy realia - wszystko to razem jest jak dla mnie już za dużym kuszeniem losu. Nie trzeba mieć nie wiadomo jakiej wiedzy i doświadczenia w tym sporcie żeby dojść do podobnych wniosków i ocenić stopień ryzyka.
Nie mam nic do samego odcinka i jego trudności itd. być może sam chętnie bym na nim pojechał - ale jednak w aucie z klatką.

Ostatnio zmieniony 21 lip 2015, o 10:15 przez Arti, łącznie zmieniany 1 raz.

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
Trampalina
!

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

Arti, mądrze powiedziane... są drzewa, musi być klatka.Arti pisze:Chyba głos nierozsądku.TERZO pisze:Ziarno - głos rozsądku![]()
Nic nie trzeba się decydować - sprawa jest oczywista - jest odcinek w drzewach - obowiązkowe klatki ZGODNE z zał. J (a nie gówno spawane ze złomu do złomu). Nie ma klatek - zawody lecą po placu i pachołkach. Proste jak drut. I gdzieś mam gościa z hondy co wyjebał (ewidentnie stary zardzewiały trup użyty do jazdy na limicie), podobnie organizatora zawodów (jego odpowiedzialność) - chodzi o to, że całe te amatorskie rajdy szlag trafi w końcu jak dzwon nie skończy się tak szczęśliwie jak ten z hondy. Jakiś wąsaty komendant wojewódzki czy inny ex SB-ek się zagotuje i odjebią nam Kamionki, odjebią nam Walim o Bielawie nawet nie wspominając.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
ruszyła nasza stronka i zapisy jak coś http://www.bgmsport.pl/
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Ziarno
- 1 gwiazdka
Popadacie w paranojesiewcu pisze:Arti, mądrze powiedziane... są drzewa, musi być klatka.Arti pisze:Chyba głos nierozsądku.TERZO pisze:Ziarno - głos rozsądku![]()
na placykach też są drzewa, lampy i inne gówna o których można się rozwalić a nierzadko prędkości są wyższe niż na odcinkach między drzewami

- Ziarno
- 1 gwiazdka
Arti przy jakiej prędkości położyłeś psa na dach?siewcu pisze:Arti, mądrze powiedziane... są drzewa, musi być klatka.Arti pisze:Chyba głos nierozsądku.TERZO pisze:Ziarno - głos rozsądku![]()
Papa Smerf się rozbrykał widzę 

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- wojtas.
- 5 gwiazdek
- Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
Hmm.
Ja powiem tyle- jak chce się zapierdalać po odcinkach drogowych to klatka musi być!
Nasza technicznie dupy nie urywała ,ale dzięki niej Mikołaj jest cały.
Ja powiem tyle- jak chce się zapierdalać po odcinkach drogowych to klatka musi być!

Nasza technicznie dupy nie urywała ,ale dzięki niej Mikołaj jest cały.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Z klatką czy bez przy 5km/h poboli.Ziarno pisze: Arti przy jakiej prędkości położyłeś psa na dach?
Przy stu, z klatką także poboli. Pewno bardziej.
Bez klatki przestanie. Skutecznie.
(cyfry z tyłka, żeby się ktoś nie czepiał

dokładnie tak będzie.Arti pisze: chodzi o to, że całe te amatorskie rajdy szlag trafi w końcu jak dzwon nie skończy się tak szczęśliwie jak ten z hondy
- wojtas.
- 5 gwiazdek
- Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
Myślę że tu problem jest trochę inny,ale ja jestem na punkcie Kamionek i pana D. przeczulony.Arti pisze:Jakiś wąsaty komendant wojewódzki czy inny ex SB-ek się zagotuje i odjebią nam Kamionki

a już się ucieszyłem, że Arti, wrzucił swojego onborda z "kopalni"Arti pisze: A w przerwie w pitoleniu:

- Ziarno
- 1 gwiazdka
Ja właśnie bardziej się obawiam takiej imprezy jak Kamionki (nie byłem nie widziałem ale z waszych opowieści zabezpieczenie rewelacji nie robi)wojtas. pisze:Myślę że tu problem jest trochę inny,ale ja jestem na punkcie Kamionek i pana D. przeczulony.Arti pisze:Jakiś wąsaty komendant wojewódzki czy inny ex SB-ek się zagotuje i odjebią nam Kamionki
z bardzo słabym zabezpieczeniem, zero zasad i procedur, z prędkościami pod 200 km/h miedzy drzewami i jak zauważyliście co impreza jest dzwon mniejszy lub większy.
Ja temat kończę i zapraszam na szutry w okolice Olsztyna
Pozdrawiam

- Arti
- 6 gwiazdek
Warmińskie szutry w procedurze?Ziarno pisze: zapraszam na szutry w okolice Olsztyna

https://www.flickr.com/photos/tomasz_se ... 144765301/