Subaru Club Philippines zaprasza na "Fun Run"

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
tomek_k
1 gwiazdka
Auto: WRX '02
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Subaru Club Philippines zaprasza na "Fun Run"

Post 24 paź 2011, o 08:47

Witajcie!

Nie bywałem ostatnio na forum, to prawda. Miałem jednak trochę na głowie.
Ostatecznie znalazłem się w samym środku zatłoczonej stolicy Filipin!
Teraz tylko na 4 tygodnie i w listopadzie wracam skosztować śniegu... mam nadzieję, że będzie!
Od stycznia zapowiada się jednak dwuletni kontrakt.

Co ciekawe, pomimo dużego bezrobocia i ogólnie panującej biedy, są tu liczne kluby maniaków motoryzacji.
Wśród nich oczywiście "Subaru Club Philippines"!!!

Co nawet ciekawsze, będąc tu niespełna tydzień, zostałem zaproszony przez klubowiczów na niedzielny "Fun Run", który pozwolił mi po raz pierwszy poznać świat otaczający brudną, zatłoczoną i zanieczyszczoną stolicę.

Niestety frekwencja nie pobiła rekordu, a wyjazd okazał się raczej "forkową" wyprawą krajoznawczą (bez urazy oczywiście dla Forkowiczów - sam przejechałem całą trasę na prawym w forku i było wygodnie, cicho i w miarę szybko :)). Na liście znalazło się chyba 5 forków, stare legacy (ładne!!!) i hawkeye w mało cywilowanym (choć używany jako "daily commuter"), około 500-konnym wydaniu.

Ogólnie: ładnie tu mają, ludzie super-gościnni i przyjaźnie nastawieni (przyjęli, jak swojego!), eventów "wyścigowych" ponoć dużo, zaproszenie do udziału w przyszłych spotkaniach chętnie przyjąłem!

Tu kilka fotek z wyjazdu:
https://picasaweb.google.com/1179180039 ... hilippines

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam na następny "Fun Run" :)
Tomek

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: komis

Re: Subaru Club Philippines zaprasza na "Fun Run"

Post 24 paź 2011, o 15:22

Super krajobrazy. Po jakiemu sie tam z nimi dogadujesz i co w ogole tam robisz?

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 24 paź 2011, o 17:01

tomek_k, ja pierdziu Tomek ale ,żeś wylądował :o Piękna sprawa , zdawaj relację jak tam |Ci i trza się spotkać jak będziesz w Polsce :thumb:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 24 paź 2011, o 17:58

Mam pytanie. Rzeczywiście wszyscy tam chodzą upaleni czy to mit?

tomek_k
1 gwiazdka
Auto: WRX '02

Post 25 paź 2011, o 03:09

WitAce pisze:Super krajobrazy. Po jakiemu sie tam z nimi dogadujesz i co w ogole tam robisz?
Z dogadywaniem się nie ma problemu, bo są 2 oficjalne języki: tzw. philipino (bazujący na rdzennym Tagalog'u) i angielski :)
A co robię? pracuję :)
Mój pracodawca (korporacja) postanowił przerzucić część pracy właśnie tu i potrzeba było kogoś do pomocy :)
Piter 35 pisze:tomek_k, ja pierdziu Tomek ale ,żeś wylądował :o Piękna sprawa , zdawaj relację jak tam |Ci i trza się spotkać jak będziesz w Polsce :thumb:
Hehe, mi tu całkiem fajnie już po tygodniu! A spotkać się trzeba obowiązkowo i mam nadzieję, że na ŚNIEGU!!!!! ...niestety z furą od stycznia będę musiał się pożegnać na 2 lata :( Zostaje około 1,5 m-ca upalania w PL (będę we wro 12go i z początkiem stycznia wyjazd).
Bergen pisze:Mam pytanie. Rzeczywiście wszyscy tam chodzą upaleni czy to mit?
Słyszałem, że Azja ogólnie ma dziwne nawyki i potrafią niewinną, ujaraną osobę z 1g zioła w kieszeni zamknąć na 20 lat do więzienia :) ...trochę strach.

Pozdrawiam,
Tomek

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 1 lis 2011, o 17:43

tomek_k, no widzę, że się odnalazłeś na miejscu. ;-) Ciekawe czy tam stanowisz taką egzotykę jak Ci Filipińczycy co przyjechali do nas. Masakra u nas jest, więcej przyjezdnych niż lokalesów na Bema ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