Zamienił stryjek siekierkę na kijek
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Zamienił stryjek siekierkę na kijek
Paliwo do dwóch forków mnie mocno ekonomicznie przydusza, więc sobie wymyśliłem, że zamienię forka s-turbo na coś ekonomicznego.
Wymagania
- nieduże
- niedrogie
- benzynowe
- 4-5 drzwi
- warte nie więcej niż forek, nie chcę dopłacać za dużó
rozważam:
- honda jazz
- mitsubishi colt
- suzuki ignis (choć odstrasza mnie spore spalanie - nawet 9 litrów)
- nissan micra
Jakieś inne propozycje?
Wymagania
- nieduże
- niedrogie
- benzynowe
- 4-5 drzwi
- warte nie więcej niż forek, nie chcę dopłacać za dużó
rozważam:
- honda jazz
- mitsubishi colt
- suzuki ignis (choć odstrasza mnie spore spalanie - nawet 9 litrów)
- nissan micra
Jakieś inne propozycje?
Ostatnio zmieniony 9 cze 2009, o 10:40 przez Konto usunięte, łącznie zmieniany 1 raz.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Re: Zamienił stryjek siekierkę na kijek
A nie lepiej wstawić gaz? Z tego, co pamiętam Twój forek jest w bardzo dobrym stanie. Więc wiesz, co masz. Kupując coś używanego, nigdy nie wiesz jakie wydatki Cię czekają żeby doprowadzić auto do stanu 'igła'.Konto usunięte pisze: Jakieś inne propozycje?
No chyba, że planujesz kupić nówkę z salonu.
Konto usunięte pisze: Jakieś inne propozycje?
diesle mało paliwa zużywaja (może poprzednia ravka 4 diesel ?)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Jestem sceptycznie nastawiony do gazu jako takiego. Poza tym żeby gaz się zamortyzował to potrzeba ze 2 lata. Koszt początkowy jest dość spory - to kolejny argument przeciw. No i jakoś nie mam przekonania do wstawiania gazu do auta, które nie jest najnowsze. Forek ma się bardzo dobrze, wszystko w nim gra i bucy, jest seryjny i trochę mi szkoda psuć go jakimiś instalacjami. To trochę tak jak z przesadzaniem starych drzew 
Piter 35, esilon, ja wiem, że podbijacie wątek, ale warunki są takie:
- benzyna
- 4-5 drzwi
- ekonomiczne ! (oczekiwane spalanie 7-8 litrów)

Piter 35, esilon, ja wiem, że podbijacie wątek, ale warunki są takie:
- benzyna
- 4-5 drzwi

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Konto usunięte, do tej listy dorzuciłbym nowego Swifta. No i jest wersja 4x4 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
A corolla '03:?:
Co do drzwi
no dobra to przerobie 
Co do drzwi

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
nie mogłeś wcześniej się zdecydować? bym Ci mojego "prawie imprezę" oddał...Konto usunięte pisze: - benzyna
- 4-5 drzwi

a bardziej serio: suzuki SX4. podobno ogólnie świetnie jeździ. doskonałe do miasta. no i też ma 4x4 (dołączane, z możliwością blokady przy mniejszych prędkościach)
Konto usunięte, poza tym jarmaj by Ci tego nie wybaczyłKonto usunięte pisze: Jestem sceptycznie nastawiony do gazu jako takiego.

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

damaz pisze: a bardziej serio: suzuki SX4. podobno ogólnie świetnie jeździ. doskonałe do miasta. no i też ma 4x4
SX4jeździ fajnie (jest tu spec od tego auta) ale wersja 4x4 juz nie spełnia kryterium 7-8l/100
Ja bym dorzucił jeszcze Grande Punto. Znajomi mieli dwie sztuki, używane dość intensywnie i nic się z nimi złego nie działo.
WRC fan pisze: Grande Punto
jeździłem parę dni takim z silniczkiem 1,4, na trasie superoszczędny, w mieście poniżej 9 l/100 ale powyżej 8

na klamki trzeba uwazac coby nie urwać a schowkowi natomiast solidnie przywalic żeby się zamknał, poza tym spoko wozidełko

I TY Brutusie przeciwko mnie ?mały 5150 pisze: Ten Swift, o którym mówi Chloru to pewnie w wersji Brodzik EdyszynAle to jest dobry pomysł

