LISTWE ''MIE '' Wywiało - może ktoś ma .

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
dawid51dd
1 gwiazdka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

LISTWE ''MIE '' Wywiało - może ktoś ma .

Post 2 lis 2010, o 19:00

Witam!
Jakiś czas temu ''na autostradzie '' było dość szybko plus jeszcze procesja TIRów z naprzeciwka no i poleciała mi listwa przy szybie ;-( , zanim udało się zawrócić spłaszczyła sie troche bidula i po temacie . Chodzi mi o listwę górną poziomą znajdującą się nad
szybą przednią IMPREZY 93-00 . Może ma ktoś chętnie zakupie byle zdjęta umiejętnie i chociaż ze 3 spinki były bo też poszły ''się kochać '' . W Wwie i okolicach to odbiore osobiście ale jeżeli ma ktoś ochote wysłac to ja chętnie . Generalnie chyba ''szybiarze''
dali ciała i teraz mam problem , Czy teraz to przywalić te spinki i listwę na silikon? myśle że to ogólnie przyjęta metoda bo w poszukiwaniu listwy widziałem ostatnio kilka ''miejsc po listwach'' na autach rozbiórkowych i wszędzie królował klej do szyb :lol:

PZDR

Ptasior
0 gwiazdek
Auto: Turbowanna

Re: LISTWE ''MIE '' Wywiało - może ktoś ma .

Post 2 lis 2010, o 19:49

Hehe, kolego ja też ostatnio szukałem tej listwy. Widocznie lubią odpadać. Teraz nowa poza spinkami trzyma się jeszcze na kleju pattexa.

Arek M
1 gwiazdka
Auto: GT MY99

Post 5 lis 2010, o 19:11

Ale taka listwa to ze stówkę z wąsem kosztuje nówka.
Ja też muszę zanabyć, bo dach był przekładany, więc listwy były ściągane.
Wg ASO, ale również wg warsztatu, który to robił, te listwy powinny być traktowane jako jednorazówki i po usunięciu (zgubieniu :giggle: ), zastępowane nową.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 5 lis 2010, o 19:23

Bardzo dawno temu wymieniałem w Żabsku przednią szybę w Jaan. Pan wymieniający potwierdził, że górna listwa niszczy się przy demontażu i wyraził żal, że nie mam nowej "ale coś się wymyśli". Jak przyszedłem odebrać okazało się że pan dobrał uniwersalną, gumową (elastyczną) listwę z rolki, z metra. Trzyma do dziś, wszystko jest w porządku.

Tak czy inaczej, takie rzeczy skleja się klejem do szyb, który nie niszczy karoserii i twardnieje pod wpływem wilgoci. Wszelakie silikony najczęściej powodują korozję blach.

ODPOWIEDZ