Do pracy, rodacy
Do pracy, rodacy
Na początek klasyka:
Link: http://uk.youtube.com/watch?v=7IU41xIHHG8
Ile zajmuje wam dojazd do pracy?
Ja mam 9km, po drodze mam jedyne dwa zakręty na całym Mazowszu, więc jest pięknie - jadę ok 20 minut. A wy?
Link: http://uk.youtube.com/watch?v=7IU41xIHHG8
Ile zajmuje wam dojazd do pracy?
Ja mam 9km, po drodze mam jedyne dwa zakręty na całym Mazowszu, więc jest pięknie - jadę ok 20 minut. A wy?
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Re: Do pracy, rodacy
Ja mam 8km, jak jadę dłuższą (ale szybszą) drogą :) I też mi to zajmuje ok 20 minut w uwzględnieniem korków. I dzięki temu że mam blisko, spalanie GTka niespecjalnie mocno mnie bolidevlin pisze: Ja mam 9km, po drodze mam jedyne dwa zakręty na całym Mazowszu, więc jest pięknie - jadę ok 20 minut. A wy?

Ja mam 18 km. Dojazd do pracy zajmuje mi od 12 min
w niedziele do... hmm np. wczoraj 1,5h.

czarne jest piękne...
A mi zajmuje około 2 metrów 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
pokonanie 17 km (przecięcie całej Warszawy czyli Ursynów -> Praga Płn) zajmuje mi zazwyczaj: samochodem ponad godzinę, komunikacją miejską 40 minut
natomiast w przeciwną stronę osiągnęłam wynik 12 minut... o 21.00
natomiast w przeciwną stronę osiągnęłam wynik 12 minut... o 21.00

Czy chcesz mieć zawsze rację, czy wolisz być szczęśliwy?
H. Jackson Brown, Jr
H. Jackson Brown, Jr
Na 6 rano, z Ursynowa do Centrum jakieś 10 km jadę ok. 5-6 min.
Z powrotem po 18.00 25-40 min.

Z powrotem po 18.00 25-40 min.
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
http://www.greatpe.pl
- Bea
- 2 gwiazdki
- Auto: Volvo XC 90/Ford Mondeo Ghia
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Devlin , czyzbys rozważal komunikacje alternatywna ?
Ja mam 18 km , jade a własciwie stoje w korku 1.5 godziny .
Ja mam 18 km , jade a własciwie stoje w korku 1.5 godziny .
Kłamstwo zdąży obiec pół świata zanim prawda włoży buty...
Do fabryki (w centrum Gdyni) mam jakieś 10 km - 15-20 minut, chociaż zdarza się i 45 minut jak są korki (rzadko, ale się zdarzają).
devlin pisze: Na początek klasyka:

Do pracy mam ok 1,5 km (centrum W-wy) dojazd około 8.30-9.00 zajmuje mi z reguły około 5 minut, a wieczorem wracam ok 2 min.
Rzeźnik
PS. Wiecznie mam niedogrzany silnik i makabryczne spalanie
Rzeźnik
PS. Wiecznie mam niedogrzany silnik i makabryczne spalanie

Rzeźnik zbereźnik:)
Ja mam obecnie do pracy 37 km. Dojazd zajmuje mi, w zależności od pory dnia i szczelin czasowych, od 30 minut do godziny.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Pobudka o godzinie 6.00 (wszystko przez to, że straszny ze mnie czyścioszek i "piżdzioszek" - około 1h zajmuje mi toaleta poranna). A potem to już, jak mleko 48-50 km do pracy (zależy, którym skrótem posuwam) i w ciągu 40 minut jestem w pracy.
I TAK KURNA CO DZIEŃ

I TAK KURNA CO DZIEŃ

Brak podpisu.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Do tej "pracy", co mi płacą tam ZUS - to luuuzik. 20 minut spacerem, 5 minut autem. Korków brak, bo posuwamy się po peryferiach Kielc.
Uroki prowincji.
Gorzej z dojazdem do tej pracy prawdziwej, czyli poza uczelnią. Dziś miałem do pracy 180 kilometrów - 2.5 godziny jazdy. W sobotę będę miał jakieś 1500, a mój rekord dotychczasowy - to prawie 10 tysięcy za jednym zamachem, powietrzem, lądem i morzem
Na szczęście, nie codziennie
Uroki prowincji.
Gorzej z dojazdem do tej pracy prawdziwej, czyli poza uczelnią. Dziś miałem do pracy 180 kilometrów - 2.5 godziny jazdy. W sobotę będę miał jakieś 1500, a mój rekord dotychczasowy - to prawie 10 tysięcy za jednym zamachem, powietrzem, lądem i morzem

Na szczęście, nie codziennie

- Tomasz_555
- 2 gwiazdki
- Auto: Impreza 2.0RC Type-N/A MY07
Na uczelnie do Bielska 55 km. Ale że po drodze podwożę siostrę do pracy do Tychów i zabieram kumpla to będzie jakieś 60km. Poza zjazdem do Tychów to cały czas lecę zapchaną o poranku S1. Codziennie mam na 8.15 więc o 6.50 niestety muszę wyruszyć spod domu. Nie ma lekko.
prawie 4km, ok 15 minut. Powroty ok. 30 minut. Ostatnio od kiedy Puławska w remoncie czasami dochodzi do godziny
Jak pogoda dobra, to dużo szybciej jest rowerem

Jak pogoda dobra, to dużo szybciej jest rowerem

idę do pracy przez rowy i doły
idę przez bagno pogodny wesoły
idę przez pole idę przez las
idę do pracy ostatni raz
idę przez bagno pogodny wesoły
idę przez pole idę przez las
idę do pracy ostatni raz
a ja ekologicznie metrem. ok.30 minut "od drzwi do drzwi". tylko qurna dookoła tego metra aktualnie normalny plac budowy jest więc do biura wchodzę wyglądając jak - nie przymierzając - inż Karwowski. 
oj, zanczy, oczywiście...

edit: Rzeźnik, a nie myślałeś nigdy o rowerze? zupełnie poważnie pytam...

Grzesiek_67 pisze:I TAK KURNA CO DZIEŃ

oj, zanczy, oczywiście...

edit: Rzeźnik, a nie myślałeś nigdy o rowerze? zupełnie poważnie pytam...
Przy takiej pogodzie jak wczoraj.. bomba.damaz pisze:edit: Rzeźnik, a nie myślałeś nigdy o rowerze? zupełnie poważnie pytam...

czarne jest piękne...
przecież wszyscy używają opon zimowych...
a poważniej, 5 min. do pracy to całkiem rowerowy dystans. jeśli tylko pogoda pozwala...
w Holandii widziałem na "gołe oczy" panie sekretarki rowerujące do biura w TAAAAKĄ ulewę. aż byłem w szoku jak można panować nad rowerem manewrując jednocześnie sporym parasolem...

a poważniej, 5 min. do pracy to całkiem rowerowy dystans. jeśli tylko pogoda pozwala...
w Holandii widziałem na "gołe oczy" panie sekretarki rowerujące do biura w TAAAAKĄ ulewę. aż byłem w szoku jak można panować nad rowerem manewrując jednocześnie sporym parasolem...

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Niejaki Janusz Onyszkiewicz kilkanaście lat temu usiłował lansować modę na jeżdżenie rowerem do roboty; mianowicie do Sejmu i do Ministerstwa Obrony.
Teraz zdarza mu się pedałować po Brukseli, do Parlamentu Europejskiego, ale tam to jakoś nie szokuje... podobno. To znaczy, p. Janusz tak twierdzi, ale jak tu ufać liberałowi...?
Teraz zdarza mu się pedałować po Brukseli, do Parlamentu Europejskiego, ale tam to jakoś nie szokuje... podobno. To znaczy, p. Janusz tak twierdzi, ale jak tu ufać liberałowi...?

praca...praca...hm...coś kiedyś o czymś takim słyszałam...
ale co to? kto to? to ja nie wiem... 

if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
Z łóżka do biurka. Ca. 3-4m....
Czasami do auta muszę wsiąść i ze 200km zrobić.....

Czasami do auta muszę wsiąść i ze 200km zrobić.....
Dolce far niente 

zagadka, ty nie wiesz co tracissz...
FUX, ty sypiasz w pracy... to jest ostateczny przejaw pracoholizmu.ty się, chłopie, lecz...

FUX, ty sypiasz w pracy... to jest ostateczny przejaw pracoholizmu.ty się, chłopie, lecz...

To sie nazywa wygoda.....damaz pisze: FUX, ty sypiasz w pracy... to jest ostateczny przejaw pracoholizmu.ty się, chłopie, lecz...

0 kosztów dojazdu....
I forum mogę poczytać.

Dolce far niente 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Do pracy mam coś koło 4 km... ale jutro będzie trochę dłużej, nie chce mi się liczyć kilometrów ale będzie to jakieś 59 stopni szerokości geograficznej 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae