Zestaw głośnomówiący

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
M@rcin
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: WRX '06
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Zestaw głośnomówiący

Post 15 sty 2010, o 13:24

Cześć,

chciałbym do swojego WRXa zamontować zestaw głośnomówiący (Nokia) - może ktoś polecić jakiś zakład, gdzie w Wawie ogarniają takie tematy?

Z góry dzięki :)

sherif
2 gwiazdki
Auto: Outback 3.0 MY08

Re: Zestaw głośnomówiący

Post 15 sty 2010, o 16:30

Czemu akurat nokie ?
Ja instalowalem zestaw Parrota, wiele ludzi poleca ten zestaw. Instalowalem, sam bo nie jest to skomplikowana czynnosc (ok 2h).
W ktoryms z watkow opisywalem nawet. Jak chcesz zobaczyc ile to roboty to znajdziesz na poniszym dokladna fotorelacje na przykaldize OBK:

http://www.subaru.com.cz/viewtopic.php?t=437
Pozdrawiam
Marcin

M@rcin
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: WRX '06

Post 15 sty 2010, o 16:32

sherif pisze:Czemu akurat nokie ?
Instaluję Nokie bo mi została po poprzednim samochodzie.

Dzięki za linka.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 15 sty 2010, o 17:07

sherif, a tak z ciekawości.
Czy te parroty są w stanie obsługiwać 2 urządzenia w tym samym czasie np. z palmtopa z nawigacją i telefon?
czarne jest piękne...

sherif
2 gwiazdki

Post 15 sty 2010, o 20:36

vibowit pisze: sherif, a tak z ciekawości.
Czy te parroty są w stanie obsługiwać 2 urządzenia w tym samym czasie np. z palmtopa z nawigacją i telefon?

Nie wiem, trzeba by na ich stronie poczytac, na pewno mozna kilak telefonow sparowac, ale czy uzywac jednoczensie .. Te wyzsze modele sa dosc zaawansowane, wiec moze sie da.
Pozdrawiam
Marcin

Tasior_Miedziak
4 gwiazdki
Auto: Czarny karawan na gnojówkę

Post 17 sty 2010, o 21:35

Ja instalowalem zestaw Parrota, wiele ludzi poleca ten zestaw. Instalowalem, sam bo nie jest to skomplikowana czynnosc (ok 2h).
W ktoryms z watkow opisywalem nawet. Jak chcesz zobaczyc ile to roboty to znajdziesz na poniszym dokladna fotorelacje na przykaldize OBK:

Obejrzalem ta fororelacje i tak szczerze mowiac to nie chcialbym tego nawet za darmo. Wyglada strasznie tandetnie. Pokretlo z wyswietlaczem przyklejone obok dzwigni zmiany biegow to juz w ogole wyglada paskudnie. Pewnie jeszcze moze sie swiecic na wiele kolorow ;-) Zalatuje tanim agrotuningiem...

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 17 sty 2010, o 21:56

Tasior_Miedziak pisze:

Obejrzalem ta fororelacje i tak szczerze mowiac to nie chcialbym tego nawet za darmo. Wyglada strasznie tandetnie. Pokretlo z wyswietlaczem przyklejone obok dzwigni zmiany biegow to juz w ogole wyglada paskudnie. Pewnie jeszcze moze sie swiecic na wiele kolorow ;-) Zalatuje tanim agrotuningiem...
Ja mam Parrota 3200LS z kolorowym wyświetlaczem i mam na nim logo Barbie :mrgreen:
Lukwol stwierdził "ona nawet w samochodzie ma swój avatar! :thumb:
Wadą jest to, że równocześnie nie umie obsługiwać kilku telefonów, bo ja mam 2 i stale dzwoni ten niepodłączony ;-)
Ale generalnie jest to bardzo praktyczne urządzenie, bo współpracuje ze wszystkim co ma Bluetooth i dla mnie to bardzo wygodna rzecz. Plątanie się z różnymi słuchawkami, niedajboże jeszcze na kablach, doprowadza mnie do cholery. A tak, tylko blutusa włączam i już 8-)

sherif
2 gwiazdki

Post 17 sty 2010, o 23:14

Tasior_Miedziak pisze: Obejrzalem ta fororelacje i tak szczerze mowiac to nie chcialbym tego nawet za darmo. Wyglada strasznie tandetnie. Pokretlo z wyswietlaczem przyklejone obok dzwigni zmiany biegow to juz w ogole wyglada paskudnie. Pewnie jeszcze moze sie swiecic na wiele kolorow ;-) Zalatuje tanim agrotuningiem...

Roznica jest taka, ze ty widziales na zdjeciach a ja uzywam od jakiegos czasu ;-)
Firma jest znana i robi zestawy glosnowmowiace od wielu lat. Zestawy zbieraja tez dobre opinie uzytkownikow. Mialem kiedys Nokie i wcale nie byla lepiej wykonana, nawet powiem wiecej, byla znacznie gorzej wykonana bo farba zaczela z koleczka odchodzic. Moj zestaw ma kilka lat, bo kupilem go uzywanego, dziala dalej i wyglada jak nowy.
Pozdrawiam
Marcin

piter
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legacy

Post 19 sty 2010, o 01:05

a są takie zestawy które obsługują 2 telefony ?
bo słuchawki takie są ... np. taka: http://www.plantronics.net.pl/1,6253,pl ... esnie.html

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 22 sty 2010, o 21:09

barbie pisze:Ale generalnie jest to bardzo praktyczne urządzenie, bo współpracuje ze wszystkim co ma Bluetooth
Z prawie wszystkim - jeszcze całkiem niedawno (może się już pozmieniało, bo technika szybko idzie do przodu) Parroty za cholerę nie chciały współpracować z BlackBerry.
Czarownica prawdę Ci powie :D

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 sty 2010, o 21:20

zofija,
Zosia, czytałem już Cię ze milijon razy w Technicznym. I zawsze zachodzę w głowę, jak taka śliczna Niewiasta może się nudzić tymi technicznymi pierdołami. Dobrze kombinuję, czy na wskroś "męsko"?

:-)

Pozdrawiam
Myslowice są piękne.

PS. Czy kapela Myslowitz jest z Mysłowic ?
Jestem, jak dziecko we mgle :o
Brak podpisu.

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 23 sty 2010, o 00:31

Grzesiu, ja tu naprawdę lubię przebywać i z mojej perspektywy to wcale nie jest nudne :-)
Czasem nawet brnąc przez tony offtopu można się na prawdę ciekawych rzeczy dowiedzieć i czegoś nauczyć :thumb:

A jeśli czasem coś akurat wiem i mogę napisać w dobrej wierze, albo po prostu troszkę poofftopić, to jeszcze bardziej jestem zadowolona :-)
Na szczęście Admin nie zakazał wstępu niewiastom na techniczny :mrgreen:

Nie wiem tylko o co chodzi z tym "męsko" :whistle:
:mrgreen:
Czarownica prawdę Ci powie :D

ODPOWIEDZ