Nierówne przyspieszanie

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Maniek MTS
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: WRX 2.5l Stage 3, Toyota Carina E
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Nierówne przyspieszanie

Post 14 wrz 2009, o 09:15

Grzesiek_67 pisze: Ale ja mam zmapowane auto w poznańskim MAPTEKu. Z tego co wiem to wasza (warszawska) twórczość sprowadza się wyłącznie do zgrania logów i przesłania do Poznania. Tam jest tworzona mapa i jej kolejne korekty. Także wybacz ale funkcja wyłącznie odtwórcza. Poza tym Jacki i Piotrek wzbudzają zaufanie...

To chyba dobrze że jest weryfikowane przez Maptek czyli najbardziej doświadczonego w Polsce Tunera w tej kwestii.
Aha i rozumiem że my nie wzbudzamy zaufania ??

MTS Rally Autoryzowany Dealer Maptek/Ecutek

Maniek MTS
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 14 wrz 2009, o 09:35

Grzesiek_67 pisze:
Ło Jezu...czy kolega Światowiec mógłby się na prive z tymi wiadomościami przerzucić ?

Temat jest o nierównym przyśpieszaniu a nie kto, z kim i dlaczemu ?

No przykro mi że te posty odbiegają od tematu ale to nie moje były pierwsze w tej kestii i skoro nikt wczesniej nie zareagował to pozoliłem sobie też troche podyskutować

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 14 wrz 2009, o 10:58

Maniek MTS, więcej luzu i mniej agresji. Nie wiem czemu, ale odbieram Twoje posty jako lekko agresywne, choć nie mam żadnych, najmniejszych nawet uprzedzeń.

W kwestii zaufania, to najłatwiej je zdobyć poprzez rozmowę z ludźmi, tłumaczenie im pewnych niezrozumiałych dla nich zagadnień i wreszcie pełen profesjonalizm w świadczonych usługach. Rozumiem, że profesjonalizm już jest, pozostało tylko przekonać o reszcie... kogo? no chyba nas, skoro tu się spotykamy i o tym rozmawiamy. Więc zamiast skakać do oczu konkurencji sugeruję większą aktywność forumową. Jest tu poruszanych wiele zagadnień związanych z mapowaniem, jest wielu potencjalnych chętnych. Czasami przed podjęciem decyzji chętnie by wysłuchali o technikaliach i zależnościach takiej operacji. Zachęcam do pisania więcej na temat ;-) Szczególnie, że tu można 8-)

Maniek MTS
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 14 wrz 2009, o 11:27

Konto usunięte pisze:Maniek MTS, więcej luzu i mniej agresji. Nie wiem czemu, ale odbieram Twoje posty jako lekko agresywne, choć nie mam żadnych, najmniejszych nawet uprzedzeń.

W kwestii zaufania, to najłatwiej je zdobyć poprzez rozmowę z ludźmi, tłumaczenie im pewnych niezrozumiałych dla nich zagadnień i wreszcie pełen profesjonalizm w świadczonych usługach. Rozumiem, że profesjonalizm już jest, pozostało tylko przekonać o reszcie... kogo? no chyba nas, skoro tu się spotykamy i o tym rozmawiamy. Więc zamiast skakać do oczu konkurencji sugeruję większą aktywność forumową. Jest tu poruszanych wiele zagadnień związanych z mapowaniem, jest wielu potencjalnych chętnych. Czasami przed podjęciem decyzji chętnie by wysłuchali o technikaliach i zależnościach takiej operacji. Zachęcam do pisania więcej na temat ;-) Szczególnie, że tu można 8-)
Oczywiscie chciałbym żeby tak było ale nie na widze krytyki w stosunku do innych firm oraz egoizmu totalitarnego jak niektórzy tutaj przedstawiają mniej lub bardziej związani z pewnymi firmami