Przecież to będzie świetny pretekst, by zamienić się z żoną na mniej damski samochód

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
gregski pisze: Konto usunięte, jakie przebiegi roczne?
Jakieś 30 tys.
Dido pisze: Przecież to będzie świetny pretekst, by zamienić się z żoną na mniej damski samochód
Swifta brodzik edyszon nie dostaniemy w tej cenie kochanie

No no Fido to mialo być sprytne posunięcie ale nie wyszło 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Konto usunięte pisze: Jakieś 30 tys.
to zagazuj wolnego ssaka i nim smigaj..
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
W sumie to ciekawa propozycja gdyby nie to, ze wolny ssak jest na gwarancji do 09.2010gregski pisze:Konto usunięte pisze: Jakieś 30 tys.
to zagazuj wolnego ssaka i nim smigaj..

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Na wszelki wypadek będę uważnie śledził ten wątekmały 5150 pisze:Konto usunięte, poza tym jarmaj by Ci tego nie wybaczyłKonto usunięte pisze: Jestem sceptycznie nastawiony do gazu jako takiego.

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Colt jest godny polecenia. Tyle, że pali mi w mieście (tylko centrum) koło dychy na sto, czasem jedenaścieKonto usunięte pisze: - mitsubishi colt

Dlaczego, wzorem Vibowita, nie kupisz np. Golfa "w dieslu"? Koniecznie bez klimatyzacji. To chyba najlepsze rozwiązanie.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Konto usunięte, a moze jakis zagazowany tani dupowozik do codziennego krecenia wokol smietnika?
Ja od paru dni na probe latam do pracy Nubira Barbie. Mam 2km do przejechania 4 razy dzienie, wiec po co placic kilka zlotych jak mozna kilka groszy. Dojazd tez jest szybszy, bo nie musze nerwowo spogladac na obrotomierz na zimnym silniku.
Wieczorami i tak sobie odbijam robiac bezsensowne wycieczki Subarakiem
Ciekawe ile tak wytrzymam
Ja od paru dni na probe latam do pracy Nubira Barbie. Mam 2km do przejechania 4 razy dzienie, wiec po co placic kilka zlotych jak mozna kilka groszy. Dojazd tez jest szybszy, bo nie musze nerwowo spogladac na obrotomierz na zimnym silniku.
Wieczorami i tak sobie odbijam robiac bezsensowne wycieczki Subarakiem

Ciekawe ile tak wytrzymam

Jezu jakie wy liczby podajecie.... W Wawie to nic tyle nie pali.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Ło jezuSo What! pisze:Colt jest godny polecenia. Tyle, że pali mi w mieście (tylko centrum) koło dychy na sto, czasem jedenaścieKonto usunięte pisze: - mitsubishi coltPodejrzewam jednak, że można zejść poniżej dziewięciu. Przynajmniej takie spalanie wychodzi mojej lepszej połowie
Dlaczego, wzorem Vibowita, nie kupisz np. Golfa "w dieslu"? Koniecznie bez klimatyzacji. To chyba najlepsze rozwiązanie.

Diesla też nie chcę, bo muszę mieć faktury za benzynę. Moim autem firmowym jest benzyniak.
remek pisze: Konto usunięte, a moze jakis zagazowany tani dupowozik do codziennego krecenia wokol smietnika?
To jest opcja, ale nie znam się na tym zupełnie. I warto w to wchodzić kiedy bierze się auto ze sprawdzonego źródła. A ja takiego nie posiadam. Boję się, że pierwsze lepsze auto z instalacją gazową to może być skarbonka bez dna.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
W żadnym wymienionych przez Ciebie aut nie liczyłbym na spalanie poniżej 9l/100 km w Warszawskich korkach.Konto usunięte pisze: To ja już nie chcę colta.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Azrael, moje coś potrafi poniżej 9 spokojnie zejść. Parę razy udało się poniżej 8,0 ale do dziś nie wiem jak to zrobiłem.
Konto usunięte, benzynowe Hondy znane są z rozsądnego zapotrzebowania na paliwo. Nie wiem jak nowsze modele ale te do VI generacji podobno są całkiem ekonomiczne.
Konto usunięte, benzynowe Hondy znane są z rozsądnego zapotrzebowania na paliwo. Nie wiem jak nowsze modele ale te do VI generacji podobno są całkiem ekonomiczne.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae