Forkowy wydech czyli pewnie nuda
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Forkowy wydech czyli pewnie nuda
tadaoando,
Tomek, doszedłeś finalnie do porozumienia ze swoją "maszinen" ?
Pozdrawiam
Grzegorz
Tomek, doszedłeś finalnie do porozumienia ze swoją "maszinen" ?
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
- tadaoando
- 3 gwiazdki
- Auto: SFXT MY14+SI RS MY10
Grzes,maszyna silnikowo wporzadku ma coprawda raz na jakis czas zupelnie delikatne szarpniecie jak stoi np. na swiatlach ale moze dlatego iz 3swiece to NGK a jedna DENSO...mam troche problemow jeszcze z wiadomo kim, ale powinno sie zakonczyc lada chwila.
reszta na priv.
pozdrawiam
reszta na priv.
pozdrawiam
(K) GRILL wersja STI/ CROSS/ SPORT ten w kratke, zderzak tez przytule !!!
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
tadaoando,
OK.
Czekam na wiadomości.
Pozdrawiam
Grzegorz
OK.
Czekam na wiadomości.
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
zrobiłem fote dla zainteresowanych ,jak by nie było haka pójdzie o 4cm do góry i krótki filmik ale jakość dźwięku jest kiepska ,trza posłuchać w realu :) jest lekko basowo ,w tunelach zwłaszcza :)
- tadaoando
- 3 gwiazdki
woo79,jakis namiar na ten wydech ile kosztuje juz wiem gdzie kupiony, duzo p... przy zakladaniu. no jak dlamnie brzmi naprawde dobrze cicho ale podkresla wystarczajaco dzwiek boxera. czy musiales cos ciac ze starego czy na jakiejs zlaczce rozpioles ??? czy musiales cos w ustawieniach komputera/silnika gmerac ??? prosze wmiare wyczerpujaco moze np. na priv
tomasz p.
tomasz p.
- tadaoando
- 3 gwiazdki
woo79, a jeszcze ten twoj lesniczy xt, to 2.0, 2.5, 2.0turbo, 2.5turbo- automat/ manual to dla mnie wazne wszystko moze zabrzmiec inaczej jesli moj to 2,5 xt at 06' ???
tomasz
tomasz
Forester 2.5 turbo 2007r .manual euro.
Zakupiony na allegro http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=965028102
-poproś o uszczelkę i nowe śruby, ja dostałem w cenie
-tłumik posiada już przyspawane wieszaki i wyprofilowaną rurę i flanszę
(zawsze można wrócić do fabrycznego)
Montaż
1.Odkręcamy dwie śruby (płaskie dwa klucze,podajże 14,15) -rozłączamy tłumik
2.Zdejmujemy tłumik z trzech gumowych wieszaków (rd i długi śrubokręt)
3.Szczotką lub papierem ściernym czyścimy pow. Flanszy ze starej uszczelki
4.Podwieszamy na wieszakach gumowych tłumik przelotowy wkładamy uszczelkę i zakręcamy dwie śruby
-jeśli jest zamontowany hak potrzebne będą dwa nowe dłuższe wieszaki a układ wydechowy trza lekko opuścić do dołu,jeśli niema haka wieszaki pozostają fabryczne

Zakupiony na allegro http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=965028102
-poproś o uszczelkę i nowe śruby, ja dostałem w cenie
-tłumik posiada już przyspawane wieszaki i wyprofilowaną rurę i flanszę
(zawsze można wrócić do fabrycznego)
Montaż
1.Odkręcamy dwie śruby (płaskie dwa klucze,podajże 14,15) -rozłączamy tłumik
2.Zdejmujemy tłumik z trzech gumowych wieszaków (rd i długi śrubokręt)
3.Szczotką lub papierem ściernym czyścimy pow. Flanszy ze starej uszczelki
4.Podwieszamy na wieszakach gumowych tłumik przelotowy wkładamy uszczelkę i zakręcamy dwie śruby
-jeśli jest zamontowany hak potrzebne będą dwa nowe dłuższe wieszaki a układ wydechowy trza lekko opuścić do dołu,jeśli niema haka wieszaki pozostają fabryczne

So What! pisze: woo79, gratulacje. Wygląda super
A cena - po prostu
Mój był tańszy. U Zbyszka z Bajecznej zapłaciłem 450 zł.

Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
http://www.greatpe.pl
- tadaoando
- 3 gwiazdki
woo79,jesli mozesz pusc moze do siebie nr tel. na priv-a bede w wie juz wpiatek moze maly odsluch ???
tomasz p. 693 999 903
tomasz p. 693 999 903
-
drout
- 1 gwiazdka
- Auto: Był Galant 2,5 V6 jest Forek 2,5XT
Tez bym sie poumawial troszeczke na odsluchy? Moze jakis maly spocik odsluchowy w Wawie? Musze cos zalozyc u siebie i zupelnie nie wiem co to ma byc 

- tadaoando
- 3 gwiazdki
witam!
...pierwotnie tez sam szukalem koncowej puszki od STI, ale efekt jest nieznaczny podobny manewr wykonal TASIOR MIEDZIAK rodzina zadowolona.
to coprawda nie zakonczony temat bo teraz rozpatruje pomiedzy STS ktore dostepne na allegro za ok. 550pln sa w podobnej cenie co STIowa koncowka podobnie niezbyt przesadnie poprawiaja brzmienie boksera w forku...
...co kupie niewiem za malo czasu ale z darkiem (TASIOR MIEDZIAK) musze sie spodkac a i z wojtkiem ktory notabene wrzucil na you tubie filmik musze tez zlapac kilka minut gdyz jego brzmienie chyba bardziej do mnie trafia .
tomasz
...pierwotnie tez sam szukalem koncowej puszki od STI, ale efekt jest nieznaczny podobny manewr wykonal TASIOR MIEDZIAK rodzina zadowolona.
to coprawda nie zakonczony temat bo teraz rozpatruje pomiedzy STS ktore dostepne na allegro za ok. 550pln sa w podobnej cenie co STIowa koncowka podobnie niezbyt przesadnie poprawiaja brzmienie boksera w forku...
...co kupie niewiem za malo czasu ale z darkiem (TASIOR MIEDZIAK) musze sie spodkac a i z wojtkiem ktory notabene wrzucil na you tubie filmik musze tez zlapac kilka minut gdyz jego brzmienie chyba bardziej do mnie trafia .
tomasz
-
drout
- 1 gwiazdka
No własnie tez bym chetnie posluchal. Tez sie zastanawiam nad tym z allegro no i jeszcze podobno jakis Ulter ładnie brzmi, kolega JAKO tak mowil tylko nie wiedzial jaki dokladnie. Nie wiem jak Tomson co linka wrzucal Hogi.
- tadaoando
- 3 gwiazdki
witam!
...stalo sie, zamowilem ten STS brzmi tylko odrobine glosniej od seryjnego a sluchajac na you tube tego forka z koncowka od STI nie przemowil do mnie moze to kiepska jakosc nagrania a moze... nie wiem ale zamowilem ten z olsztyna STS bo to i nowy i cena wporzadku czy zalorze odrazu nie wiem bo mam hak i moze troche bedzie trzeba pokombinowac. ale mam brata w grojcu jest co prawda lotnikiem ale skonczyl samochodowke i lape dobra ma do samochodow to skrecimy razem raz dwa. potem sie pochwale...
tomasz
...stalo sie, zamowilem ten STS brzmi tylko odrobine glosniej od seryjnego a sluchajac na you tube tego forka z koncowka od STI nie przemowil do mnie moze to kiepska jakosc nagrania a moze... nie wiem ale zamowilem ten z olsztyna STS bo to i nowy i cena wporzadku czy zalorze odrazu nie wiem bo mam hak i moze troche bedzie trzeba pokombinowac. ale mam brata w grojcu jest co prawda lotnikiem ale skonczyl samochodowke i lape dobra ma do samochodow to skrecimy razem raz dwa. potem sie pochwale...
tomasz
-
drout
- 1 gwiazdka
Jak bedziesz w grojcu to musimy sie zespotowac? Twoj forys jest srebrny? z fotelikiem dla dziecka? Bo takiego widzialem na moim badz co badz malym osiedlu
A ja nadal nie wiem co zakupic bo niczego na zywo w forku nie slyszalem
A ile EL-TEC bierze za backboxa?
A ja nadal nie wiem co zakupic bo niczego na zywo w forku nie slyszalem

