AL-e jazda (17/18.01. - szkoleniowe fiki-miki damsko-męskie)
Re: AL-e jazda (17/18.01. - szkoleniowe fiki-miki damsko-męskie)
gregski, gwiazdą zostałeś bezapelacyjnie Ty ... 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
ale ta szkoła potrafi obrzydzić człowiekowi przedmiotKruszyn pisze:Doxa, nie jedynkę miał z polskiego i tyle ...a rodzina płaciła za zaświadczenia o dysgrafii i dysleksji

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
no nie powiem,
filmik całkiem całkiem,
intro zgodne z oczekiwaniami
spisaliście sie kolego devlin
poprosze o płytę z resztą materiału
filmik całkiem całkiem,
intro zgodne z oczekiwaniami

spisaliście sie kolego devlin

poprosze o płytę z resztą materiału

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
esilon, bardzo ładne to było. "Swoim tak nie kręcił, moja wiskoza!!"

No panowie i panie, filmik 1. klasa, szkolenie też wyglądało super. Obiecuję nie przegapić następnego tematu... i może szkolenia przy okazji. 

Ok, ponieważ czas już minął, jest popołudnie w sobotę, piątek wieczór minął - to może parę słów ode mnie, bo jestem trochę zaskoczony rozwojem sytuacji.
Film jest taki, jaki jest - bazowałem na materiale skręconym przez Esilona i wypalonym mi przez RRosiaka jako jeden klip, który musiałem przekodować do DV i dopiero potem ciąć na sceny, każdą obrobić, ustawić kolejność tychże i wywalić 90% z nich, aby zmieścić się z limicie 9:59 sekund, jakie narzuca YouTube. Zajęło mi to praktycznie cały dzień.
Niestety, jak większość z was wie, 2 godziny trudno upchać w dziesięciu minutach - coś trzeba wyrzucić. Więc co się robi - zostawia najciekawsze fragmenty, najlepsze z poszczególnych prób, coś spoza, jakieś detale, jakieś zdanie lub dwa. Rozumiem, że każdy chce zobaczyć swój przejazd - to jest oczywiste - ale ja nie mogę wrzucić przejazdów każdej osoby, bo byłoby to zwyczajnie nudne, a nie o to chodzi.
Kruszyn - jak wyżej - rozumiem Twoje wzburzenie. Rozumiem, że był piątek wieczór i być może nie do końca miałeś kontrolę nad swoimi poczynaniami - ale to Cię nie tłumaczy. Wybacz - lubię Cię i uważam za zabawnego człowieka - stąd Twoja wypowiedź w filmie - ale Twoje wczorajsze zagrania uważam za żenujące i bardzo niskiego lotu - i nie interesuje mnie, czy pisząc to, byłeś trzeźwy, czy też nie - jak dla mnie, odpowiadasz za swoje słowa tak samo. Wysyłanie pogróżek jest może i zabawne raz, ale nie trzy lub cztery. Tyle ode mnie w tym temacie - causa finita.
Odpowiadając na pytanie Doxy - język angielski nie jest moim językiem ojczystym, ale drugim równoległym w stosunku do języka polskiego. Momentami częściej posługuję się angielskim, natomiast dlaczego tytuł i opis filmu jest po angielsku - może ta mapka odpowie:
