Najpierw sprawdź, czy nie ma wątku, który pasuje do Twojego zapytania - pewnie jest. Użyj wyszukiwarki albo poprzeglądaj forum. Jeżeli nie znajdziesz - to załóż temat, w tytule opisz o co chodzi, a nie "Pomocy!!!" albo coś podobnego. Nie ma sensu pisać byle gdzie, bo na tym forum ludzie pilnują tego, żeby pisać w odpowiednich wątkach i w związku z tym nie zaglądają do tych, które ich nie interesują.Zacma pisze:devlin, Sugerowalem sie jedynie tym ze ten watek jest uzupelniany na bieżąco wiec zapewne ktos go odwiedza a tym samym ktos mi odpowie.
Tak poza tym jezeli bede miec jeszcze jakies pytania to moge je tu zadawac czy mosze zalozyc nowy temat na forum?
pozdrawiam
Nasze pikczery
Re: Nasze pikczery
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
no dobra. znowu to zrobię. dam się podpuścić i odpowiem serio na TAKIE pytania. a co mi tam
- forum składa się z mniejszych "forum", czyli "działów" a działy składają się z tematów (ang. topik) a te składają się z postów, czyli wpisów.
- forum zakłada KTOŚ, czyli założyciel ("ktoś" może być wielobytny, czyli wieloosobowy. niekoniecznie chodzi o trójcę, ale schemat podobny), układ forum, czyli podział na działy zakłada... Towarzystwo Wzajemnej Adoracji, czyli ci, którzy byli najwcześniej (tu akurat nie było ich 12) oraz KTOŚ. i to są elementy zastane foruma, znaczy wpływu na nie nie masz. albo wierzysz/należysz, albo nie (tylko zaznaczam, że ostatnio okazało się, na dwóch dobitnych przykładach, że inkwizycję też już mamy).
- wątki, czyli tematy, możesz natomiast zakładać sam, osobiście i w dodatku dowolne, pamiętając jednak o podziale na działy (wyznania?). chodzi o to, żebyś gościom od łowienia rybek nie zasuwał kazania o rowerach. jak o rowerach to w dziale technicznym, pls.
- w czyimś kazaniu (wątku) wypowiadaj się do woli, byleby na temat (niekoniecznie chodzi o temat kazania. chodzi o temat aktualnej ... wymiany zdań) bo inaczej wygląda to tak jak na przyjęciu, gdzie owszem jest wesoło i się rozmawia o tym i owym, ale nagle wstaje taki jeden co do tej pory spał, wyciera sałatkę z twarzy i ryczy: A MÓJ DZIADUNIO TO W LEGIONACH I PATRIOTA !!!
drobiazg techniczny: wszystkie tematy są sortowane wg. dat. to znaczy, że jeśli założysz wątek to NA PEWNO zostanie on zauważony, bo będzie pierwszy. przynajmniej przez chwilę.
a jeśli chodzi o Twoje pytanie, to zupełnie niedawno były ze dwa pytania podobne. osobne wątki dot. takich dylematów, które zresztą ZOSTAŁY CI POKAZANE (
). cofnij się trochę w czasie (zajrzyj na stronę drugą i trzecią listy tematów) użyj opcji szukam...
hogi, a co za makro masz? znaczy, to funkcja aparatu, czy jakiś ciekawy obiektyw?
edit: o! mam szansę. jakby co dostanę po uszach razem z devlinem

no wienc....Zacma pisze:Tak poza tym jezeli bede miec jeszcze jakies pytania to moge je tu zadawac czy mosze zalozyc nowy temat na forum?
- forum składa się z mniejszych "forum", czyli "działów" a działy składają się z tematów (ang. topik) a te składają się z postów, czyli wpisów.
- forum zakłada KTOŚ, czyli założyciel ("ktoś" może być wielobytny, czyli wieloosobowy. niekoniecznie chodzi o trójcę, ale schemat podobny), układ forum, czyli podział na działy zakłada... Towarzystwo Wzajemnej Adoracji, czyli ci, którzy byli najwcześniej (tu akurat nie było ich 12) oraz KTOŚ. i to są elementy zastane foruma, znaczy wpływu na nie nie masz. albo wierzysz/należysz, albo nie (tylko zaznaczam, że ostatnio okazało się, na dwóch dobitnych przykładach, że inkwizycję też już mamy).
- wątki, czyli tematy, możesz natomiast zakładać sam, osobiście i w dodatku dowolne, pamiętając jednak o podziale na działy (wyznania?). chodzi o to, żebyś gościom od łowienia rybek nie zasuwał kazania o rowerach. jak o rowerach to w dziale technicznym, pls.
- w czyimś kazaniu (wątku) wypowiadaj się do woli, byleby na temat (niekoniecznie chodzi o temat kazania. chodzi o temat aktualnej ... wymiany zdań) bo inaczej wygląda to tak jak na przyjęciu, gdzie owszem jest wesoło i się rozmawia o tym i owym, ale nagle wstaje taki jeden co do tej pory spał, wyciera sałatkę z twarzy i ryczy: A MÓJ DZIADUNIO TO W LEGIONACH I PATRIOTA !!!
drobiazg techniczny: wszystkie tematy są sortowane wg. dat. to znaczy, że jeśli założysz wątek to NA PEWNO zostanie on zauważony, bo będzie pierwszy. przynajmniej przez chwilę.
a jeśli chodzi o Twoje pytanie, to zupełnie niedawno były ze dwa pytania podobne. osobne wątki dot. takich dylematów, które zresztą ZOSTAŁY CI POKAZANE (