- tadaoando
- 3 gwiazdki
witam!
... moj jest czarny/j.skora brat mieszka na Laskowej 13 (jesli dobrze pamietam).
musisz jednak cos wiedziec ,bo sie chyba gubisz... tlumik STS oraz STI nieznacznie tylko podkreslaja dzwiek boxera na filmikach slychac (uwazane sa za ciche tlumiki). pozostale omawiane na poscie to raczej glosne lub b.glosne i do nich nalezy EL-TEC, SEBRING, H&S ... jaki efekt chcesz uzyskac, czego sluchac w krutkich trasach sie da, w dluzszych moze ci lep urwac. a moze lans pelna geba i to ze ogluchniesz nie ma znaczenia ??? zart
... zycze jednak powodzenia.
tomasz
... moj jest czarny/j.skora brat mieszka na Laskowej 13 (jesli dobrze pamietam).
musisz jednak cos wiedziec ,bo sie chyba gubisz... tlumik STS oraz STI nieznacznie tylko podkreslaja dzwiek boxera na filmikach slychac (uwazane sa za ciche tlumiki). pozostale omawiane na poscie to raczej glosne lub b.glosne i do nich nalezy EL-TEC, SEBRING, H&S ... jaki efekt chcesz uzyskac, czego sluchac w krutkich trasach sie da, w dluzszych moze ci lep urwac. a moze lans pelna geba i to ze ogluchniesz nie ma znaczenia ??? zart
... zycze jednak powodzenia.
tomasz
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
[quote="tadaoando"]witam!
... pozostale omawiane na poscie to raczej glosne lub b.glosne i do nich nalezy EL-TEC, SEBRING, H&S ... jaki efekt chcesz uzyskac, czego sluchac w krutkich trasach sie da, w dluzszych moze ci lep urwac...."
H&S (tylko końcowa puszka) wcale łba nie urywa
. W trasie ledwo, ledwo słychać basowy pomruk i to przy niskich prędkościach.
Dla niektórych jest wręcz zbyt cichy, a dla mnie w sam raz
Na przykład tak brzmi u mnie:
Filmik z niezłego aparatu cyfrowego:
A tak z pewnej odległości (pierwsza jazda po śniegu mojego Syna - dwa dni po zdaniu egzaminu na prawo jazdy
)
Filmik z popularnej, średniej klasy (2 lata temu
) komórki:
Zwróć uwagę na to jak te dźwięki się różnią.
Poza tym, żaden filmik, nie odda w pełni tego czego sie spodziewasz. Kiedyś spotkałem się z Grzegorzem, bo po filmikach na Youtubie był zainteresowany H&S, a
jak go posłuchał "na żywo", to wydał Mu się zbyt cichy
.
Moim zdaniem, poszukaj ludzi, którzy zaprezentują Ci jak te różne tłumiki brzmią "na żywo" i wtedy dopiero wybieraj
.
Powodzenia
... pozostale omawiane na poscie to raczej glosne lub b.glosne i do nich nalezy EL-TEC, SEBRING, H&S ... jaki efekt chcesz uzyskac, czego sluchac w krutkich trasach sie da, w dluzszych moze ci lep urwac...."
H&S (tylko końcowa puszka) wcale łba nie urywa

Dla niektórych jest wręcz zbyt cichy, a dla mnie w sam raz

Na przykład tak brzmi u mnie:
Filmik z niezłego aparatu cyfrowego:
A tak z pewnej odległości (pierwsza jazda po śniegu mojego Syna - dwa dni po zdaniu egzaminu na prawo jazdy

Filmik z popularnej, średniej klasy (2 lata temu

Zwróć uwagę na to jak te dźwięki się różnią.
Poza tym, żaden filmik, nie odda w pełni tego czego sie spodziewasz. Kiedyś spotkałem się z Grzegorzem, bo po filmikach na Youtubie był zainteresowany H&S, a
jak go posłuchał "na żywo", to wydał Mu się zbyt cichy

Moim zdaniem, poszukaj ludzi, którzy zaprezentują Ci jak te różne tłumiki brzmią "na żywo" i wtedy dopiero wybieraj

Powodzenia

-
drout
- 1 gwiazdka
Byłem dzis w ELTECU, wydech ładny ale nadal go nie slyszalem
Ja mieszkam b.blisko Laskowej
Wiec jesli tylko bedziesz to daj znac.
Kurcze bez odsluchu na zywo sie nie zdecyduje
A wiecie cos o ULTERZE?
Ja mieszkam b.blisko Laskowej

Kurcze bez odsluchu na zywo sie nie zdecyduje

A wiecie cos o ULTERZE?
- tadaoando
- 3 gwiazdki
...bo mnie zdenerwowaly...
pojechałeś do El-teca i nie założyłeś...drout pisze:Byłem dzis w ELTECU, wydech ładny ale nadal go nie slyszalem

ja mam cały wydech El-tec 3", fajnie gada...

- tadaoando
- 3 gwiazdki
anakinsky, o twoim wydechu to juz legendy po warszawie kraza...
Witam wszystkich
A propos EL-TECa. Kto w ubiegłym tygodniu skubnął przygotowany dla mnie tłumik końcowy? Przyznać się
Opis podejrzanego: czarny forek, wolnyssak. ponoć z okolic Ursusa.
No właśnie, w EL-TECu zamontowali mi tłumik, i muszę przyznać, że mruczy sympatycznie, a nawet , o dziwo
, próbuje bulgotać 
A propos EL-TECa. Kto w ubiegłym tygodniu skubnął przygotowany dla mnie tłumik końcowy? Przyznać się

Opis podejrzanego: czarny forek, wolnyssak. ponoć z okolic Ursusa.
No właśnie, w EL-TECu zamontowali mi tłumik, i muszę przyznać, że mruczy sympatycznie, a nawet , o dziwo

tadaoando zamontowałeś puszke? potrzebujesz jeszcze tą kopie kuli-haka?