Poradnik młodego komputerowca
Re: Poradnik młodego komputerowca
Witek, serio nie znasz firmy Epson?
Oni robili drukarki komputerowe jak Ty jeszcze nie wiedziałeś co to jest nocnik.
Ja mam taki kombajn Brothera. 215C to się zwie chyba. Jak wiadomo Brother nie cieszy się opinią bezproblemowych, ale jak na moje potrzeby wystarcza i jest bezawaryjny.
Oni robili drukarki komputerowe jak Ty jeszcze nie wiedziałeś co to jest nocnik.

Ja mam taki kombajn Brothera. 215C to się zwie chyba. Jak wiadomo Brother nie cieszy się opinią bezproblemowych, ale jak na moje potrzeby wystarcza i jest bezawaryjny.

czarne jest piękne...
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
vibowit, firma Ford czy Citroen robiły auta jak nawet Ciebie nie było na świecie, a bezawaryjne ich produkty nie są. 

Jeździłem kilkoma fordami i nigdy nie miałem problemów. Jednego nawet posiadałem na własność.
Powielasz stereotypowe opinie, a sam jeździsz fia... o przepraszam abarthem.
Epson to znana i szanowana firma. Nie masz się czego obawiać. Tylko sprawdź koszt kardridży. Jeśli niewiele będziesz drukował, to w zasadzie nie ma tematu i możesz kupić cokolwiek.
Powielasz stereotypowe opinie, a sam jeździsz fia... o przepraszam abarthem.

Epson to znana i szanowana firma. Nie masz się czego obawiać. Tylko sprawdź koszt kardridży. Jeśli niewiele będziesz drukował, to w zasadzie nie ma tematu i możesz kupić cokolwiek.
czarne jest piękne...
- Witek
- 6 gwiazdek
vibowit pisze: Powielasz stereotypowe opinie, a sam jeździsz fia... o przepraszam abarthem.
Ale on się psuje! Już musieli mi wymieniać wiatraczek od wentylatora kabiny, bo hałasował i naprawiać fotel, bo składanie się zacięło. No i jeszcze naklejka się odkleiła. Ale to szczegół, że w pierwszym miesiącu z "niepsującym się" WRXem mieliśmy więcej takiej "zabawy".

vibowit pisze: Powielasz stereotypowe opinie,
Nie. Znam po prostu właścicieli fordów, którzy nie mieli tyle szczęścia co Ty.

Choć jeden był zadowolony za auta mimo, że mu się psuło i to drogo (jakieś duperele, elektronika itp. nie poważne usterki mechaniczne), może to przez fakt, że to była Sierra Cosworth? Hm...

vibowit pisze: Jeśli niewiele będziesz drukował, to w zasadzie nie ma tematu i możesz kupić cokolwiek.
Ja chcę cokolwiek na lata.

Dzięki za rady

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Witek pisze: vibowit, firma Ford czy Citroen robiły auta jak nawet Ciebie nie było na świecie, a bezawaryjne ich produkty nie są.![]()
A Barfy są bezawaryjne ?

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Niewiele to jest pojecie wzgledne. Przy bardzo niewiele w plujce wysycha tusz i generuje to koszta per strona mocno abstrakcyjne. Jesli drukuje sie czesciej niz czas potrzebny do wyschniecia, rownoczesnie zuzywajac ryze papieru w rok czy dwa to tak, mozna kupic cokolwiek co dziala,vibowit pisze:Jeśli niewiele będziesz drukował, to w zasadzie nie ma tematu i możesz kupić cokolwiek.
źuf
(ktory w tym roku zanalogowal informacji na 5 jednostronnie zadrukowanych kartek. i od paru lat ma ten sam toner

- Witek
- 6 gwiazdek
Chloru pisze: A Barfy są bezawaryjne ?![]()
Chyba lepiej by było gdybyś doczytał do końca, bo coś Ci ta złośliwość zupełnie nie wyszła.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Witek pisze: Chyba lepiej by było gdybyś doczytał do końca, bo coś Ci ta złośliwość zupełnie nie wyszła.![]()
Chyba lepiej dla Ciebie ;>
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Koło mostu Uniwesyteckiego jest sklepik z używanym sprzętem. HP 2420N (znaczy sieciowy laser) można kupić za ca. 200pln +100 za toner na 10 000 kopii.
Skanery także jakieś mieli.
Skanery także jakieś mieli.
Dolce far niente 

Witek,
tak jak nie mam nic do Cię, tak jak jestem pod wpływem, tak wypunktuję:
- Epson, to jest BARDZO POWAŻNA marka, przez wielkie B. jak ktoś nie słyszał, znaczy, lajkonik. kropka. (oni zdefiniowali rynek "druku fotograficznego", ale nie tylko)
- obejrzyj firmę Brother. poważnie.
(Epson'a nie, bo jest drogi, bo się nie poznasz, bo nie jest Ci potrzebny, bo mają kłopoty z serwisem.)
obejrzyj Brother'a. serio
edit:
a Brother wspominałem?

