PSY

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Re: PSY

Post 17 wrz 2010, o 02:34

cerbera pisze: Rozumie ze Ty na materacu
na forum raczej :mrgreen:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 17 wrz 2010, o 09:08

remek pisze: na forum raczej

A tej nie znam :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 21 paź 2010, o 00:59

Moi Drodzy,

chciałabym pomoc mojej znajomej z Fundacji Adopcje Cane Corso http://www.adopcjecc.pl w znalezieniu domów dla dwóch pięknych psów :

Ogromny i strasznie smutny....piekny...dumny Molos w schronisku...

Psy z tego schroniska znikaja- co sie z nimi dzieje, nie wiadomo...napewno nic dobrego
Blagamy o pomoc!!
Obrazek

Drugi, to rodowodowy, 4 letni samiec rasy cane corso. Wychowany w domu z dziećmi. Po szkoleniu PT, nie ciągnie n smyczy, spokojny, posłuszny,opanowany. Boi się dużych psów, nie bardzo lubi małe i to jest powód, dlaczego dotychczasowi właściciele chcą się go pozbyć. Mają w domu hodowlę shih tzu.
Oto on :
Obrazek

Może ktoś akurat szuka psa dla siebie? Może ktoś z Waszych znajomych, sąsiadów potrzebuje wiernego przyjaciela i stróża? Może ktoś jest jeszcze niewystarczająco "zapsiony"? ;)

Witek, masz już nowego psa? ;-)
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 29 paź 2010, o 12:59

;-(

Obrazek

Jota już biega po krainie wiecznego słoneczka i drapania :-(
13,5 roku. Rekordzistka ;-(

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 29 paź 2010, o 15:00

barbie pisze: Jota już biega po krainie wiecznego słoneczka i drapania :-(
:-( Przyjmij wyrazy :!:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 paź 2010, o 15:28

barbie,
ło Jezu... ;-( ;-( ;-(

Niech to wszystko szlag trafi :evil:

Trzym się Dziewczyna
Brak podpisu.

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)

Post 29 paź 2010, o 16:03

barbie pisze:;-(
Jota już biega po krainie wiecznego słoneczka i drapania :-(
Przyjmij wyrazy współczucia. Znam ten ból, dwa lata temu odeszła (chora na raka) sunia ON.

Ale wiem co najlepiej koi ten ból: szczeniaczek ;-)

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: A6 vel Odi
Polubił: 3 razy

Post 29 paź 2010, o 19:28

;-( wpółczuję. Przykro mi, mam nadzieję, że się trzymasz,
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 paź 2010, o 19:51

Dzięki :-|
Jośka była już bardzo stara, od kilku lat stale powtarzaliśmy, że to jej ostatnia zima. Dała nam dużo czasu na pogodzenie się z tą myślą, dlatego stosunkowo łatwo to wszyscy znosimy. Nie miała już siły wstawać, serducho nie wyrabiało. Lekarz prognozował godziny, może kilka dni w męczarniach, więc skróciliśmy ten dramat. Lepiej już by na pewno nie było :-(
W przeliczeniu na ludzi miała już ponad 100 lat. Miała dobre życie, dostała od nas wszystko, co najlepsze. A teraz już się przynajmniej nie męczy.
Pozostałe psy znoszą to różnie. Mania jej szuka, stan stada jej się nie zgadza. Pluto zupełnie, tak jak by nie zauważył. Ciekawe że kot, którego nie znosiła towarzyszył jej w ostatnich chwilach wpatrując się w nią hipnotycznie. I to nie był nasz pierwszy pies, którego tak żegnał. Nie wiem skąd, ale on wie co się dzieje.
Żal i smutek, ale tak jest jej lepiej :-(

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 30 paź 2010, o 16:54

barbie, przyjmij wyrazy współczucia.
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

stefanekmac
5 gwiazdek
Auto: był forek XT jest OBK 2,5
Polubił: 26 razy
Polubione posty: 91 razy

Post 31 paź 2010, o 20:29

Współczuję.My pożegnaliśmy niedawno doga Sabę.Miała 9 lat więc też duuużo jak na doga.Najłagodniejsze zwierzę jakie miałem w życiu.Przed nią był podobny jak Twój-sznaucer olbrzym Tina-ta z kolei bardzo rozumna ,bo dog to był filozof...Został mały mieszaniec i teraz wzięliśmy drugiego.Oba ze schroniska.Ale to maleństwa, a tamta suka gigant to była z nami i górach i nad morzem i na łódce. Zawsze opanowana i dostojna.Pozwoliła małej kraść ze swojej miski bez sprzeciwu.Teraz wyleguje się na tej ostatniej łące.
Pamietajmy o Wołyniu.

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 31 paź 2010, o 22:53

barbie, ojej... tak mi przykro ;-(

stefanekmac, ;-(

Mojego pierwszego psa pochowałam jakieś 16 lat temu, i wspominam go do tej pory. Taki zwierz zostaje w sercu na zawsze chyba :->
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 paź 2010, o 22:58

Doxa,
gadałem ostatnio z Asią o tych Twoich dwoch Cane faworytach. Niestety, zgody nie otrzymałem (a jaka sama wiesz nie jestem sam na tym Świecie)...ale będę jeszcze walczył, nie chcę odchodzić od sowjej żony ale ten jeden friend wydaje mi się zajebiście koleżenski ;-)

Jeszcze trochę - pomyślę, przyrzekam !

Pozdrawiam
Cały Twój Gwido
Brak podpisu.