hogi, a co za makro masz? znaczy, to funkcja aparatu, czy jakiś ciekawy obiektyw?
edit: o! mam szansę. jakby co dostanę po uszach razem z devlinem

Wiem, odleciała zaraz. Chciałem jak największe zbliżenie zrobić.So What! pisze: hogi, coś Ci kadrowanie nie wyszło. Obcięło skrzydełka i część odwłoku![]()

Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
http://www.greatpe.pl
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Muszisz się bardziej postarać, a nie wrzucać pierwsze lepsze zdjęciehogi pisze: Wiem, odleciała zaraz. Chciałem jak największe zbliżenie zrobić.

Nie zesraj sięArti pisze: bomba!

naLeśnik, robi wrażenie

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

Ja ostatnio polowałem na pieruny ale z marnym skutkiem. Możesz zdradzić jakieś techniczne szczegóły zdjęcia (czas, przesłona) ?naLeśnik pisze: błysku błysku
Arti pisze:Odp...ol sie chamie.mały 5150 pisze: Nie zesraj się
![]()
[edycja na prośbę zainteresowanego]

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

Wynocha mi z tym spamem z tego wątku 

coś w ten deseń 

Stuknęliście zderzakiem koledzy

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

No tak te marne przereklamowane napędy w subaru 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Kruszyn pisze:No tak te marne przereklamowane napędy w subaru
Ale devlin ma przecież obecnie napęd z Nubiry

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak, trafna sugestia
z nubiry są najlepsze w końcu to zajebiste auto
Tył nie wyprzedza przodu

Tył nie wyprzedza przodu

- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
rrosiak pisze: Ale devlin ma przecież obecnie napęd z Nubiry![]()
Dlatego nie narzeka.

O silniku też bym mógł co nieco napisać, jak to nubira bez problemu zrobiła 100k km, a w Subaru padł ledwie po 94, ale się powstrzymam, bo to nie na temat.

Anonymous, o co z tym chodzi?
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Kruszyn pisze: z nubiry są najlepsze w końcu to zajebiste auto
Oczywiscie że zajebiste, sam miałem CDXa.

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

Witek, podrośnij ,bo że nie dorośniesz to już jasne 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Tu akurat z pewnością była przyczyna zewnętrzna.Witek pisze:O silniku też bym mógł co nieco napisać, jak to nubira bez problemu zrobiła 100k km, a w Subaru padł ledwie po 94, ale się powstrzymam, bo to nie na temat.![]()
Musiał przejechać trochę z za niskim olejem (albo dostawał za mocno na zimnym). Panewki same z siebie nie lecą przy takim przebiegu. I to w dodatku przy aucie, które nie jest upalane. Cudów nie ma.
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Widzę, że bardzo lubicie oraz szanujecie Devlina i jego wątek.
Trudno, żeby było.

jarmaj pisze: I to w dodatku przy aucie, które nie jest upalane.
Trudno, żeby było.

to moje pierwsze błyskawice więc sporo im do fajności ale się uczęWRC fan pisze: Ja ostatnio polowałem na pieruny ale z marnym skutkiem. Możesz zdradzić jakieś techniczne szczegóły zdjęcia (czas, przesłona) ?

Fotki robione ze statywu z czasem 20 i 25 sek a przesłony to: f/10 oraz f/11 przy ISO 125 i 160. Obiektyw kitowy Nikkor 18-55mm. Teraz widzę że czasy mogły być krótsze bo szybko lecące chmury "zasłoniły" wcześniej naświetloną błyskawicę