Jak widać, Polska jest pomijalna wśród odwiedzających moje filmy. Co więcej - jedną z przyczyn, dlaczego tak nie znoszę francuzów jest to, że w medium międzynarodowym, jakim jest internet, na siłę używają języka francuskiego. Akurat język ten nie jest mi całkiem obcy - ale uważam to za nieeleganckie zachowanie. Można o tym myśleć, co się chce - ale to język angielski jest łaciną współczesnych czasów i można tupać, że Polacy nie gęsi - jest, jak jest.
Film jest taki, jaki jest - bazowałem na materiale skręconym przez Esilona i wypalonym mi przez RRosiaka jako jeden klip, który musiałem przekodować do DV i dopiero potem ciąć na sceny, każdą obrobić, ustawić kolejność tychże i wywalić 90% z nich, aby zmieścić się z limicie 9:59 sekund, jakie narzuca YouTube. Zajęło mi to praktycznie cały dzień.
Niestety, jak większość z was wie, 2 godziny trudno upchać w dziesięciu minutach - coś trzeba wyrzucić. Więc co się robi - zostawia najciekawsze fragmenty, najlepsze z poszczególnych prób, coś spoza, jakieś detale, jakieś zdanie lub dwa. Rozumiem, że każdy chce zobaczyć swój przejazd - to jest oczywiste - ale ja nie mogę wrzucić przejazdów każdej osoby, bo byłoby to zwyczajnie nudne, a nie o to chodzi.
Kruszyn - jak wyżej - rozumiem Twoje wzburzenie. Rozumiem, że był piątek wieczór i być może nie do końca miałeś kontrolę nad swoimi poczynaniami - ale to Cię nie tłumaczy. Wybacz - lubię Cię i uważam za zabawnego człowieka - stąd Twoja wypowiedź w filmie - ale Twoje wczorajsze zagrania uważam za żenujące i bardzo niskiego lotu - i nie interesuje mnie, czy pisząc to, byłeś trzeźwy, czy też nie - jak dla mnie, odpowiadasz za swoje słowa tak samo. Wysyłanie pogróżek jest może i zabawne raz, ale nie trzy lub cztery. Tyle ode mnie w tym temacie - causa finita.
Odpowiadając na pytanie Doxy - język angielski nie jest moim językiem ojczystym, ale drugim równoległym w stosunku do języka polskiego. Momentami częściej posługuję się angielskim, natomiast dlaczego tytuł i opis filmu jest po angielsku - może ta mapka odpowie:
Jak widać, Polska jest pomijalna wśród odwiedzających moje filmy. Co więcej - jedną z przyczyn, dlaczego tak nie znoszę francuzów jest to, że w medium międzynarodowym, jakim jest internet, na siłę używają języka francuskiego. Akurat język ten nie jest mi całkiem obcy - ale uważam to za nieeleganckie zachowanie. Można o tym myśleć, co się chce - ale to język angielski jest łaciną współczesnych czasów i można tupać, że Polacy nie gęsi - jest, jak jest.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
devlin pisze: jestem trochę zaskoczony rozwojem sytuacji.
ja tez jestem zaskoczony że taki fajny film zmontowałes z takiego długiego i nudnego tasiemca,
zabrakło chyba jednego słowa i stąd Twój powyższy post w poważnym tonie (ja tak odebrałem)
dziękuje devlin za świetną robotę