Niedźwiedź
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: SI

Post 14 wrz 2009, o 12:02

Konto usunięte pisze: Więc zamiast skakać do oczu konkurencji sugeruję większą aktywność forumową. Jest tu poruszanych wiele zagadnień związanych z mapowaniem, jest wielu potencjalnych chętnych. Czasami przed podjęciem decyzji chętnie by wysłuchali o technikaliach i zależnościach takiej operacji. Zachęcam do pisania więcej na temat ;-) Szczególnie, że tu można 8-)
no ja na przykład czekam na odpowiedź Mańka na moje PW z 28-go sierpnia... :cofee:
Obrazek
Obrazek

Maniek MTS
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 14 wrz 2009, o 12:31

Niedźwiedź pisze:
Konto usunięte pisze: Więc zamiast skakać do oczu konkurencji sugeruję większą aktywność forumową. Jest tu poruszanych wiele zagadnień związanych z mapowaniem, jest wielu potencjalnych chętnych. Czasami przed podjęciem decyzji chętnie by wysłuchali o technikaliach i zależnościach takiej operacji. Zachęcam do pisania więcej na temat ;-) Szczególnie, że tu można 8-)
no ja na przykład czekam na odpowiedź Mańka na moje PW z 28-go sierpnia... :cofee:
Niestety nie dostałem powiadomienia o PW ale jak była to zaraz odpowiem

Maniek MTS
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 15 wrz 2009, o 16:53

Grzesiek_67 pisze:
Maniek MTS pisze: My jesteśmy ale My 99 nie programujemy ze wględu na zbyt małe zainteresowanie a licencja na my99 jest droga.
Musiałoby by się zadeklarować conajmniej 5 chętnych to wtedy będzie możliwość robienia tego w Wawie.

Ale ja mam zmapowane auto w poznańskim MAPTEKu. Z tego co wiem to wasza (warszawska) twórczość sprowadza się wyłącznie do zgrania logów i przesłania do Poznania. Tam jest tworzona mapa i jej kolejne korekty. Także wybacz ale funkcja wyłącznie odtwórcza. Poza tym Jacki i Piotrek wzbudzają zaufanie...
Priv w tej sprawie

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2009, o 18:12

Maniek MTS,
odpowiem tu. Napisałem o Jackach i Piotrku gdyż poznałem ich, zrobili mi elegancką mapę, jak najlepsze wrażenia odniosłem co do jakości roboty i tzw. stosunków międzyludzkich. Ciebie najzwyczajniej w świecie nie znam, (widzieliśmy się raz, kilka lat temu u Szczepana) a zanim nie poznam, nie ufam i kropka ;-) I to jest warstwa merytoryczna...

Kilka razy natomiast, i tu i na "starej" kropce dałeś się poznać, jako mocno napięty harcownik. No nie bez kozery padają wyżej opinie, że jesteś jednak trochę agresywny. Sam nie jestem święty więc staram się zrozumieć. Ale lubić nie muszę ;-) Coś w tym jest, że agresja rodzi agresję. I to jest ta warstwa stosunków międzyludzkich...

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Niedźwiedź
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 15 wrz 2009, o 18:22

Grzesiek_67 pisze: nie ufam i kropka
łojezu Kropka też nie ufa :?: :giggle:
Obrazek
Obrazek

Maniek MTS
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 15 wrz 2009, o 18:43

Grzesiek_67 pisze:Maniek MTS,
odpowiem tu. Napisałem o Jackach i Piotrku gdyż poznałem ich, zrobili mi elegancką mapę, jak najlepsze wrażenia odniosłem co do jakości roboty i tzw. stosunków międzyludzkich. Ciebie najzwyczajniej w świecie nie znam, (widzieliśmy się raz, kilka lat temu u Szczepana) a zanim nie poznam, nie ufam i kropka ;-) I to jest warstwa merytoryczna...

Kilka razy natomiast, i tu i na "starej" kropce dałeś się poznać, jako mocno napięty harcownik. No nie bez kozery padają wyżej opinie, że jesteś jednak trochę agresywny. Sam nie jestem święty więc staram się zrozumieć. Ale lubić nie muszę ;-) Coś w tym jest, że agresja rodzi agresję. I to jest ta warstwa stosunków międzyludzkich...