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 31 paź 2010, o 23:15

Grzesiek_67, Dzięki serdeczne za zainteresowanie, ale od Asi nie odchodź, nie nie, absolutnie :mrgreen:
Troszkę więcej zdjęć "smutaska"
http://cane-corso.epsy.org/psiak/27
Jakoś on tak mnie bardziej ujął :-)

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lis 2010, o 00:37

Dzięki.
Doxa pisze:Mojego pierwszego psa pochowałam jakieś 16 lat temu, i wspominam go do tej pory. Taki zwierz zostaje w sercu na zawsze chyba :->
Pierwszego psa pochowaliśmy prawie 10 lat temu. Też do dziś na myśl o nim mam łzy w oczach i gulę w gardle. Jota była trzecim pochowanym przez nas psem - brutalne to, ale człowiek się uodparnia. Jasne, że był płacz i smutek i nadal mi smutno (to już prawie tydzień), ale ten dramat jest dużo łatwiej przejść, gdy jest którymś kolejnym, a pies był już bardzo stary i wiadomo było, że to już bardzo blisko. Dajemy radę, myślałam że będzie gorzej.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lis 2010, o 00:48

barbie,

barbutka, to że o tym wciąż piszesz, jest najlepszym dowodem na to, że serducho Ci wciąż łka.

Wypłacz się Dziewczyno i może będzie git. Ja już sobie powiedziałem, zero dni bez psa, jeden odchodzi, szybko przychodzi następny. I tak się dokończą dni moje i Ich też ;-)

Pozdrawiam
a dajmy na to Szymon
Brak podpisu.

Przylepka
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: GieTunia MAZIego :))))

Post 2 lis 2010, o 10:37

szkoda suni ;-( przykro w takich momentach
ja w weekend odswierzalam moja ponad 16 letnia sunie ;-) skuban atrzyma sie niezle

cerbera
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: impreza wrx, legacy disel, evo X

Post 23 lis 2010, o 01:50

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

ŚWIEŻAK LEGACY DISEL MY09 - SREBNA LALKA WRX 04- RED MISIEK 08 I ZOO FAMILY DO TEGO MOJSPORT-PRESTIGE the north face salewa grizzly mammut black diamond alpinus campus milo itp itd duze rabaty dla czlonków rodziny Subaru ;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 lis 2010, o 09:14

Ci którzy mają psy wiedzą, jakie to szczęście dla właściciela. Nawet jeśłi pies sprawia same kłopoty.
Jeśli psa nie traktuje się jak gadziny i nie przywiązuje w klatce na drucie, to pies daje niebywałe ilości szczęścia każdemu.
Niestety, kupując psa trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że te ukochane istoty nas nie przeżyją. A odejście takiego bydlaczka to jak odejście członka rodziny, czy dziecka. Często psy zastępują ludziom dzieci. No i zdarza się, że ze źle pojętej miłości przedł¨żamy psom męczarnie, bo on tak smutno mi w oczy patrzy - a on prosi, weź mi pomóż, ja już nie mogę.

Ale o psach trzeba wesoło, bo to są wesołe istoty. My mamy wielkiego bydlaka. Nie bardzo sobie wyobrażamy życie bez niego. Można się przytulić, pobiegać z nim, powygłupiać się, podłogę zniszczyć, traktować jak kaloryfer w nocy... Pogadać, wyżalić się. A ten przyjdzie do cieie zawsze i ci sam, bez proszenia zrobi dogoterapię. I to za darmo.

I nie rozumiem jakim trzeba być zwyrodnialcem ( szukałem słowa, żeby nie napisać skurwlem) - żeby takiego pieska przywiązać do drzewa i odjechać. Klega mojej córki wziął takiego psa z lasu. I co? Pies mu rozwala całe mieszkanie, sra wszędzie, sika wszędzie, niszczy wszystko i co>? ON JEST SZCZĘŚLIWY ten chłopak. Bo go kocha. Po to się chyba psa bierze, tak? I jak na zdjeciu mozna mu bajke opowiedziec
Załączniki
IMG00629-20100829-1423 copy.jpg
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 24 lis 2010, o 18:32

Jedna koleżanka mi tu zagląda przez ramię i mówi, że oba te zwierzaki, co są na fotce, całkiem chętnie by i pogłaskała, i nawet się im wyżalić dała, albo bajki posłuchała, wszystko jedno 8-)

cerbera
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 30 lis 2010, o 23:13

Zima nadeszła :evilgrin:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:evilgrin:
patyczek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ŚWIEŻAK LEGACY DISEL MY09 - SREBNA LALKA WRX 04- RED MISIEK 08 I ZOO FAMILY DO TEGO MOJSPORT-PRESTIGE the north face salewa grizzly mammut black diamond alpinus campus milo itp itd duze rabaty dla czlonków rodziny Subaru ;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 09:36

WiS pisze:Jedna koleżanka mi tu zagląda przez ramię i mówi, że oba te zwierzaki, co są na fotce, całkiem chętnie by i pogłaskała, i nawet się im wyżalić dała, albo bajki posłuchała, wszystko jedno 8-)
My z psem boimi się koleżanek.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

cerbera
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 11 gru 2010, o 17:59

Buldingi mrozne :evilgrin: :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 12 gru 2010, o 01:51

No to teraz ja tu przyszłam podzielić się z Wami moim smutkiem ;-( .
Falco był z nami zaledwie 7 lat. Choć to przeciętna długość życia dla tej rasy, to ja łudziłam się, że pociągnie chociaż 10 ;-( .

Obrazek

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 gru 2010, o 09:09

Doxa,
wielki, ogromny, serdeczny uścisk ode mnie. Mocno Cię tulę i...głowa do góry. Wiem, to się tylko łatwo pisze/mówi, jeżeli to nie dotyczy naszej psiny ;-(

Słoneczko jeszcze zaświeci.

Pozdrawiam
Twój Grzegorz
Brak podpisu.

ODPOWIEDZ