ujar, ja byłem na pierwszym przeglądzie (nie licząc wymiany oleju po 4,5 tys) dokładnie w rok od zakupu, bo jeszcze nie zrobiłem 15 tys. I jeszcze mnie przestrzegano, żebym pamiętał o tym "rocznym" okresie jeśli znów "nie zrobię przebiegu" 15 tys. Słowem - nie mogło umknąć uwadze kierownika ASO, że właśnie minął rok...
ujar,
... Byłbym wdzięczny, gdybyś mi mógł poradzić, co mam teraz zrobić - czy zwrócić się do serwisu, w którym aktualnie serwisuję samochód, żeby jednak wykonali ten przegląd (a powiedzieli mi podczas przeglądu przy 30kkm, że mają takie wytyczne - jeśli pierwszego przeglądu brak - to gwarancja na karoserię przepada), czy też nie mam szans i nie warto Im zawracać głowy. A jeśli Dyrekcja ma rację i mogę poprosić o wykonanie tego przeglądu, dla utrzymania gwarancji, to kiedy to zrobić - natychmiast, czy wystarczy przy okazji przeglądu przy 45kkm?
Pytanie do Wszystkich:
czy zdarzyło się w Waszym serwisie, lub czy słyszeliście o jakieś naprawie w jakimkolwiek ASO dowolnej marki, z tytułu powiedzmy 12 letniej gwarancji na karoserię,... w samochodzie np.11-letnim?
PZDR