Tempomat
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Tempomat
felek, zerknij -> http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=3&t=152
Może coś znajdziesz.
Może coś znajdziesz.
czarne jest piękne...
Znalazłem cały sterownik jest na słupku drzwi kierowcy . Założenie tempomatu jest banalnie proste jesli tylko są wszystkie szpeje. 

-
elf_pomocnik
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Pozwolę sobie odświeżyć temat, bo mam na oku Forka II z 2002r. ale bez tempomatu, który bardzo by się przydał. Rozumiem , że instalacja jest prosta i możliwa? Czy ktoś to gdzieś w jakimś warsztacie(ASO) robił? I Ile to może kosztować :)
elf_pomocnik, Na naszych drogach jest to gadżet kompletnie zbędny . No może ja nie mieszkam przy autostradzie ale na pozostałych drogach nie ma gdzie używać .
-
elf_pomocnik
- 0 gwiazdek
@Kubik1
Wiem, co to tempomat. Wiem jak się jeździ po polskich "drogach"
Nie pytałem o to czy on jest u nas potrzebny 
Wiem, co to tempomat. Wiem jak się jeździ po polskich "drogach"

Ja nie pisałem o polskich drogach . ja nie odpowiedziałem czy jest potrzebny .elf_pomocnik pisze:@Kubik1
Wiem, co to tempomat. Wiem jak się jeździ po polskich "drogach"Nie pytałem o to czy on jest u nas potrzebny
Ja mam i nie mam kiedy korzystać . Robię po naszych drogach ok. 50kkm rocznie .
Tempomat zwiększy Ci/Wam zużycie paliwa, obroty będą falowały/nerwowa praca. Była wyczuwalna minimalna zmiana prędkości =- mimo wskazywania tej samej prędkości.
W każdym razie tak było w Forku '07 2.0 NA
W każdym razie tak było w Forku '07 2.0 NA
FUX, Mnie denerwowało że na zjazdach mi auto hamuje . Nawet na dwupasmówce ludzie jadę tak nierówno, że ciągle trzeba kontrolować odległość od poprzednika . Na prawym też co chwila napotykasz na jadących 70 km/h . Brakuje pasów do skrętu i do rozpędzania się .
Tempomat trzyma zadaną prędkość za wszelką cenę i spalanie szacuję na 1-1,5litra podniesione .
Tempomat trzyma zadaną prędkość za wszelką cenę i spalanie szacuję na 1-1,5litra podniesione .
Zasłyszane dzisiaj.
Znajomi jechali do Rzymu.
Gdzieś tam w D zauważyli, że reszta się wlecze. Oni swoje. Nie minęło kilkanaście km i przed nimi pokazała sie bawara z sugestywnym napisem o podążaniu za nią.
Była fota na radarze i danina dla Merklowej na kwotę 180 juro.
Wniosek.
Patrzyć na znaki.
I nie używać tempomatu...
Znajomi jechali do Rzymu.
Gdzieś tam w D zauważyli, że reszta się wlecze. Oni swoje. Nie minęło kilkanaście km i przed nimi pokazała sie bawara z sugestywnym napisem o podążaniu za nią.
Była fota na radarze i danina dla Merklowej na kwotę 180 juro.
Wniosek.
Patrzyć na znaki.

I nie używać tempomatu...

-
elf_pomocnik
- 0 gwiazdek
Ja po prostu często jeżdzę w nocy i często po takich drogach co się da używać tempomatu, przepraszam
Gdyby ktoś kiedyś chciał się pochwalić czy instalował w PL i za ile to było by miło
Mam nadzieje, że do tego czasu oduczę się
A w ogóle to tempomat jest zły

A w ogóle to tempomat jest zły