p.s. niestety jak sie pokazało, że sie umie dobrze montowac filmy to juz cięzko będzie sie wymigac w przyszłości

Ernest,
Dzięki za dobre słowo - ale ja zupełnie nie oczekuję podziękowań. Chodzi mi tylko o to, żeby zrobić coś, co choć trochę odda atmosferę naszych spotkań, pokazać jak ciekawymi i wesołymi jesteśmy ludźmi - i że wcale nie chodzi o samochody w tym naszym dziwnym forum. Jeżeli się podoba - to super, bardzo się cieszę, jeżeli się nie podoba - to też dobrze, krytyka mile widziana, najchętniej konstruktywna, bo to zmusza mnie do nauki i dalszego podwyższania umiejętności kręcenia i montowania - które na razie na podstawowym są poziomie (zupełnie szczerze - w video dopiero raczkuję, coś tam kiedyś robiłem, ale to sto lat temu było i nieprawda, a wszystkie moje produkcje na YouTube są jakimiś tam eksperymentami na nowym polu). Natomiast zniesmaczyły mnie personalne pogróżki pod moim adresem za nieumieszczenie jakiegoś tam fragmentu - stąd mój, zupełnie poważny, post.
Tasiemiec, o którym opowiadasz, wcale nudny nie był, bo sporo ciekawych fragmentów udało się wybrać, jak widać - intencje Twoje udało mi się odczytać, ewidentnym dla mnie było, że ten fragment, o którym piszesz, przypadkowo nie powstał. Sporo scen zostało zrobionych z pomysłem, co widać wyraźnie, - mi materiał się podobał i co się dało, wykorzystałem - moim zdaniem - najlepsze, a czas ograniczony, więc trzeba dokonywać trudnych wyborów. Nie zawsze jest tak, że less is more, na etapie produkcyjnym. Lepiej mieć trochę za dużo do wyboru, niż trochę za mało - bo może się okazać, że nawet trzyminutówki nie ma z czego zrobić. Nakręciłeś naprawdę dobry materiał.
Co do przyszłości - wcale się nie wykręcam, wręcz polecam się. Jeżeli filmy się podobają, to chętnie pomontuję filmy z kolejnych iwentów. Powstał nawet mały team kreatywny, który się tym zajmie, więc następne filmy będą ciut inne, zakładam, że dużo lepsze. Czas pokaże :)
Dzięki za dobre słowo - ale ja zupełnie nie oczekuję podziękowań. Chodzi mi tylko o to, żeby zrobić coś, co choć trochę odda atmosferę naszych spotkań, pokazać jak ciekawymi i wesołymi jesteśmy ludźmi - i że wcale nie chodzi o samochody w tym naszym dziwnym forum. Jeżeli się podoba - to super, bardzo się cieszę, jeżeli się nie podoba - to też dobrze, krytyka mile widziana, najchętniej konstruktywna, bo to zmusza mnie do nauki i dalszego podwyższania umiejętności kręcenia i montowania - które na razie na podstawowym są poziomie (zupełnie szczerze - w video dopiero raczkuję, coś tam kiedyś robiłem, ale to sto lat temu było i nieprawda, a wszystkie moje produkcje na YouTube są jakimiś tam eksperymentami na nowym polu). Natomiast zniesmaczyły mnie personalne pogróżki pod moim adresem za nieumieszczenie jakiegoś tam fragmentu - stąd mój, zupełnie poważny, post.
Tasiemiec, o którym opowiadasz, wcale nudny nie był, bo sporo ciekawych fragmentów udało się wybrać, jak widać - intencje Twoje udało mi się odczytać, ewidentnym dla mnie było, że ten fragment, o którym piszesz, przypadkowo nie powstał. Sporo scen zostało zrobionych z pomysłem, co widać wyraźnie, - mi materiał się podobał i co się dało, wykorzystałem - moim zdaniem - najlepsze, a czas ograniczony, więc trzeba dokonywać trudnych wyborów. Nie zawsze jest tak, że less is more, na etapie produkcyjnym. Lepiej mieć trochę za dużo do wyboru, niż trochę za mało - bo może się okazać, że nawet trzyminutówki nie ma z czego zrobić. Nakręciłeś naprawdę dobry materiał.
Co do przyszłości - wcale się nie wykręcam, wręcz polecam się. Jeżeli filmy się podobają, to chętnie pomontuję filmy z kolejnych iwentów. Powstał nawet mały team kreatywny, który się tym zajmie, więc następne filmy będą ciut inne, zakładam, że dużo lepsze. Czas pokaże :)
Mam wrażenie, że dotknęło Cię coś, co było zupełnie niewinnym żartem. Takim tam sobie zwykłym docinaniem, bez żadnych pogróżek ani innych ostrych słów. Nawet mi do głowy nie przyszło, że Kruszyn mógł to pisać poważnie i strasznie się zdziwiłam Twoją reakcją. Chyba po prostu się nie zgraliście w nastrojachdevlin pisze:Natomiast zniesmaczyły mnie personalne pogróżki pod moim adresem za nieumieszczenie jakiegoś tam fragmentu - stąd mój, zupełnie poważny, post.

Film jest bomba, naprawdę, szacun że Ci się chciało i tak fajnie to pozbierałeś. Miód malyna

esilon, devlin,
bardzo fajny materiał i ciekawie zmontowany.
Dzięki za pamiątkę z tej super imprezy.
i za umieszczenie w czołówce równiez logo mojego traktora, o którym AL podczas prób wypowiadał się pieszczotliwie "trzy tony złomu"...

bardzo fajny materiał i ciekawie zmontowany.
Dzięki za pamiątkę z tej super imprezy.

i za umieszczenie w czołówce równiez logo mojego traktora, o którym AL podczas prób wypowiadał się pieszczotliwie "trzy tony złomu"...

