Mam pytanko bo chcę założyć manualny regulator ciśnienia paliwa w imprezie 2.0 T z 96 r lecz nie wiem jakie ustawić ciśnienie ??
Czy ktoś może mi pomóc ??
Regulator ciśnienia paliwa.
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Regulator ciśnienia paliwa.
Cos miedzy 2.8-3 bar z odpietym podcisnieniem powinno byc ok. Mozesz dla pewnosci ustawic 3 - ew. przejedz sie potem z jakims specem i sonda lambda zeby zobaczyc,czy nie jest za bogato/zbyt ubogo.
Oczywiscie pewna kwestia jest czy potrzebny Ci jest nastawny regulator cisnienia paliwa.
Oczywiscie pewna kwestia jest czy potrzebny Ci jest nastawny regulator cisnienia paliwa.
Jacek "AMI" Rudowski
Muszę od czegoś zacząć ponieważ na wyższych obrotach(6000) samochód przestaje się wkręcać tylko zaczyna harczeć i czasami strzeli,a panadto chciałem podnieść ciśnienie doładowania i nie wiem czy mieszanka nie będzie zbyt uboga.
A zacząłeś od sprawdzenia, czy obecna pompa paliwa to się jeszcze do czegoś nadaje?darop pisze:Muszę od czegoś zacząć ponieważ na wyższych obrotach(6000) samochód przestaje się wkręcać tylko zaczyna harczeć i czasami strzeli
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
W zasadzie nie ,ale będzie widać ile daję jak założe regulator,bo w inaczej domowymi sposobami raczej jej nie sprawdzę :)
To podepnij jakiś manometr pod listwę i sprawdź. Bo co z tego, że założysz regulator, jak pompa nie wyda?
r.
r.
I amen - a zegarek z trojniczkiem to nie sa jakies kolosalne koszta - zreszta w jakims porzadnym warsztacie pewnie beda mieli.
Jacek "AMI" Rudowski
Ale jeśli go podepnę a w niczym on nie zaszkodzi to się dowiem czy pompa daje czy nie.
Ale po co masz wdawać kasę na coś co Ci jest zbędne? Ewidentnie nie masz budżetu skoro walczysz z GT 96 więc po co wydawać kasę na takie rzeczy. Poza tym tanie regulatory się na .... nadają.
Jak dla mnie to możesz sobie nawet sprawić szybką, zwinną i praktyczną koniowałkę elektryczną, tylko potem nie przychodź z płaczem, że i tak Ci tłoki spłynęły.
r.
r.