tak jak nie mam nic do Cię, tak jak jestem pod wpływem, tak wypunktuję:
- Epson, to jest BARDZO POWAŻNA marka, przez wielkie B. jak ktoś nie słyszał, znaczy, lajkonik. kropka. (oni zdefiniowali rynek "druku fotograficznego", ale nie tylko)
- obejrzyj firmę Brother. poważnie.
(Epson'a nie, bo jest drogi, bo się nie poznasz, bo nie jest Ci potrzebny, bo mają kłopoty z serwisem.)
obejrzyj Brother'a. serio
edit:
a Brother wspominałem?

- Witek
- 6 gwiazdek
damaz, tego Brata Takeshi Kitano? W kinie dawno temu widziałem, nie widzę związku.
Mnie nigdy nie interesował druk, zwłaszcza fotograficzny i nadal nie interesuje. Nie muszę się na wszystkim znać, dlatego pytam. Nazwę firmy słyszałem i tyle. W kwestii druku to i tak do historii na zawsze, przynajmniej wśród narodów anglojęzycznych, przeszedł Xerox.
No i super. Jeden mówi, że Epson, drugi mówi, że Epson na pewno nie...
damaz pisze:- Epson, to jest BARDZO POWAŻNA marka, przez wielkie B. jak ktoś nie słyszał, znaczy, lajkonik. kropka. (oni zdefiniowali rynek "druku fotograficznego", ale nie tylko)
Mnie nigdy nie interesował druk, zwłaszcza fotograficzny i nadal nie interesuje. Nie muszę się na wszystkim znać, dlatego pytam. Nazwę firmy słyszałem i tyle. W kwestii druku to i tak do historii na zawsze, przynajmniej wśród narodów anglojęzycznych, przeszedł Xerox.
No i super. Jeden mówi, że Epson, drugi mówi, że Epson na pewno nie...

Po prostu kup cos malego, bialego i brzydkiego, zas ideologie do produktu dorobisz sobie pozniej 

- Witek
- 6 gwiazdek
źuf, ale ten Ecośtam, co Chler polecał był czarny! Lepiej by mi do pokoju pasowało, gorzej do auta.
I od chromol Ty się, z łaski swojej, od małych białych rzeczy! One są piękne.

I od chromol Ty się, z łaski swojej, od małych białych rzeczy! One są piękne.

Witek pisze: I od chromol Ty się, z łaski swojej, od małych białych rzeczy! One są piękne.![]()
Masz na mysli potomstwo musca domestica ?

- Witek
- 6 gwiazdek
źuf, w ogóle nie wiem o co chodzi.
Kolejne źródło poleciło to co Chlor, więc sprawa wydaje się przesądzona. Dzięki Chlorze (Chlorku? Chlorku jęczmienia?
) 
Kolejne źródło poleciło to co Chlor, więc sprawa wydaje się przesądzona. Dzięki Chlorze (Chlorku? Chlorku jęczmienia?

- Witek
- 6 gwiazdek
Jeszcze raz dzięki,Chlor
Kupiłem tego Epsona. Całkiem to to fajne i jest proste w obsłudze, nawet mnie udało mi się to uruchomić bez patrzenia w instrukcję, a to już o czymś świadczy. 
Czy jest jakiś darmowy, niezły program do nagrywania danych na płytach?

Czy jest jakiś darmowy, niezły program do nagrywania danych na płytach?
Tak. Z każdą nagrywarką zainstalowana w kompie...
Dolce far niente 

- Witek
- 6 gwiazdek
FUX pisze: Tak. Z każdą nagrywarką zainstalowana w kompie...
Bzdura.

Zgaduję, że pod Windowsy?Witek pisze:Czy jest jakiś darmowy, niezły program do nagrywania danych na płytach?
http://cdburnerxp.se/
czarne jest piękne...
- Witek
- 6 gwiazdek
vibowit, bądź pozdrowiony. Niech Ci dzieci prosto rosną, a żona zadowolona zawsze będzie 

Acha. Te z demontażu...Witek pisze: Można kupić nagrywarki OEMowe.
Dolce far niente 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
FUX, OEM - Original Equipment Manufacturer (Producent Oryginalnego Wyposażenia). Sprzęt jest fabrycznie nowy i czasami (choć rzadko) również ma dołączone dodatkowe oprogramowanie, ale wcale nie jest ono darmoweFUX pisze:Acha. Te z demontażu...Witek pisze: Można kupić nagrywarki OEMowe.

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.