Muszę wymienić olej w skrzyni w mojej Imprezie i nie wiem na jaki? Na forum wszyscy polecają Shella Gear SL 80w90 którego nigdzie nie można dostać
Jaki olej zamiast Shella Gear SL ?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Travis
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza GC 1.8
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jaki olej zamiast Shella Gear SL ?
Witam!
Muszę wymienić olej w skrzyni w mojej Imprezie i nie wiem na jaki? Na forum wszyscy polecają Shella Gear SL 80w90 którego nigdzie nie można dostać
Są jakieś polecane oleje przekładniowe które można kupić chociaż przez neta?
Re: Jaki olej zamiast Shella Gear SL ?
Travis pisze: którego nigdzie nie można dostać![]()
Ehmmm jaki problem? Jeden telefon...
-
Adam M.
- 2 gwiazdki
- Auto: 05 Subaru Legacy Wagon
A to musi byc jakis specjalny olej przekladniowy ???
Dlaczego ?
Nic o tym nie wiedzialem.
Dlaczego ?
Adam M. pisze: to musi byc jakis specjalny olej przekladniowy ???
Dlaczego ?
Bo ten działa i jest specyficzny dla Subaru (ma taką normę wylistowaną tylko dla Subaru), inne potrafią robić problemy.
Azrael pisze: ma taką normę wylistowaną tylko dla Subaru
i podobno po tym poznaje się serwis znający sie na subaru, jak ma na półce ten mazut to znaczy że "robią" w subaru
Właśnie.esilon pisze:... ten mazut ...
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
-
Adam M.
- 2 gwiazdki
- Auto: 05 Subaru Legacy Wagon
No prosze, a u mnie dealer Subaru nie tylko nie faworyzuje tego oleju, to jeszcze na pytanie o zmiane paskow rozrzadu odpowiada ze wymieniaja same paski bo zwykle rolek nie trzeba wymieniac.
A tez robi w Subaru :)
Rożne rzeczy robią dealerzy, to z rolkami to mocne, mogę pokazać panu dealerowi zatartą na sztywno rolkę której niczym nam się nie udało przekręcić.
- kuzi4
- 4 gwiazdki
- Auto: STi TypeR "22B", GT GF 98, Outback 2,5 '00
Uuuulala!!! To Ci dealer dopieroAdam M. pisze:No prosze, a u mnie dealer Subaru nie tylko nie faworyzuje tego oleju, to jeszcze na pytanie o zmiane paskow rozrzadu odpowiada ze wymieniaja same paski bo zwykle rolek nie trzeba wymieniac.
Ile oliwy wchodzi do krzynki i zadniego dyfera?
vicu, widzę, że się nudzisz. Leć lepiej lotnisko odśnieżać. 
czarne jest piękne...
- 12fasola12
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester '98 2.0 122KM
Czy ten olej jest jeszcze u Was dostępny?Azrael pisze:Travis pisze: którego nigdzie nie można dostać![]()
Pewnie jest. U Carfita też jest jakby co -> http://www.carsport.pl/product_info.php ... d5b277cd9812fasola12 pisze:Czy ten olej jest jeszcze u Was dostępny?Azrael pisze:Travis pisze: którego nigdzie nie można dostać![]()
Ten olej wedle dostępnej dla mnie wiedzy nie jest już produkowany, a wkażdym razie nie jest sprzedawany przez Shell Polska, jeżeli pojawia się w sprzedaży to z zapasów.
- 12fasola12
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester '98 2.0 122KM
A ja wlałem Millersa . Zaglądałem na kropkę i tam dominuje AMS . Facet za darmo robi interes i wchodzi na rynek kosztem SIP .
Nawet nie pytam czy dobrze wybrałem , ale u mnie mrozy potrafią być srogie
Nawet nie pytam czy dobrze wybrałem , ale u mnie mrozy potrafią być srogie
tego ? http://millersoils.pl/catalog/product.p ... roduct=277Kubik pisze: A ja wlałem Millersa
Chyba tak . Wydaje mi się jakby lżej biegi wchodziły . Jedynka przestała haczyćpiter pisze:tego ? http://millersoils.pl/catalog/product.p ... roduct=277Kubik pisze: A ja wlałem Millersa
Ostatnio zmieniłem na Shell TRANSAXLE 75W-90 i "haczy" skrzynia. Ale ten kosztował 30zl za litrKubik pisze: Jedynka przestała haczyć
Kiedyś w felicii dwójka i jedynka strasznie haczyły. Już prawie jeździć nie mogłem, miałem rozbierać skrzynie ale zaryzykowałem ceramizer
Azrael, ktorego Motula uzywacie? Motul GEAR BOX SAE 80W90?
Mam zalanego totala i skrzynia ciezko chodzi, przed zima chce wlac cos innego, bo w mrozy bylo najgorzej.
T.
Mam zalanego totala i skrzynia ciezko chodzi, przed zima chce wlac cos innego, bo w mrozy bylo najgorzej.
T.
- tzd
- 2 gwiazdki
- Lokalizacja: Gdańsk Sopot Gdynia, tu wszystko się kończy i zaczyna
- Auto: SF5 2.0T + GC8 STi
Stawiam, że Motul 300 Gear, 75W90.
Tummi, sprawdź w książce jakie powinieneś mieć parametry oleju w skrzyni, i wybierz coś na gdańśkiej Rampie (Filtry_Gdansk na allegro).
Tummi, sprawdź w książce jakie powinieneś mieć parametry oleju w skrzyni, i wybierz coś na gdańśkiej Rampie (Filtry_Gdansk na allegro).
Tummi pisze: Azrael, ktorego Motula uzywacie? Motul GEAR BOX SAE 80W90?
W tej chwili mam zalany taki jak dobiera konfigurator Motula - Motylgear. Jakoś na dniach zmieniam na Gear 300 dla porównania.