Pozdrawiam
Grzegorz
Grzesiek_67, nie odpowiedziałeś na żadne z moich pytań. To w kwestii merytorycznej. :cofee:

Mimo że się nie znamy udowadniasz mi że możesz mnie nie lubić? No możesz. :whistle:
Twierdzisz że jestem napięty i agresywny. OK. :whistle:
Nie korzystałeś z naszych usług ale wiesz, że nasza praca jest nic nie warta, powielamy tylko cudze i kopiujemy, tak? :cofee:

Chciałem to wyjaśnić na PW, bo albo to jest Pudelek i równie dobrze ja mogę zacząć pisać farmazony o Twojej pracy i twoich kompetencjach, albo Ty nie wiesz co piszesz. Z mojej strony wygląda to tak, że miałeś ochotę sobie kogoś skopać a ja jestem ciągle miły i pytam w sumie za co? :oops:

Jeśli nie tylko ja uważam, że to powinno być na priv, to usuwając proszę również te oskrażenia bez pokrycia też wywalić.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2009, o 18:53

Czytaj uważnie :
Maniek MTS pisze: Mimo że się nie znamy udowadniasz mi że możesz mnie nie lubić? No możesz. :whistle:

Napisałem, że w związku z tym, że się nie znamy nie ufam Ci (a nie Cię nie lubię) od strony merytorycznej.
Maniek MTS pisze: Twierdzisz że jestem napięty i agresywny. OK. :whistle:

O, a za to Cię nie lubię. I to się zgadza i tak wyżej napisałem (odnośnie tzw. stosunków międzyludzkich) Nie martw się, mnie też wiele osób nie lubi, trudno-świetnie ;-)
Maniek MTS pisze: Nie korzystałeś z naszych usług ale wiesz, że nasza praca jest nic nie warta, powielamy tylko cudze i kopiujemy, tak?

Odnosiłem się do remapów takich starych sztrucli jak mój Forek S-Turbo MY99. Nie napisałem, że wasza praca jest nic nie warta. Napisałem jedynie, że wy (MTS Warszawa) takiej usługi nie świadczyliście a wieść gminna niesie, że mapy w innych przypadkach i tak i tak są finalnie robione i akceptowane w Poznaniu. Co jest, karwa Lilka, nie tak w tej wypowiedzi ????

Nie chciałem nikogo skopać, gdyby tak było, to bym po prostu to zrobił. Nie było również z mojej strony żadnych oskarżeń poza dwoma konstatacjami :
1) nie ufam Tobie ,
2) nie lubię Cię.

Z mojej strony EOT i gorąca prośba o zaniechanie wysyłania prywatnych wiadomości do mojej nędznej osoby.

Grzegorz
Brak podpisu.

Niedźwiedź
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 15 wrz 2009, o 19:00

fajnie , że wątek na górze, ale fajnie by było jakby był bardziej merytoryczny. Nie bawmy się już może w tym wątku w politykę i zarządzanie relacjami, bo się jakiś taki fermencik robi.
A żeby merytoryczności stała się zadość, to muszę jeszcze do Dżanka podjechać z tym poszarpywaniem. Podejrzewam, że "ja za mało cisnę " ;-) Bo jak się "depnie" to jest ładnie , a tak to coś nie halo. Ale może to TTTM.
Obrazek
Obrazek

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 15 wrz 2009, o 19:02

Maniuś Słonko,

Ty i miły w wypowiedziach forumowych?... raczysz dworować - raz na jakiś czas próbujesz się czepiać Kuby i innych, więc się nie dziw, że trochę ludzi se wyrobiło jakąś opinie o Tobie - a występujeszz tu jako przedstawiciel firmy więc piar średniawy :mrgreen:

Więcej luzu i pokój.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2009, o 19:03

Niedźwiedź,
się też wybieram...z kołderką na turbawkę. Ktoś to czary-mary musi założyć :mrgreen:

Jak będziesz jechał to daj znać, zjadę.