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
barbie pisze: Mam wrażenie, że dotknęło Cię coś, co było zupełnie niewinnym żartem. Takim tam sobie zwykłym docinaniem, bez żadnych pogróżek ani innych ostrych słów. Nawet mi do głowy nie przyszło, że Kruszyn mógł to pisać poważnie i strasznie się zdziwiłam Twoją reakcją. Chyba po prostu się nie zgraliście w nastrojach![]()
Dokładnie tak. Devlin film jest naprawdę fajny i zabawny. A to, że mnie nie ma to nawet chyba lepsze dla wartości artystycznej. Chętnie w ramach podziękowania opatrzę te rany zadane przez samolubnego Kruszyna

devlin, nie wiedziałem ,że taki "delikates" jesteś i z góry przepraszam za żarty które Cie uraziły. Szacunek za to zmontowałeś bo moja wiedza kończy się na włożeniu płyty do laptopa
. Postaram się więcej nic złego nie napisać aby nie urazić szanownego kolegi. Faktycznie dwie pogróżki byłyby na miejscu więcej nie .W takim wypadku nic nie może tłumaczyć mojego chamsko-samolubnego tonu wypowiedzi.Myślę ,że poziom alkoholu nie powinien być argumentem łagodzącym więc cała wina w moim braku kultury.
Konto usunięte, dziękuje bardzo że aż tak byś się poświęcił
Jeszcze raz przepraszam osoby urażone moimi wypowiedziami
Niestety nie obiecuję poprawy.... (ZARTUJĘ OCZYWIŚCIE
)

Konto usunięte, dziękuje bardzo że aż tak byś się poświęcił

Jeszcze raz przepraszam osoby urażone moimi wypowiedziami

Niestety nie obiecuję poprawy.... (ZARTUJĘ OCZYWIŚCIE

Konto usunięte pisze: A to, że mnie nie ma to nawet chyba lepsze dla wartości artystycznej.
otóż nie obejżałeś dokładnie a się wypowiadasz

devlin pisze: Co do przyszłości - wcale się nie wykręcam, wręcz polecam się.
i się nie zawiedziesz , zapewniam

Kruszyn, apolodżys aksepted - dzięki za to. W najbliższym odcinku wypijemy jakiś tymbark pod to i będzie dobrze - git? :)
Fido - jesteś w filmie, więc wiesz
Fido - jesteś w filmie, więc wiesz

devlin, jasna sprawa
tylko od tymbarku robia mi sie zajady 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
devlin jak zwykle nie zawiódł
i odpowiednio wcześniej podanie ilości egzemplarzy. Całość oryginalnego materiału waży prawie 9GB

To ja poproszę o reaktywację wątku z obiadami czwartkowymi wraz z jego konsewkwencjamiliwit pisze: A ja poproszę rrosiak'a o płytkę z oryginałem
Proszę

i odpowiednio wcześniej podanie ilości egzemplarzy. Całość oryginalnego materiału waży prawie 9GB

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak pisze: Całość oryginalnego materiału waży prawie 9GB
ja tez poprosze o jeden egzemplarz, ale najlepiej w jakiejs wersji co zwykły komp sobie poradzi z odtworzeniem,
także chyba do devlina musze sie usmiechnąć

rrosiak, fajna masz kamerkę

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 242 razy
- Polubione posty: 522 razy
rrosiak, tak jak prosiłem już wcześniej. Sztuk raz dla mnie. Podziękował z góry. 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
rrosiak, w czwartek wyślę vibowita na obiad.
Poproszę filmik!

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
Chloru, a gdzież się podziewał tyle czasu 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
esilon pisze: najlepiej w jakiejs wersji co zwykły komp sobie poradzi z odtworzeniem
zwykły sobie poradzi, tylko te z ogryzkiem mają problem

Dla Ciebie już jestChloru pisze: Sztuk raz dla mnie

Całość, czy tylko pierwszy dzieńliwit pisze: Poproszę filmik!

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

rrosiak, jak będziesz w czwartek to i dla mnie jak można prosić sztuk jedną 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 242 razy
- Polubione posty: 522 razy
Kruszyn pisze: Chloru, a gdzież się podziewał tyle czasu![]()
Grasowałem na południu Polski w poszukiwaniu dziewic na Chlejady

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
rrosiak pisze:
liwit napisał(a):Poproszę filmik!
Całość, czy tylko pierwszy dzień![]()
Całość poproszę.
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/