Remap Imprezy w VTG ??

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: WRX Spec Carlos 440/585
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Remap Imprezy w VTG ??

Post 25 lis 2009, o 17:41

odbiegając troche od tematu remapów, coś apropos VTG - w 2003r kupiłem Lagune II 2.0T, nowa salonóweczka, fajnie jezdziło, jak na tamte czasy 8,1s do 100 było nienajgorszym wynikiem - diesele dopiero zaczynały się panoszyć. Pojeździłem trochę i stwierdziłem, skoro turbo to remap - v-tech dopiero zaczynal cos kombinować, ale nie miał oferty - to postanowiłem zadzwonić do vtg. Po wymianie wstępnych telefonicznych grzeczności i opisaniu sprawy, nastapiła cisza w słuchawce, po dłuższej chwili ktoś z drugiej strony sapnął i stwierdził że conajwyżej......

...mogą mi ten samochód umyć :? i nic poza tym, :-/

Dziś z perspektywy czasu i późniejszych doświadczeń z serią, mogę być im tylko wdzięczny...

to ot tak, na wspominki mnie wzielo :cofee:

projekt "Huragan" Carlos - 440/585
Obrazek

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Remap Imprezy w VTG ??

Post 25 lis 2009, o 19:45

Azrael pisze: ky, w autach N/A któe da się remapowac daje się uzyskac zwykle kilka KM, podobnymi metodami jak lajtowe remapy turbo, np. zubażając trochę mieszankę w górnym zakresie, ew. kręcać wałkami.
Ewentualnie agresywniej wyprzedzając zapłon i nakazując przejść na paliwo o wyższej LO... Efekt: 1KM za 200PLN przy cenie remapu 1000-1500PLN ;))) Dlatego proponuję przed remapem wymienić auto ;)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

ODPOWIEDZ