Podświetlenie radia w Forysiu - rozwiązanie
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Podświetlenie radia w Forysiu - rozwiązanie
Być może nie każdy jest tak rozgarnięty jak ja i temat rozkminił wcześniej, ale po wizycie na przeglądzie w ASO w końcu dowiedziałem się jak coś widzieć na wyświetlaczu radia w słoneczny dzień. Rozwiązanie jest banalne - wystarczy przytrzymać chwilę włącznik radia i wygaszanie podświetlenia jest wyłączane. Teraz w jasny dzień nareszcie coś widać.
Acha, po 3 latach i 45 kkm Forek jest dalej w pełni zdrowy i podsumowując koniec gwarancji zaliczyłem tylko dwie awarie: uszkodził się termometr i spaliła się żarówka podświetlenia przycisku. Cała reszta bezawaryjnie.
Acha, po 3 latach i 45 kkm Forek jest dalej w pełni zdrowy i podsumowując koniec gwarancji zaliczyłem tylko dwie awarie: uszkodził się termometr i spaliła się żarówka podświetlenia przycisku. Cała reszta bezawaryjnie.
Re: Podświetlenie radia w Forysiu - rozwiązanie
Ja mam przerobione tak że Bright działa tez na przyciski od klimy i radio :)
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
No właśnie. Rok temu mechanicy mówili o technicznej przeróbce instalacji od radia by jego podświetlenie nie gasło i powiedzieli by przyjechac jak się będzie kończyła gwarancja. Widać sami nie wiedzieli jak łatwo można to zrobić. A ideałem byłby jakis tryb skandynawski włączający przednie światła bez deski rozdzielczej. Tak miałem w kanadyjskiej wersji Civica.Azrael pisze:Ja mam przerobione tak że Bright działa tez na przyciski od klimy i radio :)
Boombastic, radio mało istotne ale to że klima gaśnie po włączeniu świateł do bani.
- tadaoando
- 3 gwiazdki
- Auto: SFXT MY14+SI RS MY10
Boombastic, Azrael,
...no dobra a podswietlenie obrotomierzy ? owszem krecac pokretlem Bright, mozna zmienic ale jasnosc samego wyswietlacza cieklokrystalicznego.
A JAK DODATKOWO ZEGARY ???
tomasz
...no dobra a podswietlenie obrotomierzy ? owszem krecac pokretlem Bright, mozna zmienic ale jasnosc samego wyswietlacza cieklokrystalicznego.
A JAK DODATKOWO ZEGARY ???

tomasz
(K) GRILL wersja STI/ CROSS/ SPORT ten w kratke, zderzak tez przytule !!!
Nie za dużo byś chciał? Co to, passat jakiś czy co?
U mnie nie ma takiej opcji

U mnie nie ma takiej opcji

- tadaoando
- 3 gwiazdki
mzy,
...poprostu u mnie praktycznie wogole nie widac zegarow za dnia dopiero noca co nie co. wiem co powiecie, ale w oplu i toyocie siostry przekrecajac kluczyk zapalaja sie wszystkie podswietlenia na jeden kolor/jedna jasnosc i tak powinno byc standartem a dopiero pokretlem zmienia sie jasnosc podswietlenia. w forku mam balagan, bo radio i pokretla wentyl/klima/navi swieca sie b.jasno ! zegary oraz skrzynka biegow praktycznie nie widac nic, a komputer czyli wyswietlacz cieklokrystaliczny srednim swiatlem.
chce poprostu wyrownac jasnosc wszystkiego nie lubie choinki.
JAK USTAWIC JASNOSC ZEGAROW nie komp. ???
tomasz
...poprostu u mnie praktycznie wogole nie widac zegarow za dnia dopiero noca co nie co. wiem co powiecie, ale w oplu i toyocie siostry przekrecajac kluczyk zapalaja sie wszystkie podswietlenia na jeden kolor/jedna jasnosc i tak powinno byc standartem a dopiero pokretlem zmienia sie jasnosc podswietlenia. w forku mam balagan, bo radio i pokretla wentyl/klima/navi swieca sie b.jasno ! zegary oraz skrzynka biegow praktycznie nie widac nic, a komputer czyli wyswietlacz cieklokrystaliczny srednim swiatlem.
chce poprostu wyrownac jasnosc wszystkiego nie lubie choinki.
JAK USTAWIC JASNOSC ZEGAROW nie komp. ???

tomasz
-
jmiciuk
- 2 gwiazdki
- Auto: Narazie jezdzę rowerem :)
Zegarów czyli prędko i obrotomierza ? U mnie się nie da ale jak dla mnie to jest na idealnym poziomie. Wyświetlacz od przebiegu i zegarek rozjasnia się przełącznikiem przy kierownicy a od klimy przytrzymaniem przycisku "off". Radia nie testowałem
tadaoando, a żaróweczek jakiś nie masz popalonych po prostu?
- tadaoando
- 3 gwiazdki
jmiciuk,
ten przy kierownicy u mnie reaguje jedynie na zegar/przebieg (cieklokrystaliczny) na obrotomierz nie reaguje ???
ALE OW OBROTOMIERZ/ZEGARY PODSWIETLONE B.SLABIUTKO CO NIE TAK ???
tomasz
ten przy kierownicy u mnie reaguje jedynie na zegar/przebieg (cieklokrystaliczny) na obrotomierz nie reaguje ???
ALE OW OBROTOMIERZ/ZEGARY PODSWIETLONE B.SLABIUTKO CO NIE TAK ???
tomasz
-
jmiciuk
- 2 gwiazdki
- Auto: Narazie jezdzę rowerem :)
Nie no u mnie też to przy kierownicy tylko wyświetlacz przebiegu i zegarek wskazujący godzinę (ten na środku). A prędkościomierz i obrotomierz nie jest regulowany ale u mnie świeci przyzwoicie, słabiej jedynie przy wskaźniku paliwa przy rezerwie ale to chyba jakaś żaróweczka się przepaliła, może nawet lepiej że tam słabiej świeci :)
ja tam mocniejszego nie potrzebuję ale porównując widzę wyraźnie ze przy rezerwie świeci mi słabiej
ja tam mocniejszego nie potrzebuję ale porównując widzę wyraźnie ze przy rezerwie świeci mi słabiej
- tadaoando
- 3 gwiazdki
jmiciuk,
...no widzisz ale to dopiero w nocy cos widzisz za dnia to i umnie jakas bryndza.
czas poszukac usterki.
dzieki za filmik to znacznie ulatwilo diagnoze
tomasz
...no widzisz ale to dopiero w nocy cos widzisz za dnia to i umnie jakas bryndza.
czas poszukac usterki.

dzieki za filmik to znacznie ulatwilo diagnoze
tomasz