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

deLux
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: X.X

Post 15 wrz 2009, o 19:10

panowie.... charaktery są różne, nie musicie się lubić.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 25 paź 2009, o 21:58

No i mnie dopadła jakaś czkawka. To znaczy GTka.
Szarpie (przerywa) przy maksymalnym ładowaniu turbiny. Co ciekawe przy szarpaniu wskazówka wskaźnika doładowania nie opada i przez cały czas pokazuje maksa.

Umówiłem się jutro rano w 4T, zobaczymy co go boli.

Niedźwiedź
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 25 paź 2009, o 22:03

Godlik pisze: No i mnie dopadła jakaś czkawka. To znaczy GTka.
Szarpie (przerywa) przy maksymalnym ładowaniu turbiny. Co ciekawe przy szarpaniu wskazówka wskaźnika doładowania nie opada i przez cały czas pokazuje maksa.

też będę jutro o 9. Może się zobaczymy. O której będziesz?
Grzesiek_67, wpadasz?
Obrazek
Obrazek

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 paź 2009, o 22:11

Niedźwiedź pisze: też będę jutro o 9. Może się zobaczymy. O której będziesz?
No jak dzwoniłem w czwartek, to zapraszali w poniedziałek na 9. Więc o 9. Kurde, myślałem że jakieś zapisy są, a tu widzę kto pierwszy ten lepszy :mrgreen: Mi się do roboty śpieszy ;-)

Niedźwiedź
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 25 paź 2009, o 22:14

Godlik pisze: No jak dzwoniłem w czwartek, to zapraszali w poniedziałek na 9. Więc o 9. Kurde, myślałem że jakieś zapisy są, a tu widzę kto pierwszy ten lepszy :mrgreen: Mi się do roboty śpieszy ;-)
zapisy są. Ja się też zapisywałem w czwartek :-) Ale ja jadę gumy w stabie zmienić. To do zobaczenia. Chętnie pogadam w "międzyczasie" ;-) Możemy się przejechać też moim i powiesz czy to to samo co u Ciebie. Mi Dżanek mówił, że TTTM.
Obrazek
Obrazek

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 paź 2009, o 15:05

Godlik pisze:No i mnie dopadła jakaś czkawka. To znaczy GTka.

Wg 4T objawy wskazują na przepływomierz. Tylko, że ja go wymieniałem 6 tys.km temu... Oczywiście na nowy. Czy to możliwe, że tak szybko padł? :wall:
Niestety nie mieli go od ręki.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 310 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 26 paź 2009, o 16:35

Godlik pisze: Wg 4T objawy wskazują na przepływomierz. Tylko, że ja go wymieniałem 6 tys.km temu... Oczywiście na nowy. Czy to możliwe, że tak szybko padł? :wall:
Był na gwarancji :?:

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 26 paź 2009, o 16:51

Godlik, niestety się zdarza :(

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 26 paź 2009, o 17:37

Azrael pisze: niestety się zdarza :(

czyli 1000PLN w błoto ? trzeba zostawiac sobie stary przepływomierz aby w czasie reklamacji nie zostać na lodzie ? ile czasu trwa od złożenia reklamacji do jej pozytywnego( ? ) rozpatrzenia ?

pytam, bo też mysle o nowej przepływce :->

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 26 paź 2009, o 17:49

esilon, reklamacja jest możliwa, ale trochę trwa. Najlepiej chyba kupić nową i zwrócić jak Subaru uzna reklamację, ale to już sprawa do ustalenia z konkretnym sprzedawcą jak sądzę.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 paź 2009, o 20:28

Azrael pisze: Godlik, niestety się zdarza :(
Byłem dzisiaj w 4T, niestety na darmo. Zgodnie z przypuszczeniami (moimi) przepływomierz po 6kkm jest w pełni sprawnym przepływomierzem...
esilon pisze: czyli 1000PLN w błoto ?
Do GT'99 550 PLN wg strony-sklepu 4T

ODPOWIEDZ